Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Poprawnie Użyć Błysku.

Leathercraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tematflas_exrswps.png

Button1pn_exrsehx.png

Błysku możemy używać na przeróżne sposoby czy to do ucieczki, czy do gonitwy za przeciwnikiem a czasem nawet możemy użyć go aby skrócić sobie drogę. Czar bardzo przydatny lecz czasem źle przez niektóych używany, co później wiąże się ze zgonem bądź zwykłą utratą tego czaru przywoływacza. Używając Błysku możemy przejść przez większość ścian lecz musimy pamiętać aby:

• Znaleźć się jak najbliżej ściany, którą chcemy przeskoczyć.
  • Musimy ocenić czy ściana nie jest za gruba. (Choć większość grubszych ścian też da się przeskoczyć tylko trzeba być ostrożnym.)
  • Nasz kursor myszki musi znaleźć się jak najdalej od naszego bohatera. (Można przeciągnąć ją nawet do krawędzi ekranu jeśli będzie taka potrzeba.)

​Pamiętaj również aby zachować spokój i opanowanie podczas ucieczek za pomocą Błysku. Czasem lepiej zginąć niż użyć Błysku na nic, lecz uciekając musisz szybko wymyślić gdzie będzie Ci się opłacało użyć tego czaru przywoływacza tak aby przeciwnicy Cię nie dopadli.

Najgłupszym błędem popełnianym przez graczy jest użycie Błysku odrazu po przybyciu wrogiego Dżunglera na naszą aleje. Czasem warto jest poczekać i zastanowić się czy napewno mnie złapią czy w jakiś inny sposób mogę uniknąć śmierci?

Mam nadzieję, że w jakiś sposób komuś to pomoże. Zapraszam do oceny oraz komentowania. Jeśli o czymś zapomniałem to z góry przepraszam.

[31.03.14] Ogłoszenie! Poradnik zostanie zaktualizowany już niedługo.
[05.04.14] Aktualizacja

Zmiana grafiki na wstępie tematu.

Załączono filmik.

Dodano Panel Aktualizacji.

Opublikowano

Jestem pewny, że większość z was odpowiedziało w sposób sarkastyczny lecz daliście mi pomysł na serię poradników, które jak nie wam to komuś mogą się przydać. Przejdźmy do odpowiedzi na komentarze.

Swietny poradnik, czekam na kolejny na temat jak uzywac poprawnie Ignita.

Hehe, jak będzie mi się nudziło to zrobię. :P

ej ziomeg a jak to jest z wrszkeszeniem???? wytłumaczysz mi bo nie rozumiem??

Co dokładnie chcesz wiedzieć?

super czekam na poradnik "jak poprawnie podpalić"

Jak już wyżej wspomniałem z chęcią zrobię jak będzie mi się nudziło.

przydatne łąp + ; )

Jeśli naprawde tak twierdzisz to dzięki.

Opublikowano

ej ziomeg a jak to jest z wrszkeszeniem???? wytłumaczysz mi bo nie rozumiem??

Wskrzeszenie jak wiadomo pozwala natychmiast ożywić naszą postać ( nie musimy czekac tych kilkunastu sec po śmierci ).

Używa się go głównie wraz z teleportem, oraz najlepiej jest dogadać się z kimś innym z drużyny żeby ustawił te same czary.

Jeśli mamy już te 2 czary ( często używa się tej kombinacji na Karthusie z powodu jego pasywki :) ) to podczas tf'a ktoś stawia warda ( logiczne że powinien to być support jednak na nizszym elo, normalach lepiej postawic samemu ) i po naszym zgonie uzywamy wskrzeszenia po czym teleportem przenosimy sie znowu w tf przez co robimy tak jakby walke 6 na 5.

@up

Musisz uzyc na sojuszniczej wiezy / wardzie / stworze.

Opublikowano

Zrob poradnik jak poruszać się w świecie ligi legend, bo WSAD nie zdziala , jak D używam to teleportuje mnie jakis kawałek dalej i nie rozumiem tej gry .

Jestem pewny, że większość z was odpowiedziało w sposób sarkastyczny lecz daliście mi pomysł na serię poradników, które jak nie wam to komuś mogą się przydać. Przejdźmy do odpowiedzi na komentarze.

Jeżeli bedziesz to robił tylko zaśmiecisz to formum jakimis bezsensownymi poradnikami typu :

"Jak zrobić kupe?"

Idz do toalety

Zdejmij spodnie i majty.

Usiądz na kiblu

Przyj z całej siły aż gówno wpadnie do wody która ochlapie ci dupe. 

Po zakończeniu podetrzyj odbyt , najlepiej papierem toaletowym 

Kupa zrobiona Dziekuje za uwage mam nadzieje ze sie podobało

Opublikowano

" a czasem nawet możemy użyć go aby skrócić sobie drogę"    No widzę epic taktiks, poradnik nie przydatny, wystaczy mózg aby 

użyć flasha w dobre miejsce, nie potrzebny tut.

Opublikowano
Nasz kursor myszki musi znaleźć się jak najdalej od naszego bohatera. (Można przeciągnąć ją nawet do krawędzi ekranu jeśli będzie taka potrzeba.)

like tard

już to widzę, a wystarczy tylko przesunąć kursor o 400 jednostek długości od bohatera i efekt będzie nawet dokładniejszy.

tutorial (dla) kogoś, kto osiągną właśnie 30 poziom, gratulujemy

Hejo

Opublikowano

like tard

już to widzę, a wystarczy tylko przesunąć kursor o 400 jednostek długości od bohatera i efekt będzie nawet dokładniejszy.

Nie 30, ale 12  xD

Dobrz TuT, czekam na inne summonerki.

Opublikowano

Rozumiem, że poradnik może wygląda na zbędny lecz uwierzcie, że w praktyce może pomóc wielu osobom.

Świetny poradnik czekam na więcej poradników np jak poprawni używać Teleportu

Nie miałem tego w planach, lecz wkrótce postaram się stworzyć poradniki dotyczące wszystkich czarów przywoływacza.

Dzięki stary. Moje życie nabralo sensu!

W takim razie gratuluję.

Super poradnik! Czekam na reszte jak użyć smite, teleportu czy jak ATAKOWAĆ STWORY, bo ni chuja nie rozumiem! Dzieki :) Łap +!

Dzięki za ocenę. Poradnik wkrótce się pojawi.

Zrob poradnik jak poruszać się w świecie ligi legend, bo WSAD nie zdziala , jak D używam to teleportuje mnie jakis kawałek dalej i nie rozumiem tej gry .

Jeżeli bedziesz to robił tylko zaśmiecisz to formum jakimis bezsensownymi poradnikami typu :

"Jak zrobić kupe?"
Idz do toalety
Zdejmij spodnie i majty.
Usiądz na kiblu
Przyj z całej siły aż gówno wpadnie do wody która ochlapie ci dupe. 
Po zakończeniu podetrzyj odbyt , najlepiej papierem toaletowym 

Kupa zrobiona Dziekuje za uwage mam nadzieje ze sie podobało

Cóż ty może i posiadasz 30 Poziom oraz umiejętności używania tego czaru lecz zauważ, że prócz Ciebie jest masa innych osób, które dopiero zaczynają przygodę z League of Legends i chcieliby dowiedzieć się więcej na temat Błysku.

" a czasem nawet możemy użyć go aby skrócić sobie drogę"    No widzę epic taktiks, poradnik nie przydatny, wystaczy mózg aby użyć flasha w dobre miejsce, nie potrzebny tut.

Dzięki za ocenę i wiedz, że nie uwierzyłbym Ci gdybyś powiedział mi: "Ja nigdy nie widziałem nikogo kto "fleszną" się w miejscu lub też nie przeskoczył ściany." Nie uwierzyłbym też, że nigdy nie zdażyło Ci się użyć Błysku aby przejść sobie na skróty.

like tard

Nowi gracze czasem przesuwają kursor o zbyt małą odległość co wiąże się z tym, że nie przeskoczą ściany. Napisałem: Można przesunąć kursor nawet do krawędzi ekranu jeśli będzie taka potrzeba" chodziło tu raczej o osoby, które ustawiają kursor za blisko swojego bohatera.

Nie 30, ale 12  xD

Dobrz TuT, czekam na inne summonerki.

Dzięki, będą już niedługo.

Dobry poradnik, pisz na następne, mógłbyś dodać jakiś filmik albo cuś.

Myślałem nad filmikami lecz nie wiedziałem jaka będzie reakcja ludzi na ten poradnik. Pomyślę nad tym i w następnym poradniku postaram się już zamieścić.

Na prawde nie wiem dlaczego dostałem warna??? Swietny tut, dzieki niemu ominąłem z 5 śmierci ;) no ale cuż najwidoczniej zasłuzyłem :P

@top. na prawde good ;D czekam na kolejny kiedy uzyc ignajta

Skoro naprawde pomógł to się bardzo cieszę.

Opublikowano

Mogłeś się trochę wysilić i dodać chociaż jakieś info o flash juke'ach, bądź nawet i o pewnych taktykach podczas 1vs1, gdy przeciwnik ze skillshotem ciebie atakuje a ty flashujesz się tak by skillshot ciebie nie trafił dając ci możliwość zabicia.

Opublikowano

Mogłeś się trochę wysilić i dodać chociaż jakieś info o flash juke'ach, bądź nawet i o pewnych taktykach podczas 1vs1, gdy przeciwnik ze skillshotem ciebie atakuje a ty flashujesz się tak by skillshot ciebie nie trafił dając ci możliwość zabicia.

Niedługo zabiorę się do nakręcenia jakiś filmików ewentualnie zrobienia zdjęć i wszystko będzie.

Opublikowano

błysk ma zostać niedłógo znerfiony bo jest op gunwem

pszeciesz ostanio przeciwny dżungler zfleshował przez ściane i zabrał barona no kurwewdalcbeuw

przeciesz gdybym ja projektował te gre to bym kursadjiavdv rozjebaasicdilbu.da i choj roiotowi do tego kurwfdnuvka.a biorom kase a guwno robiom to mnie tak wkuraincfuvb rze kuracnlhuyglace

op szit do kasacji

ZBIERAM PLUSY :] (DAWAJ PLÓSA ALBO W MORD)

JUŻ MNIE WSZYSCY ZNAJĄ NA KAŻDYM FORÓM WIĘC ALBO MNIE PRZYJMIECIE ALBO ODRZUCICIE - WASZ WYBÓR :/

TO OD WAS ZALERZY CZY NA PRZYSZŁOŚĆ WYKORZYSTAM WIEDZE O TYM GDZIE MIESZKA KARZDY Z WAS :)

BUAHAHAHAHAHAHAHHAHA!!!!

Opublikowano

Nie po to w lolu grasz normale do 30 lvla,aby potem nie umieć użyć błysku.Każdy sam to ogarnia zdobywająć doświadczenie.

Zbędny poradnik,ośmieszający nasze forum,wręcz poniżający, proste-w celu nabicia postów. Jeśli jest taka możliwość proszę o usunięcię,bo to jest po prostu HAŃBA.

Opublikowano

Nie po to w lolu grasz normale do 30 lvla,aby potem nie umieć użyć błysku.Każdy sam to ogarnia zdobywająć doświadczenie.

Zbędny poradnik,ośmieszający nasze forum,wręcz poniżający, proste-w celu nabicia postów. Jeśli jest taka możliwość proszę o usunięcię,bo to jest po prostu HAŃBA.

Dobrze więc powtórzę kolejny raz. W grę League of Legends nie grają same 30 Poziomy. Niższe poziomy mogą szukać podpowiedzi do tego jak dobrze użyć bądź dlaczego nie udaje im się dobrze przeskoczyć przez ścianę za pomocą Błysku. (Czasem nawet 30 Poziomy potrafią źle użyć tego czaru.) Poradnik może i prosty lecz uwierz, że komuś napewno może się przydać. Teraz skoro wiem, że niektórym się podoba mam zamiar edytować i rozwinąć ten poradnik. A co do Ciebie to pozwoliłem sobie użyć przycisku "Zgłoś" za obrazę w moją stronę. Poza tym nie widziałem aby administracja napisała coś, że pradnik zbędny a napewno ktoś tu zaglądał. Na koniec dodam, że na żadnych postach mi nie zależy lubię poprostu pomagać innym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...