Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

przywrocenie sluzby wojskowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak tak bardzo chcesz to wstąp do NSR.

Polska aktualnie posiada armię zawodową.

Służba powszechna występuje jedynie w krajach rozwijających się.

636451494245979649038.gif

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najwiecej o służbie wojskowej do powiedzenia mają ci, których albo ona nie dotyczy, albo wojsko znają z gier typu CoD i Battlefield.

Wy naprawdę myślicie, że w wojsku nie było gejów?

Pozdro 600

Uwierz ze szybko kapitulowali

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

To nic by nie dało, człowieku. Ludzie by chcieli to odbębnić, lub od tego uciec.

A i postaw się w sytuacji takiego chłopaka będącego na służbie, zostawia rodzinę, przyjaciół, dziewczynę, idzie do tego wojska, ma nadzieje na założenie rodziny po wyjściu z wojska, a tu go rusek zabija, bo wysłali polskie wojsko by ratować tyłki narodowi który mordował polaków lata temu. Jak ktoś ma być chłopem, to będzie chłopem i bez wojska, a jak ma być pizdą to nią będzie bez względu na to czy odbębni tą służbę czy nie.

Opublikowano

2 lata wyjęte z życia?  owszem jeżeli jesteś na warcie  i ktoś się nie zatrzymuje do kontroli musisz strzelać do człowieka a kapitan zawsze mówi "jak sie nie zatrzymuje 3 ostrzegawcze  i strzelaj nie żeby zranić tylko by zabić" tak jest w wojsku połowa was wyśmieje ale wiem coś o tym, moja rodzina cała jest podochodzenia wojskowego i wszyscy mówią 1 miesiąc jest trudny a później? cały czas beka nawet z dowódcą plutonu, np jak kapustę kradli z magazynów i zauważył ich wartownik z porucznikiem i porucznik ze śmiechem "tej bo ci ta kapusta wypadnie, Prędzej czy później służba wojskowa zostanie na nowo powołana od 2 miesięcy do 2 lat zależy kto bo snajper np 12 miesięcy,    Ludzie Rosja wjedzie na Ukrainę i każda osoba +17 lat wezwanie do wojska + gdy się nie stawisz przyjeżdża żandarmeria po ciebie i nie ważne czy jesteś na ulicy oni cię powijają i nikogo nawet o tym nie informują.  Osobiście sam się zgłosiłem do wojska teraz 4 miesięczny trening później służba zawodowa która trwa 12-14 lat i  emerytura. 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Najwiecej o służbie wojskowej do powiedzenia mają ci, których albo ona nie dotyczy, albo wojsko znają z gier typu CoD i Battlefield.

Pozdro 600

Jestem kapralem 3 stopnia z levelem 15 wiec wiem co mowie #ziom

A tak naprawde to pizdusie wypierdalali by z kraju szybciej niz strusie przed gepardami

TONV8iZ.png

Opublikowano

Niby dobrze by zrobiła służba wojskowa, bo przynajmniej "pizdusiów" by ustawili do pionu.

Ale jak ktoś jest tak bardzo ciekawy tego, to niech wstąpi do służby wojskowej.

Opublikowano

Widzę że dzieci z bf'a i cod'a się udzielają. Ja jestem stanowczo przeciw obowiązkowej służbie. Jak ktoś chce być chłopem to zostanie nim bez wojska a jak gejem, to nic mi do tego, jego życie, jego impreza.

Opublikowano

Apeluję o zachowanie kultury w temacie. Nie będę tolerować wyzwisk i obraźliwych słów w kierunku wyżej wspominanych mniejszości. Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie z mojej strony.

@topic

Wolę profesjonalną armię złożoną z żołnierzy "z wyboru", niż bandę ludzi z przypadku, którzy są do woja wcielani "na siłę". Nie uważam również, by każdy mężczyzna MUSIAŁ potrafić posługiwać się bronią. Nikt nie może nikogo do niczego zmusić.

#don't care

Opublikowano

Apeluję o zachowanie kultury w temacie. Nie będę tolerować wyzwisk i obraźliwych słów w kierunku wyżej wspominanych mniejszości. Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie z mojej strony.

@topic

Wolę profesjonalną armię złożoną z żołnierzy "z wyboru", niż bandę ludzi z przypadku, którzy są do woja wcielani "na siłę".

Zgadzam się.

Teraz żołnierz ma być wykształcony, a nie pierwszy lepszy chłop.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Gdy niedawno byłem na komisji wojskowej , człowiek odpowiedzialny za przyjmowanie nas mówił, że w przyszłym roku jakoś na 60-80% zostanie przywrócona obowiązkowa służba wojskowa od rocznika 96+ #potwierdzoneinfo

d9be640dd2673362.png

Opublikowano

Ja bym chciał czytania słownika na pamięć 10 razy bo "szczelać" to lekka przesada

@top

Jebać służbę wojskową jestem inteligentnym gościem a 2 lata w szałasie by mnie zatrzymało w rozwoju intelektualnym co nie oznacza że nie chciałbym sprawnie posługiwać się bronią palną.

Wojsko-nie potem będą takie łeby które będą pisać na forum o tym jacy są religijni jacy to oni nie są mądrzy i będą pisać jak nasz prezydent #szczelać

Opublikowano

Zgadzam się.

Dzisiejsze wojsko - oddział 30 chłopa, z czego tylko jeden wie jak obsługiwać radio, naprawiać pojazdy, zna sie na podstawowej taktyce.

To jest jakiś absurd. Prawda jest taka, że działania piechoty uległy dużemu zmniejszeniu. To nie to co sobie chyba niektórzy wyobrażają - 10 000 żołdaków po każdej stronie. Nie. Działania piechoty to w tym momencie starcia kilkuosobowych grupek. Dlatego właśnie wartościowy żołnierz to żołnierz wszechstronny - taki, który bedzie myślał, oceniał sytuacje i nie podejmował niepotrzebnego ryzyka. Lepszy taki żołnierz niż 10-ciu "Szczelających" debili z poboru...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Zgadzam się.

Na służbie wojskowej nie tworzy się żołnierzy.

Jedynie trochę Cię wychowają, zmężniejesz i nauczą wykonywać polecenia.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

CHCE WOLNEGO KRAJU WIEC DAJCIE WSZYSTKIM MEZCZYZNOM OBOWIAZKOWE 2 LATA W BUSZU

autor tematu jak i wszystkie dzieci bedace za osw sa debilami. pedaly nie sa w polszy problemem tylko wy. nieovowiazkoea sluzba wojskowa? ok. nieobowiazkowa? spierdalac. nikt mi nie bedzie mowil gdzie mam isc i co robic. szczerze gdyby przyjechalo do mnie kilku zjebow z komisji to pewnie by ktos zmarl. albo ja, albo oni. i pewnie znalazlo by sie kilku podzielajacych moje zdanie, niekonieczbie na tym forum. a jakby mnie zmusili i dali mi bron do reki... nie skonczyloby sie to dobrze. przez fanatycznych prawakow zjebakow wolnego kraju nie bedzie. ComeBack. wypierdalaj ze swoimi zjebanymi pogladami.

Opublikowano

Ja tu chyba czegoś nie rozumiem. Autor tematu ma logo Nowej Prawicy a przedstawia lewicowe poglądy (bo tylko tak można nazwać ZMUSZANIE człowieka do czegokolwiek co nie jest dla niego konieczne)

Wada przymusowego poboru? Proszę bardzo. Taka sytuacja:

Jest wojna (chociaż jej nie będzie) to wszystkie pedały i inni ludzie którzy boją pobrudzić sobie rąk uciekną przy pierwszej okazji. I co oni nam dadzą? Nic bo im nie zależy na obronie kraju. Wojsko powinno funkcjonować z pasji a nie z przymusu bo inaczej zatraca się motywację do walki.

A jeśli chodzi o "zmężnienie" to jakim prawem chcecie zmuszać obcego człowieka (którego nie znacie) do czegokolwiek? Bo co? Bo nosi rurki? Bo ma grzywkę? Bo lubi w dupę? Nawet jeśli to co wam to tego. Nie macie prawa zmuszać innych ludzi by zmężnieli jeśli oni tego nie chcą.

A poza tym czemu chłopaków a dziewczyny nie? To dyskryminacja. "Sweet chłopcy" zmienią sobie płeć i po problemie.

i nauczą wykonywać polecenia.

W szkole też tego uczą i jakie są efekty? Odwrotne.

Opublikowano

Ludzie wcieleni siłą do wojska, którzy byliby niszczeni prędzej obróciliby się przeciwko tym, co by ich cisnęli, a nie przeciwko "prawdziwemu" wrogowi.

Obrażający i gnębiący ich ludzie byliby wrogami, więc pozdro dla was panowie, bo szybciej zbieralibyście mózgi z podłóg niż zmienilibyście ich w "prawdziwych" mężczyzn.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Gdy niedawno byłem na komisji wojskowej , człowiek odpowiedzialny za przyjmowanie nas mówił, że w przyszłym roku jakoś na 60-80% zostanie przywrócona obowiązkowa służba wojskowa od rocznika 96+ #potwierdzoneinfo

no juz kurwa lece o malo sie nie zabije

90472801207480070301.png

Opublikowano

Byli, ale nie wytrzymali długo jak się o nich dowiedzieli. ;)

Oczywiste, że powinna być obowiązkowa. Dołączyłbym w każdym innym kraju oprócz Polski, tu nawet nie ma czego bronić.

Opublikowano

Nie, jak dla mnie, to ten kraj może spłonąć.

Palcem bym nie kiwnął by go ratować.

No to wypierdalaj - żegnamy. 

Śmierć zdrajcom ojczyzny!

Opublikowano

No tak przecież jak było by wojsko nie było by pedałów... 

Tylko szkoda że w chuj ludzi popełniło samobójstwo w takim wojsku.

Zapomniałem o jednym większość z was zna wojsko tylko tyle co z FPS na kompa albo filmów wojennych, a prawda jest inna

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Chlopak w rurkach to pedal, nieudacznik i cipka?

Tak, a ksiądz to pedofil, alkoholik i gwałciciel. I nic tego nie zmieni.

@topic

W sumie ja mam gdzieś, czy przywrócą to czy nie, jeżeli wybuchnie wojna to i tak każdy facet powinien wziąć w niej udział, no chyba, że chce być ewakuowany z kobietami i dziećmi B)

No to wypierdalaj - żegnamy. 

Śmierć zdrajcom ojczyzny!

Zgadzam się w 100%

Opublikowano

Chlopak w rurkach to pedal, nieudacznik i cipka?

Nie wiem czemu trzymacie sie tych stereotypow.

Ja jak mam ochote to i rurki zaloze ( nie takie za jaja nie maja czym oddychac )

Bylbym za, ale to tylko nasze "forumowe gdybanie" i nikt nie tego nie zmieni dla 20osob piszacych tutaj

Przecież w tym temacie nikt nie pisze o rurkach, więc nie wiem do kogo to piszesz ....

Jak dla mnie to służba wojskowa powinna być obowiązkowa, ale nie za długo bo to stracone lata.

Opublikowano

Powinni przywrócić. Dwa lata służby w wojsku to nie jest nic złego. Wielu wyszło na tym dobrze. Można powiedzieć, że wojsko to okres przepiany chłopczyka w mężczyznę.

Opublikowano

Powinni przywrócić. Dwa lata służby w wojsku to nie jest nic złego. Wielu wyszło na tym dobrze. Można powiedzieć, że wojsko to okres przepiany chłopczyka w mężczyznę.

Tylko nie zapomnij że też wielu nie wróciło. A jeśli już wrócili to z zjebana psychiką ...

175001456602037225492.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...