Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft błąd

-4K

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Witam mam problem z minecraftem, reinstalowalem juz jave etc i nadal mi nie działa, chodzi mi mianowicie o taki błąd:

eahwcp.png

Pomocnik
Opublikowano

@up Pobralem i dalej nic, napisalem wyzej, ze reinstalowalem jave na 32 bity i nic nie pomoglo. (Czytaj ze zrozumieniem) A JDK albo JRE to sa wersje javy.

Opublikowano

Jeżeli masz zainstalowaną już jave to:

1. Wejdź w jej katalog i zapisz ścieżkę do java.exe.

2. Kliknij na "Mój komputer" PPM i wejdź we właściwości.

3. Wejdź w zakładkę Zaawansowane Ustawienia Systemu.

4. W panelu Zaawansowane wejdź w Zmienne Środowiskowe.

5. W Zmiennych systemowe (te na dole) dodaj nową zmienną - Nazwa zmiennej: EXE4J_JAVA_HOME; wartość zmiennej - katalog w którym siedzi java.exe.

Powinno zadziałać po restarcie (lub od razu)

Opublikowano

Zainstaluj jave 64bitową, następnie po zainstalowanej javie, uruchom PC ponownie :) 

Pomocnik
Opublikowano

Jeżeli masz zainstalowaną już jave to:

1. Wejdź w jej katalog i zapisz ścieżkę do java.exe.

2. Kliknij na "Mój komputer" PPM i wejdź we właściwości.

3. Wejdź w zakładkę Zaawansowane Ustawienia Systemu.

4. W panelu Zaawansowane wejdź w Zmienne Środowiskowe.

5. W Zmiennych systemowe (te na dole) dodaj nową zmienną - Nazwa zmiennej: EXE4J_JAVA_HOME; wartość zmiennej - katalog w którym siedzi java.exe.

Powinno zadziałać po restarcie (lub od razu)

+ dla Ciebie kolego, teraz wyskakują mi takie błędy :

2hzk39j.jpg

2e3zcoz.jpg

nxp1sl.jpg

Zainstaluj jave 64bitową, następnie po zainstalowanej javie, uruchom PC ponownie :)

- dla Ciebie kolego, przeczytaj posty powyżej zanim dodasz odpowiedź. (Ten błąd wyskakiwał również na javie 64x i przy samym komunikacie widać, że potrzebna jest java 32x.

Opublikowano

@-4K grzeczniej trochę. Ludzie po prostu próbują Ci pomóc i uszanuj to. Możliwe, że nie odinstalowałeś JAVY całkowicie czasami jest z tym problem.

TigeR PoweR

Daj LIKE dla tygrysiaka :3

Pomocnik
Opublikowano

@-4K grzeczniej trochę. Ludzie po prostu próbują Ci pomóc i uszanuj to. Możliwe, że nie odinstalowałeś JAVY całkowicie czasami jest z tym problem.

Następna osoba która dodaje nic nie wnoszący post. Nie jestem laikiem i potrafię odinstalować jave całkowicie.

Opublikowano

Zapodaj proszę screena z wiersza poleceń (CMD) jak wpiszesz "java -version" oraz screena ze zmiennej środowiskowej, którą dodałeś.

W razie czego sprawdź jeszcze czy w zmiennych środowiskowych masz dodane adres do javy w zmiennej Path, jeżeli nie to edytuj tą zmienną, nie usuwaj tego co tam jest, wpisz na końcu średnik i wklej ścieżkę do katalogu bin w folderze javy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...