Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gazetka szkolna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, dobra... To teraz tak. PODAJ NAUKOWE DOWODY NA ISTNIENIE BOGA. Nie żadne "trzeba uwierzyć, bo ktoś musiał to stworzyć". Jakoś nie słyszałem o żadnym naukowcu, który udowodniłby to naukowo. A skoro na istnienie Boga nie potrzeba ci KONKRETNYCH dowodów (takich, do których doszedłbyś bez religii i Biblii), to czemu my mamy ci takich dostarczać nt. ewolucji? Co, jeśli my mielibyśmy swoją biblię, gdzie opisana byłaby ewolucja? Zresztą czy osiągnęliśmy już najwyższy stopień rozwoju? Równie dobrze możemy odkryć dowody ewolucyjne za 100 lat.

I znów wracamy do kwestii: "czemu Bóg nie mógłby posłużyć się ewolucją do stworzenia życia"?

Poza tym wciąż nazywasz mnie ateistą, choć kilka razy prosiłem cię, byś tego nie robił.

Ciekawe, że nazywasz mnie "niereformowalnym", choć sam z uporem stoisz przy swoim, kiedy ja rozpatruję obie wersje.

Wydrukuj w tej gazetce jego posty, niech się ludzie troche pośmieją po szkole.

Nie można było tego tekstu dać w spoilerze? Machania palcem na mobilnej parę minut.

YGsMv3q.jpg
  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobra, dobra... To teraz tak. PODAJ NAUKOWE DOWODY NA ISTNIENIE BOGA. Nie żadne "trzeba uwierzyć, bo ktoś musiał to stworzyć". Jakoś nie słyszałem o żadnym naukowcu, który udowodniłby to naukowo. A skoro na istnienie Boga nie potrzeba ci KONKRETNYCH dowodów (takich, do których doszedłbyś bez religii i Biblii), to czemu my mamy ci takich dostarczać nt. ewolucji? Co, jeśli my mielibyśmy swoją biblię, gdzie opisana byłaby ewolucja? Zresztą czy osiągnęliśmy już najwyższy stopień rozwoju? Równie dobrze możemy odkryć dowody ewolucyjne za 100 lat.

I znów wracamy do kwestii: "czemu Bóg nie mógłby posłużyć się ewolucją do stworzenia życia"?

Poza tym wciąż nazywasz mnie ateistą, choć kilka razy prosiłem cię, byś tego nie robił.

Ciekawe, że nazywasz mnie "niereformowalnym", choć sam z uporem stoisz przy swoim, kiedy ja rozpatruję obie wersje.

Wydrukuj w tej gazetce jego posty, niech się ludzie troche pośmieją po szkole.

Nie można było tego tekstu dać w spoilerze? Machania palcem na mobilnej parę minut.

Pisałem trzeba być osobą chorą psychicznie żeby 1.5 kg galarety w twoim deklu może stwierdzić czy bóg istnieje czy nie ?

Chyba z Ciebie mają bekę bo proszę Cię o dowody samoistnej ewolucji , a nie ewolucji zaplanowanej przez boga czyli inteligentny projekt ,.Ja podaje jakieś źródła dowody zaprzeczające ewolucji a ty nic .

Dalej żyj sobie w tej nadziei że ewolucja to nie bajka .

Jeszcze nie widziałem osoby żeby takie bzdury pisała i tak czarowała . Jak byś przeczytał co ty piszesz to byś się uśmiał .

Znowu mylisz religię z nauką , chodź można by było przyznac że ewolucja to religiijna sekta ateistyczna która ma na celu zaprzeczyć bogu . 

Prosze mnie nie obrażać, nie wierze w Boga to znaczy że jestem inny czy jak? Wiara to jest coś co wybiera człowiek i nie każdy musi wierzyć akurat w to co ty. Takim osobom nawet jakbyś nie wiem jak chciał to nie wytłumaczyłbyś tej teorii o "Bogu, który wszystko zaplanował" bo on według ich nie istnieje. I to nie są pojedyńcze osoby, więc się nie trudź.

nie było takiego plemienia na ziemi żeby  nie wierzyła w Boga/Bogów .  Każdy człowiek z natury jest duchowny i potrzebuje Boga/Bogów .  (chodź wiele bogów nie może istnieć )

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

nie było takiego plemienia na ziemi żeby  nie wierzyła w Boga/Bogów .  Każdy człowiek z natury jest duchowny i potrzebuje Boga/Bogów .  (chodź wiele bogów nie może istnieć )

Ale teraz są, ateiści. I co? Są, żyją i jest takich ludzi dużo. Ja nie potrzebuje Boga, wystarczy mi drugi człowiek, z którym jestem blisko. Nie możesz narzucić że każdy człowiek musi wierzyć w Boga bo to nie jest obowiązek. TO JEST WYBÓR KAŻDEGO CZŁOWIEKA. :)

EDIT//

@up

I że to słońce kręci się wokół ziemi, a teraz co innego twierdzą.

Także chciałbym wspomnieć że nie życzę sobie żebyś nazywał nas "osobami chorymi psychicznie" bo to uraża np. moje uczucia.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Poza tym... Jakie dowody przeczące ewolucji podałeś POZA istnieniem Boga?

Skoro ludzki mózg (przykro mi, jeśli masz tam galaretkę) nie może tego stwierdzić, to po co się kłócisz? Uważasz się za nadczłowieka?

@down

Właśnie miałem zamiar to zrobić, ale nie wiem czy jest sens... "Nie, bo nie", "Tak, bo tak"...

Skończmy offtop, bo w sumie ty też teraz spamujesz xD Taka "dyskusja" nie jest warta moich %.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja pierdole.

Zanim napiszecie kolejny post ogarnijcie tytuł tematu.

Chcecie podyskutować o istnieniu Boga, lub prawdziwości teorii ewolucji? Załóżcie sobie osoby temat.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Czy to znaczy, że Bóg istnieje? Kiedyś wszyscy wierzyli też, że Ziemia jest płaska.

Musi istnieć byt wyższa inteligencja która  kieruje tym wszystkim . Jest pełno dowodów pośrednich na istnienie Boga . 

Nie ma bezpośrednich dowodów bo ludzkie oczy nie mogą zobaczy Boga . 

Opublikowano

Musi istnieć byt wyższa inteligencja która  kieruje tym wszystkim . Jest pełno dowodów pośrednich na istnienie Boga . 

Nie ma bezpośrednich dowodów bo ludzkie oczy nie mogą zobaczy Boga . 

To podaj nam je. Bo na razie to mamy tylko twoje słowa "jest pełno dowodów na istnienie Boga" i nic więcej.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Poza tym... Jakie dowody przeczące ewolucji podałeś POZA istnieniem Boga?

Skoro ludzki mózg (przykro mi, jeśli masz tam galaretkę) nie może tego stwierdzić, to po co się kłócisz? Uważasz się za nadczłowieka?

jeśli nie zrozumiałaś ironii z tą galaretą jak ty skończyłeś szkołę podstawową ?

Nie nie uważam się ponad człowieka tylko mówię że nie którzy ateiści uważają się za ponad człowieka i stwierdzają że boga nie ma . Dla mnie to jest szczyt egoizmu.

Dlaczego ja mam podawać dowody zaprzeczające  bajce o samoistnej ewolucji , ty się rzucasz to ty masz to udowodnić , ja już dałem źródło w którym wszystko jest wyjąśnione .

Dlaczego zmieniacie temat o bogu juz zabrakło słów o ewolucji ? 

Jeszcze powtórzę raz   EWOLUCJA WYKLUCZA BOGA  czyli jeśli jesteś zwolennikiem ewolucjonizmu nie możesz być chrześcijaninem każdy katecheta Ci to powie . 

To podaj nam je. Bo na razie to mamy tylko twoje słowa "jest pełno dowodów na istnienie Boga" i nic więcej.

Mylisz religie z nauką .

Dlaczego zmieniacie zdanie ? Poprostu nie macie pomysłów jak czarować .Ewolucjonizm to religia ateistyczna i tyle . 

Zmieńmy trochę pytanie , powiedz osobie że nie ma Boga która poprzez modlitwę została cudownie uzdrowiona np z raka mózgu 4 stopnia naukowo nieuleczalnego .

Jak wyjaśnisz rany Ojca Pio ?

Jak wyjaśnisz całun turyński ?

Jak wyjasnisz opętania ? ( nie myl z chorobą psychiczną , bo to dziwne że psychiatra nie może pomóc ) 

Opublikowano

Nie zmieniamy zdania, my Ci podajemy dowody, ty nam ich po prostu nie podawałeś. Ja jestem ateistą i dlaczego miałbym uwierzyć w twoje teorie?

PS. Nie wiem kto to Ojciec Pio, co to całun turyński, a opętania to wina tych całych religii według mnie. Mieszają w głowach, aż ludzie dostają bzika. 

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Ojciec Pio to egzorcysta z Kapitana Bomby. (Wiem, że nie o to Ci chodziło.)

Całun Turyński to płótno z odbitą twarzą Jezusa.

Z tych dwóch rzeczy, tylko pierwsza ma pokrycie w faktach.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Ojciec Pio to egzorcysta z Kapitana Bomby. (Wiem, że nie o to Ci chodziło.)

Całun Turyński to płótno z odbitą twarzą Jezusa.

Z tych dwóch rzeczy, tylko pierwsza ma pokrycie w faktach.

zostalo udowodnione naukowo ze calun turynski powstal z nieznanej techniki. I to jeszcze w negatywie 2k lat temu.

Dlaczego zmieniacie temat -?

Dalej nie podaliscie naukowego dowodu na hipoteze ewolucji.

Opublikowano

Podaliśmy, tylko musisz nauczyć się czytać, wtedy go zauważysz.

Wiesz co jeszcze zostało udowodnione? Że mogę napisać księgę o tym że jakiś koleś albo grupa ludzi zrobiła świat i uznać ją za świętą i założyć nową religie. Huh, na tym chyba to polega.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Co ma całun do Boga i ewolucji? Jezus jest postacią historyczną, wiemy że istniał.

My żadnych dowodów nie musimy podawać, dopóki ty nie podasz czegoś, co ją wykluczy. I nie, ta pseudostrona jakiegoś fanatyka, który wciąż cytuje jednego naukowca, jakby on był jakąś wyrocznią, nie jest wiarygodnym źródłem.

I tak zaraz znów będziesz wyzywał nas od chorych psychicznie (religia ci tak każe?). Marna prowokacja.

Jest niedziela, więc idź do kościółka podyskutować z księdzem.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Podaliśmy, tylko musisz nauczyć się czytać, wtedy go zauważysz.

Wiesz co jeszcze zostało udowodnione? Że mogę napisać księgę o tym że jakiś koleś albo grupa ludzi zrobiła świat i uznać ją za świętą i założyć nową religie. Huh, na tym chyba to polega.

teoria ewolucji to tylko hipoteza ktora nie zostala udowodniona skopiowalem tekst ale i tak go noe przeczytaaz bo by zmienilo twoje poglady. Teoria ewolucji jest nie mozliwa z punktu fizycznego i matematyczne , te przyklady co mi podales to jest za malo czasu zeby cos zauwazyc. Nieznaleziono zadnych skamienialosci, przypadek? Ewolucja to tylko filozofia.

Co do bibli byla pisana Tysiac lat miliony faktow zostalo potwierdzonych, nawet potop.

Nie mow tak o bibli bo gdybys tak o koranie powiedzial mialbys rozpruty brzuch.

Konczmy ta parodie bo dyskusja z ateistami nie ma sensu, jedynia ich bronia jest powtarzanie sie i obraza , gdyz nie posiadaja nic jako argument.

Opublikowano

Koran według mnie to też głupoty. Rozumiem że nie mogę wyrażać poglądów na temat religii, bo co? Bo co mi się stanie? Naślesz na mnie kogoś? W mojej księdze też wiele faktów potwierdzono i co? Skoro ty i tak powiesz że teoria ewolucji to bajka tak samo jak biblia.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Co rozumiesz przez brak skamieniałości? A taki archeopteryks, przejściowy między gadami a ptakami?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Koran według mnie to też głupoty. Rozumiem że nie mogę wyrażać poglądów na temat religii, bo co? Bo co mi się stanie? Naślesz na mnie kogoś? W mojej księdze też wiele faktów potwierdzono i co? Skoro ty i tak powiesz że teoria ewolucji to bajka tak samo jak biblia.

Pisałem że biblia to autentyk czyli setki tysiecy faktów się zgadza , więc twoje rozumowanie jest na poziomie zwierzęcia . Nie naślę , ale weź zrób filmik jak niszczysz koran i podaj swój adres , to zobaczymy czy się pojawisz na forum :)

Co rozumiesz przez brak skamieniałości? A taki archeopteryks, przejściowy między gadami a ptakami?

archeopteryks   \Charakterystyczne dla form gadzich cechy, takie jak długi ogon i pazury na skrzydłach są w pełni rozwinięte, tak samo jak skrzydła i pióra charakterystyczne dla ptaków. Dobre ogniwo powinno mieć pewne, nie do końca rozwinięte cechy, np. częściowo wykształcone skrzydła i pióra.

Więc to mit . 

Opublikowano

A skąd oni niby wiedzą, jak przebiega ewolucja? Nie może w pełni wykształcić cech ptasich, a dopiero potem zlikwidować gadzie? Czego byśmy nie napisali, nawiedzonym katolom i tak nie będzie pasować.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A skąd oni niby wiedzą, jak przebiega ewolucja? Nie może w pełni wykształcić cech ptasich, a dopiero potem zlikwidować gadzie? Czego byśmy nie napisali, nawiedzonym katolom i tak nie będzie pasować.

zaczynasz tak mieszac ze az sam niewiesz co piszesz. Sam mowisz o ewolucji a nie wiesz jak ona przebiega . Nie bede nikogo obrazal bo kazdy ma chwile slabosci, ale co masz do katoli? Wole byc katolem i stworzeniem bozym ktory moze kochac innych niz kupka bialka ktore powstalo przez blad w systemie mutacje.

Opublikowano

Jak się chcecie kłucić to sobie temat zróbcie a nie tu. A kolega zakładający temat jeśli by jeszcze chciał jakieś tematy to może napisać do mnie na pw to pokąbinuje jeszcze i coś ci napisze jeszcze.

"Bycie człowiekiem przeważnie jest do kitu. Życie da się jakość znieść jedynie dzięki grom komputerowym." - Ernest Cline z książki "Player One".
"Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym." -  George R.R. Martin.
"Po wielkim niegdyś kraju, w którym się urodziłem, pozostała tylko nazwa. Nie miało znaczenia, kto był u władzy. Ci ludzie zamieniali się tylko krzesłami na pokładzie „Titanica” i wszyscy o tym wiedzieli."  - Ernest Cline "Player One".

Opublikowano

jakbyś był w temacie od początku to nasza dyskusja miała pomóc autorowi tematu w zrobieniu gazetki / 

Opublikowano

Myślę, że raczej mu namieszaliśmy ;)

Dzisiaj sobie przypomniałem, że jest jeszcze temat tzw. grafenu, dość ciekawe i pod chemię podchodzi.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

O dziwo przeczytałem cały temat

i tak

To że  przykładowo jesteś ateistą i wierzysz w ewolucje to nie znaczy że ona istnieje

Dobra to teraz ja. To ze jesteś katolikiem i wierzysz w boga to nie znaczy ze on istniej

tak wiec bóg tak samo możne nie istnieć jak ewolucja

ale chciałbym podać przykład ze można przyjąć to za pewien rodzaj ewolucji

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lygrys

tzw. Hybryda połączona z 2 gatunków kotowatych "Tygrysicy i lwa"

tak wiec obecny gatunek homo-sapiens mógł powstać w podobny sposób (My jesteśmy , o ile mi wiadomo naczelnymi tak samo jak małpy)

i takie pytanie do com'a, Jak bóg stworzył człowieka to kto stworzył boga ?? bo wiesz raczej z nicości nie powstał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...