-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Gość
Gość
Witam.
Ostatnio mój komputer wykrył wirusa.
Próbowałem użyć, cheata do metina ( tak,tak w tym gownie jest pełno wirusów), o nazwie bodajze pickup v.1.4 beta, oczywiscie byl podany na mpcforum. Oczywiscie, mam nauczke by nie używać więcej takich gówien..
Moj antivirus w tamtym momencie zareagował, zablokowal te oprogramowanie, i w nim wykryło UDS:DangerousObject.Multi.Generic.
Na nastepny dzień (dzisiejszy), z kuplami zaplanowalismy zagrać na serverze Metin2, ArgentusMT2.
Gdy wypakowałem, klienta wykryło mi wirusa w pliku python22.dll, oczywiscie też UDS:DangerousObject.Multi.Generic.
Poczytałem, o tym wirusie, i spanikowałem...
Tego co się doczytałem, dana osoba ktora stworzyla ten wirus, moze przejąć kontrole nad moim komputerem itp..
Poszukałem, rozwiązań jak to usunąć w internecie.
Natknełem się na ten poradnik:
http://www.mpcforum.pl/topic/1005645-tut-usuwamy-udsdangerousobjectmultigeneric/
zrobiłem, tak jak tam pisało, i wykryło mi 1 jakis plik, niepamietam nazwy pliku oraz 1 rzecz w rejestrze, takze nie pamietam tego.
Jakie, są objawy tego wirusa?
Czy po wykonaniu poleceń z tego poradnika, mój komputer jest już wolny od tego wirusa?
Błagam pomocy!
Ps. Mój antivirus to Kaspersky Internet Security ( wersja trailowa- 30dniowa), próbowałem jeszcze skanować Malwarebytes Anti-Malware, który nic nie wykrył.
37 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.