Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ciekawy pomysł na serwer!

Serwer PRL  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba ci się ten pomysł na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAJCIE!

Naszedł ostatnio mnie i chłopaków z MOW pomysł, aby zrobic serwer RealLife wzorowany na PRL.

PRL jak niektórzy pewnie wiedzą jest to Polska Rzeczpospolita Ludowa. Czasy komunikazmy Milicji, ORMO i ZOMO :D. Kolejki przed sklepami, kartki na cukier i inne produkty oraz propaganda na plakatach.

Na naszym serwerze żyjemy w 1 z 3 dostępnych miast. Wszystko opiera się na pracowaniu i zwykłym życiu. Z naszych zakładów pracy dostajemy kartki (będzie specjalny plugin). W czasie burd lub zamieszek (to czasami nie jest to samo?) możemy zostać złapanie przez milicję. Możemy znaleźć się w więzieniu lub po prostu: Zapłacić surową grzywnę.

Chcemy realnie lecz w pomniejszeniu odwzorować 3 polskie miasta: Katowice, Częstochowę i Warszawę.

ZABRANIA SIĘ KOPIOWANIA POMYSŁU! JESTEM PIERWSZĄ OSOBĄ KTÓRA NA TEN POMYSŁ WPADŁA. PRZESZUKAŁEM INTERNET I NIE MA INNEGO TAKIEGO SERWERA (PRZYNAJMNIEJ W INTERNECIE).

Proszę wszystkich zainteresowanych aby się wypowiedzieli i zagłosowali w ankiecie.

Opublikowano

Sytuacja wygląda tak iż pomysł jest bardzo ciekawy, a jego realizacja nie wymaga dużo czasu, co jedynie pomysłowości.

Lecz najpierw zebrałbym dużą grupę graczy, którzy by ten serwer przetestowali na taki sposób, aby był zupełnie oryginalny id wszystkich innych ;)

Gdyż tryb może być fajny an 2-3 h gry. A chodzi o to żeby był fajny na dłuugie dni gry ze znajomymi :)

Opublikowano

Serwer ma dość dużą szansę wypalić.

Proponuję zebrać dobrą ekipę i działać.

Jeśli projekt dojdzie do skutku - zagram. ;-)

Opublikowano

Serwer wydaję się być ok więc gdy już będzie serwer zrobiony w pewnym stopniu (85-90% mapa, 100% pluginy) wtedy możesz do mnie napisać a dam Ci serwer który utrzyma wiele wiele typa.
A co do serwera podoba mi się w 100% :)

Opublikowano

Zagram na 100%, do tego autorski txt nadający klimatu i jazda :P Jak chcesz pomocy to pisz :D

Opublikowano

Powiem to, co każdemu...
- Pomysł zawsze prawie jest dobry
- Zobaczymy jakie będzie wykonanie
- I standardowo jaki Team oraz maszyna ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Każda, ale to każda pomoc się przyda. Cieszę się że tak wam się spodobał ten pomysł. Nie pozostaje mi nic innego jak zebrać ludzi i działać.

Myślę że zaczniemy pod koniec kwietnia. Muszę jeszcze opracować plan mapy, rozgrywki i  mechanikę serwera. Wszystkich chętnych do pomocy proszę na PW.

Opublikowano

Mogę Ci mój serwer TeamSpeak3 pod budowę udostępnić. Jest wiele osób które znają się na MineCraft ale także YouTuberzy. Chcesz adres IP to napisz na PW :)
Pomóc jestem w stanie jak komp mi nie bd mulił więc jest ok :)

Powodzenia.

Opublikowano

Dziękuję bardzo za tak liczne oferty. Niebawem zrobimy stronę o projekcie i zaczniemy go realizować. Nasz serwer ma bawiąc uczyć troszkę tych ciężkich czasów o których wielu młodych ludzi nie pamięta.

Opublikowano

Ciekawy pomysł, ale mapy nie zrobisz z dnia an dzień, lub w 1 miesiąc. ;)

Potrzeba dobrej ekipy, adminów, przede wszystkim budowniczych którzy umieją budować. Wiele było już, takich zajebistych pomysłów, ale po paru dniach ucichały.. 

Uwierz mi, wybudowanie tak wielkiej mapy, do tego aby dogrywała styl rozrywki jest trudne ;) Po paru budowlach będzie Ci się nudzić, nie będziesz miał chęci.

Znam to, bo ja też robię swój serwer RPG, ogólnie mapę buduję już 10 miesiąc i nie widać końca ;) Już też mi się nudzi to budowanie, w dzień po 5 godzin przed minecraftem aby coś wybudować, Zależy też od obowiązków prywatnych, szkoła itd. Czas leci :)

Ale jeśli wykonasz tak serwer, jak opisujesz temacie, będziesz wielki. Wybrałeś sobie ciężkie miasta do budowy. ;)

Opublikowano

Będzie jednak mała zmiana miast. Niestety ale nasz projektant się wycofał. Musimy niestety zrobić fikcyjne miasta. Ale może niektórzy się ucieszą bo... Będzie granica z NRD. Będziemy mogli sobie uciec do NRD i zakupić jakieś ciekawe rzeczy których nie będzie w Polsce. Oczywiście misje przemyty też będą. Dochodzi też nowa ranga jaką jest Straż Graniczna.

Budowę będziemy już rozpoczynać. Wszystkich proszę o składanie podań do budowania wraz ze screenem jakiś budowli podobnych do tych nadających się na tematykę serwera.

Mam nadzieję że nam się uda zrobić to dość szybko.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Będzie jednak mała zmiana miast. Niestety ale nasz projektant się wycofał. Musimy niestety zrobić fikcyjne miasta. Ale może niektórzy się ucieszą bo... Będzie granica z NRD. Będziemy mogli sobie uciec do NRD i zakupić jakieś ciekawe rzeczy których nie będzie w Polsce. Oczywiście misje przemyty też będą. Dochodzi też nowa ranga jaką jest Straż Graniczna.

Budowę będziemy już rozpoczynać. Wszystkich proszę o składanie podań do budowania wraz ze screenem jakiś budowli podobnych do tych nadających się na tematykę serwera.

Mam nadzieję że nam się uda zrobić to dość szybko.

Pozdrawiam ;)

To co nie będzie już miast Częstochowa, i te inne które wymieniłeś? ;)

Pomysł na serwer uda się, jeśli będziesz dążył aby to zrobić. Uwierz, najpierw może są myśli "to pewnie i tak nie wypali" ale warto się wziąć się do roboty. Z dniem na dzień zobaczysz jakie są postępy. ;)

Jak ja rozmyślałem nad swoim serwerem RPG, też najpierw miałem związane uczucia ze nie dam rady wybudować mapy, ze nie znajdę ekipy i ze po prostu się nie uda. A udało się, znalazłem uczciwych ludzi, budowniczych którzy pomagają jak tylko mogą. ;)

Oczywiście jak bym nie robił swojego serwera, zgłosił bym się do Ciebie jako budowniczy ;)

Poszukaj budowniczych administratorów, jest specjalny dział do poszukiwania ludzi.

A teraz może zachęcę Cię bardziej do stworzenia serwera, podając mój temat z mapą. ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/992197-pytanie-podoba-wam-sie-styl-domow-mapa-bylaby-pod-serwer/

Opublikowano

Powiem to w ten sposób:

Są dwie opcje. Albo zrobimy te fikcyjne miasta, albo realne te co wymieniłem +2 fikcyjne. 1 Polskie (Wzorowane np. na Słubicach lub Świecku, a drugie Niemieckie wzorowane na Frankfurcie nad Odrą.

Myślę że ciekawym pomysłem będą te towary i misje z np. przemytem.

Pozdrawiam i zapraszam do zgłaszania się do pomocy.

Opublikowano

Tutaj gość reaktywuje serwer juz sie właczony losowanie gf jeszcze sporo żeczy brakuje ale będzie przywracanie epickiej mapki z 2011 roku !!!

ip: xxx

Opublikowano

Powiem to w ten sposób:

Są dwie opcje. Albo zrobimy te fikcyjne miasta, albo realne te co wymieniłem +2 fikcyjne. 1 Polskie (Wzorowane np. na Słubicach lub Świecku, a drugie Niemieckie wzorowane na Frankfurcie nad Odrą.

Myślę że ciekawym pomysłem będą te towary i misje z np. przemytem.

Pozdrawiam i zapraszam do zgłaszania się do pomocy.

Ja proponuję zrobić realne miasta i dodać jeszcze do nich Gdańsk. ;d

Opublikowano

Ja proponuję zrobić realne miasta i dodać jeszcze do nich Gdańsk. ;d

Kolego. Jeśli nam Gdańsk zaprojektujesz nie ma problemu. Ktoś to jeszcze będzie musiał zbudować. Tylko jak tak każdy będzie chciał swoje miasto itp. to:

a. Lagi

b. Dużo roboty

c. Potrzeba większej ilośći ludzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...