Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] UltimaGuild By FusHerkA

FusHerkA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 294
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niech zgadnę. Plugin korzysta z regionów WorldGuard + z jego flag? To trochę taka freekillowska metoda.

Co do pluginu to dość ciekawy, lecz myślę że praca grzegorza2047 wyjdzie lepiej. Dopiero ją zaczął, więc mało możliwości.

Opublikowano

Niech zgadnę. Plugin korzysta z regionów WorldGuard + z jego flag? To trochę taka freekillowska metoda.

Co do pluginu to dość ciekawy, lecz myślę że praca grzegorza2047 wyjdzie lepiej. Dopiero ją zaczął, więc mało możliwości.

Można też z wolrdguard ale i chunki dzialaja.

Teraz dodałem nowa wersje usuwa napis work podczas budowania (zapomnialem usunac xD)

Opublikowano

Można też z wolrdguard ale i chunki dzialaja.

Teraz dodałem nowa wersje usuwa napis work podczas budowania (zapomnialem usunac xD)

WorldGuard, yhym. Zatem zapewne jest taki bug, że można stawiać nowy cuboid gildii nawet jak ten cuboid nowej gildii będzie najeżdżał na jakiś inny stary cuboid? Czy jednak udało ci się to wyeliminować?

PS. I tak sądzę że własnymi cuboidami jest x2000000000 lepiej :).

Opublikowano

Eh, używać tagapi do tagów :D

(event.getNamedPlayer().getName().length() > 11)

Przecież jak ktoś ma dłuższy nick to ni chu** tagu mieć nie będzie. Nie widzę jakoś jeszcze sprawdzania cuboidów no,ale mogę się mylić, bo nie odpalałem tego nawet :D

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

@UP

Już to zmieniłem tylko w mojej wersji nowszej. Może jutro to wgram do tego pluginu.

Tak, pewnie plugin z samymi backdoorami i bugami, ja sam osobiscie z tego nie skorzystam ;)

Pozniej beda wielkie griefy na serwer i odcinki u komarka na kanale ^o^ 

Nie radze go pobierac, choć go zdekompiluje, wypróbuje, i wypowiem się wiecej na ten temat, pozdrawiam

@Edit

20909208624169468883.jpg

Nie piszę się przypadkiem gildii ? ._.

@Edit 2

Ty, no całkiem fajne te gildie ;o

Możesz zmieniać wszystko w langu ;p a ten lang to na szybko pisane wiec bledy moga byc :)

WorldGuard, yhym. Zatem zapewne jest taki bug, że można stawiać nowy cuboid gildii nawet jak ten cuboid nowej gildii będzie najeżdżał na jakiś inny stary cuboid? Czy jednak udało ci się to wyeliminować?
PS. I tak sądzę że własnymi cuboidami jest x2000000000 lepiej :).

Jest to naprawione :)

Opublikowano

To nie wstawiaj takiego czegoś. Sorry,ale sprawdzanie czy nie ma cuboidów to chyba podstawa, no mogę się mylić jeżeli chce ktoś mieć cuboid na cuboidzie, nawet przy powiększaniu pewnie będzie ten błąd, jak nie poprawisz tego. Użyj to tych tagów nawet scoreboarda, bo tagapi to naprawdę gówno jest.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

To nie wstawiaj takiego czegoś. Sorry,ale sprawdzanie czy nie ma cuboidów to chyba podstawa, no mogę się mylić jeżeli chce ktoś mieć cuboid na cuboidzie, nawet przy powiększaniu pewnie będzie ten błąd, jak nie poprawisz tego. Użyj to tych tagów nawet scoreboarda, bo tagapi to naprawdę gówno jest.

To jest naprawione koleś ... A te tagi to już naprawiam znaczy zmieniam TagAPI

Opublikowano
1:00:25 WARN]:        at mc.fusherka.Guild.GuildPlayer.isHaveGuild(GuildPlayer.java:112)
[21:00:25 WARN]:        at mc.fusherka.Guild.GuildCmd.CmdCreate.onCommand(CmdCreate.java:89)
[21:00:25 WARN]:        at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44)
[21:00:25 WARN]:        at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:175)
[21:00:25 WARN]:        at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:704)
[21:00:25 WARN]:        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:984)
[21:00:25 WARN]:        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:829)
[21:00:25 WARN]:        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:28)
[21:00:25 WARN]:        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInChat.handle(PacketPlayInChat.java:65)
[21:00:25 WARN]:        at net.minecraft.server.v1_7_R1.NetworkManager.a(NetworkManager.java:147)
[21:00:25 WARN]:        at net.minecraft.server.v1_7_R1.ServerConnection.c(ServerConnection.java:77)
[21:00:25 WARN]:        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:700)
[21:00:25 WARN]:        at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:273)
[21:00:25 WARN]:        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:562)
[21:00:25 WARN]:        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:469)
[21:00:25 WARN]:        at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617)
[21:00:25 ERROR]: null
org.bukkit.command.CommandException: Unhandled exception executing command 'zaloz' in plugin UltimaGuild v1.0
        at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:46) ~[survival.jar:git-Spigot-1324]
        at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:175) ~[survival.jar:git-Spigot-1324]
        at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:704) ~[survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:984) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:829) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:28) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInChat.handle(PacketPlayInChat.java:65) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.NetworkManager.a(NetworkManager.java:147) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.ServerConnection.c(ServerConnection.java:77) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:700) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:273) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:562) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:469) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [survival.jar:git-Spigot-1324]
Caused by: java.lang.NullPointerException
        at mc.fusherka.Guild.ChunkMethod.CreateMethod.canCreateCuboid(CreateMethod.java:44) ~[?:?]
        at mc.fusherka.Guild.GuildCmd.CmdCreate.onCommand(CmdCreate.java:155) ~[?:?]
        at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44) ~[survival.jar:git-Spigot-1324]
        ... 13 more

Errory podczas tworzenia gildii, wiesz może co jest nie tak?

Opublikowano

No jeżeli jest to sprawdzanie, to przepraszam. Gratulacje więcej niż jednej klasy ! Za ten wyczyn już masz u mnie wielki + :D
Naprawiaj te tagi, naprawiaj. Dziwny masz ten plugin, znaczy system cuboidów, ale niech będzie. Bój się Karoliny ^.~

Opublikowano

No jeżeli jest to sprawdzanie, to przepraszam. Gratulacje więcej niż jednej klasy ! Za ten wyczyn już masz u mnie wielki +  :D
Naprawiaj te tagi, naprawiaj. Dziwny masz ten plugin, znaczy system cuboidów, ale niech będzie. Bój się Karoliny ^.~

Ja sie jej nie boje bo to mój stary plugin w nowszym mam lepsze tagi :)

Feercio a jaka masz nazwe świata ?

Opublikowano

musisz zmienic na world wtedy bedzie dzialalo xD postaram sie do tez naprawic w najbliszym czasie jak bede mial czas

Opublikowano

Wszystko działa elegancko poza komendą /dom :)

[21:15:22 ERROR]: null
org.bukkit.command.CommandException: Unhandled exception executing command 'dom' in plugin UltimaGuild v1.0
        at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:46) ~[survival.jar:git-Spigot-1324]
        at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:175) ~[survival.jar:git-Spigot-1324]
        at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:704) ~[survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:984) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:829) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:28) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInChat.handle(PacketPlayInChat.java:65) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.NetworkManager.a(NetworkManager.java:147) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.ServerConnection.c(ServerConnection.java:77) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:700) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:273) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:562) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:469) [survival.jar:git-Spigot-1324]
        at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617) [survival.jar:git-Spigot-1324]
Caused by: java.lang.IllegalAccessError: tried to access method com.earth2me.essentials.Essentials.getUser(Lorg/bukkit/entity/Player;)Lcom/earth2me/essentials/User; from class mc.fusherka.Guild.GuildCmd.CmdHome
        at mc.fusherka.Guild.GuildCmd.CmdHome.onCommand(CmdHome.java:86) ~[?:?]
        at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44) ~[survival.jar:git-Spigot-1324]
        ... 13 more

Opublikowano

Wgraj najnowszy essentials powinno działać a jak nie to w config tam gdzie jest essentials daj importTeleport: false

Opublikowano

@UP

Serio nie daje xD Musiałem tego nie dodac do metody z chunk :) jutro postaram sie dużo naprawić

Opublikowano

To tak przy okazji. Jak już będziesz naprawiał te drobnostki to możesz zrobić również listę itemów jakie masz i jakich ci brakuje do stworzenia gildii.

Myślę że ładniej wyglądała by taka lista zamiast wiadomości że nie masz przedmiotów.

Coś w ten deseń :D

Stone (1/5)

Diamenty (5/15)

itd.

Opublikowano

A są gildie przy nicku na chacie? Bo jakoś mi nie pkazuje ;3

Są, może masz jakiś plugin na czat typu iChat który blokuje te gildie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...