Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Sugestia

EmpiUfo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego powstają opisy z odnośnikami, aby odciążyć podpięte tematy (ograniczyć się do NAJWAŻNIEJSZYCH).

Po co za każdą zmianą jakiejkolwiek treści regulaminu (czy czegoś podobnego) robić kolejny temat?

A info o naborze jest czysto informacyjnym celem.

Zawsze powinieneś informować użytkowników o zmianach w regulaminie, ponieważ później ma całkowite prawo napisać, że nie poznał treści nowego punktu. Mnóstwo działów nie ma tej "informacji", a użytkownicy i tak są dobrze poinformowani.

Podpięte tematy to tematy zbiorcze i ważne, nie powinno się ich traktować w różnym stopniu ważności. Jedynym wyjątkiem jest tutaj regulamin.

QtiV6xY.gif

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zawsze powinieneś informować użytkowników o zmianach w regulaminie, ponieważ później ma całkowite prawo napisać, że nie poznał treści nowego punktu. Mnóstwo działów nie ma tej "informacji", a użytkownicy i tak są dobrze poinformowani.

Podpięte tematy to tematy zbiorcze i ważne, nie powinno się ich traktować w różnym stopniu ważności. Jedynym wyjątkiem jest tutaj regulamin.

Każda nowa zmiana w regulaminie to post w jego temacie, np. "Aktualizacja pkt. 1", więc o informowanie nie ma co się martwić.

Natomiast tematy zbiorcze nie są tak ważne jak FAQ, Regulamin itp, więc śmiało można je odpiąć, a "przywiesić" w formie buttonu na opis.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Nie rozumiecie idei tego.

To po co powstają te całe opisy działów? Żeby wrypać tam obrazek na pół ekranu? To ma być informacja dla nowych jak i starszych wyjadaczy.

Oprócz regulaminu działu (w przypadku M2) są również linki do pomocnych tematów.

Poza tym opis może często ulegać zmianom, wiec ukrycie go to jeden wielki fail.

Dla mnie te opisy działów to zwyczajne utrudnienie. O ile w LoLu jest coś przydatnego i nie zajmującego wiele miejsca to w reszcie działów powtarzanie regulaminu, lista moderatorów lub inne głupoty są zbędne. Ponadto, jeżeli chcesz zmniejszyć ilość podpiętych tematów to wystarczy zrobić jeden temat, który zawiera opisy i linki do najważniejszych wątków.
Opublikowano

Każda nowa zmiana w regulaminie to post w jego temacie, np. "Aktualizacja pkt. 1", więc o informowanie nie ma co się martwić.

Natomiast tematy zbiorcze nie są tak ważne jak FAQ, Regulamin itp, więc śmiało można je odpiąć, a "przywiesić" w formie buttonu na opis.

No więc po co wstawiać to do informacji (która jest oczywiście WYMAGANA w dziale, bez niego użytkownicy sobie nie poradzą), skoro i tak piszesz post w temacie z regulaminem/

Albo Twoje argumenty są słabe, albo ja czegoś nie rozumiem, bo nadal nie widzę sensu istnienia tego.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

No więc po co wstawiać to do informacji (która jest oczywiście WYMAGANA w dziale, bez niego użytkownicy sobie nie poradzą), skoro i tak piszesz post w temacie z regulaminem/

Albo Twoje argumenty są słabe, albo ja czegoś nie rozumiem, bo nadal nie widzę sensu istnienia tego.

W temacie dodaje tylko notkę, że regulamin uległ zmianie...

nie, btw.

kid > mod?

">" nie ma tu znaczenia jako "większe", tylko obcuje jako przysłowiowa strzałeczka xD

Opublikowano

Poza tym opis może często ulegać zmianom, wiec ukrycie go to jeden wielki fail.

A info o naborze jest czysto informacyjnym celem.

W takim razie co Ty tam chcesz zmieniać?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

W takim razie co Ty tam chcesz zmieniać?

Napisałem, że opis "może" ulec zmianie.

Nie pisałem, że cokolwiek musi zostać w nim zmienione, ale to nie znaczy, że raz przeczytany musi zostać zapomniany (czyt. ukryty).

Opublikowano

Napisałem, że opis "może" ulec zmianie.

Nie pisałem, że cokolwiek musi zostać w nim zmienione, ale to nie znaczy, że raz przeczytany musi zostać zapomniany (czyt. ukryty).

To jak "może" ulegnie zmianie, to możesz napisać temat.

Co to za problem? Skoro i tak nie wiesz czy będą zmiany, to obecnie nie masz dobrego argumentu.

Poza tym wola użytkownika będzie decydowała o widoczności tego. Może jeszcze dajmy taki bajer, że przy wchodzeniu do działu wyskoczy ta bardzo ważna informacja z przyciskiem "Pokazuj ponownie" oraz "Nie pokazuj ponownie".

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jeśli chodzi o spoiler - nie.

Jeśli chodzi o możliwość indywidualnego ukrycia - tak.

Opublikowano

Indywidualne ukrycie - Tak

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Nie wiem kto to zrobił w byłym moim dziale:

http://www.mpcforum.pl/forum/5-silkroad/

Wygląda to koszmarnie, a druga kwestia, że kompletnie nieprzydatne. Były podczepione tematy od tego i było dobrze. Kolejna kwestia, że niektóre te "odnośniki" nie mają pokrycia się w dziale. Sbot jest w prywatnych i w normalnej postaci.

To jest najdurniejszy pomysł jaki powstał. Tylko przeszkadza.

6. W dziale NIE OBOWIĄZUJĄ prefixy (przedrostki)!

A ktoś sobie w dziale prywatnych serverów - w publikacjach daje przedrostki i co najlepsze, że mają się nijak do rzeczywistości. Tak to jest jak ktoś dostaje prawa moderatora kto tej gry kompletnie nie zna i przyszedł tylko "czyścić".

1334497071-U17330.png

Opublikowano

od kiedy to wgl jest w dziale metin2? lol.

no ale okej, mozna usunac mimo, ze nie wiedzialem, ze cos takiego istnieje xD

@up

Dokładnie. A dział Metina to już wgl zszedł na psy przez moderatorów którzy nic nie potrafią.

Opublikowano

nikomu to nie przeszkadza. Neutral.

Jak nikomu to nie przeszkadza? Mi np przeszkadza ponieważ trzeba przewijać to cały czas.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Usunąć nie, bo przydaje się to dla nowych użytkowników. Co najwyżej można trochę pomniejszyć, ale nie wiem czy wtedy to będzie czytelne.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Po to to tam jest, aby wszyscy widzieli. Trudno przejechać raz scrollem? :D Nie

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Po to to tam jest, aby wszyscy widzieli. Trudno przejechać raz scrollem? :D Nie

Właśnie w tym sęk, że nie tylko raz.

1378747514-U216092.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...