Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Osoby do podzielania zainteresowań.

Upss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczytaj mój post jeszcze raz, bo widać że czegoś nie zrozumiałeś. xdd Na tym polega shounen, powielanie schematów, które poprzez dobry pomysł będą interesować, chociaż jest to przedwidywalne. Shoujo? Co ty porównujesz, po drugie nie napisałem nigdzie że shounen może być dobry, ale jeżeli jest dobry

"powielanie schematów, które poprzez dobry pomysł będą interesować" - oksymoron.

Zobacz sobie Natsume Yuujinchou i powiedz że to gówno sztampowe. Albo zobacz sobie temat na forum z tym anime i komentarze a to w końcu shoujo, a jak coś jest shoujo to musi być chujowe nawet jak nie oglądałeś.

edit: ale tak zgadzam się że większość shoujo jest chujowe i sztampowe, ale tak jak w shounenach są dobre tytuły, a niektóre to zwykłe dobre romanse jak ktoś ogląda.

NJxbd4x.png

Opublikowano

1. Royal po raz kolejny udowadniasz swoją wielkość xD idąc twoim tokiem myślenia, jak stoję w garażu to jestem samochodem. - logika z podstawówki nawet nie http://screenshooter.net/1260044/mmufflp

2. Dragon to co napisałeś to Żałosne, czyli shounen może być dobry ale shoujo już nie ? rozumiem wszystkie obejrzałeś że możesz tak uważać - hipokryta

3. Royal strike again, shounen death note xD wpisz sobie shounen death note na grafice.

Z tego co wiem death note to shounen. Wiec tu bledu nie popelnilem. A z tym shoujo, to chyba oczywoste, ze sa przeznaczone dla dziewczyn, nawet wedlug definicji wiki. Owszem, chlopak moze je ogladac, ale jest to conajmniej dziwne.

Shoujo kojarzy mi się z romansami, dramatami, smutnymi/łzawymi historyjkami.

Nie wiem, co innego mogłoby interesować kobiety, a to co wyżej napisałem ani trochę mnie nie interesuje.

A co ty masz do dramatow? Moj ulubiony gatunek. Dramaty sa zajbiste, wywoluja emocje, ciekawoe se je wspomina, dlugo je zapamietujesz. Nie wiem czemu uwazasz ze dramaty sa dla dziewczyn. A moze to ja jestem dziwny, bo lubie byc smutnym, a komedii nie lubie. Po za tym z tgo co wim ogladales angel beats, ktory jest dramatem

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Z tego co wiem death note to shounen. Wiec tu bledu nie popelnilem. A z tym shoujo, to chyba oczywoste, ze sa przeznaczone dla dziewczyn, nawet wedlug definicji wiki. Owszem, chlopak moze je ogladac, ale jest to conajmniej dziwne.

A co ty masz do dramatow? Moj ulubiony gatunek. Dramaty sa zajbiste, wywoluja emocje, ciekawoe se je wspomina, dlugo je zapamietujesz. Nie wiem czemu uwazasz ze dramaty sa dla dziewczyn. A moze to ja jestem dziwny, bo lubie byc smutnym, a komedii nie lubie. Po za tym z tgo co wim ogladales angel beats, ktory jest dramatem

Widownie może i ma shounen ale z gatunku shounen to to anime zdecydowanie nie jest.

Arko się słuchaj, największy hipokryta krul działu xDD

Wgl co to za dyskusje, przecież to jest nie na temat.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Wszystko jest dobre. Są po prostu rzeczy które wyglądają lepiej na tle innych, co sprawia że resztę nazywa się złą lub kiepską =d

Opublikowano

Widownie może i ma shounen ale z gatunku shounen to to anime zdecydowanie nie jest.

Arko się słuchaj, największy hipokryta krul działu xDD

Wgl co to za dyskusje, przecież to jest nie na temat.

A mi wmawiano, ze shounen to gatunek i nie ma czegos takiego jak typ widowni.. mozesz sie domyslec z kim soe klocilem na ten temat

Wszystko jest dobre. Są po prostu rzeczy które wyglądają lepiej na tle innych, co sprawia że resztę nazywa się złą lub kiepską =d

ty tak mowisz bo jestes otaku. Moim zdaniem nie warto ogladac siodemek i gorszych

1373637009-U477327.png

Opublikowano

A mi wmawiano, ze shounen to gatunek i nie ma czegos takiego jak typ widowni.. mozesz sie domyslec z kim soe klocilem na ten temat

ty tak mowisz bo jestes otaku. Moim zdaniem nie warto ogladac siodemek i gorszych

Jak to nie warto, to jak wyglądałoby twoje życie gdybyś nie obejrzał Boku no Pico? Pewnie byś zabawiał się z kobietami wymachującymi ku*asami, a tak wiesz że to jest be i nie wolno. Wszystko do celów edukacji się nadaje, nawet shouneny z których uczysz się żeby za bardzo kolegi nie bić bo może zostać wskrzeszony smoczymi kulami i ci zdrowo przypie*doli za to co mu zrobiłeś.

@Edit

Albo walnie ci getsuge na ryj i będziesz płakał czemu nie masz natychmiastowej regeneracji.

417711489342956987022.png

Opublikowano

"powielanie schematów, które poprzez dobry pomysł będą interesować" - oksymoron.

Zobacz sobie Natsume Yuujinchou i powiedz że to gówno sztampowe. Albo zobacz sobie temat na forum z tym anime i komentarze a to w końcu shoujo, a jak coś jest shoujo to musi być chujowe nawet jak nie oglądałeś.

edit: ale tak zgadzam się że większość shoujo jest chujowe i sztampowe, ale tak jak w shounenach są dobre tytuły, a niektóre to zwykłe dobre romanse jak ktoś ogląda.

Nie wiem jak można klasyfikować natsume do shoujo, spotkałem się z tym kiedyś, ale nadal uważam, jak i większość osób że to seinen. Żebyśmy się dobrze zrozumieli, ja nigdzie nie napisałem że istnieją dobre shouneny, shoujo i nadal nie zmienie swojego zdania, pisałem jedynie o tytułach dobrze wykonanych w danym gatunku. Jest to w każdym bądź razie moja ocena, tak więc nie możesz pisać o dobrych tytułach w twoim odczuciu, bo równie dobrze dla mnie mogą być słabe, ocena zawsze jest subiektywna, nawet gdybym miał oceniać samo wykonanie. Stworzenie shounena z krwi i kości polega jak już wyżej napisałem na powielaniu schematów, od postaci, po wartości jakimi się kierują, ale, i tutaj jest częśc najważniejsza, otoczka musi interesować widza, wyobrażony świat, który nigdy nie będzie taki sam, chociaż widział podobne zachowania w 30x innych seriach. W sumie czytając tamten post, rzeczywiście napisałem oksymoron, ale odnoszę wrażenie że dokładnie zrozumiałeś co mam na myśli, a jednak pokreśliłeś to.

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...