Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1# Lee Sin Jungle

Gość patr1otic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podziel się swoim kda, btw. Trinity na Leesinie to dobry item, to że twoi zajebiści streamerzy i strony z buildami tego nie używają to nie moja wina. Buduje się to co się sprawdza w grze, nie ważne czy jest to viable czy nie :>

Skąd wiesz,że się sprawdza i nie można lepiej? Ci "streamerzy" nie rozegrali po 1000+ gier rankingowych lee sinem,po to żebyś teraz był mądrzejszy,bo żaden lepszy gracz trinity na lee sina nie kupuje :) Ale rozumiem również,że każdy może mieć swój styl,więc jedynie mógłbym Ci polecić zmianę.

Opublikowano

Aż szkoda mi się wypowiadać po tym co przeczytałem co napisał Battlet (?).

Dzięki za opinie wam :)

PS. Batt - tiger daje ogromną przewagę w early 

Opublikowano

Skąd wiesz,że się sprawdza i nie można lepiej? Ci "streamerzy" nie rozegrali po 1000+ gier rankingowych lee sinem,po to żebyś teraz był mądrzejszy,bo żaden lepszy gracz trinity na lee sina nie kupuje :) Ale rozumiem również,że każdy może mieć swój styl,więc jedynie mógłbym Ci polecić zmianę.

Ja pierdole. Raczej się kupuje to, co jest dobre przeciwko enemy teamowi, a nie to co streamerzy budują, oni też robią to sytuacyjnie. Twoje wypowiedzi nie mają żadnego sensu, wybacz. Btw. jeśli mam swój styl, i to się dobrze sprawuje, to po cholerę mam to zmieniać? :)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Proste i już to pisałem-bo da się lepiej.Jest pewne core,które powinieneś znać skoro się wypowiadasz,a trinity nie jest sytuacyjnym szajsem na lee sina,tego się nie kupuje nigdy.Skoro moje wypowiedzi nie mają sensu,to skończ pierdolić i wprowadzać ludzi w błąd.

Opublikowano

Proste i już to pisałem-bo da się lepiej.Jest pewne core,które powinieneś znać skoro się wypowiadasz,a trinity nie jest sytuacyjnym szajsem na lee sina,tego się nie kupuje nigdy.Skoro moje wypowiedzi nie mają sensu,to skończ pierdolić i wprowadzać ludzi w błąd.

Ja też składam nieraz trinity i jest to dobry item dla lee, gdy jesteśmy feednięci. Każdy ma swój styl gry, a grając na buildach ze streamów daleko nie zajdziesz, bo jestem pewien, że w ogóle nie uwzględniasz sytuacji, jaką jest przewaga, czy to naszego teamu, czy enemy.

Opublikowano

Ogólnie trinity 32px-Trinity_Force_item.png jak najbardziej nadaję się na lee sina jako 5/6item, wszystko zależy od tego na jakim poziomie gramy, jak też jaki styl gry nam odpowiada. Ja w większości biorę masterki 21/9- szybka jungla, co za tym idzie niemalże pewna counterjungla, a co najmniej w dużym stopniu wywierana presja na enemy junglerze.

Itemy jakie składam to zależy, jeżeli przykładowo w enemy teamie znajduję się defensywny jungler typu mao, skarner itp. lub jeszcze lepiej jeśli na bot lanie gra support typu leona/mao/taric bez zastanowienia powinniśmy jako core składać black cleavera, da nam on olbrzymią przewagę w early/mid. W przeciwnym wypadku gdy mamy w enemy ap mid, ap jungle (np. diana) składamy hexdrinkera 32px-Hexdrinker_item.png, gdy sytuacja będzie wyglądała naprawde źle upragdujemy go do Mawa 32px-Maw_of_Malmortius_item.png itd.

Teraz troche o trinity force i dlaczego warto go składać

ogółem, z masterkami 9/21 też bym nie widział sensu by składać ten item, kiedy jednak zdecydujemy się grać bardzo ofensywnie i składać build podobny do tego który podałem wyżej, tu można dodać jeszcze last whisper 32px-Last_Whisper_item.png i spirit visage32px-Spirit_Visage_item.png, (niestety kosztem miejsca na wardy).

Trinity daje nam

-30 AD

-30% AS

-10% kryta

-8%movment

- 250hp

I co najważniejsze- podstawowe ataki dają +20movment speeda, a gdy zabijemy wroga lub wieże +60movment na 2sek, druga umiejętność bierna daje nam 200% ad i czas odnowienia jej to tylko 2sek, więc czy aby w zmixowaniu ze slowem z pod 'E' nie było by sensu składac tego itemu?

W połączeniu z naszą pasywką i runkami pod AS to po prostu znakomity item na lee sina, nie wiem dlaczego niektórzy, jak np Ty, twierdzą że przedmiot ten nie nadaję się na lee sina.

Może dlatego, że daje nam on oprócz tego wszystkiego 250many i 30 ap (...)?

Nie pisałem tego postu by Cie skrytykować lecz uświadomić ludziom zalety jakie daje nam ten item, a w odpowiednim wykorzystaniu jest on naprawdę dobry do chociażby push'a, kiedy zaczynamy 'odstawać' od reszty w lategamie.

Opublikowano

Nie wierze, ze jestes diamond 3, bo taki beznadziejny build. Zaczynamy z Q to primo, Co to za mastery ? 9/21/0 ? Tylko i wylacznie 21/9/0. Nie wiem po co chcesz ulepszac sighstone'a bo to ci tylko zwieksza troszeczke hp, i pozwala miec jednego warda wiecej, ktorego i tak prawdopodobnie nie uzyjesz, wiec jest to strata golda. Jeszcze jedno pytanie, czy u was w diamencie ludzie nie wiedza co to potiony ? Bo ja koncza drugiego buffa z 1/4hp to pozdro + sustain jest jego plusem, ale jak maxujemy tarcze na ostatku to i tak zabardzo go nie uzyjemy, dlatego ja preferuje maxowac 2gie W.

Opublikowano

Nie wierze, ze jestes diamond 3, bo taki beznadziejny build. Zaczynamy z Q to primo, Co to za mastery ? 9/21/0 ? Tylko i wylacznie 21/9/0. Nie wiem po co chcesz ulepszac sighstone'a bo to ci tylko zwieksza troszeczke hp, i pozwala miec jednego warda wiecej, ktorego i tak prawdopodobnie nie uzyjesz, wiec jest to strata golda. Jeszcze jedno pytanie, czy u was w diamencie ludzie nie wiedza co to potiony ? Bo ja koncza drugiego buffa z 1/4hp to pozdro + sustain jest jego plusem, ale jak maxujemy tarcze na ostatku to i tak zabardzo go nie uzyjemy, dlatego ja preferuje maxowac 2gie W.

sighstone kupuje sie dosc wczesnie i te 'troszeczke hp' na ten czas to jest duzo

<>

Pasjonat
Opublikowano

Dobry poradnik.

Oczywiście jest 12312321 hejterów, którzy przecież są najlepsi,wiedzą wszystko lepiej i nie ma sensu się z nim kłócić. Dla początkującego gracza jak najbardziej się przyda ;)

Opublikowano

Dobry poradnik.

Oczywiście jest 12312321 hejterów, którzy przecież są najlepsi,wiedzą wszystko lepiej i nie ma sensu się z nim kłócić. Dla początkującego gracza jak najbardziej się przyda ;)

xD

hejt =/= krytyka

jeżeli uwazasz ze pisanie swoich opinii pod poradnikiem to hejt to musisz się wyedukować

<>

Pasjonat
Opublikowano

xD

hejt =/= krytyka

jeżeli uwazasz ze pisanie swoich opinii pod poradnikiem to hejt to musisz się wyedukować

Potrafię odróżnić.. Ale jak widzę komenatrze "ja pie*ole kur*a takie masterki na lee sina" to chyba wiadomka że hejty, a 60% komentarzy w poradnikach właśnie takie są.

A zresztą - gdzie ja napisałem, że tyczy się to akurat tego tematu ? ;) Zanim coś napiszesz - przemyśl to.

Opublikowano

Zaczynanie z E, tutaj skończyłem czytać :<

Zaczyna się tylko z Q.

Udyr w kontrach a w opisie Udyr pod Tiger.... powiedź mi w jakiej dywizji gra się Udyrem jungle pod Tigera? @_@

Przykro mi ,zaczyna się z E niestety do jungli.

------------------------------------------------------------

Błąd - jak nie counter junglujemy zaczynamy potem z W ,by mieć większego sustaina w czyszczeniu.

Runy standardowe ,dobre.

Build - żałośnie opisane ,po co taki item i taki ,kiedy ,dlaczego co na daje? Masz dużego minusa przez to.

Jeśli chodzi o startowanie ,to jak przeciwnik startuje z redem i chce counter-junglować go ,ja też startuje z redem ,mi że strace 70hp więcej i 1s. dłużej będę robić nie robi różnicy ,ważne żeby się zrobiło następny buff smitem ( zdążyło użyć ,w tym samym momencie przyjść ).

Wraithy się robi ,ponieważ zadają mniej dmg.

Podziękuję za trinity na Lee- NIGDY.

Ten poradnik oceniam na słaby,gość nie ma doświadczenia i pisze coś takiego,rozegrałeś nim 40 rankedów,z czego przegrałeś 22. Do tego Twoje kda jest słabe.

Brak doświadczenia,nie rozumiem co Cię skłoniło by napisać ten artukuł.

Trinity jest dobre ,daje hp mobilność ,osobiście prawie zawsze składam.

http://www.lolking.net/summoner/eune/41603982

Chcesz 1 vs 1 do 1 towera/ first blooda? Pisz na nick podany na lolkingu.

Opublikowano

Aż szkoda mi się wypowiadać po tym co przeczytałem co napisał Battlet (?).

Dzięki za opinie wam :)

PS. Batt - tiger daje ogromną przewagę w early 

No co ty kurwa nie powiesz, gram Udyrem w chuj czasu i Tiger jest dobry w early, ale potem jest już chuj nie dmg :) I nie mów że nie, milion razy próbowałem tak grać, do 10 minuty jest rozpierdol, ale potem robi się wolniej campy i z racji tego że w jungli musimy budować się pod tanka to nie ma dmg z Tigera. Pozdro brązy.

Opublikowano

Q -> E -> W only.

Do masterek się zgodzę i buildu.

http://www.lolking.net/summoner/eune/41603982

Chcesz 1 vs 1 do 1 towera/ first blooda? Pisz na nick podany na lolkingu.

Opublikowano

Przykro mi ,zaczyna się z E niestety do jungli.

------------------------------------------------------------

Błąd - jak nie counter junglujemy zaczynamy potem z W ,by mieć większego sustaina w czyszczeniu.

Runy standardowe ,dobre.

Build - żałośnie opisane ,po co taki item i taki ,kiedy ,dlaczego co na daje? Masz dużego minusa przez to.

Jeśli chodzi o startowanie ,to jak przeciwnik startuje z redem i chce counter-junglować go ,ja też startuje z redem ,mi że strace 70hp więcej i 1s. dłużej będę robić nie robi różnicy ,ważne żeby się zrobiło następny buff smitem ( zdążyło użyć ,w tym samym momencie przyjść ).

Wraithy się robi ,ponieważ zadają mniej dmg.

Trinity jest dobre ,daje hp mobilność ,osobiście prawie zawsze składam.

z e zaczyna sie na topa a nie do jungli

do jungli idziesz z q i uzywasz q >aa >aa smite >q > aa >aa

<>

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podoba się się!
Skorzystam :)

PzKVkWh.png

Profesjonalna obróbka video

Opublikowano

Znam się trochę na Lee i mogę ci powiedzieć, że masteries 21/9/0 w większości przypadków sprawdzają się lepiej. Musimy mieć wtedy tanka w drużynie, ale taka sytuacja jest prawie zawsze przy obecnej mecie. 21/9/0 dają ci ogromnego kopa w early, przy gankach na 2-3 lvl oraz pojedynkach z junglerem przeciwników.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Błąd.

Osłona

Lee dolatuje do przeciwnika dając mu tarczę.

Chyba do sojusznika dolatuje.

graphic.png

Opublikowano
Osłona - Lee Sin doskakuje do przeciwnika, dając jemu i sobie tarcze, która pochłania obrażenia przez 5 sekund.

Żelazna Wola - Lee Sin otrzymuje kradzież życia na 5 sekund

Oslona - doskakuje do sojusznika

Zelazna - otrzymuje ls i spell vamp. ;)

imo lepszaj jest flara i masterki 21/9, by dac kopa w early, ale co kto woli. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...