Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alistria.eu [Dedyk] [Medium]

TeodenMetin2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 171
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Takie pytanie do administracji.

Macie zamiar zainwestowac w jakąs lepszą reklame?

Wczoraj reklamowaliśmy, większość z Was powinna dostać na email broszurę Alistrii.

1622054_755122337834112_377046001_n.jpg

Opublikowano

Wczoraj reklamowaliśmy, większość z Was powinna dostać na email broszurę Alistrii.

Chodzi mi głownie o yt , bo jednak yt jest najskuteczniejsza formą reklamy a nie ukrywajmy ze ostatnio troche graczy odeszlo z serwera przez tego bsa i uptady z bossami.

Opublikowano

No ok ale jakim prawem wysłaliście do mnie ten spam na mój mail? Niczego nie akceptowałem ani nigdzie nie subskrybowałem żadnych tego typu informacji.

A tym bardziej nie rejestrowałem się nigdzie co miało by nazwę 'alistria' bo jak można się rejestrować i wyrazić zgodę na Warunki korzystania z serwisu

i jego Politykę prywatności - kiedy to nawet nie istnieje?

Żadnego regulaminu. Na jakiej podstawie banujecie graczy? Bo widzę kilka banów z powodem 'event'.

Lista maili odkupiona pewnie od właścicieli serwerów, które padły przez swoich administratorów?

Nie dziwi mnie to bo skończycie tak samo.

Niema nawet unsubscribe. Czekam na ts o to jedyna forma kontaktu z administracją nie wymagająca rejestrowania się.

Liczę na wyjaśnienie mi tego ewenementu.

Hejo

Opublikowano

No ok ale jakim prawem wysłaliście do mnie ten spam na mój mail? Niczego nie akceptowałem ani nigdzie nie subskrybowałem żadnych tego typu informacji.

A tym bardziej nie rejestrowałem się nigdzie co miało by nazwę 'alistria' bo jak można się rejestrować i wyrazić zgodę na Warunki korzystania z serwisu

Żadnego regulaminu. Na jakiej podstawie banujecie graczy? Bo widzę kilka banów z powodem 'event'.

Lista maili odkupiona pewnie od właścicieli serwerów, które padły przez swoich administratorów?

Niema nawet unsubscribe. Czekam na ts o to jedyna forma kontaktu z administracją nie wymagająca rejestrowania się.

Powód "event" znaczy utrudniał w evencie, np. rybackim (gdzie zabijał łowiących)

Opublikowano

Założę się, że do tej pory rejestrowałeś się na pierdyliardzie innych stron itd, w internecie twój e-mail nie jest ukryty. Akceptując gdzieś regulamin mogła być informacja o przetwarzaniu twoich danych. Dla przykładu chociażby facebook :) 

Opublikowano

Powód "event" znaczy utrudniał w evencie, np. rybackim (gdzie zabijał łowiących)

Ale nigdzie nie jest to zabronione. Nie ma przecież regulaminu.

Założę się, że do tej pory rejestrowałeś się na pierdyliardzie innych stron itd, w internecie twój e-mail nie jest ukryty. Akceptując gdzieś regulamin mogła być informacja o przetwarzaniu twoich danych. Dla przykładu chociażby facebook :)

No i przegrałeś. Jeśli rejestrowałem się na facebooku to zaakceptowałem ich Zasady wykorzystania danych i oni mają prawo wysyłać powiadomienia na mój email,

ale pytam jakim prawem wysyłane są do mnie tego typu wiadomości z adresu [email protected] w dodatku bez żadnego podpisu w stopce lub gdziekolwiek.

Czy administracja tego serwera to banda dzieciaków wykorzystująca listy adresów email bez zgody ich właścicieli?

Pisałem w tej sprawie do @AyaH , który napisał:

Najwyraźniej moja wiadomość została po prostu zignorowana:

XtNfCfH.png

Jakiś GM/GA serwera się wypowie? Byłem na TSie ale tam trzeba czekać ponad 4 godziny żeby ktoś łaskawie wszedł a na to niestety nie mam czasu.

Nie wyrażałem i nie wyrażam zgody na wysyłanie mi tego. Piszę to dla tego, że ten serwer nie ma przyszłości - padnie za kilka miesięcy a lista adresów (bogatsza o te z nowych rejestracji) zostanie odsprzedana dalej. Takiego serwera nie wystawiłbym nawet ze statusem beta bo ludzie wyżej piszą o bugach, brak kontaktu z administracją, brak regulaminu a szablon to gotowiec z podmienionym logiem. W dodatku to bezpodstawne bany..

Hejo

Opublikowano

XtNfCfH.png

Dokładnie , została zignorowana:)

Skoro uważasz ze serwer nie ma przyszłości to ja nie widzę w tobie towarzysza do rozmowy bo dla mnie ta rozmowa też nie ma przyszłości.

Pozdrawiam 

1622054_755122337834112_377046001_n.jpg

Opublikowano

XtNfCfH.png

Skoro uważasz ze serwer nie ma przyszłości to ja nie widzę w tobie towarzysza do rozmowy bo dla mnie ta rozmowa też nie ma przyszłości.

Pozdrawiam 

Akurat tutaj her0es ma racje..

Serwer z dnia na dzień upada, coraz mniej graczy, 2tyg temu 600+ graczy, dziś zaledwie 290 :/ Widocznie sado/bazyl/vegr nie potrafią zadbać o serwer to niech go nie robią. Teoden upadl, 1-sza odslona Alistrii rowniez, czyli co.. Do 3 razy sztuka? Na 3-cim razie chyba sobie dacie wreszcie spokój..

Opublikowano

Pozdrawiam

No ty to chyba jesteś tutaj jasnowidzem ! Czy w dniach 31 marca do 2 kwietnia napisałem, że serwer nie ma przyszłości?

NIE, zrobiłem to 2 dni później a ty przez cały ten czas nie odpisywałeś bo wiedziałeś co napisze!

Jestem pod wrażeniem.. tego jak olewacie sprawę.

Serwer z dnia na dzień upada, coraz mniej graczy, 2tyg temu 600+ graczy, dziś zaledwie 290 :/ Widocznie sado/bazyl/vegr nie potrafią zadbać o serwer to niech go nie robią. Teoden upadl, 1-sza odslona Alistrii rowniez, czyli co.. Do 3 razy sztuka? Na 3-cim razie chyba sobie dacie wreszcie spokój..

Upadnie i tego im życzę. Może za trzecim razem gracze nie będą tak naiwni i jeśli domyślą się, że serwer pod inną nazwą to już trzecia próba to zrezygnują lub będą bardziej oszczędni w stosunku do IS'a.

Ale kto wie! Przecież reklamy nie są nawet podpisywane.

Jedyne co to przykro, że tak podchodzicie do graczy.

Hejo

Opublikowano

jakie zaledwie 290 było 390 i to spokojnie może nawet i 400 :) ogółem nie ma racji serwer się trzyma i to dobrze z tym że dużo osób odeszło to tak zgodzę się ale dużo osób też zostało poza tym jeśli grałeś na jakimś innych ich serwerach typu nie wiem Teoden czy coś akceptowałeś regulamin lub nawet i forum nie wiem cokolwiek co było od nich to mogą wykorzystać twój email do reklamy proste poza tym ja nie widzę powodu by o jedną wiadomość robić im afery nie interesuję cie to usuwasz tak jak inne robicie co niektórzy z igły widły poza tym niektórzy mogą podziękować tylko sobie bo pisali propozycje by ułatwić to i tamto teraz macie czego chcieliście to wam to nie pasuje zdecydujcie się co niektórzy serwer jest naprawdę fajny administracja wydaje się być ogarnięta wie co robi stara się robić to jak najlepiej ale wiadomo człowiekowi nie da się jakoś dogodzić no mimo tego na serwer mogę zaprosić gram praktycznie od samego początku i serwer ciągle jakoś się rozwija jedyny minus to ten kalendarz ale go można łatwo zmienić :) Pozdrawiam i serwer jeszcze raz polecam.

Opublikowano

Kwestia czasu i trzecia próba okaże sie fiaskiem ;pp

Sado jest adminem ale ma wszystko gdzies, bazyl moze i sie stara ale jest z nim ciezki kontakt, veygr ma wszystko gdzies + jest z nim ciezki kontakt xD

Niby czasami odpisują ale zeby z czyms pomoc to juz jest problem.

Sado 3/4 bugow jakie naprawiliscie i poprawek jakie wprowadziliscie mieliscie od naszej gildi, najpierw tpr a potem kokolino, nie uslyszelismy nawet glupiego dziekuje.

Do tego ten forgame... zamiast reklamy macie antyreklame xDD

Ludzi coraz mniej, identyczna sytuacja jak na starej alistri.

GG wp jak to mówią, i czekamy na koniec,

rYD9JSA.png

Opublikowano

Czy wysłanie PW na forum lub TSie jest dla ciebie ciężkie? Może jeszcze wizyty domowe żeby był łatwy kontakt?

Opublikowano

Serwer był fajny ale ciągłe prośby o cofnięcie i przywrócenie nagród za misję jest uciążliwe, ludzi nie ma na serwie bo nie idziecie na propozycje graczy, a przy takich bonach odechciewa się grać, dungeonów jest mało na dodatek za łatwe, a lvl wbić gdzieś tak do 120 to kwestia kilku dni. Osobiście to mi pomogli tylko Veygr i nieraz Bazyl i Sado. Serwera nie polecam wieje pustkami już od dawna, a ,,reklama" co miała być okazała się lipą.

Opublikowano

jakie zaledwie 290 było 390 i to spokojnie może nawet i 400 :) ogółem nie ma racji serwer się trzyma i to dobrze z tym że dużo osób odeszło to tak zgodzę się ale dużo osób też zostało poza tym jeśli grałeś na jakimś innych ich serwerach typu nie wiem Teoden czy coś akceptowałeś regulamin lub nawet i forum nie wiem cokolwiek co było od nich to mogą wykorzystać twój email do reklamy proste poza tym ja nie widzę powodu by o jedną wiadomość robić im afery nie interesuję cie to usuwasz tak jak inne robicie co niektórzy z igły widły poza tym niektórzy mogą podziękować tylko sobie bo pisali propozycje by ułatwić to i tamto teraz macie czego chcieliście to wam to nie pasuje zdecydujcie się co niektórzy serwer jest naprawdę fajny administracja wydaje się być ogarnięta wie co robi stara się robić to jak najlepiej ale wiadomo człowiekowi nie da się jakoś dogodzić no mimo tego na serwer mogę zaprosić gram praktycznie od samego początku i serwer ciągle jakoś się rozwija jedyny minus to ten kalendarz ale go można łatwo zmienić :) Pozdrawiam i serwer jeszcze raz polecam.

A teraz przeczytaj na jednym wydechu to, co napisałeś.

Sorry ale zdarza mi się czytać to, co akceptuje.

Nie grałem na poprzednich - pewnie równie dennych - odsłonach tego serwera, więc zastanawia mnie skąd mieli mój mail i jak mam usunąć go z ich listy mailingowej.

Czy wysłanie PW na forum lub TSie jest dla ciebie ciężkie? Może jeszcze wizyty domowe żeby był łatwy kontakt?

Tak, jak pisałem wcześniej; niektórzy nie mają czasu czekać po kilka godzin na któregoś z administratorów aby ten łaskawie poświęcił im kilka minut.

Więc pisać na forum? Ok, ja już próbowałem z czego screen masz wyżej.

Hejo

Opublikowano

Zagralbym ale jaka mam pewnosc,ze nie porzucicie go jak senthii?

Pewności nie masz oni już porzucili ten serwer :) Wystarczy wejść na ich forum i zobaczyć co się dzieje. A raczej co się nie dzieje ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...