Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Błagam pomocy! Wirus UDS:DangerousObject.Multi.Generic

Gość Polandqwe

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Ostatnio mój komputer wykrył wirusa.

Próbowałem użyć, cheata do metina ( tak,tak w tym gownie jest pełno wirusów), o nazwie bodajze pickup v.1.4 beta, oczywiscie byl podany na mpcforum. Oczywiscie, mam nauczke by nie używać więcej takich gówien..

Moj antivirus w tamtym momencie zareagował, zablokowal te oprogramowanie, i w nim wykryło UDS:DangerousObject.Multi.Generic.

Na nastepny dzień (dzisiejszy), z kuplami zaplanowalismy zagrać na serverze Metin2, ArgentusMT2.

Gdy wypakowałem, klienta wykryło mi wirusa w pliku python22.dll,  oczywiscie też UDS:DangerousObject.Multi.Generic.

Poczytałem, o tym wirusie, i spanikowałem...

Tego co się doczytałem, dana osoba ktora stworzyla ten wirus, moze przejąć kontrole nad moim komputerem itp..

Poszukałem, rozwiązań jak to usunąć w internecie.

Natknełem się na ten poradnik: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1005645-tut-usuwamy-udsdangerousobjectmultigeneric/

zrobiłem, tak jak tam pisało, i wykryło mi 1 jakis plik, niepamietam nazwy pliku oraz 1 rzecz w rejestrze, takze nie pamietam tego.

Jakie, są objawy tego wirusa?

Czy po wykonaniu poleceń z tego poradnika, mój komputer jest już wolny od tego wirusa?

Błagam pomocy!

Ps. Mój antivirus to Kaspersky Internet Security ( wersja trailowa- 30dniowa), próbowałem jeszcze skanować Malwarebytes Anti-Malware, który nic nie wykrył.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O boże, nigdy takiego panikarza nie widziałem, myślisz że na mpcforum ktoś by ci zwinął hasło z komputera, a potem ci przyszedł na chatę i pousuwał wszystko? Jeśli aż tak cię to ciekawi czy coś ma wirusa, musisz dać sobie pomóc jak już musisz...

Opublikowano

wirusa możesz pobrać z każdego miejsca. jak nie chcesz dać logów no to nie ma sprawy, możesz szukać pomocy na innym forum. ale uprzedzam, na innych forach są wymagane logi OTL + FRST i w rzadkich sytuacjach GMER. 

pozdrawiam..

Opublikowano

#Prosiłbym, o  wypowiedź, jakiejś osoby, która się na tym zna itp. 

Opublikowano

Tak, włamie ci się na kompa... -.- w logach są informacje tylko o twoim systemie! nie ma tam żadnych informacji o twojej osobie, nie ma tam twoich zdjęć ani haseł!

Opublikowano

Wreszcie moge pisać..

Dobra, jeżeli mówicie, że czysty to mam taką nadzieje.

Tera mam 1pytanie

Czy AdblockPlus ma wirusa?

Opublikowano

Ehh, dobra jednak z tego nic nie wyjdzie.

Prosiłbym o zamknięcie tematu.

Wszystkim kto sie udzielił, próbował pomóc bardzo serdecznie dziękuje.

Opublikowano

AdblockPlus nie ma wirusa jeśli pobierzesz go z bezpiecznych stron.

Adfly jest darmową stroną. za założenie konta na tej stronie nic nie płacisz. nie ma potrzeby usuwania.

Opublikowano

No to skoro nie chcesz udostępniać pliku textowego z informacjami dot. tylko i wyłączanie tego co w systemie się dzieje (co startuje wraz z systemem, co jest zainstalowane itd) to jak mamy ci pomóc? 

Opublikowano

#DnaloPub

A tak na wszelki, wypadek.. Wiesz moze jak usunąć te konto?

Opublikowano

Jest Zakładka ,,Delete Account' ,ale w niej pisze ,,Coming sooon''

Opublikowano

Mój antvirus to Kaspersky Internet Security (wersja trialowa-30dniowa) - jest napisane w teamcie :)

Opublikowano

Tak, otl sprawdza co masz na kompie ale logi wyglądają tak

[...]
OTL logfile created on: 2014-03-11 18:04:54 - Run 3
OTL by OldTimer - Version 3.2.69.0     Folder = C:\Documents and Settings\Uzytkownik\Pulpit\Nowy folder
Windows XP Home Edition Dodatek Service Pack 3 (Version = 5.1.2600) - Type = NTWorkstation
Internet Explorer (Version = 8.0.6001.18702)
Locale: 00000415 | Country: Polska | Language: PLK | Date Format: yyyy-MM-dd

1,50 Gb Total Physical Memory | 0,43 Gb Available Physical Memory | 28,75% Memory free
3,23 Gb Paging File | 2,06 Gb Available in Paging File | 63,63% Paging File free
Paging file location(s): C:\pagefile.sys 1920 3840 [binary data]

%SystemDrive% = C: | %SystemRoot% = C:\WINDOWS | %ProgramFiles% = C:\Program Files
Drive C: | 39,06 Gb Total Space | 9,56 Gb Free Space | 24,48% Space Free | Partition Type: NTFS
Drive D: | 37,62 Gb Total Space | 18,25 Gb Free Space | 48,52% Space Free | Partition Type: NTFS

Computer Name: PC-CCF71BE1B323 | User Name: Uzytkownik | Logged in as Administrator.
Boot Mode: Normal | Scan Mode: Current user
Company Name Whitelist: Off | Skip Microsoft Files: Off | No Company Name Whitelist: On | File Age = 30 Days

[color=#E56717]========== Processes (SafeList) ==========[/color]

PRC - [2014-03-02 02:22:54 | 002,398,208 | ---- | M] (WTW.im, Kaworu) -- C:\Program Files\K2T\WTW\wtw.exe
PRC - [2014-02-27 14:57:04 | 046,139,232 | ---- | M] (Opera Software) -- C:\Program Files\Opera\20.0.1387.64\opera.exe
PRC - [2014-02-27 14:57:04 | 001,380,192 | ---- | M] () -- C:\Program Files\Opera\20.0.1387.64\opera_crashreporter.exe
PRC - [2014-02-27 14:41:44 | 000,602,112 | ---- | M] (OldTimer Tools) -- C:\Documents and Settings\Uzytkownik\Pulpit\Nowy folder\OTL.exe
[...]

program otl jest w 100% bezpieczny, nie da się z niego wyciągnąć hasła chyba że stworzysz plik/folder z nazwą hasła :x

jak chcesz to pobierz OTL z TEJ strony

"Czy client PandoraMT2, nie zawiera jakiegoś małego wirusika, czy coś? Wiem, że gdyby był jakiś wirus, na forum byłoby masa tematów na tego temat." podobno kiedyś jakiegoś syfa tam w sobie miał. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...