Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WorldHard

palkia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up na  prawie każdym serwerze jest taki generator jedzenia.

W takim razie dopisuje jeszcze że serwer nieoryginalny.

Moje zdanie na ten temat jest takie że wszelkie generatory czegokolwiek to ZUBOŻANIE rozgrywki. Jak sobie chcesz.

Zgadzam się. Jeżeli chcecie mieć fajny serwer to musicie zrobić 5 edycję jaką nikt jeszcze nie widział, oryginalnego pomysłu. Powodzenia, choć wiem, że worldhard to i tak zostanie gównem. Mam nadzieję, że jak się posłuchacie ludzi to nie zabłądzicie.

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Autor tematu nawet nie odpowiedział. Czyli rozumiem, że serwer został zrobiony po to żeby nabijać hajs z vipów na gimbach i wszystko robicie pod nich, czyli jak najłatwiejszy serwer? Jajebix...

Opublikowano

@up Coż w branży serwerów mc podobnie jak w każdej innej są pewne trendy. Takim trendem są między innymi świniarnie na spawnach. Są one takim standardem że nie ma prawie żadnego serwera bez tego i większość graczy nie wyobraża sobie gry bez darmowego mięsa na spawnie. W interesie serwera leży żeby grało na nim jak najwięcej graczy. Zaletą tego rozwiązania jest to że gracze mogą się skupić na pvp, tworzeniu gildii itp. zamiast bawić się w szukanie mięsa. Zwłaszcza że to jest serwer survival a nie hardcore.

Autor tematu nawet nie odpowiedział. Czyli rozumiem, że serwer został zrobiony po to żeby nabijać hajs z vipów na gimbach i wszystko robicie pod nich, czyli jak najłatwiejszy serwer? Jajebix...

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@up Coż w branży serwerów mc podobnie jak w każdej innej są pewne trendy. Takim trendem są między innymi świniarnie na spawnach. Są one takim standardem że nie ma prawie żadnego serwera bez tego i większość graczy nie wyobraża sobie gry bez darmowego mięsa na spawnie. W interesie serwera leży żeby grało na nim jak najwięcej graczy. Zaletą tego rozwiązania jest to że gracze mogą się skupić na pvp, tworzeniu gildii itp. zamiast bawić się w szukanie mięsa. Zwłaszcza że to jest serwer survival a nie hardcore.

No to zróbcie takie freemiesko, którego jeszcze nie było, że np. z budowli w kształcie serduszka wypadają świnki. Przecież wasze logo na początku to serce, więc to byłoby dla ludzi fajne.

Opublikowano

@up mieliśmy fajna mapkę ale pewien pan włamał się na serwer i ją zgrifował a polska policja ma to w dupie mimo że spowodowało to utratę części dochodów.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@up mieliśmy fajna mapkę ale pewien pan włamał się na serwer i ją zgrifował a polska policja ma to w dupie mimo że spowodowało to utratę części dochodów.

Cóż, to już Wasza wina. Skoro ktoś dał radę się włamać to oznacza brak profesjonalizmu z Waszej strony, ze mu na to pozwoliliście.

Opublikowano

@up dostał opa od admina zdrajcy. Zabezpieczenia nie mają nic do żeczy

@REF

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Cóż, mam ci to tłumaczyć tłumoku czy nie możesz pojąć ? 

Ja, TiREX wbiłem na wasz serwer wcale się nie włamując, konto rafko2000 było na WL, a ja waszego szanownego Kolejarza poprosiłem tylko o OPa. Więc nie ma tu nic nie zgodnego z prawem. 

Opublikowano

Boże widzisz i nie grzmisz?

Nie macie bladego pojęcia o tym o czym piszecie. Ten temat to jedno wielkie gówno i hejt.

Podsumuje kilka ważnych kwestii z tego tematu:

1. "serwer ma 30 GB RAMu"

Zwykłych gimbów możecie robić w ch*uja, ale nie macie tyle RAMu... Nawet jeżeli jakimś cudem to prawda to świadczy tylko o waszej głupocie i o tym, że nie potraficie porządnie, bez lagów postawić serwera, więc pchacie RAM.

2. "autorskie pluginy"

Nie macie autorskich pluginów ani pomysłów. Po za tym na rozsądnym serwerze w większości używa się pluginów wyszukanych w sieci (bukkit.org), autorskie tworzy się dopiero, gdy są konieczne, a inne pluginy nie spełniają oczekiwań. Pisanie, że ma się "dużo" autorskich pluginów jest typową zagrywka mającą przyciągnąć innych gimbusów.

3. "zniszczył na mapę/serwer, idę do sądu" 

Uśmiać się idzie. Jeżeli ktoś zniszczył Wam serwer lub mapę to wyłącznie Wasza wina. Powinniście się zabezpieczyć i nie dawać uprawnień byle komu. Na dodatek bez rzetelnych dowodów nie ma to sensu (logi z MC się nie liczą - łatwo je zmienić :P)

4. "Jesteśmy zabezpieczeni przed atakami ddos do mocy 20gb!"

To też jakaś bzdura. Nikt Was przed takim atakiem nie zabezpieczy (taki atak wymagałby użycia kilkadziesiąt tysięcy maszyn!). Przyznam, że sieć rozproszona lub naprawdę dobre łącze i serwer poradziły by sobie, ale to kosztuje naprawdę pokaźne pieniądze. Sensowne było by zabezpieczenie się na inne sposoby, ale skoro podajecie "twardą liczbę" to znaczy, że o tym nic nie wiecie :E

5. "mapa/serwer to sprawa gustu"

Wiecie od czego jest forum? Na forum wyraża się opinie na dany temat i każdy ma do niej prawo. Jeżeli chcecie, żeby opinie były pozytywne to postarajcie się coś zmienić lub udowodnić, że dany "krytyk" się myli.

Opublikowano

4. "Jesteśmy zabezpieczeni przed atakami ddos do mocy 20gb!"

To też jakaś bzdura. Nikt Was przed takim atakiem nie zabezpieczy (taki atak wymagałby użycia kilkadziesiąt tysięcy maszyn!). Przyznam, że sieć rozproszona lub naprawdę dobre łącze i serwer poradziły by sobie, ale to kosztuje naprawdę pokaźne pieniądze. Sensowne było by zabezpieczenie się na inne sposoby, ale skoro podajecie "twardą liczbę" to znaczy, że o tym nic nie wiecie :E

Smiechłem.

Ani nie jesteście zabezpieczeni, a kolega up rozweselił mnie do końca dna i chyba nie zasnę ;)

Polecam nie wypowiadać się w takich tematach jeśli się gówno wie

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Smiechłem.

Ani nie jesteście zabezpieczeni, a kolega up rozweselił mnie do końca dna i chyba nie zasnę ;)

Oczywiście kilkadziesiąt tysięcy maszyn jest w przenośni, ale serwer wgl. nie jest zabezpieczony przed atakami ddos. Zwykła ochronka z ovh nie wystarczy. Serwer polegnie jak wysyła się mu pakiety z 2GB ramu maszyny. Szybciej pada niż np. ja.

Opublikowano

Szkoda słów na worldharda. Będą oszukiwali i tak czy siak, żeby mieć jak najwięcej graczy na serwerze.

Opublikowano

Smiechłem.

ekhem.... Zakladajac, ze srednio jeden komputer ma internet, ktory pozwala na 10 Mb/s pobierania (a wysylanie jest zwykle 10 razy mniejsze) mamy:

20 Gb/s : 1 Mb/s = 20 480 Komputerow - Wiadome jest, ze atakujacy nie bedzie zuzywal calego lacza komputerow zombie, wiec ta liczba moze byc nawet dwukrotnie wieksza.

Opublikowano

ekhem.... Zakladajac, ze srednio jeden komputer ma internet, ktory pozwala na 10 Mb/s pobierania (a wysylanie jest zwykle 10 razy mniejsze) mamy:

20 Gb/s : 1 Mb/s = 20 480 Komputerow - Wiadome jest, ze atakujacy nie bedzie zuzywal calego lacza komputerow zombie, wiec ta liczba moze byc nawet dwukrotnie wieksza.

Zgadzam się. I Palkia przestań oszukiwać ludzi, bo zaraz ludzie ciebie oszukają.

Opublikowano

#NONIEMOGE :D
Zakładając, że maszynka ma standardowo od 3 gbps bez problemu, to można wydając kilka złotych wy*dolić taki serwer w powietrze. Mówimy tu o DDOS albo DrDos, a nie o DOS z śmiesznego domowego PCcika.
Oraz zakładając, że nie mają takiej zapory, można z kilku darmowych stresserów czy jednego dedyka zjeść serwer.

Ludzie, czy tutaj kto kolwiek z wypowiadających się tu na ten temat ma jakieś pojęcie na ten temat..? :(
Pozdrawiam...

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Długa pogadanka

Według mnie da się grać co że mapa ohydna ale na spawnie ciągle przebywasz?

Autorskie skrypty mogą być(Nawet jeżeli to kłamstwo) Bo gracze taki tak wiedzą że to nie są autorskie więc Poco spamicie aż tak Administracja może oszukiwać ale nie podkątem dużym ..

Opublikowano

Krótko i na temat: Brzydki spawn, pluginy nie swoje, brak dostęp do takiej komendy jak choćby "/help" (niby jest jakiś wh_help, ale rzecz jasna jak go użyć nigdzie nie napisano). Mógłbym jeszcze wspomnieć o poziomie IQ graczy tam grających, ale raczej osoby, które prowadzą serwer na to zbytniego wpływu nie mają, także nie jest to minus (chociaż w sumie jakiś przesiew debili by się wam przydał)...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@ref

Mam nadzieję że moderatorzy odpuszczą tą godzinkę:)

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...