Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gazetka szkolna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam napisać artykuł do gazetki szkolnej z działu biologia - chemia  i nie mam pomysłu o czym napisać ma ktoś jakis pomysł? Najlepsze nagrodzę like

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Może coś o genetyce? Według mnie świetny pomysł . Możesz poruszyć tematy inżynierii genetycznej , klonowanie, GMO itp :)

Opublikowano

To moze  być do bry pomysł z tym GMO i ten z ewolucją też

ale co dokładnie o tej ewolucji  (właśnie zaczynamy temat na bio o tym no i podobno są dowody że  ewolucja istnieje)

Opublikowano

Biologia - Chemia ?

Napisz gazetke o marihuanie

1. Jakie ma właściwości ( lecznicze, baniczne ) :)

2. Z czego się składa

3. Legalizacja

Opublikowano

Mozesz poruszyc temat dlaczego uczy sie o ewolucji jesli nie ma zadnyxh dowodow

dlaczego uczysz się religii skoro nie ma żadnych dowodów na istnienie tego pana na chmurze..

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Mozesz poruszyc temat dlaczego uczy sie o ewolucji jesli nie ma zadnyxh dowodow

Nie ma dowodów? Jeżeli nie wiesz czegoś na dany temat to się nie wypowiadaj.

I religii od razu w to nie mieszaj.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Nie ma dowodów? Jeżeli nie wiesz czegoś na dany temat to się nie wypowiadaj.

I religii od razu w to nie mieszaj.

Tak. Dobrze przeczytałeś. NIE MA DOWODÓW NA ISTNIENIE BOGA

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Nie ma dowodów na istnienie wielu rzeczy bo sami ich nie widzieliśmy a  i tak wiesz że istnieją ...

Opublikowano

Nie ma dowodów na istnienie wielu rzeczy bo sami ich nie widzieliśmy a  i tak wiesz że istnieją ...

Z dupy porownanie

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Na tematy podane wyżej (zapewne oprócz marihuanniny) każdy ma wyjebane.

Opis np. jak wygląda proces zmiany płci. Na 100% nikt Ci pracy o takim temacie nie zabroni napisać.

Takie rzeczy ludzie czytają, a nie pierdzielenie o GMO. ;__;

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

To ogólnie pierwsze wydanie gazetki będzie dlatego pytam .

Royal2  tobie podziękuję  robisz nie potrzebny spam, i nie powinno cię interesować wyznanie innych, owszem masz  prawo do wyrażenia swojej opinii ale pisząc  to tu  narażasz się na zgłoszenie  bo  robisz spam

Opublikowano

Może to nie koniecznie jest związane z biologią bądź chemią, ale myślę, że ciekawym tematem do gazetki był by artykuł o nanotechnologii. Niezwykle interesująca i bardzo szybko rozwijająca sie nauka.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Jak biologia (o ile dobrze rozumiem, że biologia LUB chemia), to możesz równie dobrze napisać o rekordach zwierząt (tych nieznanych i ciekawych, a nie o słoniu jako największym lądowym zwierzęciu). Całą knigę kiedyś o tym miałem.

Albo w formie krótkich ciekawostek, bo przyjemnie się czyta. Dam coś od siebie, wspomniany już słoń to jedyny ssak, który nie potrafi skakać ;) A taka kałamarnica może przepłynąć przez otwór wielkości swojego oka. Mnóstwo tego, trzeba tylko poszukać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Możesz napisać o badaniach prowadzonych na zwierzętach.

To już totalnie nikogo nie obchodzi. :-) 

Takie badania są potrzebne i nic tego nie zmieni, nie ma co o tym pisać.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Możesz napisać o zwierzętach i roślinach chronionych które występują w twojej okolicy.

O parkach narodowtch w okolicy i polecić jakieś ciekawe miejsca do zobaczenia w nich.

Możesz napisać o chemii w produktach spożywczych np. Glutaminian sodu jeśli dobrze pamiętam to coś polepsza smak produktów.

"Bycie człowiekiem przeważnie jest do kitu. Życie da się jakość znieść jedynie dzięki grom komputerowym." - Ernest Cline z książki "Player One".
"Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym." -  George R.R. Martin.
"Po wielkim niegdyś kraju, w którym się urodziłem, pozostała tylko nazwa. Nie miało znaczenia, kto był u władzy. Ci ludzie zamieniali się tylko krzesłami na pokładzie „Titanica” i wszyscy o tym wiedzieli."  - Ernest Cline "Player One".

Opublikowano

Proszę czytać ze zrozumieniem. Pisałem do kolegi co podważył brak dowodów ewolucji, a nie to że Boga nie ma, bo wiem że go nie ma. 

Walnij kontrowersyjny tekst o aborcji lub zmianie płci i zobaczysz jakie zainteresowanie będzie xD

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

dlaczego uczysz się religii skoro nie ma żadnych dowodów na istnienie tego pana na chmurze..

nie ma zadnych dowodow na ewolucje , poprostu idiocii ucza tegi bo nie ma lepszej. Zaprzecza temu fizyka, kosmos dazy do zagladg a nie do nieskonczonego rozwoju. Z biologicznego punktu przez 100 lat nie znaleziono zadnych przejsciowych form.

Co ma do tego religua, nasza wiara przyjmuje ewolucje a ja nie.

Trzeba byc osoba chora psychicznie glupio egoistyczna ze twoja 1.5kg galareta w deklu moze stwierdzic czy bog czyli wyzsza inteligencja istnieje.

ja wierze bo jest pelno dogmatow i doktryn uznanych przez papieza w ktorym zaden naukowiec nie mogl temu zaprzeczy.

w

Nasza ziema jest chrzescijanska wiec mam prawo sie wypowiadac w ten sposob jest was jakies 1% na ziemi i probujecie nieudolnie walczyc.

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

nie ma zadnych dowodow na ewolucje , poprostu idiocii ucza tegi bo nie ma lepszej. Zaprzecza temu fizyka, kosmos dazy do zagladg a nie do nieskonczonego rozwoju. Z biologicznego punktu przez 100 lat nie znaleziono zadnych przejsciowych form.

Co ma do tego religua, nasza wiara przyjmuje ewolucje a ja nie.

Trzeba byc osoba chora psychicznie glupio egoistyczna ze twoja 1.5kg galareta w deklu moze stwierdzic czy bog czyli wyzsza inteligencja istnieje.
ja wierze bo jest pelno dogmatow i doktryn uznanych przez papieza w ktorym zaden naukowiec nie mogl temu zaprzeczy.
w
Nasza ziema jest chrzescijanska wiec mam prawo sie wypowiadac w ten sposob jest was jakies 1% na ziemi i probujecie nieudolnie walczyc.

Co ty pleciesz, człowieku, fizyka nie zaprzecza istnieniu ewolucji, ale wręcz przeciwnie. Wszystko o tym świadczy. I to, że nie zaobserwowano zmian w ciągu 100 lat jakoś nie specjalnie mnie dziwi, ale to może dlatego, że wiem, ile czasu ewolucja zajmuje. Tobie też taka wiedza by się przydała, poszukaj, nietrudno ją znaleźć... Kosmos dąży do zagłady? Ciekawe, biorąc pod uwagę jak się rozwija.

I nie, Ziemia nie jest chrześcijańska.

Schodzisz z tematu, nie sądzisz?

Jak widać, temat budzi wielkie emocje, więc możesz o nim napisać. Wspomnij przy okazji o "znawcach", którzy twierdzą, że wszystkie organizmy są niezmienne od milionów lat, a ewolucja nie istnieje...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@up

z tobą to ja nawet nie zaczne dyskusji.

spoko kolejny lewak zmasakrowany,

@top

porusz cos o ideologii gender co to za gownounijna ideologia

Opublikowano

Co ty pleciesz, człowieku, fizyka nie zaprzecza istnieniu ewolucji, ale wręcz przeciwnie. Wszystko o tym świadczy. I to, że nie zaobserwowano zmian w ciągu 100 lat jakoś nie specjalnie mnie dziwi, ale to może dlatego, że wiem, ile czasu ewolucja zajmuje. Tobie też taka wiedza by się przydała, poszukaj, nietrudno ją znaleźć... Kosmos dąży do zagłady? Ciekawe, biorąc pod uwagę jak się rozwija.

I nie, Ziemia nie jest chrześcijańska.

Schodzisz z tematu, nie sądzisz?

Jak widać, temat budzi wielkie emocje, więc możesz o nim napisać. Wspomnij przy okazji o "znawcach", którzy twierdzą, że wszystkie organizmy są niezmienne od milionów lat, a ewolucja nie istnieje...

nie 'wiem do jakiego gimnazjum chodzisz ale tam chyba nie masz fizyki. Wzzechswiat nie jest nieskonczony , hipoteza ewolucji juz spala na panewce z zasadami termodynamiki.

Mowisz ze zycie sie zmienialo, jak wiemy mutacja to negatywna sprawa. Jeszcze nikt nie widzial pozytywnej mutacji.

Przez 150 lat wykopano 1mld skamienialoscie i nic nie znalazlo.

wciskaja wam taki kit ze jprdl.

Ciekawo jak z bialka i wegla powstalo zycie. Madry czlowik od razu zda sobie sprawe ze cos jest nie tak. Eqolucja jest juz dawno niepotwierdzono i nie wyjasniona nie ma innych lepszych hipotez wiec uzywaja tego.

Tak dodajac nastepuje deewolucja.

Swiat jest chrzescijanski bo na calym swiecie prawo i zasady opieraja se na chrzescijanstwie.

Opublikowano

Koleś nie wiem jak bardzo trzeba mieć nasrane w bani żeby mieć takie poglądy jak ty. Skoro mówisz że życie nie mogło powstać z komórek itp. to zaprzeczasz samemu istnieniu siebie. Dlaczego wszechświat według ciebie gdzieś się kończy? Ktoś Ci tak powiedział? Bo ja nigdzie o niczym takim nie słyszałem. Co z innymi planetami, galaktykami, wszystkiemu, o czy mnie mówi księga Chrześcijan? Ewolucja jest, sam to doświadczasz na sobie, chyba że nie widzisz różnicy pomiędzy sobą, a jakimkolwiek człowiekiem z lat p.n.e.

PS. Słownik jest w internecie lub na półce i jeżeli nie umiesz napisać jakiegoś słowa, to on Ci pomoże.

sAGxRQg.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...