Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gazetka szkolna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie 'wiem do jakiego gimnazjum chodzisz ale tam chyba nie masz fizyki. Wzzechswiat nie jest nieskonczony , hipoteza ewolucji juz spala na panewce z zasadami termodynamiki.

Mowisz ze zycie sie zmienialo, jak wiemy mutacja to negatywna sprawa. Jeszcze nikt nie widzial pozytywnej mutacji.

Przez 150 lat wykopano 1mld skamienialoscie i nic nie znalazlo.

wciskaja wam taki kit ze jprdl.

Ciekawo jak z bialka i wegla powstalo zycie. Madry czlowik od razu zda sobie sprawe ze cos jest nie tak. Eqolucja jest juz dawno niepotwierdzono i nie wyjasniona nie ma innych lepszych hipotez wiec uzywaja tego.

Tak dodajac nastepuje deewolucja.

Swiat jest chrzescijanski bo na calym swiecie prawo i zasady opieraja se na chrzescijanstwie.

Czyli rozumiem, że według Ciebie człowiek pojawił się tak nagle w postaci w której znamy go teraz ot tak po prostu? Nie kształtował się, ani nic? Nagle 10 000lat temu powstał z niczego? Jak phoenix? Mamy rozumieć, że 7miliardów chodzących dowodów oraz miliony kolejnych jak się więcej które pełza, pływa i lata to mistyfikaty? Rozumiem, że religia jest potrzebna w życiu człowieka, ale nie można też negować wszystkich faktów naukowych o człowieku. Btw, chrześcijanie to 33% a nie cały świat. Aha i jeszcze jedno. Zasady i prawo oparte są na normach przyjętych przez dane społeczeństwo, ew. na kulturze bądź historii.

Ciekawym tematem mógłby być również wątek o możliwościach ludzkiego ciała. W końcu to też przyroda.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czyli rozumiem, że według Ciebie człowiek pojawił się tak nagle w postaci w której znamy go teraz ot tak po prostu? Nie kształtował się, ani nic? Nagle 10 000lat temu powstał z niczego? Jak phoenix? Mamy rozumieć, że 7miliardów chodzących dowodów oraz miliony kolejnych jak się więcej które pełza, pływa i lata to mistyfikaty? Rozumiem, że religia jest potrzebna w życiu człowieka, ale nie można też negować wszystkich faktów naukowych o człowieku. Btw, chrześcijanie to 33% a nie cały świat. Aha i jeszcze jedno. Zasady i prawo oparte są na normach przyjętych przez dane społeczeństwo, ew. na kulturze bądź historii.

Ciekawym tematem mógłby być również wątek o możliwościach ludzkiego ciała. W końcu to też przyroda.

powtorze jeszcze raz nie ma zadnych skamienialosci przejsc miedzy gatunkami ewolucjoniscci kopia i niw moga sie dokopac. Ja nie twierdze ze kosmos powstal 10k lat temu.

Wyjasnij mi jak z atomowom powstaly organizmy proste -?

Ps.

To nie spam a xyskusja ktora ma na celu pomoc autorowi

ps2

kim ty jestes frajerze ten od ortografii zeby uxzyl mnie pisac , jestem na fonie i nie mam czasu na sprawdzenia bledu. Skobczyles podstawowke bo tam ucza czytac ze zrozumieniem , , regulaminu nnie czytales

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Tak. Dobrze przeczytałeś. NIE MA DOWODÓW NA ISTNIENIE BOGA

Na tym polega wiara, wierzysz w coś, na co nie ma żadnych dowodów, lel. Tak zawsze wjeżdżacie na religie, a nie rozumiecie podstawowych rzeczy. ( nie żebym w boga wierzył )

Opublikowano

Na tym polega wiara, wierzysz w coś, na co nie ma żadnych dowodów, lel. Tak zawsze wjeżdżacie na religie, a nie rozumiecie podstawowych rzeczy. ( nie żebym w boga wierzył )

Wiem, że na tym polega wiara, ale nie widziałeś chyba postów comeback. Uważa się za największego katolika, gardzi innymi religiami, próbuje kogoś przekonać, że jego wiara jest jedyną słuszną, że tak po prostu jest, a potem w temacie o trynkiewiczu - "Zabić go!". To tylko przykład. Dlatego, gdy do niego piszę to najczęściej z nutką ironii 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

powtorze jeszcze raz nie ma zadnych skamienialosci przejsc miedzy gatunkami ewolucjoniscci kopia i niw moga sie dokopac. Ja nie twierdze ze kosmos powstal 10k lat temu.

Wyjasnij mi jak z atomowom powstaly organizmy proste -?

Ps.

To nie spam a xyskusja ktora ma na celu pomoc autorowi

ps2

kim ty jestes frajerze ten od ortografii zeby uxzyl mnie pisac , jestem na fonie i nie mam czasu na sprawdzenia bledu. Skobczyles podstawowke bo tam ucza czytac ze zrozumieniem , , regulaminu nnie czytales

Nie wyjasnie Ci czegos, czego nie chcesz zrozumieć, próbuje Cie uświadomić że gdyby nie ewolucja wyglądałbyś tak samo jak np. Jaskiniowcy, bo chyba wygladali inaczej niż ty? Ortografia obowiązuje każdego, nie znając jej zasad pokazujesz że twój poziom dyskusji jest niski. Żeby dyskutować trzeba umieć pisać.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Nie wyjasnie Ci czegos, czego nie chcesz zrozumieć, próbuje Cie uświadomić że gdyby nie ewolucja wyglądałbyś tak samo jak np. Jaskiniowcy, bo chyba wygladali inaczej niż ty? Ortografia obowiązuje każdego, nie znając jej zasad pokazujesz że twój poziom dyskusji jest niski. Żeby dyskutować trzeba umieć pisać.

ale co ty mi wyjezdzasz z austrolopitkami? Nie ma form przejsciowych, chyba ze od razu rodzi sie homo sapiens.

nie bede dyskutowal z osobami ktora nie podaje zadnych konkretnych dowodow. Podaj jakis naukowy dowod ktorego po dlugim szukaniu nie znalazlem. Ewolucja jest to niewynasnialny proces ktory zostal przyjety przez spoleczenstwo i nikt nie pozwala sobie tego podwazyc bo na tej podstawie stworzono wiele teorii.

po prostu nie ma lepszej.hipotezy. !!

tak samo jest z wielkim wybuchem . Jakis naukowiec cos powiedzial i nikt nie moze tego podwazyc.

nie to ze do konca nie wierze w ewolucje bo zostala przyjeta przez wiare. Ale nie mieszajmy to w wiare. Szansa matematyczna jesg tak bardzo mala ze nie mozliwa ze powstaloby zycie.

dalej nie wyjasniles mi jam z bialka i wegla wyewoluwalo proste organizmy.

Dlugosc dna czlowieka to jakies odleglosc od ksiezyca x 2mln razy. Jedna pomylka w kodowaniu i wszystko idzie na marne. Jak wyjasnisz to ze ewolucja to stworzyla. Znowy przychodzi na pomoc matematyka. Kosmos musialby trwac kilka milionow razydluzej.

Ewolucje mozna porownac do tornada przechodzacego przez zlomowisko i po przejsciu powstaje najlepsze auto swiata.

Tak to wyglada z boku.

Jeszcze takiej glupoty nie slyszalem ze kto nie posluguje sie ortografia jest debilem.

1.przeczytaj ze zrozumieniem powyzsze posty co ja tam napisalem.

2. W internecie nie mozna sie wysilac no ta 80 % to debile.

3. Nie jestem humanista tylko scislowcem.

Opublikowano

Właśnie to są naukowe dowody, ale widocznie masz zbyt ciemno w głowie, żeby to pojąć. Proste formy życia to banał, biorąc pod uwagę jak długo powstawały. I trzeba być chorym, żeby twierdzić, że wszechświat trwa zbyt krótko... Nawet jeśli przyjmiemy jego umowny wiek, który może być sporo zaniżony, to po porównaniu go czasowo do roku, człowiek powstałby 31 grudnia o 23:59.

Telefon nie zwalnia cię od pisania po ludzku, ja też z niego korzystam. A wyzywanie od frajerów zamiast przeprosić i poprawić błędy to pierwszy objaw tzw. w internecie "dysmózgii".

Jeśli ewolucja nie istnieje, czemu 5 tysięcy lat temu nie lataliśmy w kosmos?

A ten argument, że ewolucja nie stworzyłaby tak skomplikowanego tworu, wystawiając go na ryzyko małej genetycznej zmiany o tragicznych skutkach, można równie dobrze odnieść do Boga.

Przepraszam autora za tę dyskusję, ale mam nadzieję, że gdybyś wybrał temat ewolucji, to znajdziesz tu wystarczająco argumentów.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

ale co ty mi wyjezdzasz z austrolopitkami? Nie ma form przejsciowych, chyba ze od razu rodzi sie homo sapiens.

nie bede dyskutowal z osobami ktora nie podaje zadnych konkretnych dowodow. Podaj jakis naukowy dowod ktorego po dlugim szukaniu nie znalazlem. Ewolucja jest to niewynasnialny proces ktory zostal przyjety przez spoleczenstwo i nikt nie pozwala sobie tego podwazyc bo na tej podstawie stworzono wiele teorii.

po prostu nie ma lepszej.hipotezy. !!

tak samo jest z wielkim wybuchem . Jakis naukowiec cos powiedzial i nikt nie moze tego podwazyc.

nie to ze do konca nie wierze w ewolucje bo zostala przyjeta przez wiare. Ale nie mieszajmy to w wiare. Szansa matematyczna jesg tak bardzo mala ze nie mozliwa ze powstaloby zycie.

dalej nie wyjasniles mi jam z bialka i wegla wyewoluwalo proste organizmy.

Dlugosc dna czlowieka to jakies odleglosc od ksiezyca x 2mln razy. Jedna pomylka w kodowaniu i wszystko idzie na marne. Jak wyjasnisz to ze ewolucja to stworzyla. Znowy przychodzi na pomoc matematyka. Kosmos musialby trwac kilka milionow razydluzej.

Ewolucje mozna porownac do tornada przechodzacego przez zlomowisko i po przejsciu powstaje najlepsze auto swiata.

Tak to wyglada z boku.

Jeszcze takiej glupoty nie slyszalem ze kto nie posluguje sie ortografia jest debilem.

1.przeczytaj ze zrozumieniem powyzsze posty co ja tam napisalem.

2. W internecie nie mozna sie wysilac no ta 80 % to debile.

3. Nie jestem humanista tylko scislowcem.

Wyjeżdżam Ci z tym, ponieważ oni byli i się różnili od formy człowieka, która jest w tych czasach. Tak samo religia to jest coś co przyjmuje społeczeństwo i nie ma na nią dowodów. Skoro szansa matematyczna jest "mała" to jak my wszyscy powstaliśmy? Powiedz mi jak, bo ja za nic nie rozumiem z tego co ty piszesz. Jeżeli nie piszesz z zasadami ortografii to mi jest ciężko Cie zrozumieć. Więc twój argument "przeczytaj ze zrozumieniem" jest inwalidą, gdy używasz słów typu "niewynasnialny" to ja nie wiem co ty masz na myśli. Z reszta nie napisałem że to że nie piszesz według zasad ortografii to znaczy że jesteś debilem, tylko że twój poziom konwersacji jest niski. Czuje się jakbym pisał z 12 latkiem, któremu nie można nic wytłumaczyć bo on jest najważniejszy na świecie i we lepiej, bo sam sobie jakoś wyjaśnił powstanie świata.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Właśnie to są naukowe dowody, ale widocznie masz zbyt ciemno w głowie, żeby to pojąć. Proste formy życia to banał, biorąc pod uwagę jak długo powstawały. I trzeba być chorym, żeby twierdzić, że wszechświat trwa zbyt krótko... Nawet jeśli przyjmiemy jego umowny wiek, który może być sporo zaniżony, to po porównaniu go czasowo do roku, człowiek powstałby 31 grudnia o 23:59.

Telefon nie zwalnia cię od pisania po ludzku, ja też z niego korzystam. A wyzywanie od frajerów zamiast przeprosić i poprawić błędy to pierwszy objaw tzw. w internecie "dysmózgii".

Jeśli ewolucja nie istnieje, czemu 5 tysięcy lat temu nie lataliśmy w kosmos?

A ten argument, że ewolucja nie stworzyłaby tak skomplikowanego tworu, wystawiając go na ryzyko małej genetycznej zmiany o tragicznych skutkach, można równie dobrze odnieść do Boga.

Przepraszam autora za tę dyskusję, ale mam nadzieję, że gdybyś wybrał temat ewolucji, to znajdziesz tu wystarczająco argumentów.

Czy jest tak trudno podac naukowe dowody? Czemu ewolucjonisci icb nie podajecie --? Kazdy naukowiec powie ze swiat nie powstal na drodze ewolucji nawet ateistyczno naukowcy. (Chociarz nie uznaje slowa ewolucni bo ateista nie mialby wyboru w islamie) tylko na drodze inteligentnego projektu czyli wzoru wyzszej inteligencji.

Poczytaj o definicji Boga i wroc i popraw swoj blad.

Zmiana tematu o poprawnosci czyjejs dyslusji jest rowna ignorancji z powodu braku jakichkolwiek dowodow.

Mowiac ze 5k la temu czemu nie bylismy w kosmosie, mylisz rozwoj cywilizacyjny z ewolucja gatunku.

Wy ewolucjonisciw smiejecie sie z tego ze w ciagu 7 dni powstal kosmos. Wedlug was 1 dzien to!24 h, dawniej gdy nie istniala materia nie mozna bylo mowic o zadnych godzinach moglo to trwac mld lat.

A najbardziej rozpierdala mnie fakt że nie wierzycie w Boga  bo nie ma dowodów a wierzycie w ciemnotę i bajkę o ewolucji którą wciskają wam naukowcy . Ewolucja to teoria tak wątpliwa i z naukowego punktu widzenia tak niemożliwa jak tylko się da.

Opublikowano

Kto mówi, że nie wierzę w Boga?

Czym jest rozwój cywilizacyjny, jeśli nie cząstką ewolucji?

Człowieku, JAKICH TY CHCESZ DOWODÓW? Czego byśmy nie napisali, wciąż żądasz jakichś innych dowodów. Przecież to logiczne, że jeśli coś działo się wieki temu, to TYLKO dowody takie jak kopalne mogą o tym świadczyć.

Może teraz ty podasz dowody, że Bóg istnieje, a ewolucja nie? Bo dotąd my się staraliśmy, a ty tylko "nie, bo nie".

I nie, nie powie tak każdy naukowiec. Może dlatego teoria ewolucji jest najpowszechniejsza, że TO JĄ UZNAJE WIĘKSZOŚĆ NAUKOWCÓW?!

Zwracanie uwagi na twoje niechlujne pisanie nie jest ignorancją. Ignorancją jest zero starań z twojej strony, by było inaczej.

Równie wątpliwą teorią jest stworzenie wszystkiego z niczego przez wyższą istotę (sama też siebie stworzyła?), więc STFU.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Czy jest tak trudno podac naukowe dowody? Czemu ewolucjonisci icb nie podajecie --? Kazdy naukowiec powie ze swiat nie powstal na drodze ewolucji nawet ateistyczno naukowcy. (Chociarz nie uznaje slowa ewolucni bo ateista nie mialby wyboru w islamie) tylko na drodze inteligentnego projektu czyli wzoru wyzszej inteligencji.

Poczytaj o definicji Boga i wroc i popraw swoj blad.

Zmiana tematu o poprawnosci czyjejs dyslusji jest rowna ignorancji z powodu braku jakichkolwiek dowodow.

Mowiac ze 5k la temu czemu nie bylismy w kosmosie, mylisz rozwoj cywilizacyjny z ewolucja gatunku.

Wy ewolucjonisciw smiejecie sie z tego ze w ciagu 7 dni powstal kosmos. Wedlug was 1 dzien to!24 h, dawniej gdy nie istniala materia nie mozna bylo mowic o zadnych godzinach moglo to trwac mld lat.

A najbardziej rozpierdala mnie fakt że nie wierzycie w Boga bo nie ma dowodów a wierzycie w ciemnotę i bajkę o ewolucji którą wciskają wam naukowcy . Ewolucja to teoria tak wątpliwa i z naukowego punktu widzenia tak niemożliwa jak tylko się da.

Powiem ci coś, może to w końcu do ciebie dotrze. Już nie wspomnę jak wielkim ignorantem jesteś. Myślę, że jest to spowodowane droga która obrałeś za właściwą i teraz wygodnie ci jest nią podążać. To naturalne. Jednak nie można negować wszystkiego co uznasz za sprzeczne z twoją drogą. Rozmawiałem nie raz z księżmi (czyli jakby nie patrzeć, osobami które wiedzą trochę więcej odnośnie wiary niż przeciętny obywatel) na temat właśnie stworzenia człowieka, ewolucji oraz chociażby pierwszych ludzi. Ich odpowiedzi były mile zaskakujące. Za każdym razem twierdzili, że 7dni stworzenia świata nie należy postrzegać jako prawdziwe 7dni z życia ludzkiego, bo okres tych biblijnych 7dni, to tak naprawdę bardzo bardzo długi czas (miliony/miliardy lat). Pamiętaj, że biblia była pisana przez kilkaset jak nie kilka tysięcy lat. W dodatku kilka tysięcy lat tematu! Wybraź sobie jak musiało się do tego czasu zminić postrzeganie niektórych spraw, język itd. Spróbuj przeczytac chociażby ,,Dziady", a już poczujesz wielką różnice oraz ciężko ci ją będzie zrozumieć. Do wszystkiego należy podchodzić z dystansem i jest to wiara, ale również odkrycia naukowe. Pamiętaj, że posiadanie otwartego i chłodno rozważającego każdą sytuację umysłu, jest trudne, a zwykle nazwanie kogoś z sprzecznymi poglądami od twoich, lewakiem, idiotą bądź gimbo-ateistą to zwykle pójście na latwizne.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Powiem ci coś, może to w końcu do ciebie dotrze. Już nie wspomnę jak wielkim ignorantem jesteś. Myślę, że jest to spowodowane droga która obrałeś za właściwą i teraz wygodnie ci jest nią podążać. To naturalne. Jednak nie można negować wszystkiego co uznasz za sprzeczne z twoją drogą. Rozmawiałem nie raz z księżmi (czyli jakby nie patrzeć, osobami które wiedzą trochę więcej odnośnie wiary niż przeciętny obywatel) na temat właśnie stworzenia człowieka, ewolucji oraz chociażby pierwszych ludzi. Ich odpowiedzi były mile zaskakujące. Za każdym razem twierdzili, że 7dni stworzenia świata nie należy postrzegać jako prawdziwe 7dni z życia ludzkiego, bo okres tych biblijnych 7dni, to tak naprawdę bardzo bardzo długi czas (miliony/miliardy lat). Pamiętaj, że biblia była pisana przez kilkaset jak nie kilka tysięcy lat. W dodatku kilka tysięcy lat tematu! Wybraź sobie jak musiało się do tego czasu zminić postrzeganie niektórych spraw, język itd. Spróbuj przeczytac chociażby ,,Dziady", a już poczujesz wielką różnice oraz ciężko ci ją będzie zrozumieć. Do wszystkiego należy podchodzić z dystansem i jest to wiara, ale również odkrycia naukowe. Pamiętaj, że posiadanie otwartego i chłodno rozważającego każdą sytuację umysłu, jest trudne, a zwykle nazwanie kogoś z sprzecznymi poglądami od twoich, lewakiem, idiotą bądź gimbo-ateistą to zwykle pójście na latwizne.

Nie wiem o czym ty totalnie piszesz . Piszesz dokładnie  to co  ja wcześniej napisałem . 

O jakich 7 dniach , przecież  pisałem że jeden dzień boski to nie 24h . 

To nie jest tak że ja nie wierzę w ewolucje . Wierzę tylko w ewolucje Boską   bo tylko  ona jest najbardziej prawdopodobna  .  nie wierzę w ewolucję na drodzę przypadku bo ona  jest niemożliwa każdy NAUKOWIEC CI TO POWIE   !!!

Kto mówi, że nie wierzę w Boga?

Czym jest rozwój cywilizacyjny, jeśli nie cząstką ewolucji?

Człowieku, JAKICH TY CHCESZ DOWODÓW? Czego byśmy nie napisali, wciąż żądasz jakichś innych dowodów. Przecież to logiczne, że jeśli coś działo się wieki temu, to TYLKO dowody takie jak kopalne mogą o tym świadczyć.

Może teraz ty podasz dowody, że Bóg istnieje, a ewolucja nie? Bo dotąd my się staraliśmy, a ty tylko "nie, bo nie".

I nie, nie powie tak każdy naukowiec. Może dlatego teoria ewolucji jest najpowszechniejsza, że TO JĄ UZNAJE WIĘKSZOŚĆ NAUKOWCÓW?!

Zwracanie uwagi na twoje niechlujne pisanie nie jest ignorancją. Ignorancją jest zero starań z twojej strony, by było inaczej.

Równie wątpliwą teorią jest stworzenie wszystkiego z niczego przez wyższą istotę (sama też siebie stworzyła?), więc STFU.

Nie będę dyskutował z ludźmi którzy nie potrafią odróżnić rozwoju cywilizacyjnego od ewolucji której nie ma (chodzi mi o ewolucję samoistną ) twoje takie nielogiczne teksty pozostaw dla siebie . .  Jak powstał wszechświat , materia ? -  tylko religia to wyjaśnia nauka tego nigdy nie wyjaśni .  Logicznie myślący człowiek nie uzna ewolucji bo z naukowego punktu widzenia nie istnieje . 

Nie wiem jak Ci wytłumaczyć twoją bajeczkę o ewolucji , ale teraz co napiszę to może zrozumiesz .

ewolucja =    tornado  które przeszło przez wysypisko śmieci i stworzyło najlepszy samochód świata .

inteligentny  projekt =  posłużymy się słowem ewolucja    , np ewolucja samochodu    dawniej były wolne samochody teraz  są szybkie   -  to się nazywa ewolucja  według was  , Ale jest pytanie ,  kto stworzył i zaprojektował ten samochód ?

Według Naukowców którzy się wypowiadali  którzy wierzyli i nie wierzyli w boga  np  Richard Dawkinsem \

Stwierdzili że świat nie powstał na drodze ewolucji a jedynie na inteligentnym projekcie .

Twoje pytanie że  kto stworzył Boga  to największa ignorancja i bezradność ateisty który już nie posiada wystarczających i konkretnych przykładów lub dowodów .

Poczytaj i pooglądaj co tu piszę  i wróć i popraw swój błąd http://www.zbawienie.com/ateizm.htm

Opublikowano

Nie wiem o czym ty totalnie piszesz . Piszesz dokładnie  to co  ja wcześniej napisałem . 

O jakich 7 dniach , przecież  pisałem że jeden dzień boski to nie 24h . 

To nie jest tak że ja nie wierzę w ewolucje . Wierzę tylko w ewolucje Boską   bo tylko  ona jest najbardziej prawdopodobna  .  nie wierzę w ewolucję na drodzę przypadku bo ona  jest niemożliwa każdy NAUKOWIEC CI TO POWIE   !!!

Nie będę dyskutował z ludźmi którzy nie potrafią odróżnić rozwoju cywilizacyjnego od ewolucji której nie ma (chodzi mi o ewolucję samoistną ) twoje takie nielogiczne teksty pozostaw dla siebie . .  Jak powstał wszechświat , materia ? -  tylko religia to wyjaśnia nauka tego nigdy nie wyjaśni .  Logicznie myślący człowiek nie uzna ewolucji bo z naukowego punktu widzenia nie istnieje . 

Nie wiem jak Ci wytłumaczyć twoją bajeczkę o ewolucji , ale teraz co napiszę to może zrozumiesz .

ewolucja =    tornado  które przeszło przez wysypisko śmieci i stworzyło najlepszy samochód świata .

inteligentny  projekt =  posłużymy się słowem ewolucja    , np ewolucja samochodu    dawniej były wolne samochody teraz  są szybkie   -  to się nazywa ewolucja  według was  , Ale jest pytanie ,  kto stworzył i zaprojektował ten samochód ?

Według Naukowców którzy się wypowiadali  którzy wierzyli i nie wierzyli w boga  np  Richard Dawkinsem \

Stwierdzili że świat nie powstał na drodze ewolucji a jedynie na inteligentnym projekcie .

Twoje pytanie że  kto stworzył Boga  to największa ignorancja i bezradność ateisty który już nie posiada wystarczających i konkretnych przykładów lub dowodów .

Poczytaj i pooglądaj co tu piszę  i wróć i popraw swój błąd http://www.zbawienie.com/ateizm.htm

Ponawiam pytanie. Czemu nazywasz mnie ateistą? Gdzie tak napisałem? To, że ktoś wierzy w ewolucję wyklucza u niego możliwość wierzenia w Boga?

Nie będę poprawiał żadnych błędów, bo to moje zdanie.

Zabawne, że sam nie tak dawno pisałeś, że nie ma sensu dyskutowania z kimś, kto stoi twardo przy swoim. Sam tak robisz.

Mówisz, że ktoś musiał zaprojektować "samochód", czyli człowieka. Czy nie mogło być tak, że powstał na drodze ewolucji od prostszych form życia, które z kolei powstały przez inne łączenie materii - nawet, jeśli przypadkowe? Wciąż wspominasz o małych matematycznych szansach. A jakie są szanse na trafienie szóstki w totka? Czy powoduje to, że nikt nie wygrywa?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie wiem o czym ty totalnie piszesz . Piszesz dokładnie to co ja wcześniej napisałem .

O jakich 7 dniach , przecież pisałem że jeden dzień boski to nie 24h .

To nie jest tak że ja nie wierzę w ewolucje . Wierzę tylko w ewolucje Boską bo tylko ona jest najbardziej prawdopodobna . nie wierzę w ewolucję na drodzę przypadku bo ona jest niemożliwa każdy NAUKOWIEC CI TO POWIE !!!

Nie będę dyskutował z ludźmi którzy nie potrafią odróżnić rozwoju cywilizacyjnego od ewolucji której nie ma (chodzi mi o ewolucję samoistną ) twoje takie nielogiczne teksty pozostaw dla siebie . . Jak powstał wszechświat , materia ? - tylko religia to wyjaśnia nauka tego nigdy nie wyjaśni . Logicznie myślący człowiek nie uzna ewolucji bo z naukowego punktu widzenia nie istnieje .

ewolucja = tornado które przeszło przez wysypisko śmieci i stworzyło najlepszy samochód świata .

inteligentny projekt = posłużymy się słowem ewolucja , np ewolucja samochodu dawniej były wolne samochody teraz są szybkie - to się nazywa ewolucja według was , Ale jest pytanie , kto stworzył i zaprojektował ten samochód ?

Według Naukowców którzy się wypowiadali którzy wierzyli i nie wierzyli w boga np Richard Dawkinsem \

Twoje pytanie że kto stworzył Boga to największa ignorancja i bezradność ateisty który już nie posiada wystarczających i konkretnych przykładów lub dowodów .

Poczytaj i pooglądaj co tu piszę i wróć i popraw swój błąd http://www.zbawienie.com/ateizm.htm

Zastanawia mnie twój paradoks. Z jednej strony zaprzeczasz osiągnięciom i badaniom naukowym np na temat ewolucji, po czym swoje argumenty tlumaczysz nauką. To, że ty nie pojmujesz jak człowiek może wywodzić się z innej formy niż w jakiej znamy go teraz, nie znaczy, że jest to niemożliwe. Wprowadzasz na forum ciemnote, jak Kościół w czasach średniowiecza. Do tego pamiętaj, że opowieści Biblijne są spisane w formie metaforycznej.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Dokładnie. A jeśli już pojmujemy Biblię metaforycznie, to czy opisy tworzenia człowieka nie mogłyby równie dobrze znaleźć zastosowania w teorii ewolucji (pomijając to, czy Bóg istnieje)? Sam przyznałeś, że biblijne dni to nie dni w znaczeniu dosłownym, lecz miliony lat. W takim razie czemu nie pojmować tego jako powolną ewolucję człowieka, któremu początek dały formy życia powstałe przez niezwykły zbieg okoliczności, który starożytni przedstawialiby w postaci Boga?

Wróćmy do mojego przykładu z grą lotto. Czemu tak nieprawdopodobne wygrane się zdarzają niemal codziennie? Ponieważ grają miliony osób. A jeśli przyjmiemy teorię panspermii i to, że życie mogło "starać się" rozwinąć na milionach planet i na jednej z nich się udało, mamy nawet bardziej prawdopodobny scenariusz, niż szóstka w lotto.

Ciekawostka: już w 1828 Friedrich Wöhler otrzymał pierwszą substancję organiczną wychodząc wyłącznie z substancji nieorganicznych.

Co do twoich naukowców - cytuję : "Wielu naukowców uważa, że tak szybkie powstanie życia nie tylko nie sprawia żadnych problemów, lecz stanowi jedynie dodatkowe potwierdzenie, że powstanie życia jest to proces, który w sprzyjających warunkach zachodzi z bardzo dużym prawdopodobieństwem."

A skoro uważasz się za tak gorliwego chrześcijanina, kolejny cytat odnośnie teorii ID: "Wbrew powszechnemu mniemaniu, koncepcja ta nie stoi w opozycji do teorii Darwina". Wygląda na to, że tworzysz nowy odłam religii...

Zabawne, jak mocno trwasz przy tym, co stanowi fundamentalną wadę koncepcji ID - "brak propozycji metod naukowego weryfikowania pozytywnych twierdzeń ID. Testowanie twierdzeń negatywnych: "udowodnij, że nie istnieje żaden nieredukowalnie złożony system w przyrodzie" jest niemożliwe a priori. Proponowane eksperymenty w istocie mają testować teorię ewolucji i nie są w stanie obalić ID. Rozumowanie "OK, udowodniłeś ewolucyjne pochodzenie A, za to B dalej jest nieredukowalnie złożone, o ile nie udowodnisz inaczej. OK, udowodniłeś ewolucyjne pochodzenie B za to C..."

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dokładnie. A jeśli już pojmujemy Biblię metaforycznie, to czy opisy tworzenia człowieka nie mogłyby równie dobrze znaleźć zastosowania w teorii ewolucji (pomijając to, czy Bóg istnieje)? Sam przyznałeś, że biblijne dni to nie dni w znaczeniu dosłownym, lecz miliony lat. W takim razie czemu nie pojmować tego jako powolną ewolucję człowieka, któremu początek dały formy życia powstałe przez niezwykły zbieg okoliczności, który starożytni przedstawialiby w postaci Boga?

Wróćmy do mojego przykładu z grą lotto. Czemu tak nieprawdopodobne wygrane się zdarzają niemal codziennie? Ponieważ grają miliony osób. A jeśli przyjmiemy teorię panspermii i to, że życie mogło "starać się" rozwinąć na milionach planet i na jednej z nich się udało, mamy nawet bardziej prawdopodobny scenariusz, niż szóstka w lotto.

Ciekawostka: już w 1828 Friedrich Wöhler otrzymał pierwszą substancję organiczną wychodząc wyłącznie z substancji nieorganicznych.

Co do twoich naukowców - cytuję : "Wielu naukowców uważa, że tak szybkie powstanie życia nie tylko nie sprawia żadnych problemów, lecz stanowi jedynie dodatkowe potwierdzenie, że powstanie życia jest to proces, który w sprzyjających warunkach zachodzi z bardzo dużym prawdopodobieństwem."

A skoro uważasz się za tak gorliwego chrześcijanina, kolejny cytat odnośnie teorii ID: "Wbrew powszechnemu mniemaniu, koncepcja ta nie stoi w opozycji do teorii Darwina". Wygląda na to, że tworzysz nowy odłam religii...

Zabawne, jak mocno trwasz przy tym, co stanowi fundamentalną wadę koncepcji ID - "brak propozycji metod naukowego weryfikowania pozytywnych twierdzeń ID. Testowanie twierdzeń negatywnych: "udowodnij, że nie istnieje żaden nieredukowalnie złożony system w przyrodzie" jest niemożliwe a priori. Proponowane eksperymenty w istocie mają testować teorię ewolucji i nie są w stanie obalić ID. Rozumowanie "OK, udowodniłeś ewolucyjne pochodzenie A, za to B dalej jest nieredukowalnie złożone, o ile nie udowodnisz inaczej. OK, udowodniłeś ewolucyjne pochodzenie B za to C..."

biblia nie jest metaforą , miliony faktów zostało udowodnionych .

Inteligentny projekt to to ewolucja którą zapoczątkował bóg i ją kieruje <-  czyli w to wierzę . Nie wiem jak ksiądz mógł wam mówić o ewolucji przecież to musiałby być ateista . 

Ewolucja  w sensie naukowym jest nie możliwa , nie  ma żadnych naukowych dowodów w jakim sposób powstał wszechświat . 

Jak można porównywać  grę w lotka    do  liczby nieskończonej kombinacji we wszechświecie . z obliczeń wynika że tyle ile jest atomów we wszechświecie tyle jest zer  po przecinku . 

Nie ma żadnych naukowych dowodów nawet . To że  tak czarujecie bez sensu o czymś i filozofujecie o zmianie życia jakie było 5k lat temu a teraz to nonsens .

Nawet zasada termodynamiki jest przeciwko ewolucji - według mnie to bajka . 

Zastanawia mnie twój paradoks. Z jednej strony zaprzeczasz osiągnięciom i badaniom naukowym np na temat ewolucji, po czym swoje argumenty tlumaczysz nauką. To, że ty nie pojmujesz jak człowiek może wywodzić się z innej formy niż w jakiej znamy go teraz, nie znaczy, że jest to niemożliwe. Wprowadzasz na forum ciemnote, jak Kościół w czasach średniowiecza. Do tego pamiętaj, że opowieści Biblijne są spisane w formie metaforycznej.

Bardzo się kompromitujesz   , Jakiś  marny i niewielki odsetek uczonych   to tylko ateiści .

Mówiąc o średniowieczu to na tym poziomie jest islam . 

Biblia nie jest metaforą .

O jakim paradoksie mówisz . Nauka  nie wyjaśniał ewolucji  , a ja posługuję się tylko matematyką i fizyką którą górują we wszechświecie . 

Opublikowano

Słuchaj, chyba nikt nie ma siły z tobą dyskutować, skoro sam nie znasz nawet tajników swojej religii... Klepiesz swoje, że coś jest niemożliwe, nie podając żadnych dowodów. W 100% potwierdziłeś to, co wymieniłem jako wady wyznawców tej teorii...

I tak, owszem, Kościół nie zaprzecza istnieniu ewolucji, wręcz ją uznaje. Lecz trzeba jeszcze wiedzieć, czym ewolucja jest, by o niej dyskutować. Ktoś tu rzeczywiście tkwi w średniowieczu...

Pomyśl, czemu nikt nie zgadza się z twoimi słowami. Są po prostu śmieszne.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Wkurza mnie powoli to że nie pojmujesz jednej rzeczy. Załóżmy że jestem ateistą, nie wierze w Boga ani w biblie, co teraz? Jaką mam przyjąć teorię powstania świata skoro bóg według mojego braku wiary nie istnieje? Dlatego ewolucja samoczynna jest najbardziej prawdopodobna bo nie trzeba wierzyć w stworzenia nadprzyrodzone, które są w stanie zrobić wszystko. A i jeszcze jedno, skoro nic nie powstaje samo, tylko ktoś to musi zrobić itp. to co z płodem? My tylko jesteśmy w stanie go stworzyć a on samoczynnie bez pomocy czynników zewnętrznych się rozwija. Nadal według ciebie komórki samoczynnie nie mogły sie przeksztalcić w pełny organizm?

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Słuchaj, chyba nikt nie ma siły z tobą dyskutować, skoro sam nie znasz nawet tajników swojej religii... Klepiesz swoje, że coś jest niemożliwe, nie podając żadnych dowodów. W 100% potwierdziłeś to, co wymieniłem jako wady wyznawców tej teorii...

I tak, owszem, Kościół nie zaprzecza istnieniu ewolucji, wręcz ją uznaje. Lecz trzeba jeszcze wiedzieć, czym ewolucja jest, by o niej dyskutować. Ktoś tu rzeczywiście tkwi w średniowieczu...

Pomyśl, czemu nikt nie zgadza się z twoimi słowami. Są po prostu śmieszne.

ty gościu jesteś jakiś niereformowalny , nie podałeś żadnych NAUKOWYCH dowodów na samoistną ewolucję , kościół przyjmuje ewolucję którą kieruje Bóg czyli inteligentny projekt .  Jeśli nie potrafisz tego zrozumieć to po co dyskutujesz jak nie posiadasz żadnej wiedzy ? 

Wkurza mnie powoli to że nie pojmujesz jednej rzeczy. Załóżmy że jestem ateistą, nie wierze w Boga ani w biblie, co teraz? Jaką mam przyjąć teorię powstania świata skoro bóg według mojego braku wiary nie istnieje? Dlatego ewolucja samoczynna jest najbardziej prawdopodobna bo nie trzeba wierzyć w stworzenia nadprzyrodzone, które są w stanie zrobić wszystko. A i jeszcze jedno, skoro nic nie powstaje samo, tylko ktoś to musi zrobić itp. to co z płodem? My tylko jesteśmy w stanie go stworzyć a on samoczynnie bez pomocy czynników zewnętrznych się rozwija. Nadal według ciebie komórki samoczynnie nie mogły sie przeksztalcić w pełny organizm?

nie wiem o czy ty mówisz o jakich komórkach ?  To co przedstawiłeś to ktoś musiał zapoczątkowac czyli znowu wygrywa  inteligentny projekt . To że  przykładowo jesteś ateistą i wierzysz w ewolucje to nie znaczy że ona istnieje . Wierzyć można w  Boga a nie w naukę , w nauce masz konkretne fakty , ale jakoś dziwnym trafem ich nie ma .

Poczytaj stronę do której dałem  link bo dyskusja z wami jest tak głupia że aż nie ma sensu . Walka z wiatrakami .  I tak ateista pozostanie przy swoich racji i nie dopuści do siebie błędu . 

Na pewno nie jest nauka ścisłą. Jest natomiast formą ateizmu (nie uznaje istnienia Boga), filozofią odrzucającą koncepcję Inteligentnego Stwórcy, świadomego i celowego projektu. Mówiącą o stopniowych, powolnych przemianach, trwających miliardy lat (kosmos), miliony lat (życie na Ziemi). Działających na zasadzie przypadku, samoczynnych procesów w przyrodzie i mutacji genetycznych w żywych organizmach.

Nauki ścisłe to inaczej nauki matematyczne i przyrodnicze, czyli grupa nauk, które zajmują się badaniem otaczającego świata oraz konstruowaniem abstrakcyjnych modeli, mogących służyć do tego opisu. Wspólną cechą nauk ścisłych jest stosowanie matematyki jako metody opisu i modelowania zjawisk oraz weryfikowanie hipotez za pomocą doświadczeń lub dowodów matematycznych. Do opracowywania danych doświadczalnych stosowana jest statystyka (dział matematyki). Naukami ścisłymi są: matematyka, fizyka, chemia, biologia, informatyka.

Dlaczego teoria ewolucji nie jest nauką ścisłą, lecz koncepcją, filozofią? Ponieważ założeń tej teorii nie da się określić metodami badawczymi, trzeba w te twierdzenia po prostu UWIERZYĆ.

Religia, to system filozoficzny mówiący o naturze bytów transcendentnych, więc również wypowiadający się na temat tego, czy istnieją. Zatem ateizm jest formą religii - wyznaniem wiary w nieistnienie Boga. Na pytania: skąd pochodzę, kim jestem, po co żyję, co mnie czeka po śmierci, czy warto żyć w sposób podobający się Bogu - odpowiedzi nie daje chemia, fizyka, biologia ... ale Bibia oraz teoria ewolucji tak - dają odpowiedzi. Tyle, że zupełnie inne. 

darwin1.gifTeoria ewolucji jest przejawem ateistycznego myślenia, przeniesionym z dużym sukcesem na grunt oficjalnej nauki i edukacji. Dzięki Darwinowi i jego następcom, zwolennikom. Ponieważ ten kierunek myślenia zaprzecza istnieniu Boga, w konsekwencji też prowadzi do odrzucenia pochodzących z Biblii zasad moralnych, norm etycznych (bo i po co są one, jeśli Bóg nie istnieje? Przed kim człowiek będzie odpowiadał za swoje wybory, jeśli Boga nie ma, Nieba nie ma, Piekła nie ma, życie po śmierci nie istnieje ...).

Z 6 znaczeń słowa "ewolucja", tylko jedno - mikroewolucja (zmienność w obrębie gatunku) jest obserwowalna i udowodniona. Wynika z cech wkomponowanych w żywe organizmy (zdolności przystosowawcze). 

Na pozostałe koncepcje ewolucyjne - nie ma dowodów naukowych: 

* - ewolucja kosmiczna (pochodzenie czasu, materii, przestrzeni. Teoria Wielkiego Wybuchu) - teoria bez dowodów naukowych 

* - ewolucja chemiczna - teoria bez dowodów naukowych

* - ewolucja planetarna (pochodzenie planet i gwiazd) - teoria bez dowodów naukowych

* - ewolucja organiczna (pochodzenie życia z materii nieożywionej) - teoria bez dowodów naukowych

* - makroewolucja (zmiana jednego gatunku w drugi, u roślin i zwierząt) - teoria bez dowodów naukowych

* - mikroewolucja (zmienność w obrębie danego gatunku zwierzęcia, rośliny) → tylko to jest obserwowalne, i naukowo udowodnione.

Co więcej - przedstawiamy, że odnajdywane dowody, zdecydowanie bardziej świadczą na korzyść celowego projektu niż bezładnej, bezcelowej, przypadkowej ewolucji. Stąd → coraz więcej naukowców zaczyna domagać się dokładnego zbadania dowodów popierających darwinizm.

Ateizm, ewolucja i chrześcijaństwo

Ostatnie uaktualnienie: 3 Stycznia 2010

Absurd ateistów polega na tym, że wierzą oni w baśnie typu Wielki Wybuch, Teoria Ewolucji czy wiele innych teorii czy wręcz bajek! Teorie te nie posiadają absolutnie żadnych dowodów naukowych. Każdy, kto je akceptuje, musi po prostu w nie uwierzyć.

Wiara jest podstawą... religii a nie nauki.

Powszechnie uznawana definicja wiary nie jest definicją prawidłową.

Oto biblijna definicja wiary.

Hebrajczyków 11:1 A wiara jest pewnością tego, czego się spodziewamy, przeświadczeniem o tym, czego nie widzimy.

Jestem na lotnisku, ponieważ wierzę w niezawodność linii lotniczych i wierzę, że o wyznaczonej godzinie wsiądę do samolotu oraz udam się w podróż. Moja wiara spowodowała określone działanie, które zaprowadziło mnie wraz z bagażem na lotnisko. Podobnie rzecz ma się z wiarą w Słowo Boże. Bóg podał rozkład jazdy swoich zastępów niebieskich a akcje i działania tych, którzy na owe wydarzenia czekają wskazują, że poczynili pewne kroki, aby stać się poddanymi Królestwa Bożego.

Potocznie nazywa się religię katolicką wiarą.  Mówi się - "wiara nasza". Trzeba rozróżnić owe pojęcia.

Wiara jest pewnością czegoś tam, czyli owa pewność powoduje określoną reakcję. Religia jest wielbieniem określonego szczególnego sposobu oraz kojarzy się z rytuałami.

Katolicy pozornie wierzą, że pójdą do nieba lub piekła, czyli spodziewają się czegoś po śmierci. Posiadają pewną niewielką dozę wiary. Wiara ta nie jest solidnie oparta na dowodach i objawem takiej słabej wiary jest szczególne postępowanie wielu katolików, którzy ewidentnie nie drżą ze strachu przed piekłem popełniając wiele niegodziwości, które Biblia nazywa grzechami. Stąd powiedzenie - hulaj duszo piekła nie ma!

Moja wiara jest oparta na solidnej wiedzy biblijnej, jaką posiadłem w ciągu 30 lat. Zdaje sobie sprawę z Bożego sądu i postępuję w taki sposób, aby ów sąd Boży nie był dla mnie przykrą w konsekwencjach niespodzianką.

Ateizm jest najostrzejszą formą religijną, ponieważ ateiści nie posiadają absolutnie żadnej wiedzy ale zaciekle starają się nam udowadniać, że Boga nie ma. Ich działanie żywcem przypomina typowe sekciarstwo z podobną gorliwością spełniania tego chwalebnego ich zdaniem zadania.

ATEIZM jest religią nowoczesnej nauki.

Wierzy się w wiele teorii, na które nie ma ani jednego dowodu. Ale nie tylko brak dowodów jest problemem ateistów.

Ateiści nie posiadają nawet logicznych teorii.

Wygląda więc na to, że wiara ateisty nie ma żadnego solidnego fundamentu. Ateista jest osobą ślepo wierzącą w naukę i wierzy że wcześniej czy później nauka wszystkie te luki jakoś tam wypełni. Nawet takie podejście jest zupełnie nielogiczne.

Im dłużej się to bada, tym bardziej jaskrawo jest widoczne, że dowodów na nie istnienie Boga, Na Wielki Wybuch czy na Ewolucję jak nie było, tak nie ma a mnożą się kolejne dowody, że to jednak Bóg stworzył Wszechświat, Ziemią oraz człowieka.

Ateistyczny świat stara się przed nami owe dowody naukowe ukryć.

Wierząc w cokolwiek bez żadnego dowodu czy nawet teorii ateista jest zdecydowanie najbardziej zaciekłym oraz zdesperowanym typem fundamentalisty, jaki można sobie wyobrazić. Porównując go z wyznawcą jakiejkolwiek innej religii, religijny fanatyk posiada jakąś  wiedzę, opartą na Koranie, Biblii czy Torze, ale ateista nie posiada dosłownie niczego, na czym mógłby się oprzeć!.

Jego jedyną bronią jest atak każdego, kto posiada wierzenia religijne. Ateista nigdy nie udowadnia swojej postawyponieważ dowodów takich oczywiście nie ma.

Przeprowadza on atak na osobę wierzącą poprzez zupełną bezpodstawną negację wszystkiego, w co wierzy Chrześcijanin.

Jego problemy zaczynają się wtedy, kiedy natrafi na kogoś, kto posiada sporą dozę wiedzy i w związku z tym wiary.

W poniższym filmie mamy wywiad z najbardziej poczytnym ateistą - Richardem Dawkinsem.  W wywiadzie tym widać doskonale zupełną i całkowitą bezradność Dawkinsa.

Ben Stein - Expelled

expelled.jpg

Dawkins jest zapędzony w kozi róg niemal każdym pytaniem a bezsens jego wypowiedzi ukazuje nam jasno i wyraźnie, że Dawkins praktycznie nic nie wie, ale stara się przed nami ukryć Boga i za tę ohydną pracę otrzymuje solidne wynagrodzenie.

Staje on przed prostymi pytaniami, które stawia się od tysiącleci i Dawkins nie posiada na żadne z nich odpowiedzi.

Co najdziwniejsze, odpowiada on na niemal każde pytanie mówiąc, że... nic nie wie!

Co jest najciekawsze, Dawkins wierzy w Inteligentnego Projektanta ale może nim być każda istota, poza Bogiem! Czyżby mała aluzja do Blue Beam Project!? Dawkins celuje w fałszywych oskarżeniach Boga ze Starego Testamentu. Oskarżenia te omówione są w tym linku - Fałszywe oskarżenia Boga.

Skąd się tutaj wzięliśmy? Dokąd zmierzamy?

Mamy dwie możliwości.

• 1. Istniejemy w wyniku Wielkiego Wybuchu oraz Ewolucji
  • 2. Wszystko stworzył Bóg.

Dowody:

• ad 1) nie ma ani jednego dowodu na Pra Wybuch czy Ewolucję. Absolutne zero, nicość i pustka.
  • ad 2) Są miliony dowodów naukowych że Biblia przedstawia nam fakty a dowody te są przed nami ukrywane.

Widać wyraźnie, że trzeba być osobą znacznie bardziej religijną  aby być ateistą aniżeli chrześcijaninem, ponieważ bycie chrześcijaninem jest oparte na rzetelnej wiedzy, która pochodzi z niezwykle wiarygodnego źródła.

Istnieje jeszcze jeden czynnik, którego niewielu bierze pod uwagę. Jeżeli autorem Biblii jest Bóg, jeżeli to on za pomocą swego Ducha inspirował pisarzy, to możemy się spodziewać, że każda osoba, która zna dobrze Biblię jest szalenie trudnym przeciwnikiem w każdej potyczce nie tylko z ateistami. Ateiści w takiej utarczce nie są przeciwnikami ale... mięsem armatnim. Ponieważ nie posiadają oni żadnej broni. Każdy, kto zaczerpnie mądrości Boga dostępnej na kartach Jego Słowa jest niezwykle trudnym przeciwnikiem w jakiejkolwiek dyskusji, której celem jest atak na Boga.

Oto źródło niezwykłej frustracji ateistów, polityków i wszelkiej maści lucyferianistów, którzy propagują doktrynę lucyferiańską. Z tej właśnie przyczyny tak Lucyfer jak i jego słudzy dostają szału na myśl jakiejkolwiek dyskusji z Chrześcijaninem, który doskonale zna Słowo Boże.

Bycie ateistą jest oparte tylko i wyłącznie na wierze, która nie posiada żadnych solidnych podstaw.

Co gorsze... trzeba być wyjątkowo naiwnym ateistą, aby uwierzyć bez jakichkolwiek dowodów, ot, na słowo... Dawkinsa.

W tym filmie mamy króciutką dyskusje na temat nauczania kreacjonizmu w szkołach. Cios zadany Dawkinsowi jest niezwykle bolesny.

Tytuł filmu - Is Richard Dawkins a Fascist? (Czy Richard Dawkins jest faszystą?)

Ateizm jest ewidentnie przeznaczony dla stosunkowo mało inteligentnej części społeczeństwa. Ludzie na wysokim poziomie umysłowym natychmiast dostrzegają niezwykłą mądrość Boga, która na każdym kroku objawia się tak w przyrodzie jak i w kosmosie .

Większość z ludzi afiszujących się jako ateiści ukazuje oblicze ateisty  jedynie na pokaz - prywatnie wielu z nich potajemnie wierzy w Boga walcząc ze swoim sumieniem. Część z nich buntuje się przeciwko takiemu systemowi i często porzuca lukratywne posady i pensje.

Potem, już jako chrześcijanie ostrzegają innych przed kłamstwami nauki, które są tak energicznie wpajane tak dzieciom w szkołach jak i dorosłym za pomocą ogłupiających nas mediów.

W tym linku mamy ciekawy film ukazujący dyskusję pomiędzy ludźmi wierzącymi i ateistami. Dający wiele do myślenia.

Krótka masakra ateizmu

ateizm.jpg

Proszę obejrzeć serię filmów z polskimi napisami zrobionych przez takich właśnie naukowców, oraz zobaczyć z jaką łatwością naukowcy z doktoratami rozbijają w puch Wielki Wybuch oraz teorię Ewolucję.

Tytuł serii - 100 POWODÓW dla których EWOLUCJA jest GŁUPIA - Dr Kent Hovind wybrał taki tytuł dla swojego wykładu, ponieważ znany z niewybrednego szyderstwa przeciwko chrześcijaństwu i Biblii, Richard Dawkins napisał oficjalnie coś takiego:

"Jest absolutną prawdą stwierdzenie, że jeżeli ktoś nie wierzy w ewolucję, ten ktoś jest ignorantem, jestgłupi, szalony (lub istotą podłą)"

Moim zdaniem Dawkins posiada wszystkie powyższe atrybuty, które przypisuje tym, którzy nie wierzą w Ewolucję.

Z tej właśnie przyczyny, z powodu cytatu Dawkinsa Dr Hovind wybrał taki tytuł.

Ataki Dawkinsa na chrześcijaństwo (nie atakuje nigdy satanizmu!) są niczym innym jak próbami udowodnienia rzekomych błędów Biblii oraz zniekształconych informacji czy nawet dezinformacji. Wszystkie te ataki (nie tylko Dawkinsa) są skutecznie jedynie w przypadku ludzi nie znających Słowa Bożego.

Kiedy trafi się  na kogoś kto doskonale Słowo Boże zna, w takim przypadku dochodzi do masakry, jaką widać wyraźnie na tym filmie.

Nawet najmniej wyszkolony czy obeznany z Biblią chrześcijanin nadal góruje nad Dawkinsem i całą resztą świata ateistów. Świat nie może zamknąć ust  Chrześcijanom i z tej przyczyny na każdym forum pojawiają się koktajle ateistów i satanistów, których celem jest ośmieszenie Chrześcijan. Co ciekawe, z reguły jedni i drudzy nie wchodzą sobie w paradę i są względem siebie wyjątkowo solidarni.

Jedynie brak wiedzy tych, którzy poszukują Prawdy jest jedyną szansą dla takich ludzi.

Film Dr. Kenta Hovinda.

100 POWODÓW dla których EWOLUCJA jest GŁUPIA

(Aby czytać polskie napisy w tej serii, trzeba na dole ramki filmu, po prawej stronie nacisnąć myszką na mały prostokącik z dwoma literkami - PP.

W tym linku mamy ten film w całości - 1.50.00 minut. - http://www.youtube.com/watch?v=QzTQ_anl5Yw )

Zachęcam każdego, kto chce poznać wiele faktów znanych w jedynie niewielkich gronach naukowców, wiele oszustw, które nadal są umieszczane w podręcznikach szkolnych. Zasięg kłamstw i oszustw wspierających teorię, która nie miała nigdy oraz nadal nie posiada żadnego dowodu jest wprost oszałamiający. Czy wiedziałeś, że dinozaury nadal żyją?

Kolejna seria filmowa z napisami polskimi.

Tym razem masa dowodów dzieł twórczych Boga w Kosmosie, które to omawia Spike Psarris, były inżynier dla wojskowego programu kosmicznego NASA. Spike omawia nasz system słoneczny ukazując do jakiego stopnia naukowcy dwoją się i troją, aby udowodnić coś, czego się nie da udowodnić.

Dlaczego nie wierzę w TEORIĘ ewolucji - Konferencja Kreacjonizmu

Wielce ujawniająca seria, która ukazuje bez cienia wątpliwości, że jesteśmy stale oszukiwani. Cały świat naukowy pod kontrolą Lucyfera wywiera olbrzymie naciski na świat naukowy, aby wykorzeniać z naszej planety wszelkie informacje, które mogą udowadniać istnienie Boga oraz Jego aktów stwarzania.

Oglądając owe filmy doznasz niezłego szoku, ponieważ kłamstwa i oszustwa naukowców są wymownym dowodem na to, żecały świat naukowy pracuje na żołdzie Lucyfera tając przed nami Prawdę i ucząc nas nonsensów.

Większość uniwersytetów, gimnazjów, muzeów czy akademii to obiekty kontrolowane oraz finansowane przez albo przez Synagogę Szatana - czyli Iluminatów albo przez Kościół Katolicki. Obie organizacje służą Lucyferowi tając przed światem dowody na istnienie Stwórcy, tając dowody na to, że Biblia jest Słowem Bożym, tając przed nami niemal wszystko, co prowadziłoby nas ku Bogu, w zamian podsuwając nam czysty nienaukowy nonsens, który pod presją całej tej naukowej maszyny, w której nie ma miejsca na kreacjonizm, pod naciskiem armii ludzi z doktoratami na polecenie Lucyfera powoduje niezwykłą kontrolę naszych umysłów, indoktrynację ateistyczną, która jest oparta dosłownie na niczym.

Wszystkie te teorie mają taką wartość jak stwierdzenie, że najnowszy model Mercedesa powstał w wyniku Ewolucji. Są oczywiste dowody na projekty oraz produkcję, ale... twierdzi się że jest on wynikiem Ewolucji. Władze nikomu nie pozwalają na przedstawianie dowodów na istnienie projektanta oraz producenta.

Ewolucja jest opium dla mas

Filmy te ukazują nam niezwykła prawdę.

Rzeczywista praca naukowców to opracowywanie nawet najbardziej karkołomnych teorii, które pozwolą przepchnąć w jakiś sposób teorię Ewolucji.

Kiedykolwiek ktoś znajdzie jakiś dowód na kreacjonizm, rusza do ataku grupa naukowców nie tylko wywierając presję oraz stosując groźby. W pomoc przychodzą inne, zupełnie dzikie i bezsensowne nowe teorie, których celem jest odrzucenie możliwości, że istnieje Bóg i że On to wszystko stworzył.

Kontrola wygląda tak, jak ukazuje to film z polskimi napisami, w którym ukazany jest praktycznie faszystowsko/stalinowski rodzaj cenzury oraz ślepego podporządkowania się władzom uniwersyteckim w sprawach kierunków badań. Nie trzeba chyba długo debatować nad tym, że terminy - inteligentny projektant, inteligentny projekt czy też inteligencja objawiająca się kosmosie i przyrodzie absolutnie nie wchodzą w rachubę.

Zapytywani przedstawiciele 'właściwej' strony nauki otwarcie przyznawali, że unikanie takich terminów zapobiega... modlitwom - tak w szkołach jak i na uczelniach.

Nauka otwarcie prowadzi wojnę z Bogiem!

Poniżej linki do 9 części tego filmu.

Ben Stein - Expelled - Kreacjonizm vs Ewolucjonizm
  1. http://www.youtube.com/watch?v=KMdc_L1FPsQ
  2. http://www.youtube.com/watch?v=GvT67xR1IEo
  3. http://www.youtube.com/watch?v=C9HVaSN4Wlc
  4. http://www.youtube.com/watch?v=spxKa8K15Fg
  5. http://www.youtube.com/watch?v=3y9mvUIzDfM
  6. http://www.youtube.com/watch?v=3gVrwtVF6nU
  7. http://www.youtube.com/watch?v=e4ec6XoBjy0
  8. http://www.youtube.com/watch?v=zSM71_IySG4
  9. http://www.youtube.com/watch?v=uqY055gmioo

Znacznie więcej filmów po polsku w tym linku -http://www.youtube.com/user/crewEKS

Trzeba sobie zdać sprawę z jednej rzeczy. Pokazane na filmach materiały, to zaledwie skromna część tego, co rzeczywiście się na świecie dzieje w tym kierunku. Jako przykład podam oszustwo człowieka z Piltdown. Źródło - Wikipedia.

Ciekawy cytat z Wikipedii:

"Co ciekawe, pomimo całkowitej demaskacji oszustwa, "człowiek z Piltdown" stanowi dla wielu zwolenników kreacjonizmu koronny dowód korupcji środowiska naukowców, wskazując możliwość, żewiele innych skamieniałości człowiekowatych może być również oszustwami."

Znając to oszustwo możemy słusznie podejrzewać, że jest ich znacznie więcej. W tym przypadku po prosto nie dało się tego oszustwa ukryć!

Filmy to jedynie mały kamyczek wiedzy, jaka jest dla nas dostępna, pomimo agresywnej cenzury i zmiatania dowodów pod dywan przez kontrolowany przez Iluminatów świat nauki.

Znając Prawdę widać wyraźnie, że szatan nie szczędzi wysiłków oraz środków w celu całkowitego ujarzmienia ludzkości. Ujarzmienia w celu wielbienia przez ową ludzkość Lucyfera. (Znacznie więcej w linku - Największa Tajemnica oraz Wielka wojna duchowa)

Środki finansowe są praktycznie nieograniczone. Aby wtłaczać w nasze umysły szaleństwa Ewolucji władze nie liczą się pieniędzmi. Liczą się wyłącznie cele. Władze się doskonale świadome, do czego prowadzi akceptacja Ewolucji.

Statystyki podają, że zdecydowana większość studentów po zapoznaniu się z Ewolucją, systemem heliocentrycznym, Wielkim Wybuchem oraz całą współczesną kosmologią odrzuca Biblię i Boga!

I taki jest tego cel!

Przeznacza się niewyobrażalne sumy pieniędzy tylko po to, aby świat całkowicie odrzucił Boga

Cała działalność NASA ma identyczny cel! (Znacznie więcej w linku - Geocentryzm)

Poniżej link do innej serii  Hovinda, w której ujawnia on kłamstwa, jakich naucza się w szkołach.

Kłamstwa w podręcznikach (cz.1) Dr. Kent Hovind

Jest tego 18 części. Tutaj jest niezły start, reszta na głównej stronie tego filmu.

Poznawszy zasięg kłamstw w niemal każdej dziedzinie odkrywamy znaną, starą biblijną prawdę, że władcą świata jest Szatan i za pomocą kłamstw i pozornych cudów, chce nas zniewolić pod władzą Globalizmu - NWO w jednym i tylko jednym celu.

Odrzucenie Boga - wielbienie szatana

Znacznie więcej dowodów na ów diaboliczny plan na dalszych stronnicach tej witryny.

Kolejny film ukazujący nam rozmiary kłamstw odnośnie Biblii.

W wielu mediach trwa nieustający atak na Biblię oraz powtarzane są niczym nie sprawdzone twierdzenia, że Biblia jest zbiorem mitów pasterzy hebrajskich i folklorem żydowskim. Twierdzi się także, że państwo Izrael w starożytności nigdy nie istniało a imiona króli jak Dawid czy Salomon to czysta fikcja pastuchów  hebrajskich.

Istnieje jednak wielce dziwaczna postawa świata odnośnie opisów biblijnych starożytnego Izraela.

W wielu państwach negowanie pozycji Izraela jako Narodu Wybranego przez Boga jest traktowane jako antysemityzm i jest toprzestępstwem.

Z drugiej strony żydowscy naukowcy z instytutów kontrolowanych przez rodziny Rockefellerów, Rothschild oraz Watykan z Izraela, Jerozolimy czy Hajfy zaprzeczają temu, co jest karane np. w Kanadzie!

Negacji praw Izraela do Palestyny oraz jego statusu jako Narodu Wybranego przez Boga!

Z jednej strony zaprzecza się przekazom biblijnym twierdząc, że są to jedynie mity pasterzy.

Z drugiej strony władze kontrolowane przez lucyferianistów karzą innych za to, że ludzie ci powtarzają kłamstwa lucyferianistów, twierdzące, że historia starożytnego Izraela to mity!

Oto właśnie się toczy cała wojna na Bliskim Wschodzie i tak praktycznie nikt nie wie o co w tym wszystkim chodzi.

Poniżej nowa seria filmów pod tytułem - Archeologia - odkopywanie Prawdy.

Film posiada polskie napisy i muszę przyznać że mną poważnie wstrząsnął. Po obejrzeniu tego filmu zdałem sobie sprawę z tego, że w umysłach Iluminatów nie ma śladu zwątpienia w to, że Biblia jest Słowem Bożym, że Isus istniał i został zakatowany przez rzymskich żołdaków na polecenie Piłata, który wystraszył się żydowskich manipulacji.

Co jest jeszcze ciekawsze, z uwagi na ścisłą cenzurę możemy jedynie przypuszczać, że ilość dowodów na rzetelność Słowa Bożego, na autorstwo Boga Biblii jest znacznie większa. Niestety do nas docierają jedynie skrawki tych jakże żywotnych dla nas informacji, ponieważ owa wyrosła w ewolucji ZŁA grupa lucyferianistów ukrywa przed nami wszystko, co mogłoby potwierdzić jeszcze bardziej wiarygodność Biblii oraz jej Autora.

Jednakże dzięki Bogu i Jego mocy wiele materiałów do nas dociera i to poważnie wzmacnia naszą wiarę w Stwórcę Wszechświata.

Film ten ukazuje nam dowody na istnieje Dawida, Salomona, sadzawki w Syloe, pałaców Dawida i Salomona oraz wiele wiele ciekawych dowodów na przekazy biblijne Starego Testamentu.

ARCHEOLOGIA - odkopywanie prawdy

Temat ten będzie znacznie poszerzony w najbliższym czasie.

Uaktualnienie.

Ukazała się książka Haruna Yahya - Fałszerstwa Ewolucji.

Harun jest Muzułamninem ale książka jego, pomimo kilku wersetów z Koranu jest niezwykle cennym artefaktem do obalania owej skierowanej przeciwko Stwórcy teorii. Bezpośredni link do książki na necie. W linku tym jest także link do załadowania jej na komputer w formie tekstu MS Word. Link - Fałszerstwa Ewolucji

Na YouTube ukazał się także kilkuczęściowy film na temat starożytnych przekazów o dinozaurach. Oczywiście w wielu przypadkach owe wykopaliska są także przed nami ukrywane. Poniżej część 2. Części pierwszej nie znalazłem pod tym adresem.

Film z polskimi napisami.

Pozostałe części"

C.D.N.

Napisano: 27 Sierpnia 2009

Ostatnie uaktualnienie: 22 listopada 2009

Powrót

www.zbawienie.com - witryna ujawniająca sekrety szatańskiego spisku NWO

Copyright © 2009 TheWordWatcher

Opublikowano

Mówie o tym że twój, mój i każdej innej osoby organizm jest zbudowany z komórek. Dobra wygrywa inteligentny projekt ale ja nadal nie wierzę w osobe nadprzyrodzoną z góry i kto w takim wypadku stworzył to wszystko? Wiara w nadprzyrodzone istoty z nieba tylko mąci Ci w głowie przez co plączesz sie sam w swoich zdaniach.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Mówie o tym że twój, mój i każdej innej osoby organizm jest zbudowany z komórek. Dobra wygrywa inteligentny projekt ale ja nadal nie wierzę w osobe nadprzyrodzoną z góry i kto w takim wypadku stworzył to wszystko? Wiara w nadprzyrodzone istoty z nieba tylko mąci Ci w głowie przez co plączesz sie sam w swoich zdaniach.

Trzeba być osobą chorą psychicznie żeby 1.5kg galarety w głowie może stwierdzić czy istnieje bóg czy nie .  Nie wiem o czym mówisz że plącze się w zdaniach ? Zawsze piszę chaotycznie bo tak mam.

jednemu dowodem pośrednim na istnienie  Boga jest wiara innemu Biblia a innemu cału turyński którym był przykryty Jezus i powstał w negatywie , to bylo niemożliwe w tamtych czasach . A innemu wystarczą opętania . 

Popełniacie duży błąd można wierzyć w Boga a nie w naukę bo nauka musi przedstawiac dowody . 

Opublikowano

Prosze mnie nie obrażać, nie wierze w Boga to znaczy że jestem inny czy jak? Wiara to jest coś co wybiera człowiek i nie każdy musi wierzyć akurat w to co ty. Takim osobom nawet jakbyś nie wiem jak chciał to nie wytłumaczyłbyś tej teorii o "Bogu, który wszystko zaplanował" bo on według ich nie istnieje. I to nie są pojedyńcze osoby, więc się nie trudź.

sAGxRQg.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...