Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] DDOS

patryq1237

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc, Wiec tak:

Jestem Współwłaścicielem pewnego serwera, jeden z naszym administratorów miał słabe hasło na konto wiec nasza konkurencja nas grifowała , słyszałem że ataki na serwery non premium są legalne (mam maszyny 2 maszyny na OVH xD) i teraz pytanie czy takie coś jest legalne (Serwer tej konkurencji stoi na pukawce).

HEJ :D

Opublikowano

@up

Nie jest legalne bez zgody właściciela, żadne czynności powodujące <nie mam słowa> nie są legalne. Pozdrawiamy FireHosting.pl team.

<nie mam słowa> straty materialne lub powodujące utrudnienia w dostępie do usługi czy jakoś tak.

Opublikowano

Mam pytanie, ponieważ w nazwie tematu jest "DDoS" a w poście coś o griefowaniu, co to ma ze sobą wspólnego?

DDoSy są zabronione w polskim prawie i jeśli wiesz kto to/masz ip/dane prywatne itp możesz iść z tym do odpowiednich organów.

Co do griefów to nic z tym nie zrobisz, wina administratorów że mają słabe hasła.

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Co do ddos :)

art. 268 kodeksu karnego stanowiący, że:

§ 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej zapoznanie się z nią, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 dotyczy zapisu na komputerowym nośniku informacji, sprawca podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 3. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1 lub 2, wyrządza znaczną szkodę majątkową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Opublikowano

Jeśli serwer doznał ataku DDoS to jest to nielegalne, ale jeśli go zgriefowano to nic nie da się z tym zrobić ,bo to wina tego administratora, że miał słabe hasło.

Opublikowano

Ataki typu DDoS czy DoS na serwery No-Premium w pewnym sensie są legalne, tzn same ataki na serwery nie są legalne, lecz nic z tym nie zrobisz, iż jest to no-premium, nawet jakbyś wiedział kto cię atakuje i tak byś przegrał w sądzie sprawę.

Opublikowano

@danielka2ka

Mylisz się i to ostro :)

Jest to niezgodne z polskim prawem, nie ważne czy jest to serwer minecraft premium/nonpremium czy strona czy serwer innej gry, DDoS jest DDoSem i jest traktowwany tak samo, nie jest brane tutaj pod uwage "piracenie" serwera.

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

MPCForum nie popiera przestępstw. Więc Twój temat pewnie za jakiś czas zostanie zamknięty.

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

@danielka2ka

Mylisz się i to ostro :)

Jest to niezgodne z polskim prawem, nie ważne czy jest to serwer minecraft premium/nonpremium czy strona czy serwer innej gry, DDoS jest DDoSem i jest traktowwany tak samo, nie jest brane tutaj pod uwage "piracenie" serwera.

A więc ja ci DDoS'ne serwer a ty mnie zgłosisz do sądu i ciekawe kto wygra :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...