Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna (a jednak zestaw, teraz proszę tylko o ocenę ;-;)

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o to, że modularne mają odpinane kabelki, dzięki czemu nie walają się po budzie. Bałagan w środku źle wpływa np. na temperatury.

YGsMv3q.jpg
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja Ci powiem tak: Co kto woli. Ja np. zamieniłbym na wydajniejszy procesor, bo i tak temperatury nie powinny być zbyt wysokie, więc parę kabli więcej w obudowie nie zaszkodzi.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Chodzi o to, że modularne mają odpinane kabelki, dzięki czemu nie walają się po budzie. Bałagan w środku źle wpływa np. na temperatury.

Ja Ci powiem tak: Co kto woli. Ja np. zamieniłbym na wydajniejszy procesor, bo i tak temperatury nie powinny być zbyt wysokie, więc parę kabli więcej w obudowie nie zaszkodzi.

Tu są dwie sprzeczne (lub źle rozumiane przeze mnie) wypowiedzi, proszę o zdanie osoby postronnej ;_;

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Tu są dwie sprzeczne (lub źle rozumiane) wypowiedzi, proszę o zdanie osoby postronnej ;_;

Nie, ja przyznaję rację wypowiedzi Kicława. Temperatury będą niższe z modularnym. Chodzi o to, że nawet z zwykłym nie powinny być zbyt duże.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano
jakby dało rade to ten asrock jest lepszy

Pod jakim względem ? Nic lepszego nie ma, układ dźwiękowy lipnej jakości sprzed dekady, nie dołączają wyposażenia typu maskownice portów.

Z ta modularką to bez jaj panowie, jak się rozkłada kable z głową to nie ma nawet najmniejszej różnicy temperatur.

Opublikowano

Pod jakim względem ? Nic lepszego nie ma, układ dźwiękowy lipnej jakości sprzed dekady, nie dołączają wyposażenia typu maskownice portów.

Z ta modularką to bez jaj panowie, jak się rozkłada kable z głową to nie ma nawet najmniejszej różnicy temperatur.

ma więcej portów pci

ma dvi hdmi, 4x usb 2.0

dźwięk 5.1 miże i lipny ale zawsze coś

dodatkowo nie wiem czemu twierdzisz, że nie ma maskownicy?

Wersja produktu: BOX

2x przewód SATA II
Maskownica portów I/O
Płyta ze sterownikiem i dokumentacją

1378331621-U719057.png

Opublikowano

ma więcej portów pci

ma dvi hdmi, 4x usb 2.0

dźwięk 5.1 miże i lipny ale zawsze coś

dodatkowo nie wiem czemu twierdzisz, że nie ma maskownicy?

Rozumiem, tylko powiedz mi po cholerę Ci HDMI z integry, skoro ma dedyka? :D

Więcej portów też się nie przyda, widzę to po moim sprzęcie, jedyne co, to żałuję, że nie mam ani 1 portu PCI tylko dlatego, że potrzebuję jakoś sobie załatwić kontroler LPT, na pod PCI-E są strasznie drogie, jednakże ta płyta ma już LPT, co wbrew pozorom może się kiedyś przydać.

Podejrzewam, że i tak w tym PC nie będzie nic ruszane, więc 1 slot wystarczy, chyba że KlauS ma zamiar w przyszłości nwm, dokupić kartę dźwiękową? Chociaż Xonar chyba jest na PCI-E x1.

Podsumowując najlepiej, żeby Klaus się wypowiedział, co mu jest potrzebne. :D

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ja nie będę rozkładał kabli, tylko techplanet. Nie znam się na montowaniu, a komputer po przyjściu tylko podłączę i użyję xDD

Chciałbym wiedzieć, czy ta płyta główna ma dobrą kartę dźwiękową?

Nie zamierzam dokupywać nowej.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja nie będę rozkładał kabli, tylko techplanet. Nie znam się na montowaniu, a komputer po przyjściu tylko podłączę i użyję xDD

Chciałbym wiedzieć, czy ta płyta główna ma dobrą kartę dźwiękową?

Nie zamierzam dokupywać nowej.

Jakość jest dobra do zwykłego użytkowania. Jak będziesz chciał naprawdę dobrą jakość to zwykły Xonar za 60zł (używany) pobije te wszystkie zintegrowane.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

To zależy, na czym słuchasz dźwięku. Mógłbyś podać model głośników/słuchawek?

Głośniki - Creative Inspire t12

Słuchawki - Senisher HD 201

QtiV6xY.gif

Opublikowano

W takim razie fail, zazwyczaj dawali grata ALC662, dobrze że teraz to poprawili bo ich mobo są tanie i ładniutkie. W takim wypadku brałbym mobo asrocka

Opublikowano

Jak Ci żal tych 20zł, to zostaw tak jak jest i będzie OK.

Po prostu im dłużej temat jest otwarty, to tym bardziej wszyscy się szczegółów czepiają, różnicy w wydajności pomiędzy tymi płytami nie zauważysz. ;)

436951440626370320491.png

Opublikowano

branie 270X to głupota, identyczna karta co 270 z podbitymi zegarami, sekunda i masz zaoszczędzone kilkaset złotych. Albo dać lepszą GPU albo R9 270 + lepsze podzespoły, wybierz sam.

Przy okazji budę zmień na Zalmana Z1, lepsza jest zauważalnie (np. cięższa o połowę)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...