Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Błagam pomocy! Wirus UDS:DangerousObject.Multi.Generic

Gość Polandqwe

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Ostatnio mój komputer wykrył wirusa.

Próbowałem użyć, cheata do metina ( tak,tak w tym gownie jest pełno wirusów), o nazwie bodajze pickup v.1.4 beta, oczywiscie byl podany na mpcforum. Oczywiscie, mam nauczke by nie używać więcej takich gówien..

Moj antivirus w tamtym momencie zareagował, zablokowal te oprogramowanie, i w nim wykryło UDS:DangerousObject.Multi.Generic.

Na nastepny dzień (dzisiejszy), z kuplami zaplanowalismy zagrać na serverze Metin2, ArgentusMT2.

Gdy wypakowałem, klienta wykryło mi wirusa w pliku python22.dll,  oczywiscie też UDS:DangerousObject.Multi.Generic.

Poczytałem, o tym wirusie, i spanikowałem...

Tego co się doczytałem, dana osoba ktora stworzyla ten wirus, moze przejąć kontrole nad moim komputerem itp..

Poszukałem, rozwiązań jak to usunąć w internecie.

Natknełem się na ten poradnik: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1005645-tut-usuwamy-udsdangerousobjectmultigeneric/

zrobiłem, tak jak tam pisało, i wykryło mi 1 jakis plik, niepamietam nazwy pliku oraz 1 rzecz w rejestrze, takze nie pamietam tego.

Jakie, są objawy tego wirusa?

Czy po wykonaniu poleceń z tego poradnika, mój komputer jest już wolny od tego wirusa?

Błagam pomocy!

Ps. Mój antivirus to Kaspersky Internet Security ( wersja trailowa- 30dniowa), próbowałem jeszcze skanować Malwarebytes Anti-Malware, który nic nie wykrył.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to skoro nie chcesz udostępniać pliku textowego z informacjami dot. tylko i wyłączanie tego co w systemie się dzieje (co startuje wraz z systemem, co jest zainstalowane itd) to jak mamy ci pomóc? 

Opublikowano

Pisząc na forum chcesz uzyskać pomocy. My jako użytkownicy chcemy to zrobić, ale sam sobie nie dajesz. Gdyby OTL był groźny nikt by go nie używał. Możesz to zrobić sam wystarczy:

a) nauczyć się czytać logi OTL i usuwać znane infekcje

B) przeskanować każdy plik windowsa na virustotal i sprawdzić czy wykrywa w nich wirusy i ręcznie je podmieniać / usuwać (nie mogłem się powstrzymać).

Jeśli chcesz pomocy (przynajmniej mojej) wymagam logów OTL, jeśli ich nie otrzymam więcej w temacie się nie udzielam. Masz wolną rękę.

Opublikowano

O boże, nigdy takiego panikarza nie widziałem, myślisz że na mpcforum ktoś by ci zwinął hasło z komputera, a potem ci przyszedł na chatę i pousuwał wszystko? Jeśli aż tak cię to ciekawi czy coś ma wirusa, musisz dać sobie pomóc jak już musisz...

Opublikowano

wirusa możesz pobrać z każdego miejsca. jak nie chcesz dać logów no to nie ma sprawy, możesz szukać pomocy na innym forum. ale uprzedzam, na innych forach są wymagane logi OTL + FRST i w rzadkich sytuacjach GMER. 

pozdrawiam..

Opublikowano

Tak, włamie ci się na kompa... -.- w logach są informacje tylko o twoim systemie! nie ma tam żadnych informacji o twojej osobie, nie ma tam twoich zdjęć ani haseł!

Opublikowano

Ehh, dobra jednak z tego nic nie wyjdzie.

Prosiłbym o zamknięcie tematu.

Wszystkim kto sie udzielił, próbował pomóc bardzo serdecznie dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...