Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Automatyczne stoniarki! - autorski plugin!

_const

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 352
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wersja 2.0:
Dodałem crafting generatora, czas odnowienia się, przedmiot, który wychodzi z craftingu, wyłączenie złotego kilofa, wytrzymałość.

Config:

config:
regen-time: 3 //czas generowania sie stone w sekundach
output: 19 //id bloku, ktory wychodzi z craftingu
goldpickaxe: true //true/false - czy ma byc aktywne rozwalanie generatora zlotym kilofem
durability: 1000 //wytrzymalosc generatora (na razie zrobione jest tak, ze po restarcie/reloadzie serwerze kazdy generator jest takjakby nowy - po prostu nie chciało mi sie zapisywac wytrzymalosci w pliku :>
shapes: //crafting generatora
shape1: 'sss' //pierwszy wierz w craftingu
shape2: 'sps' //drugi wiersz
shape3: 'sss' //trzeci wiersz
ingredients: //skladniki na generator - jak zauwazyles elementy tej sekcji odpowiadaja poszczegolnym skladnikom z sekcji wyzej 
s: 4
p: 33
details:
name: '§6Generator stone' //nazwa generatora
lore: //jego opis
- '§ePostaw na ziemi, aby'
- '§eutowrzyc generator stone!'
- '§e '
- '§6Informacja'
- '§eAby zniszczyc generator'
- '§euzyj zlotego kilofa!'

Download znajduje się w pierwszym poście wraz z source :P

Ps. Dzieciaczku, jak już chcesz zajebać mój kod to zrób to w taki sposób, abym tego nie zauważył. Uszanuj moją pracę dla Ciebie :)  (oczywiscie chodzi mi o osoby z serwerami, które mają 'autorskie pluginy', albo o to co zaraz na MPC wlecą z 'swoimi' pluginami tego typu)
Ps2. Source udostępniam dla tych osób, które chcą sobie coś pozmieniać w kodzie dla siebie.

Ps3. Nie zezwalam na rozpowszechnianie mojego kodu w celach zarobkowych/fejmowych (jak kto woli :P)

Ps4. Daj lajka :3

Ps5. Kolory w configu robi się tak: §  (To jest Lewy Alt + 21 z bloku numerycznego) - nie chciało mi się replace robić xD

Opublikowano

@Up ja chcę kod po to by zobaczyć jak to zrobiłeś. Wzorować się itp.

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

@up - ps2 było ogólnie xD Bo znam gówniaków co biorą kod i potem na MPC lecą i mówią że ich plugin :D

Opublikowano

@up Ustaw w configu na 1000000 i starczy :D Po restarcie i tak każdy blok generatora jest traktowany jako nowy, czyli ma 0 użyć :D

Opublikowano

Dokładnie :)Tylko niszczenie np diaxowa siekierką,a generator stone zlota siekierka :D

Nie wiem czy jest to tylko u mnie ale w nowej wersji jesli edytuje config i zrobie reload wraca on do stanu pierwotnego. 

Opublikowano

Nie rozumiem, przez takie coś serwery które są kreatywne tracą na wartości, bo gdyby wrzucić gotowa paczkę z pluginami z mchc czy skkf, albo xcr to pewnie powstalo by od masy serwerów takich samych i liczyła by się już tylko reklama, a tak być nie powinno liczy się kreatywność i możliwości. Udostępniajcie dalej pluginy które działają na takiej zasadzie co na innych serwerach to na pewno bedzie duzo super serwerów, naprawdę  szkoda gadać.

giphy.gif

Opublikowano

@liarek123 - ból dupy? Chyba moja spawa co udostępniam. Pisałem już, że nie zmuszam do używania tego. Zresztą osoby, które znają się na robieniu serwerów nie użyją tego ze względu na to, że to już występuje. Plugin nie jest przeznaczony tylko na serwer hardcore/survival. Widziałem już kilka skyblocków z tym rozwiązaniem i nic złego się nie stało. Zresztą prędzej czy później powstanie paczka mchc czy kogoś innego. Kwestia czasu aby znaleźć osobę, które poświeci 2 tygodnie na napisanie wszystkich niezbędnych pluginów. 

Opublikowano

@liarek123 - ból dupy? Chyba moja spawa co udostępniam. Pisałem już, że nie zmuszam do używania tego. Zresztą osoby, które znają się na robieniu serwerów nie użyją tego ze względu na to, że to już występuje. Plugin nie jest przeznaczony tylko na serwer hardcore/survival. Widziałem już kilka skyblocków z tym rozwiązaniem i nic złego się nie stało. Zresztą prędzej czy później powstanie paczka mchc czy kogoś innego. Kwestia czasu aby znaleźć osobę, które poświeci 2 tygodnie na napisanie wszystkich niezbędnych pluginów. 

Wait ból dupy? Mylisz opinie, i konstruktywną krytykę na temat udostępniania pluginów. I nie pisz że w celach nauki napisałeś ten plugin, bo wcale tak nie jest ;) Jak wrzuca się takie rzeczy to tylko w jakimś celu ;) No chyba że się mylę i nie masz co robić, więc piszesz jakieś malutkie pluginy. Tyle w temacie. A do reszty osób - Sami się prosicie, żeby nie było innych serwerów niż jakieś skakafy, mchc, xcr, cubegame, bo zgapiacie od nich rzeczy i każdy wie że gdzieś to widział więc nie zadziwiacie niczym nowym, ciekawym. Dziękuje udanego Czwartku życzę.

giphy.gif

Opublikowano

@liarek123

Witajcie  ;)
Dzisiaj z nudów napisałem plugin na automatyczne stoniarki  ;)

To wyjaśnia wszystko. W dupie mam co ludzie z tym pluginem zrobią. Napisałem go w ramach nauki, bo się po prostu nudzę :>
Ps. Jeśli nadal masz wątpliwości zapraszam na PW -  nie róbmy gówna z tematu.

Opublikowano

Wykonany nawet dobrze, trochę bałaganu, ale jest dobrze :P

Hyym... ciekawi mnie tylko coś, kilka dni temu pomagałam komuś z pisaniem czegoś takiego, to ty? xD

//smerfa/BukkitSmerf/Smerfetka/Karola jak kto mnie tam zwał...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

@up - a jaki masz crafting ustawiony? Pamiętaj, że musisz zrobić stop serwera, zmienić config, uruchomić serwer. W następnej wersji dam cmd do reloadu : >

Opublikowano

Błedzik ;( Przy stawianiu bloku, a i w lore i nazwie nie ma kolorów bo § i & zmienia się na ? w configu ciagle.

[16:57:42 ERROR]: Could not pass event BlockPlaceEvent to eastStone v2.0
org.bukkit.event.EventException
at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:320) ~[craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:62) ~[craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at org.bukkit.plugin.TimedRegisteredListener.callEvent(TimedRegisteredListener.java:30) ~[craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.java:487) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:472) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.event.CraftEventFactory.callBlockPlaceEvent(CraftEventFactory.java:118) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ItemBlock.processBlockPlace(ItemBlock.java:88) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ItemBlock.interactWith(ItemBlock.java:72) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ItemStack.placeItem(ItemStack.java:78) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerInteractManager.interact(PlayerInteractManager.java:391) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:641) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInBlockPlace.a(SourceFile:60) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInBlockPlace.handle(SourceFile:9) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.NetworkManager.a(NetworkManager.java:147) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ServerConnection.c(ServerConnection.java:77) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:700) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:273) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:562) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:469) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
Caused by: java.lang.NullPointerException
at pl.eastwestfm.eastStone.managers.StoneManager.saveStones(StoneManager.java:76) ~[?:?]
at pl.eastwestfm.eastStone.managers.StoneManager.createStone(StoneManager.java:47) ~[?:?]
at pl.eastwestfm.eastStone.listeners.PlaceListener.onBlockPlace(PlaceListener.java:29) ~[?:?]
at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor58.invoke(Unknown Source) ~[?:?]
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[?:1.7.0_07]
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:601) ~[?:1.7.0_07]
at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:318) ~[craftbukkit-1.5.2-R1.0.jar:git-Spigot-1324]
... 19 more

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...