Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chciałbyś się wyprowadzić z POLSKI ? - Dyskusja

KeloOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiadomo, że wyjechać. Jeżeli obecna sytuacja w Polsce się nie zmieni, to innego wyboru nie będzie.

Polaków się ceni zagranicą za to, że potrafią zapierdalać, jak trzeba coś zrobić to robią, a nie sie pytają jak to zrobić.

Ogólnie Polacy nie maja dużych problemów z pracą za granicą.

1372333810-U137250.jpg

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chciałbym, mimo, że wszystko opowiada się za tym, żebym wyjechał. Polska kultura i tradycja jakoś do mnie nie przemawia, wolę chociażby włoską czy angielską, mówię idealnie po angielsku, trochę po włosku i niemiecku i wiele innych czynników. Jeden jednak jest przeciw - za dużo bym zostawił, rodzinę, przyjaciół, nie - na razie odpuszczę :P 

Po moich studiach mam pewne zatrudnienie więc poradzę sobie finansowo i zamiast wyjeżdżać będę podróżował. Może kiedyś, przy innej sytuacji się wyprowadzę (Do LA :P) ale na razie mi tu dobrze :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Zrobiłem już to kilka razy, głównie z powodu nudów w tym kraju. Ja wolę miasta przepełnione sklepami tak że ciężko znaleźć miejsce gdzie ich nie ma.

Jak dziewczynka :O.

@Topic: Wyjadę, ale nie teraz :). Najpierw to chcę tutaj poznać kobietę z którą będę mógł wyjechać. 

3431810405.png

Opublikowano

Ja tylko chciałbym wyjechać za granicę do pracy, ale mimo wszystko mi się dobrze w Polsce żyje, w końcu to moja ojczyzna i nie oddam Jej za nic.

4003595.png

Opublikowano

Ja wole zostać w Polsce :)

- Piękne kobiety <3

- Lans

- Lans

- Lans

:)

ew. mogę wyprowadzić się do angli na rok żeby zarobić kase

wrócić do Polski i otworzyć jakąś działalność gospodarczą

Piękne kobiety są w każdym kraju, a ty kierujesz się stereotypami. 

3431810405.png

Opublikowano

Plusy i minusy ku wyprowadzce według mnie.

Plusy.

1: Za granicą jest większa szansa na znalezienie roboty, gdyż w niektórych krajach mają zapotrzebowanie na Polaków jak my na Chińczyków.

2: Mniej użerania się z urzędami.

3: Możliwa akceptacja społeczeństwa.

4: Na rękę za granicą zarobisz w miesiąc więcej, niż w Polsce.

Minusy.

1: Dalej będziesz obcokrajowcem.

2: Są tacy co mają problem z akceptacją obcokrajowców.

3: Na przykładzie Francji bo orientowałem się. Niepełnosprawni mogą podjąć pracę, ale tacy Francuzi właśnie, z pogardą na to patrzą.

4: Potrzebne fundusze na wyjazd.

5: Znajomość języka a raczej jej brak.

6: Znajomości.

Więc tak źle i tak nie dobrze jak na moje oko.

Opublikowano

Chciałbym, mimo, że wszystko opowiada się za tym, żebym wyjechał. Polska kultura i tradycja jakoś do mnie nie przemawia, wolę chociażby włoską czy angielską, mówię idealnie po angielsku, trochę po włosku i niemiecku i wiele innych czynników. Jeden jednak jest przeciw - za dużo bym zostawił, rodzinę, przyjaciół, nie - na razie odpuszczę :P

Po moich studiach mam pewne zatrudnienie więc poradzę sobie finansowo i zamiast wyjeżdżać będę podróżował. Może kiedyś, przy innej sytuacji się wyprowadzę (Do LA :P) ale na razie mi tu dobrze :)

"Polska kultura i tradycja jakoś do mnie nie przemawia" (...)

I TY KURWA MASZ RUDEGO NA AVATARZE? AHHAHAHAHAHHAHAHAHAHA NO JEBANY HIPOKRYTA.

@antywarn

masz modzie pofap sobie:

comment_GZNgw37qwDnu36KPga1M512DVEsV8ZML

Opublikowano

No jak wiele osób ma takie podejście, że "W polsce nie ma przyszłości więc wyjade" to co się dziwicie, że jest coraz gorzej. To młodzi ludzie tworzą przyszłość, a wiadomo, że jak wszyscy będą wyjeżdżać to sytuacja w kraju już się na pewno nie polepszy. Sami głosując na PIS/PO bądź nie głosując w ogóle tylko pogrążacie ten kraj więc nie mówcie, że to wina rządu tylko ruszcie dupę i spróbujcie coś zmienić. Ja nie zamierzam wyjeżdżać, proste drogi są dla słabych, ja sobie poradzę.

Opublikowano

Nigdy w życiu.

To jest mój kraj. To jest moja ojczyzna. I mimo, że moja rodzina pochodzi z Ukrainy to tu czuję się dobrze. Czy wszyscy wyjeżdżają podczas wojny, ponieważ "Nie ma przyszłości"? Nie. Trzeba dbać o kraj a nie wiecznie na niego marudzić. Coś wam nie pasuje? Postarajcie się to zmienić. Nie wszystko jest takie łatwe jak się wam wydaje.

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Ja spierdalam z tego kraju za około 4 lata do Francji i zgłoszę się do legii cudzoziemskiej. Przejdę popierdolone szkolenie, a następnie pojadę sobie do afryki i dostanę 20000 zł  miesięcznie (5000 euro) chuj z tego, że mnie mogą zastrzelić ? do życia trzeba podchodzić z dystansem i tak umrzemy

Opublikowano

Tak, chciałabym się wyprowadzić z Polski. Najlepiej do krajów wysokorozwiniętych np. Niemcy czy Norwegia. :) Ale jeszcze jestem za młoda żeby podejmować takie decyzje, zobaczymy co czas przyniesie. ;) 

Opublikowano

Przeliczanie zarobków z euro na złotówki to idiotyzm, a większość z was myśli 'Pojadę na zachód i będę zarabiać 8.000 ZŁ miesięcznie.'

Opublikowano

Przeliczanie zarobków z euro na złotówki to idiotyzm, a większość z was myśli 'Pojadę na zachód i będę zarabiać 8.000 ZŁ miesięcznie.'

Dobrze mówisz, skoro jedzie się zagranice, to powinno sie przeliczać na tamtejszą walute skoro tam chce sie żyć :)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

w_tym_kraju_nie_ma_perspektyw_2014-01-12

Życie przeszłością to idiotyzm. Do historii trzeba mieć szacunek ale pod żadnym pozorem nie może ona wpływać na teraźniejszość. Inaczej nie posuwamy się naprzód tylko stoimy w miejscu bądź się cofamy.

Poza tym, szczerze wątpię, czy ludzie, którzy walczyli w przeszłości byliby dumni z tego, czym Polska jest dzisiaj...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Życie przeszłością to idiotyzm. Do historii trzeba mieć szacunek ale pod żadnym pozorem nie może ona wpływać na teraźniejszość. Inaczej nie posuwamy się naprzód tylko stoimy w miejscu bądź się cofamy.

Poza tym, szczerze wątpię, czy ludzie, którzy walczyli w przeszłości byliby dumni z tego, czym Polska jest dzisiaj...

Zakładam że ci którzy walczyli za ten kraj gdyby mogli... Wstali by z grobów i zrobili by jesień z dupy średniowiecza.

Swoją drogą. Może przeliczenie euro na złotówki to idiotyzm, ale za te euro stać cię na więcej... A poza tym o czym tu gadka?

Opublikowano

gdybym miała okazję i możliwość to bym się chwili nie zastanawiała tylko spieprzała stąd czym prędzej.

2lp4zo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...