Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chciałbyś się wyprowadzić z POLSKI ? - Dyskusja

KeloOne

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Też planuję po skończeniu edukacji wyjechać do o wiele lepszych krajów. Myślałem o szwecji lub finlandii z większym naciskiem na to drugie, Czemu? Powodów jest bardzo dużo.Ciekawa kultura,

Większe zarobki,Mili i tolerancyjni ludzie,Ciekawy klimat oraz bardzo miłą jak i zarówno ciekawą rzeczą jest to że prawie połowę powierzchni w tych krajach stanowią lasy. ;)

Opublikowano

tolerancyjni ludzie to jest coś czego braknie w polsce i jedyna wkurwiająca mnie rzecz, prócz tego da się żyć. Czuje się tu dobrze, zobaczymy co będę robił po skończeniu studiów.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Boli mnie ten kraj, ale raczej nigdy nie emigruje stąd.

Opublikowano

A mnie tu dobrze, tak czy siak wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Mamy pokopany rząd, małe zarobki, służbę zdrowia do kitu, brak perspektyw na przyszłość itd. Ale za to mamy najlepiej narzekających ludzi na świeci :)  I się z Polski nie ruszam... Gdyby Ci co walczyli za Polskę czytali te posty, to w grobie by się przewrócili...Zamiast robić coś żeby żyło nam się lepiej, całe młode pokolenie nogi za pas i ucieka z kraju. A to wy jesteście jego przyszłością.

05217823813850418630.png

Opublikowano

A mnie tu dobrze, tak czy siak wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Mamy pokopany rząd, małe zarobki, służbę zdrowia do kitu, brak perspektyw na przyszłość itd. Ale za to mamy najlepiej narzekających ludzi na świeci :)  I się z Polski nie ruszam... Gdyby Ci co walczyli za Polskę czytali te posty, to w grobie by się przewrócili...Zamiast robić coś żeby żyło nam się lepiej, całe młode pokolenie nogi za pas i ucieka z kraju. A to wy jesteście jego przyszłością.

Kto tu ucieka, jedziemy po lepsze życie.

Np. Anglia, z tego co wiem min. zarobek = 1000 funt'ów

Na potrzeby dzienne i mieszkanie wydasz jakieś 500-600 funtów max

a 300-400 masz na resztę spoko rzeczy, gdzie w Polsce po opłatach itd. MOŻE zostać ok. 500zł (jak dobrze zarabiasz) i nic z tego nie masz.

Opublikowano

Tak.

Chciałbym wyjechać do krajów, w których można zarobić normalne pieniądze.

Mówię np. o Niemczech.

Opublikowano

Kto tu ucieka, jedziemy po lepsze życie.

Np. Anglia, z tego co wiem min. zarobek = 1000 funt'ów

Na potrzeby dzienne i mieszkanie wydasz jakieś 500-600 funtów max

a 300-400 masz na resztę spoko rzeczy, gdzie w Polsce po opłatach itd. MOŻE zostać ok. 500zł (jak dobrze zarabiasz) i nic z tego nie masz.

Uciekacie! Uciekacie do innego miejsca. Niczym mrówki do cukierków. Pogorszy się sytuacja w Anglii? Uciekniecie gdzie indziej. I będziecie latać jak owsiki zamiast zostać w jednym miejscu i postarać się aby waszym dzieciom lepiej żyło się w rodzimym kraju. Kraju nasączonym krwią przodków. Kraju wywalczonego poprzez stosy trupów, gdy każdy trup mógłby być dziadkiem waszego przyjaciela. Kiedyś najważniejsza była rodzina, honor i OJCZYZNA. A teraz? Kasa! Jak najwięcej kasy! To nie jest rzecz najważniejsza. To jest tylko RZECZ.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Uciekacie! Uciekacie do innego miejsca. Niczym mrówki do cukierków. Pogorszy się sytuacja w Anglii? Uciekniecie gdzie indziej. I będziecie latać jak owsiki zamiast zostać w jednym miejscu i postarać się aby waszym dzieciom lepiej żyło się w rodzimym kraju. Kraju nasączonym krwią przodków. Kraju wywalczonego poprzez stosy trupów, gdy każdy trup mógłby być dziadkiem waszego przyjaciela. Kiedyś najważniejsza była rodzina, honor i OJCZYZNA. A teraz? Kasa! Jak najwięcej kasy! To nie jest rzecz najważniejsza. To jest tylko RZECZ.

Wolisz chodzić ubrany na biało-czerwono i opłakiwać husarię czy szczęśliwie żyć? 

Ja wakacje na Majorce, ty zakupy w Biedronce. Luksus  płynie z moim domu,  najważniejsze są pieniądze.
Opublikowano

Kasa rządzi tym światem, jeśli nie hajsu, nie ma warunków do życia, a co za tym idzie poszukiwanie hajsu jest niezbędne, by w dzisiejszych czasach przeżyć, a że mamy takie rządy że ludzie pieniędzy nie mają, to Polacy emigrują za chlebem. Polski rząd i sejm to cyrk którym zarządzają niemcy, ruskie, żydy i Bóg wie kto jeszcze, gdyby nie to, to Polska mogłaby być silnym państwem, ze świetnymi warunkami do życia, bo potencjał jest, i to wielki.

Opublikowano

Wolisz chodzić ubrany na biało-czerwono i opłakiwać husarię czy szczęśliwie żyć? 

Wolę mieć szacunek dla zmarłych. Wolę dbać o swój kraj. Wolę uczyć moje dzieci patriotyzmu tak jak wpajali mi to moi dziadkowie i rodzice.

Kasa rządzi tym światem, jeśli nie hajsu, nie ma warunków do życia, a co za tym idzie poszukiwanie hajsu jest niezbędne, by w dzisiejszych czasach przeżyć, a że mamy takie rządy że ludzie pieniędzy nie mają, to Polacy emigrują za chlebem. Polski rząd i sejm to cyrk którym zarządzają niemcy, ruskie, żydy i Bóg wie kto jeszcze, gdyby nie to, to Polska mogłaby być silnym państwem, ze świetnymi warunkami do życia, bo potencjał jest, i to wielki.

Kasa nie rządzi światem. Kasa zawsze była tak samo ważna, lecz i tak niegdyś ludzie poświęcali się w imię ojczyzny, szacunku dla bliskich zmarłych i rodziny.

Opublikowano

Wolę mieć szacunek dla zmarłych. Wolę dbać o swój kraj. Wolę uczyć moje dzieci patriotyzmu tak jak wpajali mi to moi dziadkowie i rodzice.

Kasa nie rządzi światem. Kasa zawsze była tak samo ważna, lecz i tak niegdyś ludzie poświęcali się w imię ojczyzny, szacunku dla bliskich zmarłych i rodziny.

I tu się z Tobą zgadzam.

Większość z was nawet nie wie co patriotyzm. Gdyby przyszło do ,np. wojny w naszym kraju...To połowa by zwiała do innego kraju. Rozumiem chcecie mieć lepsze życie, lepszy start. Ale nie staracie się zrobić nic, żeby w przyszłości wasze dzieci miały lepsze życie u nas. Najłatwiej wyjechać i mieć wszystko w nosie. Kasa, jest była i będzie... ludzie kiedyś kierowali się "Lojalność, braterstwo, honor, odwaga, szacunek...". Potrafili wyjść na ulice i oddawać życie, by walczyć o lepsze jutro dla swoich rodzin. Teraz, przepraszam ale Polacy to szczury które masowo uciekają...Dlaczego? Bo wybieracie to co łatwe, a po co się starać tu jak lepiej dać zarobić innym...

05217823813850418630.png

Opublikowano

Jeśli kasa nie rządzi światem to ja jestem kurwa święty. Sorry, ale pieniądze to dzisiaj wszystko (Tak, jestem materialistą) i jasne, spoko - możesz zostać i w imię wyższych, szlachetnych wartości walczyć o lepszą przyszłość... Ale nic kurwa nie zdziałasz :/

To jest podobne do bezsensu religii - nie mam zamiaru cierpieć teraz, żeby po śmierci/przyszłym pokoleniom było lepiej. Wolę fajnie żyć, wolę, żeby mojej rodzinie też żyło się fajnie i dostatnio a w Polsce o to ciężko. I naprawdę mało obchodzi mnie przyszłość i patriotyzm kiedy zamiast nich mam opcję lepszego życia...

Więc taka uwaga dla młodych - nie dawajcie się manipulować tekstami o "wyższych" wartościach itp. tylko róbcie co dla was lepsze, serio.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@Wyżej

No cóż. Ja już pisałem o tym w innym temacie. Widocznie kierujemy się zupełnie innymi wartościami w życiu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I co się stanie jak i wy wyjedziecie? Jeszcze mniejsze zarobki, większe podatki i tak dalej. Koło, którego nikt nie stara się zamknąć.

Opublikowano

@Wyżej

No cóż. Ja już pisałem o tym w innym temacie. Widocznie kierujemy się zupełnie innymi wartościami w życiu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I co się stanie jak i wy wyjedziecie? Jeszcze mniejsze zarobki, większe podatki i tak dalej. Koło, którego nikt nie stara się zamknąć.

Ale tych co już wyjadą już tu nie będzie, więc co to ich obchodzi?

Opublikowano

Ja w tym kraju zostanę, bo jestem patriotą i mi się tu żyje dobrze. 

Opublikowano

Mówisz tak bo nie jesteś patriotą. Ja jestem i mam inne poglądy. Kto chce to wyjedzie, proste. Tylko potem nie wracać z płaczem, że u Brytoli na zmywaku robicie.

Powtarzam, jeśli patriotyzm to wybór gorszego życia "w imię" państwa, które i tak ma cie w dupie to tak, nie jestem patriotą :<

PS:Stereotyp o zmywaku się porobił przez MASY hołoty z zawodówek itp., którzy w życiu niczego nie osiągnęli, nic nie potrafią i uznają, że "Tu jest chujowo". I ci mili panowie wypierdlają do Holandii na ogórki czy kurwa inne tulipany, a zagraniczni się cieszą bo przyjechało bydło z polszy i robi za nich, profit.

Jak jesteś kumaty to wyjedziesz za granicę i założysz własny biznes, ew. znajdziesz fajną robotę. Tylko trzeba coś potrafić a nie kurwa w CV wpisać, że potrafi kłaść kafelki i pierwszego dnia do roboty zajechać skurwiałym polonezem...

Opublikowano

Powtarzam, jeśli patriotyzm to wybór gorszego życia "w imię" państwa, które i tak ma cie w dupie to tak, nie jestem patriotą :<

PS:Stereotyp o zmywaku się porobił przez MASY hołoty z zawodówek itp., którzy w życiu niczego nie osiągnęli, nic nie potrafią i uznają, że "Tu jest chujowo". I ci mili panowie wypierdlają do Holandii na ogórki czy kurwa inne tulipany, a zagraniczni się cieszą bo przyjechało bydło z polszy i robi za nich, profit.

Jak jesteś kumaty to wyjedziesz za granicę i założysz własny biznes, ew. znajdziesz fajną robotę. Tylko trzeba coś potrafić a nie kurwa w CV wpisać, że potrafi kłaść kafelki i pierwszego dnia do roboty zajechać skurwiałym polonezem...

Nie mam zamiaru wyjeżdżać, bo mi tu jest dobrze. Nie będę trzymał sztamy z Brytolami - zasranymi oszustami, kłamcami i obłudnikami, czy ze szwabami.

Nie pomogli nam w wojnie. My obroniliśmy im dupę przed Hitlerem. Następnie sprzedali nas Stalinowi. Teraz blokują wszystkie filmy o dywizjonie 303, że nie możną go w Anglii obejrzeć. Tak, wiem. Napiszesz, że nie wolno żyć historią, ale takich ludzi mam szeroko i głęboko. Nie ważne, że Ci ludzie być może już nie żyją. W żyłach dzisiejszego pokolenia płynie ich krew. Ja jestem dumny z tego, że jestem Polakiem - z naszej historii.

Opublikowano

A ja powtarzam. Nie wszyscy podzielają twoje poglądy. Każdy - nawet idiota - posiada mózg z którego jako tako korzysta. A jeżeli tak kieruje swym mózgiem, że podąża drogą patriotyzmu to tego nie zmieni tylko dlatego, że jakiś człowiek z internetu myśli inaczej. 

Opublikowano

Życie przeszłością to idiotyzm. Do historii trzeba mieć szacunek ale pod żadnym pozorem nie może ona wpływać na teraźniejszość. Inaczej nie posuwamy się naprzód tylko stoimy w miejscu bądź się cofamy.

Poza tym, szczerze wątpię, czy ludzie, którzy walczyli w przeszłości byliby dumni z tego, czym Polska jest dzisiaj...

Rany Boskie co za bzdury .

Jesteś   podręcznikowym przykładem bandy czerwonych komuchów . Zapewne twoi krewni mordowali polaków i wydawali ich wrogom .

Dlaczego mamy nie wspominać o historii ? Boisz się że twoi krewni zostaliby  powsadzani do więzień ?

Dlaczego usilnie próbujesz w innych tematach przytaczać święte wyprawy które były 700 lat temu a boisz się tego co twoja banda robiła  ?

BÓG HONOR OJCZYZNA  -  każdy polak powinien kierować się tymi słowami . Jeśli ktoś tego nie rozumie to po co tutaj jest ? Owszem jest źle w Polsce tragicznie , ale to nie wina kraju , mamy najlepszą historię państwa w Europie , tylko te złodzieje zniszczyli doszczętnie ten kraj .  Nie potrzebujemy idiotów   którzy nie znają słowa PATRIOTYZM .

Czekamy do wyborów Europejskich , Kongres Nowej Prawicy dostanie się Euro Parlamentu i od środka zacznie rozprawiać się z tymi złodziejami i bandą mafii .

A najlepszego z tego jest że hrabia14 narzeka na  kraj  i że wyjedzie , to po jaką cholerę studiujesz w Polsce , bo jest za darmo ? Na wypizdowie w innych krajach trzeba bulić ?  Dlatego Trzeba to zlikwidować

Wesołych Świąt Wielkanocnych :) Radujcie się ze zmartwychwstania Pana

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Jesteś   podręcznikowym przykładem bandy czerwonych komuchów . Zapewne twoi krewni mordowali polaków i wydawali ich wrogom .

Dlaczego mamy nie wspominać o historii ? Boisz się że twoi krewni zostaliby  powsadzani do więzień ?

Dlaczego usilnie próbujesz w innych tematach przytaczać święte wyprawy które były 700 lat temu a boisz się tego co twoja banda robiła  ?

BÓG HONOR OJCZYZNA  -  każdy polak powinien kierować się tymi słowami . Jeśli ktoś tego nie rozumie to po co tutaj jest ? Owszem jest źle w Polsce tragicznie , ale to nie wina kraju , mamy najlepszą historię państwa w Europie , tylko te złodzieje zniszczyli doszczętnie ten kraj .  Nie potrzebujemy idiotów   którzy nie znają słowa PATRIOTYZM .

Czekamy do wyborów Europejskich , Kongres Nowej Prawicy dostanie się Euro Parlamentu i od środka zacznie rozprawiać się z tymi złodziejami i bandą mafii .

CAŁKOWICIE SIĘ ZGADZAM

HUSARIA, KORWIN, MASAKROWAĆ LEWAKUF,

Masz nick hrabia a nie jesteś nawet szlachcicem. Wyjaśnij mi to.

Opublikowano

Ja kieruję się nieco zmienionymi słowami - Honor, ojczyzna, rodzina. Bo właściwie to rodzina była i jest nadal piekielnie ważna.

A co do przyszłości naszego kraju... No nie jestem optymistą. Polepszy się może... ale nie za mojego życia.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wesołych świąt katolikom!

Zapełnionych po brzegi stołów z ciastami ateistom! Abyście prawie się przejadali a dookoła was leżały okruszki po mazurku!

Opublikowano

Ja kieruję się nieco zmienionymi słowami - Honor, ojczyzna, rodzina. Bo właściwie to rodzina była i jest nadal piekielnie ważna.

A co do przyszłości naszego kraju... No nie jestem optymistą. Polepszy się może... ale nie za mojego życia.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wesołych świąt katolikom!

Zapełnionych po brzegi stołów z ciastami ateistom! Abyście prawie się przejadali a dookoła was leżały okruszki po mazurku!

Rozumiem że jesteś ateistą i nie uznajesz Boga , ale trzeba to uwzględnić że żołnierze walczyli w Imię Boga dla ojczyzny .

Jesteś chyba najmądrzejszym ateistą z tego forum .  Szanujesz wyznania i nie wyzywasz katolików .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...