Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zachęcić do kupna Vip

Quartez®

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spos.png?dl=1&token_hash=AAEUwL5W7LnsNlF

1.Dodaj ciekawe komendy np: /hat

2.Dodatkowe zabawy typu parkour z nagrodą , zwierzaki i arenki PvP
3.Kolorowe nicki i Pisanie na kolorowo
4.Ciekawe Kity ( Nie same Prot4 etc... Tylko np koń i zbroja lub inne zależy od serwera)

5.Rób losowania ! Vip ma większe szanse na KidModa lub jakieś Itemy 
6.Vip Room
7.Zarezerwowany Slot
8.Sprzedawać Vipa za 6 lub 12 złoty (O wiele więcej osób kupi Vipa niż za 30zł a i tak na serwer przybędzie więcej )

|+| TuT ma na celu zmaksymalizować szanse na Zakup Rangi Vip przez graczy |+|

---
Zakaz plagiatowania na inne fora !
TuT Będzie aktualizowany !

Proszę moderatorów o warnowanie użytkowników za posty niezwiązane z Tematem !

Opublikowano

Według mnie tutorial nie ma większego zastosowania w praktyce. Takim sposobem nie przyciągnie się chętnych do zakupu VIP'a. Niektóre sposoby (jak np. Rezerwacja slota) są bardzo dobre niektóre (np. Kolorowe nicki) są złe, ponieważ zaśmiecają chat i niszczą estetykę.

Opublikowano

eE boski poradnik ale jakie to ma zastosowanie ?? załóżmy mam serwer pvp (nie jakiś bzdetny chest pvp) 2 drużny walczą o przejmowanie kontroli nad lokacjami ? i gdzie tu twój poradnik ma zastosowanie :?

co do pkt

.nr.5. - mi zawsze sie zdawało że moderator dba o porządek na czacie i pomaga graczom :/ więc w ramach nagrody dostaje dodatkowe przywileje ,w ramach rekompensaty (bo robi coś co mu nie daje korzyści)

.nr.2. totalnie niezrozumiały :P (pewnie pisałeś na szybko ,temat jakieś max 10 min pisania,i miało to być w innej linijce)

.nr.1.o ile mi wiadomo ani craftbukkit /vanilla nie posiada podanej przez ciebie komendy , warto było by się tu rozpisać

.nr.8. zabrakło mi tu słowa :P dlatego nazwę to rasizmem :P

-ty masz vip'a wiec jesteś biały i możesz korzystać z ławki w parku

-a tamten to czarnuch i jedyne co może (o ile mu jego pan pozwoli) to popatrzeć z odległości na ławeczkę

nie piszę że to złe bo kto by nie chciał niewolnika/niewolnicę ale rozdzielać tak graczy... to lekka przesada

poza tym event z 5 graczami a z 50 robi różnice :P

Opublikowano

Według mnie tutorial nie ma większego zastosowania w praktyce. Takim sposobem nie przyciągnie się chętnych do zakupu VIP'a. Niektóre sposoby (jak np. Rezerwacja slota) są bardzo dobre niektóre (np. Kolorowe nicki) są złe, ponieważ zaśmiecają chat i niszczą estetykę.

eE boski poradnik ale jakie to ma zastosowanie ?? załóżmy mam serwer pvp (nie jakiś bzdetny chest pvp) 2 drużny walczą o przejmowanie kontroli nad lokacjami ? i gdzie tu twój poradnik ma zastosowanie :?

co do pkt

.nr.5. - mi zawsze sie zdawało że moderator dba o porządek na czacie i pomaga graczom :/ więc w ramach nagrody dostaje dodatkowe przywileje ,w ramach rekompensaty (bo robi coś co mu nie daje korzyści)

.nr.2. totalnie niezrozumiały :P (pewnie pisałeś na szybko ,temat jakieś max 10 min pisania,i miało to być w innej linijce)

.nr.1.o ile mi wiadomo ani craftbukkit /vanilla nie posiada podanej przez ciebie komendy , warto było by się tu rozpisać

.nr.8. zabrakło mi tu słowa :P dlatego nazwę to rasizmem :P

-ty masz vip'a wiec jesteś biały i możesz korzystać z ławki w parku

-a tamten to czarnuch i jedyne co może (o ile mu jego pan pozwoli) to popatrzeć z odległości na ławeczkę

nie piszę że to złe bo kto by nie chciał niewolnika/niewolnicę ale rozdzielać tak graczy... to lekka przesada

poza tym event z 5 graczami a z 50 robi różnice :P

Poradnik ma na celu zmaxymalizować szanse za zakup Vipa przez gracza :)

@Edit

Poprawiłem punkty ;)

Weź się trochę rozpisz ..

Na razie są same sposoby. A już nie długo TuT zostanie podzielony na dane serwery typu PvP etc... 

Opublikowano

Mi się tam tut podoba :) Oczywiście punkt nr 5 to dla mnie głupota. Byle dziecko może przecież sobie kupić VIPa, a potem co? Potem jako KidMod doprowadzi serwer do ruiny... Poza tym poradnik spoko, właśnie myślałem nad tym co dać VIPom :D

@DOWN: Aaa, ok :D Zmyliły mnie te losowania

The past is just data. I only see the future. - Ayrton Senna

Opublikowano

Mi się tam tut podoba :) Oczywiście punkt nr 5 to dla mnie głupota. Byle dziecko może przecież sobie kupić VIPa, a potem co? Potem jako KidMod doprowadzi serwer do ruiny... Poza tym poradnik spoko, właśnie myślałem nad tym co dać VIPom :D

Punk nr.5 

Chodzi o to, że jeżeli będziecie mieli rekru to ma większe szanse. Ale może być to bujda. Taki Chwyt Marketingowy :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1.Dodaj ciekawe komendy np: /hat

2.Dodatkowe zabawy typu parkour z nagrodą , zwierzaki i arenki PvP

3.Kolorowe nicki i Pisanie na kolorowo

4.Ciekawe Kity ( Nie same Prot4 etc... Tylko np koń i zbroja lub inne zależy od serwera)

5.Rób losowania ! Vip ma większe szanse na KidModa lub jakieś Itemy 

6.Vip Room

7.Zarezerwowany Slot

8.Sprzedawać Vipa za 6 lub 12 złoty (O wiele więcej osób kupi Vipa niż za 30zł a i tak na serwer przybędzie więcej )

1. Może być, choć większość serwerów oferuje to samo.
  2. Może tylko zwierzaki przyciągają :D.
  3. Dla Gracza dobre, ale serwer i chat zrobią się zaspamione - nieczytalne.
  4. Każdy serwer ma unikalne i to zależy od Administracji ;).
  5. To, że jesteś VIPem nie powinno wpływać na rekrutację.
  6. No to logiczne xD.
  7. Mało przyciągające.
  8. Nie zawsze tak jest.

Ogólnie, TuT może być, lecz musisz go trochę dopracować.

Opublikowano

Trochę bezsensu, każdy serwer jest inny i rządzi się innymi prawami.

Nie można dać większej władzy Vip-owi, bo tak czy siak niszczy to gospodarkę serwera.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nadużyłeś spacji, nagłówek mogłeś wyśrodkować i poprawna forma to "sześć złotych", a nie "sześć złoty". Czy mówisz np. "sześć zielony balonów" czy "sześć zielonych balonów"? To działa na takiej samej zasadzie. Okropny błąd.

Treść jest w porządku, natomiast sposób, w jaki ją przekazałeś należałoby poprawić.

→ Przenieś się do lepszego świata!

Opublikowano

Takie podstawy ale gdyby taki Vip mógł pisać na kolorowo a załóżmy że  jest paru to wtedy na czacie to niebyłoby dobrze.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

/hat ? nie zbyt ciekawa komenda  jak dla VIP'A  znacie jakąś lepszą ?

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...