Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1# Lee Sin Jungle

Gość patr1otic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim poradniku związanym z moją ulubioną postacią - Lee Sin

1. Plusy i minusy

+ Lee Sin jest niezwykle mobilny

+ Manaless

+ Szybka counter jungla

+ Escape

+ Sustain

- Słabnie w late

- Dość często banowany

2. Umiejętności oraz komentarz

Pierwszego skilla będę opisywał na zielono, a drugiego na niebiesko

lee-sin-flurry.png Grad - Po użyciu umiejętności Lee Sin otrzymuje bonus 40% do atack speed na następne 2 ataki i przywraca mu to 15 pkt. energii.

komentarz : Więc tak. Nie spamujemy wszystkimi skillami, tylko spokojnie : Q > AA > AA > Q > E > AA > AA > E 

Sonic_Wave.jpg Resonating_Strike.jpg Fala dźwięku - Lee Sin wyrzuca fale dźwięku, która ujawnia trafionego przeciwnika

Uderzenie Rezonansu - Lee Sin doskakuje do przeciwnika trafionego wcześniej falą dźwięku

komentarz : Im mniej przeciwnik ma HP tym więcej zadamy obrażeń. Tego skilla używa się do sprawdzania krzaków lub do ucieczki po jungli.

Safeguard.jpg Iron_Will.jpg Osłona - Lee Sin doskakuje do przeciwnika, dając jemu i sobie tarcze, która pochłania obrażenia przez 5 sekund.

Żelazna Wola - Lee Sin otrzymuje kradzież życia na 5 sekund

komentarz : To jest nasze escape. Możemy doskoczyć do sojusznika/miniona/warda. Właśnie dlatego totemy sa tak ważne na Lee.

Tempest.jpg Cripple.jpg Nawałnica - Lee Sin uderza w ziemie wywołując fale uderzeniową, która ujawnia niewidzialne jednostki i zadaje obrażenia.

Okaleczenie - Przeciwnicy trafieni nawałnicą mają obniżoną prędkość ruchu i prędkość ataku

komentarz : To jest nasz główny skill do czyszczenia campów w jungli. Dzieki niemu ujawniamy takich bohaterów jak Teemo, Akali, Talon, Rengar, Twich, Kha'Zix czy Wukong

lee-sin-dragons-rage.png Smoczy Gniew - Lee Sin kopie przeciwnika zadając obrażenia mu i wszystkim przeciwnikom, których cel spotka na drodze. Trafieni przeciwnicy otrzymają obrażenia i zostaną wybici w górę. 

komentarz : To jest nasza broń. Świetnie współgra przy gankach z Q, ale o tym później. Jak już nie ma wyjścia i możliwe, że umrzemy trzeba go użyć.

3. Summoner Spells

Flash.pngSmite.png- Standard. Flash daje nam dodatkowy escape i pomaga w steal'owaniu.

Exhaust.pngSmite.png- Świetnie ten zestaw działa na Jinx. Obniża jej passyw z Q. Możliwe, że działa na Ultimate Luciana, nie wiem, nie sprawdzałem.

4. Rozdawanie Umiejętności

2pyt2kz.jpg

Tu można zacząć z Q lub E. Ja preferuje E.

5. Masteries

Lee%20Jungle.png

6. Runes

6z9v.png

7. Bulid

Startujemy z hunters-machete.gifhealth-potion.gifx5 greater-totem.gif

spirit-of-the-elder-lizard.gif3117.png2045.png3074.png Core

3143.png3068.pngwarmogs-armor.gifbanshees-veil.giflocket-of-the-iron-solari.gifguardian-angel.gif Survi

3035.png - DMG i przebicie 

8. Jak grać Lee Sin

Jeżeli startujemy od niebieskiej strony - idziemy na Reda.

Jeżeli startujemy od fioletowej strony - idziemy na Blue.

Tej zasady teraz trzymają się prawie wszyscy.

Robimy buffa > następnie Wrights lub Wolves > robimy drugiego Buffa > idziemy na Reda/Blue enemy. 

Częściej wybieram Reda. Dlaczego? Ponieważ są bardziej '' sprzyjające krzaki ''

Czekamy na enemy. Po skończonym buffie będzie miał około 1/4 HP, więc wystarczy nam go zabić :)

( nie liczę Fiddlestick'a )

Będzie on bardzo bardzo w plecy. Zapisujcie sobie kiedy się respią jego buffy/Dragon lub Nashor

Blue i Red - 5 minut

Dragon - 6 minut

Nashor - 7 minut

Na 3 lvl staramy się już zrobić jakiegoś ganka.

Mamy 6 lvl i wszystkie skille są gotowe? Zróbmy ganka! Jak to powinno wyglądać ? Skupcie się

Q w enemy > flash za niego lub W do warda > wykopujemy go w stronę wieży lub sojusznika > ponownie używamy Q

W 90% procentach przypadków jest to pewny kill

Jesteśmy jedną z lepszych postaci do stealowania Barona lub Dragona, czemu by się nie pokusić o darmową kaskę i buffa?

Jest na to trick. Uwaga! Nie jest to łatwe, więc lepie próbować na customach/normalach niż na SoloQ.

11956086439634084494.png

Enemy bijący Nashora

Baron

Sciana za baronem

Ward

Patyczak z kitką to my ( Lee Sin )

W momencie lotu do warda ( W ) używamy smite na Baronie. Nie jest to łatwa sztuka i wymaga ogarnięcia.

9. Kogo najlepiej unikać ?

udyr.png - Jest bardzo mocny w 1 v 1 dzieki stylowi tygrysa i redowi. Lepiej go nie spotkać z 50% hp.

shyvana.png - Ma o wiele szybszą jungle niż my. W redukuje nam pancerz. Nie polecam się z nią bić

trundle.png - Odpala swojego skilla i go przyśpiesza, wysuwa nam gluta i po nas. Jedyne wyjście z tej sytuacji to ucieczka bo campach. ( Używamy Q do campów i jakoś spieprzamy :D )

10. Koniec

No to tak. To już konieć poradnika o Lee Sin. Jest on dość trudny, więc nie polecam kombinować i grać nim pierwszy raz na SoloQ.

Miłego wieczorku =) 

Opublikowano

+ Manaless

+ Escape

+ Szybka counter jungla

+ Escape

+ Sustain
Pytanie, w jakiej dywizji się znajdujesz? I porada na przyszłośc nie rób poradników do postaci których nie ogarniasz ;]

Odkrywca
Opublikowano

Poradnik na poziomie, jednak jak dla mnie powinieneś bardziej obrazowo pokazać jego combo przy ganku. 
Może nie w paincie, ale jakoś na screenach, bo dla nowszych graczy spotykających się z tym championem to combo może sprawiać kłopoty.

Opublikowano

Poradnik na poziomie, jednak jak dla mnie powinieneś bardziej obrazowo pokazać jego combo przy ganku. 

Może nie w paincie, ale jakoś na screenach, bo dla nowszych graczy spotykających się z tym championem to combo może sprawiać kłopoty.

Poradnik na poziomie bo co? bo wkleil zdjecia postaci itemów? Nie napisał jak się pozycjonować co robić w tfie, dmg itemy w jungli wygląda mi tu na typowego golda, obrazki to nie wszystko, ten poradnik ssie.

Opublikowano

+ Manaless

+ Escape

+ Szybka counter jungla

+ Escape

+ Sustain

Pytanie, w jakiej dywizji się znajdujesz? I porada na przyszłośc nie rób poradników do postaci których nie ogarniasz ;]

Mobilność, a Escape to nie jest to samo. Poprawiam, bo dwa razy napisałem to samo. 

W Diamencie III . Jak chcesz lolkinga to się możesz odezwać na PW. 

Nie ogarniam?  :huh:  Za bardzo nie chce z tobą dyskutować, bo ty piszesz Bóg przez '' u '' i z małej litery, a nawet nie wiesz jak powstał Wszechświat, a mój 8 letni brat to wie.

Opublikowano

Mobilność, a Escape to nie jest to samo. Poprawiam, bo dwa razy napisałem to samo. 

W Diamencie III . Jak chcesz lolkinga to się możesz odezwać na PW. 

Nie ogarniam?  :huh:  Za bardzo nie chce z tobą dyskutować, bo ty piszesz Bóg przez '' u '' i z małej litery, a nawet nie wiesz jak powstał Wszechświat, a mój 8 letni brat to wie.

zapraszam 1v1 chetnie cie pocisne lee sinem xDD pisz - DesTroPowea nordic, pis

Opublikowano

Dobry poradnik, znajac zycie co drugi komentarz bedzie że coś chujowo składasz lub masterka nie ta :D

Wiem. Pomijając to, że został zgłoszony ingore ;) Dzieki za opinie ;)

Opublikowano

Wiem. Pomijając to, że został zgłoszony ingore ;) Dzieki za opinie ;)

Dalej czekam na odpowiedz, cieniasie :)

zaproś mnie do znajomych jutro zagramy bo nie mam czasu dzis na taki plebs jak Ty.

Opublikowano

No więc tak...

Aktualnie na lee sina, lepsze są masterki 21/9/0, runy powinny mieć armor pene, lub cdr. 

Co do buildu, to hydra lekko wyszła z mety na lee sinie, zdecydowanie lepiej budować:

Mobility ( potem zmieniasz na tabi/merce ), lizard ( potem możesz sprzedać i kupić lw ), sightstone, brutalizer, omen/spirit visage, omen/spirit visage.

A co do +/- to lee sin nie jest manaless, tylko ma energie, manaless jest garen/riven. 

Poradnik nie jest czytelny, no i wymieniłem największe błędy. Co do "tricku" to powinieneś nagrać filmik, zajęło by ci to max. 30min, a efekt byłby o niebo lepszy. 

5/10

b_560_95_1.png

Opublikowano

No więc tak...

Aktualnie na lee sina, lepsze są masterki 21/9/0, runy powinny mieć armor pene, lub cdr. 

Co do buildu, to hydra lekko wyszła z mety na lee sinie, zdecydowanie lepiej budować:

Mobility ( potem zmieniasz na tabi/merce ), lizard ( potem możesz sprzedać i kupić lw ), sightstone, brutalizer, omen/spirit visage, omen/spirit visage.

A co do +/- to lee sin nie jest manaless, tylko ma energie, manaless jest garen/riven. 

Poradnik nie jest czytelny, no i wymieniłem największe błędy. Co do "tricku" to powinieneś nagrać filmik, zajęło by ci to max. 30min, a efekt byłby o niebo lepszy. 

5/10

Jest Manaless, bo nie ma many. To jest jednoznaczne :)

Z hydrą się nie zgodzę ale okey :)

Nie umiem nagrywać, a nie będę ściągał od kogoś :P

Dzieki za opinie. 

Opublikowano

Troche chaotycznie opisane ale moze sie przydac dzieki.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Troche chaotycznie opisane ale moze sie przydac dzieki.

Nie ma za co :)

Opublikowano

Dobrze widzę kolejna osoba odważyła się napisać poradnik do lee sina. Moje pierwsze pytanie,ile rozegrałeś nim gier? Nie jestem amatorem,inaczej wogóle nie komentowałbym,ale troche się znam :) Po pierwsze masterki, 21/9/0(4 punkty w cooldown reduction i 0 w attack speed),po drugie poleciłbym dodać 5% cooldown reductiona w glifach.Popatrz na gracza loulex z Euw,ponad 1500 gier rankingowych tą postacią. Co do buildu, lizard powinienen być jedynym "ofensywnym" itemem. Źródło tej wiedz wynika z obserwacji,lolnexus.com lubię czasami w wolnej chwili obejrzeć innych DOŚWIADCZONYCH Lee Sinów.Opisałeś podstawowe rzeczy jest wporządku,a i dodam że zawsze powinno startować z Q. Małe rady ode mnie,bo sam rozegrałem tą postacią ponad 250 rankedów.

Opublikowano

Dobrze widzę kolejna osoba odważyła się napisać poradnik do lee sina. Moje pierwsze pytanie,ile rozegrałeś nim gier? Nie jestem amatorem,inaczej wogóle nie komentowałbym,ale troche się znam :) Po pierwsze masterki, 21/9/0(4 punkty w cooldown reduction i 0 w attack speed),po drugie poleciłbym dodać 5% cooldown reductiona w glifach.Popatrz na gracza loulex z Euw,ponad 1500 gier rankingowych tą postacią. Co do buildu, lizard powinienen być jedynym "ofensywnym" itemem. Źródło tej wiedz wynika z obserwacji,lolnexus.com lubię czasami w wolnej chwili obejrzeć innych DOŚWIADCZONYCH Lee Sinów.Opisałeś podstawowe rzeczy jest wporządku,a i dodam że zawsze powinno startować z Q. Małe rady ode mnie,bo sam rozegrałem tą postacią ponad 250 rankedów.

Dzięki za opinie, ale się na nikim nie wzoruję. Sam do wszystkiego dochodzę.

Opublikowano

Jeśli myślisz że dasz radę tak zesmitować barona to ja już wyjdę z tego tematu... W wyższych dywizjach każdy osłania barona/ i posiada chyba wardy?

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Jeśli myślisz że dasz radę tak zesmitować barona to ja już wyjdę z tego tematu... W wyższych dywizjach każdy osłania barona/ i posiada chyba wardy?

Mi się udało  :rolleyes: 

Opublikowano

troche o tym jak sobie poradzic z lee sinem probujacym zbrac dragona/baron. po 1 refleks po 2 wiekszosc lee sinow nie smajtuje jak doleci tylko w drodze do barona co pozwala na zesmitowanie po 3 najważniejsze nie pozwolic mu na uzycie q po 4 jak juz bedzie q na baronie to nie stawac za baronem bo moze kopnac i wylecisz poza sciane.po 5 postaraj sie wziac postac ktora tez moze tak zrobic (np elise) jak lee sin uzyje q jak baron bedzie mial z 3k hp to przestancie go atakowac albo idz na ludzka forme wczesniej i uzyj e na niego  a potem szybki burst barona trzeba miec nadzieje, albo banowac.

ps doswiadczenie najwazniejsze.

ps 2. lepiej smitowanie jak pokazane na rysunku pocwiczyc na customach

masterki powinny byc 21/9 by wykorzstac w pelni early bo w lacie takie masterki nic ci nie daja, hydre w lacie zmienilbym na last whispera. jesli wygrywasz mozesz kupic trinity po hydrze

<>

Opublikowano

Zaczynanie z E, tutaj skończyłem czytać :<

Zaczyna się tylko z Q.

Udyr w kontrach a w opisie Udyr pod Tiger.... powiedź mi w jakiej dywizji gra się Udyrem jungle pod Tigera? @_@

Plat II, mój udyr na jungli wystartował z Tigerem ;)

Nigdy nie zaczynaj z E, bo to beznadziejne. Lepiej wystartować z Q i odrazu na 2 lvlu wziąć W (Tak samo zamiast Sweeping Lens bierze się warda, żeby móc wbić/uciec), żeby móc zrobić wj i ew. firstblood na midzie. Daje to przewagę lvla twojemu midderowi, najwięcej expa jest w early. Złe buty, wcale nie są core (po tym nerfie są nawet odradzane), Hydrę można zamienić na BT, jakoś lepiej mi się z tym gra ;x

Mam Lee-Sinem 29/4 WL Ratio, i mogę doradzić, że pierwsze co rushuję (Ofc. po Golemie/Lizardzie i Sightstonie) to Sunfire -> BT -> Trinity. Nie wiem czy to jest opłacalne, ale wiem tyle, że się sprawdza. 

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Plat II, mój udyr na jungli wystartował z Tigerem ;)

Nigdy nie zaczynaj z E, bo to beznadziejne. Lepiej wystartować z Q i odrazu na 2 lvlu wziąć W (Tak samo zamiast Sweeping Lens bierze się warda, żeby móc wbić/uciec), żeby móc zrobić wj i ew. firstblood na midzie. Daje to przewagę lvla twojemu midderowi, najwięcej expa jest w early. Złe buty, wcale nie są core (po tym nerfie są nawet odradzane), Hydrę można zamienić na BT, jakoś lepiej mi się z tym gra ;x

Mam Lee-Sinem 29/4 WL Ratio, i mogę doradzić, że pierwsze co rushuję (Ofc. po Golemie/Lizardzie i Sightstonie) to Sunfire -> BT -> Trinity. Nie wiem czy to jest opłacalne, ale wiem tyle, że się sprawdza. 

ten build to jest imo najlepsze wyjscie na lee sinie, trinity na prawde jest oplacalne, ale mowisz zeby robic ganka na 2 lvlu z 'w'? nie wiem czy to ma sens jesli enemy jungler zobaczy nas na midzie to pojdzie zabrac buffa albo sie przykampic na nim.

@@@

polecam zapamietac fakt ze iron will (2 spell 'w') w polaczeniu ze smitem ulecz cię, więc robienie draków/baronów to combo powinno być: W >> aa aa > w >> aa aa> q > q >smite

<>

Opublikowano

ten build to jest imo najlepsze wyjscie na lee sinie, trinity na prawde jest oplacalne, ale mowisz zeby robic ganka na 2 lvlu z 'w'? nie wiem czy to ma sens jesli enemy jungler zobaczy nas na midzie to pojdzie zabrac buffa albo sie przykampic na nim.

@@@

polecam zapamietac fakt ze iron will (2 spell 'w') w polaczeniu ze smitem ulecz cię, więc robienie draków/baronów to combo powinno być: W >> aa aa > w >> aa aa> q > q >smite

Zależy, czasem strata jednego buffa jest tego warta ;) Nie zawsze opłacają się ganki na 2 lvlu, zwłaszcza jeśli enemy jungler to coś co czyści jungle w chuj szybko (shyvana, udyr), ale zwykle tak robię :)

poprawka.png

Opublikowano

Podziękuję za trinity na Lee- NIGDY.

Ten poradnik oceniam na słaby,gość nie ma doświadczenia i pisze coś takiego,rozegrałeś nim 40 rankedów,z czego przegrałeś 22. Do tego Twoje kda jest słabe.

Brak doświadczenia,nie rozumiem co Cię skłoniło by napisać ten artukuł.

Opublikowano

Podziękuję za trinity na Lee- NIGDY.

Ten poradnik oceniam na słaby,gość nie ma doświadczenia i pisze coś takiego,rozegrałeś nim 40 rankedów,z czego przegrałeś 22. Do tego Twoje kda jest słabe.

Brak doświadczenia,nie rozumiem co Cię skłoniło by napisać ten artukuł.

Podziel się swoim kda, btw. Trinity na Leesinie to dobry item, to że twoi zajebiści streamerzy i strony z buildami tego nie używają to nie moja wina. Buduje się to co się sprawdza w grze, nie ważne czy jest to viable czy nie :>

poprawka.png

Opublikowano

trinity daje jeszcze większą mobilność dla lee sina i pasywka sheena powoduje że nie opadasz tak bardzo z dmg

<>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...