Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chciałbyś się wyprowadzić z POLSKI ? - Dyskusja

KeloOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jak wyżej, chcielibyście się wyprowadzić z Polski ? Jak tak to dlaczego ?

Ja bym bardzo chciał się wyprowadzić, bo tutaj nie ma żadnej przyszłości.

1377531174-U173186.png

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widze, że wszyscy co napisali, chcą wyjechać. Za ok 20 lat to w Polsce będą sami emeryci :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Nie chciałbym. Musiałbym ogarniać naprawde dobrze  angielski, znaleźć tam prace, znajomych, wczuć się w tamtejszą kulture i tym podobne.. Nie tylko pieniądze szczęście dają

Opublikowano

Nie ma roboty

Nie ma jak utrzymać rodziny w przyszłości

W pełnoletności zostaną nam tylko pożyczki by przeżyć

Pożyczki to ci raczej utrudnią przeżycie, bo kredyt trzeba spłacać z odsetkami.

@top

Nie chce.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Przy obecnej sytuacji pozostaje tylko wyjechać.

A nie lepiej zamiast wyjazdu z kraju zrobić coś żeby takiej sytuacji jaka jest obecnie nie było?

Najpierw wszyscy głosują na PO/PiS, a potem narzekają że jest źle i chcą uciekać z kraju.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Tak, chcę wyjechać. Polska to kraj bez przyszłości. A obecna sytuacja w karju i bezrobocie tylko bardziej mnie do tego nakłania.
Chociaż, może się jeszcze coś zmieni, oby tylko nie na gorsze : P

Opublikowano

Rozważam taki scenariusz już od dłuższego czasu, a powód jest bardzo prosty - służba zdrowia. Jako osoba poważnie chora (żeby nie powiedzieć, że śmiertelnie xD), w najlepszym szpitalu w Polsce dostałam zalecenie zrezygnowania ze szkoły i życie z renty oraz modlenia się żeby mi się nie pogorszyło bo ONI NIE WIEDZĄ DO KOŃCA CO MI JEST ale jeśli choroba się rozwinie to i tak zdechnę xD. A przez jakąś niedoświadczoną szmatę byłam na potężnej dawce sterydów tylko po to, żeby po roku się dowiedzieć, że wcale nie mam choroby, na która mnie leczono. W tym kraju jestem już skreślona i spisana na straty, przepraszam bardzo ale nie uśmiecha mi się życie w nędzy lub na czyjś rachunek. Jedyne co mnie tutaj trzyma to szkoła oraz narzeczony ale myślę, że jego pociągnę za sobą.

Opublikowano

Wszyscy nagle by po uciekali ale nikt dupy nie ruszy żeby wyjść na ulice, obalić ten rząd, wszyscy się boją  inaczej Zdrajcy narodu :)    

nie chciałbym się wyprowadzać tylko postawić na swoim bo przecież oni żyją za nasze pieniądze. 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Rozum mówi, że tak, serce, że nie. Polska to naród waleczny w chuj, spójrzcie na naszą historie, na nasze poprzednie granice. Teraz wszystko rujnuje władza, nic więcej. Myślą tylko o swoich dupach, zamiast o przyszłości, zamiast o tym aby rozwijać młodzież.

"Honor i ojczyzna, czy znacie te pojęcia? Chyba nie bo patrzycie tylko co tu jest do wzięcia, a nie o wasze zyski powinno tutaj chodzić a tym krajem powinni rządzić patrioci" ~Tadek

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Jak ja widzę te żale "nie ma roboty", jak to k*rwa nie ma? Skończyłem 18 lat pół roku temu, robotę dostałem od razu (bez cv, zero znajomości). Wystarczy chcieć, a chcieć to móc. W życiu nie wyjadę z Polski na stałe.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

No to wypierdalać z Polski będzie mniej kretynów ,. Takich ludzi nie potrzebujemy .  Głosowaliście na pasożytów to macie teraz .   Trzeba głosować na partie prawicowe z poza rządu .

Praca jest śmieszy mnie jak ktoś mówi że nie ma . Jak ktoś jest po liceum i wykłada chemie w sklepach za 1k zł to już jego sprawa . To już lepiej po zawodówc 4k zarabiac

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Zobaczcie np na nasz rząd. Zmieniamy nazwisko i dupa jasia, chodzimy na okrągło do wszystkich urzędów aby wydano nam nowe prawko itp chujwie coś jeszcze *( długa droga)*

inne państwo to tylko ciach, w bazie danych zmieniają i nie pierdolisz się po urzędach jak debil

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Chyba raczej nie chcę.

Robota jest tylko szefowie dają mało kasy.

Małe zarobki nie są dlatego, bo szef daje niską pensje, ale dlatego że większość zarobków zabiera państwo.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Widze, że wszyscy co napisali, chcą wyjechać. Za ok 20 lat to w Polsce będą sami emeryci :)

za 20 lat to polski nie będzie

Opublikowano

Jak ja widzę te żale "nie ma roboty", jak to k*rwa nie ma? Skończyłem 18 lat pół roku temu, robotę dostałem od razu (bez cv, zero znajomości). Wystarczy chcieć, a chcieć to móc. W życiu nie wyjadę z Polski na stałe.

I ile masz tych pieniążków miesięcznie chłopcze pełnoletni?? Bo ja za granicą mam 7x tyle co w Polsce ludzie dostają i nie muszę się martwic o emeryturę bo dostane gigantyczna w porównaniu do tego co dostają starsze osoby w naszym kraju.

Opublikowano

Jak jesteście kretynami bez wiedzy to się nie dziwcie, że nie ma dla was dobrej pracy. Pewnie się naczytaliście w internecie jak ludzie się żalą na brak pieniędzy. To zazwyczaj ludzie, którzy się nie przykładali do nauki przyszłościowych przedmiotów. Jak nie jest się sierotą, która potrafi tylko narzekać to można dostać wszędzie prace.

Opublikowano

Na chwile obecną zostaję.
Może nie ma tutaj dziesiątek tysięcy, ale przynajmniej jestem traktowany z szacunkiem i to co mam w zupełności mi na chwile obecną wystarcza. No i nie pracuję fizycznie od rana do nocy :) Niestety na wyższych stanowiskach dla Francuza nigdy nie będą Francuzem, ani dla Niemca Niemcem :) Jak jedziemy do fabryk w Berlinie, czasem widać lekki dystans.
Pozostaje pracować, (ostatnio gdzieś widziałem takiego kwejka) ale mądrze nie ciężko.

Zresztą jestem jeszcze na tyle młody, że zawsze mogę uciec. Żeby uciekać muszę mieć pewny grunt, jeszcze więcej doświadczenia i co najważniejsze zostać gdzieś poleconym, albo mieć międzynarodowe referencje. Nie chcę rezygnować z mojej ciekawej pracy na rzecz innej pracy nawet takie która będzie lepiej płatna.

Życzę powodzenia, zarówno tym w kraju jak i poza granicami. Róbcie sianko, żyjcie i pracujcie na wysokie emerytury (dla mnie też :P ).

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...