Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Konkurs "Wielkanoc z działem Minecraft"

▒Kiszka▒

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Dziobak_2 Rozmawiałem o tym z osobą wyżej, jednak to nie twoja sprawa dlaczego nie ma plakietek. Wiem, że bez nich konkursu dla Ciebie nie ma, jednak to nie jest konkurs tylko pod Ciebie. Są osoby, które zawsze marzyły by mieć swój server, więc to dla nich szansa.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@Dziobak_2 Rozmawiałem o tym z osobą wyżej, jednak to nie twoja sprawa dlaczego nie ma plakietek. Wiem, że bez nich konkursu dla Ciebie nie ma, jednak to nie jest konkurs tylko pod Ciebie. Są osoby, które zawsze marzyły by mieć swój server, więc to dla nich szansa.

He? Zobacz poprzednie konkursy i powiedz kto marzy o serwerze. Zwycięzcy pisali, "Chce ktoś serwer? PW". Naprawdę tak trudno wydać parę groszy na serwer dla kogoś? Gratuluje logiki. Nie ma plakietek, ponieważ poprzedni konkurs nie wypalił? 

1394047278-U990178.png

Opublikowano

@Dziobak_2 A widać różnicę 60 slotów a 10 slotów? Serwera 60 slotów nie kupisz za "kilka groszy". Konkurs jest tylko i wyłącznie naszą i hostingu dobrą intencją. Jeśli Tobie się nie podoba, nie bierz udziału.

@UP Można.

Opublikowano

@Dziobak_2 A widać różnicę 60 slotów a 10 slotów? Serwera 60 slotów nie kupisz za "kilka groszy". Konkurs jest tylko i wyłącznie naszą i hostingu dobrą intencją. Jeśli Tobie się nie podoba, nie bierz udziału.

@UP Można.

Hmmm. Jeżeli ktoś tworzy serwer, to raczej ma już wykupioną ofertę, więc wątpię aby to pomogło. Zobaczymy po ogłoszeniu wyników ;) 

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Hmmm. Jeżeli ktoś tworzy serwer, to raczej ma już wykupioną ofertę, więc wątpię aby to pomogło. Zobaczymy po ogłoszeniu wyników ;)

Poczekamy, zobaczymy ;) Moim zdaniem jest to szansa dla wielu osób.

Opublikowano

Konkurs w sam raz dla mnie tworzę olbrzymie budowle ale trochę mało czasu, ale jest wolne od szkoły i jeżeli ja z bratem się weźmiemy to niewiadomo jakie cuda nam wyjdą.

Tylko mam trzy pytania.

1. Czy mogę wstawić mapę na hosting chomikuj.pl ?

2. Czy można używać redstone ?

3. Czy można używać snapshotów ?

76561198151853599.png
Opublikowano

Nie ma plakietek!

Poza tym, znowu ktoś się napracuje, a 10 osób prac nie wyśle i znów nic nie dostaniemy?

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Konkurs w sam raz dla mnie tworzę olbrzymie budowle ale trochę mało czasu, ale jest wolne od szkoły i jeżeli ja z bratem się weźmiemy to niewiadomo jakie cuda nam wyjdą.

Tylko mam trzy pytania.

1. Czy mogę wstawić mapę na hosting chomikuj.pl ?

2. Czy można używać redstone ?

3. Czy można używać snapshotów ?

1. Po konkursie

2. Tak

3. Tak

Zrób tak, aby nam bez użycia żadnego moda pokazała się taka praca jaką chciałeś byśmy widzieli.

Nie ma plakietek!

Poza tym, znowu ktoś się napracuje, a 10 osób prac nie wyśle i znów nic nie dostaniemy?

To wina tych od górnych

Co się stało z tym poprzednim konkursem?

Anulowany, nie było wystarczającej ilości osób.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Nagrody super: 60 slotów to całkiem sporo (60-100 zł), tylko jest coś co mnie odstrasza to hosting, który nie posiada tak zaawansowanych opcji w panelu zarządzania, jak większość innych hostingów MineCraft. Szkoda tylko, że nie ma np serwerów z fiber**st.pl lub innych z zaawansowanym panelem, lub po prostu nie ma wyboru: "Serwer ... slotowy" lub "... Member" Jeżeli będzie taka możliwość to na 100% wezmę udział w konkursie.

Opublikowano

Nagrody super: 60 slotów to całkiem sporo (60-100 zł), tylko jest coś co mnie odstrasza to hosting, który nie posiada tak zaawansowanych opcji w panelu zarządzania, jak większość innych hostingów MineCraft. Szkoda tylko, że nie ma np serwerów z fiber**st.pl lub innych z zaawansowanym panelem, lub po prostu nie ma wyboru: "Serwer ... slotowy" lub "... Member" Jeżeli będzie taka możliwość to na 100% wezmę udział w konkursie.

Masz wypisane nagrody, w tej kwestii raczej się nic nie zmieni.

Opublikowano

Ten serwer jest na miesiąc czy dożywotnio?

Miesiąc, nikt nie da ci serwera na zawsze z taką ilością slotów...

A kod będzie można wykorzystać w dowolnym czasie, czy będzie jakieś ograniczenie (np. kod znika, jeżeli nie wykorzysta się go po 30 dniach)

//To również nie miejsce do oceniania hostingów.

//@Blezur

Opublikowano

Ten serwer jest na miesiąc czy dożywotnio?

Na miesiąc.

Miesiąc, nikt nie da ci serwera na zawsze z taką ilością slotów...

A kod będzie można wykorzystać w dowolnym czasie, czy będzie jakieś ograniczenie (np. kod znika, jeżeli nie wykorzysta się go po 30 dniach)

Dowolna ilość czasu, gdyż tam jest podobnie jak na xxx, że składasz zamówienie i Oni je realizują, wyślesz kod i czekasz.

//Nie dyskutujemy tutaj o hostingach. Następny post z oceną hostingu będzie karany warnem - dotyczy to wszystkich.

//@Blezur

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Blezur z tymi warnami jesteś śmieszny - to dyskusja, więc ludzie chcą wiedzieć, co będzie z nagrodą.

Moim zdaniem konkurs znowu nie wypali i jak ktoś się napracuje, to gówno dostanie ( :

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Mam jeszcze pytanie:

Czy mapa będzie sprawdzana tylko pod kątem  pixelartów 2D i 3D, czy można wrzucić tam jako dodatek np. parkour, fajerwerki, oczywiście wszystko uformowane tak, aby było związane z wielkanocą. Chodzi mi tu czy tylko oceniacie wygląd zewnętrzny, czy też wchodzicie na papę i sprawdzacie pomysłowość.

Blezur z tymi warnami jesteś śmieszny - to dyskusja, więc ludzie chcą wiedzieć, co będzie z nagrodą.

Moim zdaniem konkurs znowu nie wypali i jak ktoś się napracuje, to gówno dostanie ( :

W sumie ma rację ( @Blezur ), To nie powinien być temat do dyskusji o Hostigach, do tego jest inny teamt w Zarządzaniu serwerem, a nagrody mają swoją wartość, nie są w sumie takie beznadziejne, a zawsze można rozkręcić serwer i przenieść na inny hosting :P Co do tego czy wypali, to wątpię, żeby nie wypalił, jest więcej czasu, każdy może się wykazać i nie jest taki trudny

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie:

Czy mapa będzie sprawdzana tylko pod kątem  pixelartów 2D i 3D, czy można wrzucić tam jako dodatek np. parkour, fajerwerki, oczywiście wszystko uformowane tak, aby było związane z wielkanocą. Chodzi mi tu czy tylko oceniacie wygląd zewnętrzny, czy też wchodzicie na papę i sprawdzacie pomysłowość.

W sumie ma rację ( @Blezur ), To nie powinien być temat do dyskusji o Hostigach, do tego jest inny teamt w Zarządzaniu serwerem, a nagrody mają swoją wartość, nie są w sumie takie beznadziejne, a zawsze można rozkręcić serwer i przenieść na inny hosting :P Co do tego czy wypali, to wątpię, żeby nie wypalił, jest więcej czasu, każdy może się wykazać i nie jest taki trudny

Możesz, ale musisz te fajerwerki również na ss przedstawić, gdyż one są główną podstawą do oceny prac. A gdy jest nas 6 w jury i każdy miałby pobrać, puścić fajerwerki i ocenić (dajmy 10-20) prac, to raczej nie.

@Blezur To nie jest ocena hostingu, skoro pytał, "Czemu ten, a nie ten" to mu odpowiedziałem, a że znalazła się tam opinia moja na temat hostingu to inna rzecz, nie był to offtop, gdyż na temat odpowiedziałem (na temat czyli pytanie użytkownika). Podczas jego kolejnej odpowiedzi-pytaniu odpowiedziałem i poprosiłem o kontynuację na PW jeśli chce, gdyż też nie chcę tutaj oceniać hostingów.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Jest to dyskusja na temat konkursu. W pewnym momencie odbiegała ona do oceniania hostingów/wyrażania swoich doświadczeń.

//Ostrzeżenia w tym temacie też dotyczą.

@Blezur To nie jest ocena hostingu, skoro pytał, "Czemu ten, a nie ten" to mu odpowiedziałem, a że znalazła się tam opinia moja na temat hostingu to inna rzecz, nie był to offtop, gdyż na temat odpowiedziałem (na temat czyli pytanie użytkownika). Podczas jego kolejnej odpowiedzi-pytaniu odpowiedziałem i poprosiłem o kontynuację na PW jeśli chce, gdyż też nie chcę tutaj oceniać hostingów.

Mogłeś po prostu kontynuować tą dyskusję na PW, lub utworzyć mogłeś temat w zarządzaniu "Dyskusja na temat hostingów.". Jako kidmoderator powinieneś wiedzieć, czy to miejsce na wyrażanie swoich doświadczeń na ten temat. Mogłeś napisać do @LatresoGames i na PW wyrazić swoją opinię.

______________________________________________-

Każdy kolejny post odbiegający od tematu zostanie nagrodzony ostrzeżeniem. Jeżeli ktoś ma coś jeszcze do napisania na temat tej dyskusji to niech napisze mi to na PW.

Opublikowano

Jakie wg. Ciebie funkcje mają inne hostingi?? Prócz oczywiście itemshop'u :)

@Blezur

Uważam, że to jest właśnie temat do wyrażania swoich opinii na temat konkursu, a w to wchodzą także nagrody. Więc gdzie jak nie tu mamy wyrażać opinie nt. Nagród???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...