Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw komputerowy (6000)

razzeY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zestaw wygląda bardzo sprawnie.

Czy znajdzie się dobra karta dźwiękowa za te 100 złotych?

I kwestia zasilacza - nie znam za bardzo się na nazwach tego wszystkiego co mi podaliście, ale wydaje mi się że nie ma tam zasilacza.

Więc ile by kosztował taki dobry zasilacz pod ten sprzęt? Nie wiem czy mogę wyjechać poza budżet, ale jak będzie trzeba to jakoś się to zrobi.

Z11 w wersji czerwonej chyba będzie lepiej wyglądać. Mój ulubiony kolor.

"RAM wejdzie po chłodzenie" - nie jestem pewien w jaki sposób to mogę sprawdzić.

Zajebisty tytuł ;) .

http://techplanet.pl/produkty/karty-muzyczne/asus-xonar-dg,15342.html

graphic.pnggraphic.png

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

SilentiumPC Deus M1 650W to jest zasilacz, a czy wejdzie, w sumie jak tak teraz patrze, to sam radiator nie zawadza o sloty na RAM, a wentyla można zawsze zamontować z 2giej strony, więc wejdzie.

Te RAMy, co podał Radtor, wejdą na bank, tylko te co ja podałem, to tak na styk.

Karta dźwiękowa to właśnie Xonar i w swojej cenie nie ma lepszych.

@Ursus, daj wersję na PCI-E, bo MSi nie ma slotów PCI. :D

436951440626370320491.png

Opublikowano

SilentiumPC Deus M1 650W to jest zasilacz, a czy wejdzie, w sumie jak tak teraz patrze, to sam radiator nie zawadza o sloty na RAM, a wentyla można zawsze zamontować z 2giej strony, więc wejdzie.

Te RAMy, co podał Radtor, wejdą na bank, tylko te co ja podałem, to tak na styk.

Droga wersja PCI-E.

http://techplanet.pl/produkty/karty-muzyczne/asus-xonar-dxxd,2922.html

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Czyli jak wygląda końcowy zestaw?

GTX 780Ti od MSI czy Asusa? 

Jak to wszystko ma wyglądać żeby było idealnie wszystko? W sensie poukładane, rozmieszczone itp.

Żeby wszystko było złożone już całkiem, całkiem na morele lub techplanet (któraś z tych stron ma darmowy montaż, jeśli nie obie).

Like porozdawane.

challenger.png

Opublikowano

Morele ma na bank darmowy kod na montaż, jednak na Twoim miejscu bym przekalkulował, czy bardziej się opłaci darmowy montaż, czy przesyłka.

Zestaw wyglądałby tak, tylko nie wiem, czy dasz rady te wszystkie części dostać w 1 sklepie...

• I7 4770k
  • MSI GTX 780ti TwinFrozr
  • MSI z87 G45 GAMING
  • Xonar dgx (konkretnie tylko ten model)
  • Be Quiet! Dark Rock PRO 3
  • SilentiumPC Deus M1 650W
  • Avexir Core Yellow LED DDR3-1600 2x 4GB
  • SSD Plextor 2,5' 128GB
  • Seagate Pipeline HD, 3.5'', 1TB (lepszy byłby Barracuda, ale zależy czy go wyrwiesz w sklepie)
  • Zalman Z11 PLUS HF1

Poukładać kable, poukładają Ci sami, ale ja i tak bym wolał zamówić same części bez montażu z 3 prostych przyczyn.

Pierwsza to, masz pewność, że przy transporcie nic Ci się nie uszkodzi.

Druga, to masz oryginalnie zapakowane pudełka i zaplombowane (chyba nie muszę tłumaczyć).

Trzecia, to satysfakcja z samodzielnie złożonego PC + w morelach, czy gdziekolwiek nie poukładają Ci tak kabli, jak Ty sam, montaż PC jest banalnie prosty, ale jak chcesz.

Opublikowano

Morele ma na bank darmowy kod na montaż, jednak na Twoim miejscu bym przekalkulował, czy bardziej się opłaci darmowy montaż, czy przesyłka.

Zestaw wyglądałby tak, tylko nie wiem, czy dasz rady te wszystkie części dostać w 1 sklepie...

• I7 4770k
  • MSI GTX 780ti TwinFrozr
  • MSI z87 G45 GAMING
  • Xonar dgx (konkretnie tylko ten model)
  • Be Quiet! Dark Rock PRO 3
  • SilentiumPC Deus M1 650W
  • Avexir Core Yellow LED DDR3-1600 2x 4GB
  • SSD Plextor 2,5' 128GB
  • Seagate Pipeline HD, 3.5'', 1TB (lepszy byłby Barracuda, ale zależy czy go wyrwiesz w sklepie)
  • Zalman Z11 PLUS HF1

Poukładać kable, poukładają Ci sami, ale ja i tak bym wolał zamówić same części bez montażu z 3 prostych przyczyn.

Pierwsza to, masz pewność, że przy transporcie nic Ci się nie uszkodzi.

Druga, to masz oryginalnie zapakowane pudełka i zaplombowane (chyba nie muszę tłumaczyć).

Trzecia, to satysfakcja z samodzielnie złożonego PC + w morelach, czy gdziekolwiek nie poukładają Ci tak kabli, jak Ty sam, montaż PC jest banalnie prosty, ale jak chcesz.

Nie jestem pewien, czy samodzielne montowanie wyszło by mi na dobre.

Zaglądałem kilka razy do komputera, ale nie przyglądałem się dokładnie temu co gdzie ma być.

W kilku pierwszych propozycjach wyświetlonych przez google nie było raczej nic, co mogłoby pomóc mi coś złożyć (poradnik).

Montaż czy przesyłka? Ile musiałbym "zabulić" za przesyłkę, jeśli wybiorę montaż? Tak na oko.

Przy transporcie może się coś uszkodzić? Czy to częste przypadki? Nie chciałbym, żeby coś z sprzętu się zepsuło bo to oznacza dodatkowe koszty. 

A jak wiadomo mój budżet do 6000 złotych. ;p

Co z tymi pudełkami? No w sumie wiadomo, pudełka są, różne instrukcje itp. Jeśli wybieram montaż to pudełka przepadają?

challenger.png

Opublikowano

Pudełka są, tylko jak masz pudełka oryginalnie zapakowane, to masz pewność, że nie są z odrzutu, etc. niby takie przypadki nie powinny się zdarzać, ale ufać znaczy kontrolować.

Montaż kosztuje chyba 66zł, to na bank mniej, niż przesyłka, pudełka są i tak do Cb wysyłane, ze składaniem komputera jest jak z lego, czy zabawkami dla dzieci, wkładasz elementy tam, gdzie pasują, a poradników do tego jest od groma, czy to tekstowych, czy też w formie video.

Sprzęt jest ubezpieczony i zawsze możesz go wysłać z powrotem do nich, masz chyba 3 dni ekspresowej, a 10 dni normalnej reklamacji.

Opublikowano

Pudełka są, tylko jak masz pudełka oryginalnie zapakowane, to masz pewność, że nie są z odrzutu, etc. niby takie przypadki nie powinny się zdarzać, ale ufać znaczy kontrolować.

Montaż kosztuje chyba 66zł, to na bank mniej, niż przesyłka, pudełka są i tak do Cb wysyłane, ze składaniem komputera jest jak z lego, czy zabawkami dla dzieci, wkładasz elementy tam, gdzie pasują, a poradników do tego jest od groma, czy to tekstowych, czy też w formie video.

Sprzęt jest ubezpieczony i zawsze możesz go wysłać z powrotem do nich, masz chyba 3 dni ekspresowej, a 10 dni normalnej reklamacji.

Czy strona taka jak morele mogłaby zamiast oryginalnego sprzętu dać mi sprzęt właśnie z odrzutu?

Jakoś nie przekonuje mnie składanie samemu bo z tego co widziałem, trzeba być przy tym ostrożnym, a ja pewnie jako zielony w składaniu będę wkładał gdzie co popadnie albo w końcu nie złożę i się poddam. 

Kwestia jeszcze systemu - czy opłaca się zakupić oryginalny Windows 7? 

W sumie 300 złotych to dużo i wyjechałbym sporo poza budżet, ale jeśli jest to konieczne..

Jeśli podczas dostawy mi tego sprzętu coś się uszkodzi i nie będzie chciał działać - zwrócą mi to, co się zepsuło? 

W końcu to nie moja wina, że dostarczono mi coś zepsutego, uszkodzonego.

challenger.png

Opublikowano

Ja jakbym miał do wyboru win8 a dysk SSD, to bym się zastanawiał, czy brać Plexora, czy może jakiś z OCZ aka Toshiba. :D

To dodaj sobie tą usługę montażu + znajdź sobie kogoś ogarniętego w komputerach i OC, to jak dostaniesz zestaw, żeby Ci szybko przetestował procesor, czy Ci się dobra sztuka trafiła pod OC, jak nie, to wysyłasz go i bierzesz nowy. xD

Opublikowano

Jeśli możesz przekroczyć budżet o niecałe 100 złotych to taki zestaw proponuję

CPU http://www.morele.net/procesor-intel-core-i7-4770k-3-5ghz-lga1150-box-haswell-bx80646i74770k-546532/
MOBO http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z87-g45-gaming-intel-z87-4xddr3-vga-gblan-atx-z87-g45-haswell-581870/
RAM http://www.morele.net/pamiec-avexir-core-red-led-ddr3-1600-cl9-8-gb-avd3u16000904g-2cir-571829/
CASE http://www.morele.net/obudowa-zalman-z11-plus-hf1-633623/
DVD http://www.morele.net/asus-drw-24f1st-e-green-24x-sata-drw-24f1st-blk-b-as-oem-567728/
HDD http://www.morele.net/dysk-western-digital-caviar-blue-3-5-1tb-sata-600-7200rpm-64mb-cache-wd10ezex-479659/
SSD http://www.morele.net/dysk-ssd-crucial-m500-120gb-sata3-2-5-500-130-mb-s-7mm-9-5mm-adapter-ct120m500ssd1-pk01-575942/
Cooler http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-be-quiet-dark-rock-pro-3-bk019-625558/
PSU http://www.morele.net/zasilacz-corsair-cs-series-650w-modular-80-gold-cp-9020077-eu-618777/
GPU http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-780-ti-oc-3gb-gddr5-384-bit-hdmi-2xdvi-dp-gtx780ti-dc2oc-3gd5-630757/
Dźwiękówka http://www.morele.net/karta-dzwiekowa-asus-xonar-dgx-asm-537085/

Razem 6069

Wszystko dobrane idealnie oraz pod kolor.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/
to ta usługa.
Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz
O44Y129AC8
i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz wybrać kartę sieciową wi-fi Asusa, dokładnie taką
http://www.morele.net/karta-sieciowa-asus-usb-n10-nano-621331/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
Opublikowano

Proponuję zestaw napisany już wcześniej, z moim zasilaczem. GG

@Topic.

Przedzwoń do działu obsługi, czy trzeba do zestawu dokupić jeszcze pastę termo przewodzącą, czy dadzą swoją, najlepiej napisz do opiekuna od usługi montażu.

Opublikowano

Proponuję zestaw napisany już wcześniej, z moim zasilaczem. GG

@Topic.

Przedzwoń do działu obsługi, czy trzeba do zestawu dokupić jeszcze pastę termo przewodzącą, czy dadzą swoją, najlepiej napisz do opiekuna od usługi montażu.

Ten komputer kupuję za jakiś czas. 

Jeśli mają support, spróbuje się dowiedzieć. Jeśli by jej nie było, to co się stanie?

I do tych, którzy zamawiali z moreli pełny zestaw (z montażem) - czy wszystko było i działało? 

Coś trzeba było dodatkowo zrobić czy dokupić?

challenger.png

Opublikowano

Jeśli montaż nie będzie obejmował nakładania pasty, to po prostu musisz kupić sam (to niedrogie) i nałożyć, jeśli nie masz pewności jak to w internecie jest pełno poradników/filmów - chociażby tu:

http://proline.pl/?n=prawidlowe_nakladanie_pasty_termoprzewodzacej_1083099657

Ale mi się wydaje, że Morele tak jak Techplanet daje swoją pastę, jakaś super to ona nie jest, ale wystarczy.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja jakbym miał do wyboru win8 a dysk SSD, to bym się zastanawiał, czy brać Plexora, czy może jakiś z OCZ aka Toshiba. :D

To dodaj sobie tą usługę montażu + znajdź sobie kogoś ogarniętego w komputerach i OC, to jak dostaniesz zestaw, żeby Ci szybko przetestował procesor, czy Ci się dobra sztuka trafiła pod OC, jak nie, to wysyłasz go i bierzesz nowy. xD

Chyba ciężko będzie w mojej okolicy kogoś takiego znaleźć - ale spróbuję.

Dobra sztuka pod OC? W sensie? Jeśli będzie zła, to znaczy że działa dobrze ale nie da się jej podkręcać czy jak?

Czy jest uszkodzona?

Co do pasty - spróbuję dowiedzieć się na morele jak to wygląda z tą pastą i montażem.

challenger.png

Opublikowano

Chyba ciężko będzie w mojej okolicy kogoś takiego znaleźć - ale spróbuję.

Dobra sztuka pod OC? W sensie? Jeśli będzie zła, to znaczy że działa dobrze ale nie da się jej podkręcać czy jak?

Czy jest uszkodzona?

Po prostu niektóre sztuki podkręca się lepiej inne gorzej. To kwestia szczęścia. Procesor nie jest uszkodzony.

I nie wiem czy można oddać jak procek nie jest uszkodzony.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Rany ludzie, doradzacie w kupowaniu sprzętu, a nie wiecie tak podstawowych rzeczy, że producent chłodzenia na procesor dokłada do zestawu swoją (w tym przypadku bardzo dobrej jakości) pastę termoprzewodzącą, którą oczywiście sklep użyje przy montażu. No weźcie mnie nie załamujcie...

Opublikowano

Każdy producent procesorow w wersjach BOX dodaje paste termoprzewodzaca, z tym, ze jak bierzemy i7, i to pod dosc mocne oc, to jednak lepiej kupic cos mocniejszego, bo tamte pasty to jednak do najlepszych nie naleza.

Do Siberii V2 na pewno warto wziac dedykowana karte dzwiekowa, bo sprawdzalem, jest roznica na sluchawkach z biedronki, doslownie, miedzy integra na z77a g45 a dedykowana (z tym ze duzo drozsza) ale skoro tu slychac to i na innej byloby slychac roznice, wiec do syberii to wg mnie xonar dg to totalne minimum, a nawet warto wziac cos lepszego...

Jesli dajecie mu do krecenia mocnego i7 haskiego i gtx780ti to kurde, nie wiem czy wiecie, ale po oc sa wieksze wahania napiec, i dotyczy to w roznym stopniu roznych konstrukcji (zazwyczaj na lepszych roznica jest widoczna w 0,02-0,05v maksymalnie na linii 12v, czyli dla podzespolow nic) ale w takim deusie m1 czy g1, marnym syfie jak dla krecenia i7 + gtx780ti, to wahania prawdopodobnie beda na tyle duze po oc, ze beda w stanie wplynac bardzo negatywnie na podzespoly, lub tez negatywnie mniej, ale z pewnoscia skroca dzialanie dosc mocno... 

Corsairy takze czesto mialy problemy z trzymaniem napiec przy mocno obciazonej linii 12v, wiec nie pchalbym sie w corsairy cs, mimo certyfikatu gold i stosunkowo niskiej ceny, tymbardziej w corsairy vs...

Kolejna sprawa - Zalman Z11 Plus, to w tej cenie lepszy jest brutus m40 a tanszy o 40zl... ta buda glownie wyglada, przewiewnosc czy wytrzymalosc na poziomie brutusa 410... Nawet Zalman Z9 przebija ta Z11tke, a brutus m40 obie...

Co do plyt, stawialbym na Asrocka jakiegos, ew. MSI (najlepiej chlodzone sekcje zasilania, a jak wiadomo 6k to juz budzet pod dosc mocne OC).

A wiec moja propozycja:

http://www.morele.net/inventory/info/OEFuLT/

Mysle ze warto dac te 6100 bo mamy b. mocny zestaw, i bezpieczny, nie ma szans ze po oc zasilacz znacznie skroci zywotnosc podzespolow, bo bedzie to roznice moze 5% krotszego zywotu, a w przypadku deusow czy corsairow to sprawa moze sie zakonczyc szybko,.. Do tego mamy SSD 120Gb

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Kolejna sprawa - Zalman Z11 Plus, to w tej cenie lepszy jest brutus m40 a tanszy o 40zl... ta buda glownie wyglada, przewiewnosc czy wytrzymalosc na poziomie brutusa 410... Nawet Zalman Z9 przebija ta Z11tke, a brutus m40 obie...

Ty widziałeś kiedykolwiek tą obudowę, czy powtarzasz pierdoły, które od kogoś usłyszałeś? Mam wrażenie, że to drugie. Z9 oraz Z11 to ten sam szkielek, tylko inny wygląd. Jakoś blach jest identyczna. Gladiusowi (nie brutusowi) M40 zarówno do Z11 jak i Z9 sporo brakuje pod względem jakości wykonania, także jak nie miałeś żadnej z tych obudów w rękach to weź nie pitol za przeproszeniem.

Co do Twojego zestawu:

-lipny SSD, szczególnie w najnowszych rewizjach

-cooler, którego nie zamkniesz w tej obudowie Aerocoola

-grafika od Gigabyte, sorry, ale ta firma robi jedne z największych gniotów wśród grafik, a przy tej cenie branie Gigabyte to głupota. Jak już taka kasa wchodzi w grę to lepiej dorzucić do MSI albo Asusa

-do tych słuchawek nie ma sensu brać nic ponad Asus Xonar DGX ze wzmacniaczem słuchawkowym

Podsumowując Twój zestaw nawet się nie złoży do kupy, bo przy montażu nie da rady zamknąć obudowy :D

Opublikowano

@Velociraptorus

Mialem okazje skladac zestawy z z11 i z9, i roznice:

Zbedne  bajery w z11 np. szczeliny na chlodzenie dysku ktore po zamontowaniu wentylatora 80mm nic nie daja (nawet  1*C, sprawdzalem, wentylator byl mocny jak na 80mm) 

Sam metal latwo sie wygina w z9 i z11, aczkolwiek zauwazylem wieksza sztywnosc z9tki, co jest plusem. Dalej, w obu budach zaczepy plastikowe pekaja bardziej niz iphone'y...

Czesci plastikowe slabej jakosci w obu budach, lecz w z11 bardziej narazone na uszkodzenie

Porty na froncie podlaczane zewnetrznie, duzy minus

Samo wnetrzne to w 90% z9 u3, aczkolwiek calosciowo bardziej narazone na uszkodzenia, nie wspominam o tym ze z11 jest drozsze od z9. Sama przewiewnosc lezy w tej budzie....

Znow M40, mimo iz dosc prosta i klasyczna, to materialy sa wyzszej klasy, i jest roznica.

Fakt, pomylilem sie i napisalem brutus m40....

SSD ma jedne z najwyzszych transferow w cenie do 300zl i pojemnosc 120gb, do tego reklamacje sa przyjmowane bez wiekszych problemow, sam juz mialem kilka problemow z innymi ssd i ciezko bylo z reklamacja, zwrotem na gwarancje...

Buda ma 185mm mniej wiecej na cooler (z odjeciem mobo i cpu), sam cooler 164mm wiec nie widze zadnego problemu... to jedna z bud ktore mieszcza najwieksze coolery, i jesli ona nie miesci, to niewiele innych bud pomiesci... 

Jesli gigabyty sa slabe... to udowodnij mi to, bo sam korzystalem z wielu roznych gpu od dawna, wiec juz troche wiem...Gigabyte ma prawdopodobnie najcichcsze chlodzenia, a przynajmniej jedne z cichszych, a temp. w stresie w niereferentach zawsze najnizsze, od niedawna (seria gtx 7xx) chlodzenia jetstream od palita sa prawie jak gigabyty, ale troszke im brakuje, i to od dawnych czasow, wlasnie niereferenty gigabyta po oc odskakiwaly troszeczke od msi, asusa i innych

Lecz jesli kupi siberie v2 na usb to rozprawy o karcie dzwiekowej sa bezsensowne.

Zreszta w cenie siberii v2 mozna kupic znacznie lepsze sluchawki, a autor napisal ze planuje kupic...

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

@up

M40 na pewno nie ma materiałów wyższej jakości, są to co najwyżej obudowy porównywalne ze wskazaniem na Zalmana. M40 często są "niedorobione", średnio spasowane itp, pod tym względem Zalman sporo lepiej wypada. O jakich zaczepach plastikowych mówisz w Zalmanie? Od zdejmowania przedniego i górnego panelu? Nie wiem jak wybitnym niszczycielem trzeba być, aby je połamać, serio :) Z11 fakt, przez swoje wybrzuszenia jest bardziej narażona na uszkodzenia niż Z9, ale również jest ok obudową, a przynajmniej wygląda ciekawie na tle tego M40.

Ten SSD to kaszana, powtarzam. W ostatnich modelach zastosowano sporo gorsze kości (o czym mało się mówi) i to co w testach pokazane to już można o tym zapomnieć. Zresztą masz i sam sobie poczytaj

http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/kingston_ssdnow_v300_fw521a_test_nowej_wersji_tanich_dyskow_ssd?page=0,0

Buda ma 185 cm szerokości OGÓLNEJ, a nie na cooler. Odejmij od tego co najmniej centymetr za tacką, do tego minimum półtora na dystanse płyty głównej, samą płytę główną oraz procesor. Jak to pomieści coolery do 158 mm to będzie sukces.

Gigabyte ma najcichsze chłodzenia? No weź nie kpij. Oczywiście jakieś tanie Pality czy Gainwardy są głośniejsze od Gigabyte, ale w stosunku do większości Asusów czy MSI to nie ma nawet startu. Zresztą popatrz sobie w testach

http://pclab.pl/art55398-12.html

Gigabyte na poziomie uszu jest nawet głośniejszy od referenta. Do tego notuje jedne z najwyższych temperatur, zarówno MSI jak i Asus są zwyczajnie chłodniejsze, a na dodatek MSI jest cichszy. Ja też miałem już sporo kart graficznych i żadnych nie wspominam tak niedobrze pod względem głośności jak właśnie Gigabyte.

Opublikowano

Tak, ale popatrz sobie, ze mozliwosc chlodzenia powietrzem masz tylko na gornej czesci budy, na 2 albo 3 wentylatory 120mm, a od gory to duzo sie nie zrobi bo nawet systemu powietrznego sie nie stworzy.

Co do SSD to slyszalem o drobnej roznicy, ja mam jeszcze 2 starsze rewizje tych kingstonow, wiec nie wiedzialem...

Gigabyte jest glosniejszy nieznacznie od MSI tylko co widac... przy czym 3*C w idle o niczym nie swiadczy, bo zauwaz ze w idle gigabyte ma zawsze nizsze obroty automatycznie ;)

I nie mowie ze wersje z dopiskiem OC sa najwydajniejsze, tylko ze na nich najwiecej wykrecimy zazwyczaj.

Mialem niedawno gtx 770 mozliwosc porownania gigabyte, asus, msi i evga u kolegi w domu, i w idle gigabyte mial najnizsze obroty, temperatury idle srednie, glosnosc jedna z cichszych, w stresie jeden z cichszych byl gigabyte, i najchlodniejszy z roznica 11*C do drugiej karty (76*C i 87*C)... MSI w stresie nadal bylo najcichsze, niewiele, dla ucha nieodczuwalnie, ale najcieplejsze

Teraz mam jeden PC do renderingu na quadro, i drugi na gtx680 wiec nie mam jak porownac...

Ale mialem juz w przeszlosci rozne karty i gigabyty zawsze najlepiej sie krecily...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...