Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Od Brąza do Pretendenta!"

neXt15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP

Wejdz na lolkinga i zobacz w której minucie on mial 220 farmy a ile ty w 55..

@Topic

Prawda jest taka, że nie możesz zwalić winy na to, że ktoś feeduje etc.. pewnie jest tak, że chuja grasz a tylko piszesz i wywołujesz na nich presje. Zabierz i spróbuj sobie wszystkich zmutowac na pocztaku i NIC nie pisac. Gwarantuje, że wygrasz i będziesz miał o wiele lepsza farme i fun z gry.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powiedz mi jak miałem farmić, skoro Ez i Shen miał mnie na dystans... wystarczyło podejść do jakiejś farmy, a oni mnie już cisnęli bo nidalee była afk jakbyś nie doczytał...

I szczerze, gdyby Nida nie była afk na pewno miałbym lepsze statystyki... ale proszę Was, po co zaczynać grę skoro się widzi, że ma się chu***y internet...

Bo tak ciężko walnąć ppm na last hita? Nie pogrążaj się. Jeżeli chcesz być w takim "pretendencie" to musisz się przygotować na wszystko najlepiej jak potrafisz. 

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Bo tak ciężko walnąć ppm na last hita? Nie pogrążaj się. Jeżeli chcesz być w takim "pretendencie" to musisz się przygotować na wszystko najlepiej jak potrafisz. 

Po co walnąć ppm na last hita? MMA wciskam T i samo farmi. Ew. jeśli trzeba użyć mózgu to sam farmię. (tristana z e)

Dobra ludzie jezu chill out, wyjdźcie na browara i przestańcie ciśnąć po tym typku? Wy na serio nie pamiętacie jak sami mieliście 15 lvle i jak graliście? po 12 lvlu miałem flasha i tak się z tego cieszyłem, bo uciekłem od przeciwnika a teraz wy ściskacie dupe, że nie macie 700 farmy jak Rekkles w 50 na lcsach.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Racja, musisz się przygotować na wszystkich przeciwko komu będziesz grał. A nie głupie tłumaczenie ze shen ze cos tam. Nie możesz farmic, defuj i czekaj na fale minionow pod wieża i tyle.

Opublikowano

Wytłumczy mi ktoś po kiego .... w bronzie mu farma?

Tam liczy się roam i zdominowanie lane'ów a nie farma. Różnica między niższą div, a wyższą jest taka, że w wyższej gra się ostrożniej bo jak się wyjebiemy to może być po naszym lane'ie.

@up: Gówno prawda - z czasem zyskuje się z skilla, grając sam znajdzie swoje błędy i będzie się starał je poprawić (prawdopodobnie).

@pieseł: Przygotować się na wszystkich? W jaki sposób? Ma grać customy udając że się czegoś tam uczy? Ta gra polega na odruchach i myśleniu. Jednak jeżeli sam nie zauważy błędu w grze i dopóki jego przeciwnicy grają na takim poziomie, jego farma się nie poprawi. Żeby on miał lepsza farmę musi wyjść do wyżej ligi. Wtedy staje przed nim większe wyzwanie i musi się dostosować do różniącej się rozgrywki między danymi ligami. Uczenie się farmić na normalach - być może jakiś efekt da, na customach - raczej żadnego, natomiast na rankedzie im wyżej jesteś, to twój styl gry się zmienia - bo dopóki go nie "ulepszysz", to będziesz tylko przegrywał.

@Ktoś tam pisał o normalach: Co ma normal do rankeda?

@frecus: Około 20k golda = fullbuild

@top: Nie baw się w normale, a graj same rankedy (no chyba że jesteś strasznie zdenerwowany).

Drugą sprawą jest to, że jeżeli ktokolwiek zaczyna flamić, od razu mute nawet jeżeli miałby ci przekazać 1 info. to ma od tego pingi, a flamił będzie do końca gry i tylko denerwował.

Farm tyle ile możesz i wykorzystuj momenty gdy enemy mid się cofa, ew. gdy twoja farma jest pod jego turretem (heimim nie jest o to trudno) żeby zroamować.

Udany roam na bota, daje bardzo duże korzyści dla teamu i dla ciebie. Nie dość że sam łapiesz feeda, to i twój team dostaje przewagę.

To są podstawy, sam musisz rozgryźć mechanikę gry (bo nikt cię nie nauczy odruchów) żeby wyjśc wyżej. Powodzenia.

League of Legends

Opublikowano

A ja piszę i w ogóle wszyscy piszą o farmie...

Widziałeś moją farmę a co poniektórych z którymi grałem? Miałem małą, a nawet trochę większą przewagę nad innymi, a na dodatek przewagę w killach...

A CO TY SIĘ SPODZIEWASZ, NIE MÓW MI ŻE JAK GRAŁEŚ NA POCZĄTKU TO BYŁEŚ IDEALNY I MIAŁEŚ 500 FARMY W 30 MINUCIE...

Po rankedzie Teemo wku****em się i wyłączyłem lola i zapomniałem go tutaj dać... ahahahhah a na dodatek byłem supportem piczo!

PS. Widzę tutaj niektórzy bronią ludzi z Bronze, bo po prostu są słabsi i wiedzą jakie mają statystyki, a niektórzy widzę wymagają nie wiadomo czego od nich, jakby byli PRO GAMERAMI... ciekaw tylko jestem, czy jak Wy byliście w niższych dywizjach to mieliście super zajebiste statystyki! Pozdro...

//EDIT: @frectus hahahha żeś walnął, na lolking masz niewidoczne mecze, ale to nie znaczy że nie da się sprawdzić. Ty się ze mnie śmiejesz że mam 224 farmy, a sam nie jesteś PLATYNIARZU lepsze... xD xD xD

Proszę bardzo, oto twoje statystyki Ziggsem + 234 farmy.... NIEWIARYGODNE jaki ty jesteś dobry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xD

widzisz a nie grzmisz... xD

d6kfdt.jpg

Wyobraz sobie ze w platynie to ze zrobilem 10/10 staty to nie znaczy ze w brazie bym przegral :D Beka z goscia :D Jestes w brazie V i myslisz ze jestes lepszy odemnie czy cos? Jak chcesz mozemy 1v1, dla mnie nie ma problemu ;]

Mi juz nie chodzi o to ze miales 200farmy w 50 minucie, tylko o to ze sie tym podniecales jakbys chcial pokazac ze to jest duzo, a nie jest. A teemo? Wrzuc wszystkie swoje gry kozaku a nie tylko winy i losy przez afka, w sumie jakbys byl dobry to bys wygral z afkiem

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Banda mistrz pelejerów się wypowiada tutaj widzę . 

Dlaczego się tak go uczepiliśćie? Chłopak na brązie jeszcze siedzi to ile można od niego wymagać? Pisząc "ale słaba farma" , "chujowe staty" dajecie tylko popis własnych możliwości. Zamiast kierować go na dobrą drogę i dawać wskazówki to znajdą się takie buce, które zaczną się wywyższać i krytykować wszystko dokoła... zero profesjonalizmu panowaie, zero . Nie rozumiem podejścia takich ludzi jak większość z was i z pewnością świadczy to też o waszym gimnazjalnym wieku :) No nic mimo to propsy za pocisk gracza z brązu, który uczy się grać :)

@

Next15 - Sam kiedyś miałem problem wyjść z brązu i siedziałem w nim trochę, potem nie mogłem wyjść z silvera a najgorzej to chyba miałem z goldem :D  :) Brąz to taka dywizja na której nie zawsze można liczyć na innych, którzy mogliby carrować mecze dlatego sam musisz nauczyć się to robić.

Przede wszystkim jak to koledzy wyżej nieumiejętnie opisywali musisz skupić się na farmie bo ona jest podstawą do dalszej rozbudowy :) Do statów nie można się przyczepić dopóki pamiętasz o tym, że musisz jak najmniej feedować a najlepiej wcale . Mimo wszystko GJ za promote do silver :D

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

WIN! Wiem, że farma mogłaby być lepsza jak na prawie 40 minut, lecz zwróćcie uwagę też na mój feed! :)

073zwi.jpg

//EDIT: Kolejny meczyk, tym razem Ziggsem! :) (będę wdzięczny, za napisanie czy jest dobry build, czy coś trzeba zmienić!)

d1jz2t.jpg

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Build dobry ale zamiast rylai, polecam Ci bardziej void stuff'a tym bardziej że enemy mieli tanków.

A farma ziggsem jest łatwa od midgame to wystarczy rzucić E + Q i cały wave twój.

Opublikowano

Jak dla mnie grasz bardzo dobrze, jak @up void stuff lepszy przeciwko tankom, a tymi "pro gamerami" się nie przejmuj, typowe polaczki które tylko potrafią obrażać.

W grze nie chodzi o dywizje czy farmę, chodzi o współpracę!

Opublikowano

Staraj się zazwyczaj iść trochę tanky, bo musisz przetrwać w tfie.

Z triforcem mogłeś poczekć i zbudować coś na magic resa :)

Opublikowano

Build moim zdaniem nie trafny :3. Spróbuj tak:

Jaszczur --> buty --> sloneczna --> trinity --> omen --> Banshee --> warmong/ga.

Ja osobiście tak buduje Vi i na rankedach w goldzie problemów brak.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ten mecz nie należał do moich najlepszych, lecz jednak wygrany! Przez cały mecz przegrywaliśmy chyba z 10 killi, pod koniec gdy enemy ubijali barona był tf i się wszystko zmieniło! :)

//EDIT: WIEM SŁABA FARMA!

j6gnp9.jpg

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Zamiast GA mógłbyś złożyć Sunfire'a no i jak sam napisałeś farma bardzo słaba jak na vi i 50 min. gry.

Jednak cały czas zastanawia mnie ten build Varusa...

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Bierzecie pod uwage to że farma nie jest potrzebna jak ma sie full builda? :O w dodatku jak gra się jungle to nastawiasz się albo na pomoc albo na farme , pomyślcie zanim coś napiszecie ..

Opublikowano

No bez jaj...

50 min i 115 farmy ? Rozumiem że jungla ale bez przesady. Gdzie pozostałe 120 CS'ów które powinieneś mieć... 

Czwarta strona i brąz V. Do pretendenta strasznie daleko ;p 

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Bierzecie pod uwage to że farma nie jest potrzebna jak ma sie full builda? :O w dodatku jak gra się jungle to nastawiasz się albo na pomoc albo na farme , pomyślcie zanim coś napiszecie ..

tak,bo przeciez full builda masz od 1 minuty :) farma jest po to ,aby SZYBCIEJ niz enemy team miec full build i miec nad nimi przewage,o to w tym chodzi.. to ty powinienes pomyslec,zanim cos napiszesz ;) nawet w jungli,farme powinien miec 2-3x wyzsza, miedzy gankami bijesz jungle w early/mid , a w late pushujac/deffujac farma sama sie nabija. jungler tez moze farmic na lini,ganki to nie wszystko

baner.png

Opublikowano

Kolejna gra, LB, na początku było cienko, jak zwykle słaba farma bo Elise mnie trzymała na dystans. 

Ale kwalifikacja do B4 jest, może tym razem się uda!

srn5pc.jpg

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Powiedz mi kurwa jak ELISE z bariera mogla cie trzymac na dystans jestes LB LOL

Taka Ashe, przyszła sobie na mida i nafeedowała mi ją... albo na odwrót! 

1367996595-U582588.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...