Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spalanie tłuszczu na brzuchu i Rzeźbienie.

Shaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wakacje zbliżają się dużymi krokami, tak więc pora się wziąć za siebie.

Postanowiłem więc zacząć od brzucha. I tutaj rodzą się pytania

1.Jak najskuteczniej spalić tkankę tłuszczową z brzucha (nie mam jej za wiele)

2.Jak wyrzeźbić 6 pak. 

Ćwiczę w domu, ale w ostateczności mam dostęp do siłowni.

Jakie ćwiczenia wykonywać ? 

17lat

184cm

ok 60kg :) 

Opublikowano

Być może Twoim problemem nie jest tkanka tluszczowa, lecz bardzo slabe mięśnie brzucha?

Bardzo możliwe że w tym leży problem. Nie znam się ;)

Jestem chudy- to fakt

Nie mam żadnej oponki itp ;)

Wedlug BMI mam wagę idealną.

Tak więc jakie mi ćwiczenia polecacie ? 

Chudy jesteś, więc nie będzie z czego rzeźbić, ale możesz robić: A6W (polecam!), ABS2.

Słyszałem że A6W to nie jest dobry pomysł...

Opublikowano

To w takim razie jaki zestaw ćwiczeń będzie najlepszy ? 

ABS2, A6W czy może coś innego ? 

Twój wskaźnik BMI to 17.72 czyli niedowaga.

Przytyj co najmniej te 8kg,a dopiero później pytaj się o zestaw ćwiczeń :)

805491408806070489277.png

Opublikowano

Twój wskaźnik BMI to 17.72 czyli niedowaga.

Przytyj co najmniej te 8kg,a dopiero później pytaj się o zestaw ćwiczeń :)

Nie możliwe skoro jem za dwóch 

Ćwiczyć chce zacząć teraz.

Opublikowano

Nie ma szans,żebyś teraz ćwiczył,bo nie masz nawet na czym robić tej rzeźby,a kilogramy w dół będą szły i co 50kg chcesz ważyć w wieku 17 lat przy wzroście 184cm 8S

805491408806070489277.png

Opublikowano

Polecam Tobie forum 

kfd.pl

sfd.pl

Najpierw dział ''dieta'', potem polecam przeczytać kilka, kilkanascie tematów w dziale ''trening dla poczatkujacych''

Opublikowano

Nie ma szans,żebyś teraz ćwiczył,bo nie masz nawet na czym robić tej rzeźby,a kilogramy w dół będą szły i co 50kg chcesz ważyć w wieku 17 lat przy wzroście 184cm 8SJ

Jedyny problem jest taki że mam silne mięśnie na brzuchu, bo już nie jeden raz ćwiczyłem. Chodzi o to że ich nie widać 

Opublikowano

Jedyny problem jest taki że mam silne mięśnie na brzuchu, bo już nie jeden raz ćwiczyłem. Chodzi o to że ich nie widać 

I nie bedzie widać poniewaz prawda jest taka że nie masz co rzeźbić.

Musisz przytyć i ćwiczyć całe ciało a nie tylko brzuch bo to tylko strata czasu.

Polecam Tobie jeszcze to:

http://www.kulturystyka.pl/atlas/
http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp

Ja mam praktycznie tyle samo wzrostu co Ty lecz ważę dobre 15kg więcej i masuje do dobrych 80-85kg.

Tylko, że mi nie zależy teraz na widocznych miesniach (które za jakiś czas powoli zaczną się pokazywać jak zakończę masowanie) lecz na sile.

Opublikowano

Ale mam najpierw przytyć potem ćwiczyć

Czy można to połączyć ? 

Ćwiczysz i wcinasz.

Oczywiscie dieta jak i ćwiczenia na masę.

Opublikowano

Jak ostatnio w ogóle nie ćwiczyłeś, a dieta będzie z dodatnim bilansem, to powinieneś przytyć i zrzucić tkanke w tym samym czasie. A to Twoje "idealne" bmi to chyba sobie wymyśliłeś, mam mniej wzrostu od Ciebie o dobre 15 cm, a waże 10kg więcej i ok 10%bf.

Opublikowano

Nie musisz trzymać ścislej diety, jeśli nie wiążesz swojej przyszlości z kulturystyką. Szczególnie w Twoim przypadku, wystarczy, że zaczniesz jeść więcej posilków dziennie i będziesz mial nadwyżkę kaloryczną.

Opublikowano

Nie możesz mieć idealnego BMI, bo jestem 4 cm wyższy i ważę 74/75 kg, to sobie wyobrażam jakim ty musisz być sucharem skoro masz prawie 15 kg mniej. Przytyj i dopiero potem myśl o rzeźbieniu. Jak robisz mase to staraj się nie zalać, żeby później nie tracić czasu na redukcję i spalanie tłuszczu.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Panowie, chyba z własnej nieświadomości troszkę  przekłamałem tą wagę

Zaleciłem się do wyżej wymienionych propozycji diety no i aktualnie ważę 

74kg. 

Co myślicie ? 

@Przypominam że przy wzroście 183cm 

Opublikowano

Wagę masz prawidłową, ew. mógłbyś nieco schudnąć. Ale jeżeli chodzi o brzuch to jest to mięsień jak każdy inny i nie urośnie dopóki nie będzie nadwyżki kalorycznej. Ułóż sobie dietę na masę, rób brzuch i najlepiej podstawowe ćwiczenia na inne partie typu: pompki, przysiady, pompki odwrócone itp.. Brzuch ćwicz od 1 do 2 razy w tygodniu (Jakbyś nie wiedział bo często się to zdarza u początkujących mięsień nie rośnie przez trening, trening go niszczy a mięsień rośnie podczas regeneracji.) a po tym miesiącu ułóż sobie dietę żeby mieć deficyt kaloryczny i po prostu schudnij przy okazji robiąc aeroby/interwały oraz ABS2/A6W.

Opublikowano

Bardzo możliwe że w tym leży problem. Nie znam się ;)

Jestem chudy- to fakt

Nie mam żadnej oponki itp ;)

Wedlug BMI mam wagę idealną.

Tak więc jakie mi ćwiczenia polecacie ? 

Słyszałem że A6W to nie jest dobry pomysł...

ja a6w robiłem całe. klata jak marzenie tylko musisz jakies absy na boczne mięnie dozucic 

jdr1.png

Opublikowano

Wagę masz prawidłową, ew. mógłbyś nieco schudnąć. Ale jeżeli chodzi o brzuch to jest to mięsień jak każdy inny i nie urośnie dopóki nie będzie nadwyżki kalorycznej. Ułóż sobie dietę na masę, rób brzuch i najlepiej podstawowe ćwiczenia na inne partie typu: pompki, przysiady, pompki odwrócone itp.. Brzuch ćwicz od 1 do 2 razy w tygodniu (Jakbyś nie wiedział bo często się to zdarza u początkujących mięsień nie rośnie przez trening, trening go niszczy a mięsień rośnie podczas regeneracji.) a po tym miesiącu ułóż sobie dietę żeby mieć deficyt kaloryczny i po prostu schudnij przy okazji robiąc aeroby/interwały oraz ABS2/A6W.

Akurat tłuszczu na brzuchu nie mam za dużo ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...