Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zagrać na globalu?

Patrykox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do Was pytanie : Czy warto tam jeszcze grać ? Przede wszystkim mam na myśli ilość ilość graczy, czy po prostu jest z kim handlować itp :)

9f3d7703cc435e26m.jpg

Opublikowano

Ja grałem na przełomie września i października i muszę powiedzieć ,ze było ciekawie , sam mam zamiar wrócić tak bo grało mi sie dobrze, ludzie są, handel to nie problem ;]

56685804704469024697.png

Opublikowano

Witam. Mam do Was pytanie : Czy warto tam jeszcze grać ? Przede wszystkim mam na myśli ilość ilość graczy, czy po prostu jest z kim handlować itp :)

Graczy jest wielu, ale to zależy od Twoich indywidualnych upodobań. Mnie np. serwer globalny w ogóle nie przekonuje i sama nie chciałabym tam grać. :p

Opublikowano

Powiem ci tak nie oszukując siebie i innych to granie na globalu typu PL nie ma sensu, tam jest tak coś ciekawego dadzą na 1 tydzień max 3 i zabierają lub jak wiąże się sprawa Item Shop, to tylko to jest najważniejsze dla firmy ^^. Tak samo jak teraz wprowadzili zmianę "Castingu" wcześniej zrobiłeś sb set 100% casta podkręcając itemy a teraz zmienili znów casta i ponownie musisz zbierać kasę i wydawać na to by mieć coś dobrego. Czyli jednym słowem jest do .... jak papier ;) Czyli wydajesz kasę a po paru miech znów musisz lub jesteś stratny. W ten sposób wiele graczy odchodzi widać to gołym okiem.

PS: Pozdrawiam "Disaster" global PL.

123695094.png

Opublikowano

Powiem ci tak nie oszukując siebie i innych to granie na globalu typu PL nie ma sensu, tam jest tak coś ciekawego dadzą na 1 tydzień max 3 i zabierają lub jak wiąże się sprawa Item Shop, to tylko to jest najważniejsze dla firmy ^^. Tak samo jak teraz wprowadzili zmianę "Castingu" wcześniej zrobiłeś sb set 100% casta podkręcając itemy a teraz zmienili znów casta i ponownie musisz zbierać kasę i wydawać na to by mieć coś dobrego. Czyli jednym słowem jest do .... jak papier ;) Czyli wydajesz kasę a po paru miech znów musisz lub jesteś stratny. W ten sposób wiele graczy odchodzi widać to gołym okiem.

PS: Pozdrawiam "Disaster" global PL.

Dokładnie tak. :p Oni robią wszystko tak, aby ludzie inwestowali więcej kasy. Wmawiają Wam, że to "dla dobra graczy", a to gówno prawda. :) Wszystko, co zrobili na PL-u ma swój ukryty cel. 

Opublikowano

Dokładnie nie mam powodów się z tb nie zgodzić lecz poprę w 100% ;)

Ukryty cel pieniądze co dużo pisać. Co nowe to potrzeba "cash-u", a on kosztuje wiec sens wynika sam w sobie i odpowiedź również ^-^

Niech więcej tak postępują a na pewno będzie ogrom ludzi tak jak na prywatnych serwerach.  :D

123695094.png

Opublikowano

Dokładnie nie mam powodów się z tb nie zgodzić lecz poprę w 100% ;)

Ukryty cel pieniądze co dużo pisać. Co nowe to potrzeba "cash-u", a on kosztuje wiec sens wynika sam w sobie i odpowiedź również ^-^

Niech więcej tak postępują a na pewno będzie ogrom ludzi tak jak na prywatnych serwerach.  :D

Jak większość serwerów prywatnych jest zrobione dla kasy. Jak znaczna większość gier online.

Za darmo nikt Ci nie będzie nic robić, a gdyby gra stanęła w miejscu, nie rozwijała się, też stracili by graczy, więc muszą robić coś aby ich mieli.

Oni tak zarabiają, a wam żal pupkę ściska, że wy nie macie tyle kasy -.-

Jest drogo na globalach (co do cashu), ale też nikt was nie zmusza ładowania go. Wszystko można kupić na rynku od innych, od osób, którym nie szkoda 100zł miesięcznie czy tam tygodniowo. Nie jest to "ukryty cel" jak to napisałeś, każda gra jest zrobiona dla kasy -.-

@Co do pytania, czy warto tam grać... Według mnie jeżeli nie lubisz szybkich serwerów postawionych pod pvp wybierz globala. To, czy warto powinieneś stwierdzić sam, sprawdzając jak tam jest, bo jak widzisz każdy ma swoje zdanie na ten temat. 

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Dzięki, w takim razie zagram na jakimś privie :)

Dobra myśl, od globala trzymaj się jak najdalej xD

Tak, to jest po prostu czysta instytucja do zdzierania hajsów z uzależnionych ludzi, którzy chcą być lepsi. :)

Opublikowano

Jak większość serwerów prywatnych jest zrobione dla kasy. Jak znaczna większość gier online.

Za darmo nikt Ci nie będzie nic robić, a gdyby gra stanęła w miejscu, nie rozwijała się, też stracili by graczy, więc muszą robić coś aby ich mieli.

Oni tak zarabiają, a wam żal pupkę ściska, że wy nie macie tyle kasy -.-

Jest drogo na globalach (co do cashu), ale też nikt was nie zmusza ładowania go. Wszystko można kupić na rynku od innych, od osób, którym nie szkoda 100zł miesięcznie czy tam tygodniowo. Nie jest to "ukryty cel" jak to napisałeś, każda gra jest zrobiona dla kasy -.-

@Co do pytania, czy warto tam grać... Według mnie jeżeli nie lubisz szybkich serwerów postawionych pod pvp wybierz globala. To, czy warto powinieneś stwierdzić sam, sprawdzając jak tam jest, bo jak widzisz każdy ma swoje zdanie na ten temat. 

Nie porównuj Priva do globala, bo wiadomo jaka cena cashu (Taka cena że każdy doładuje jak ma telefon ^^

Jak każdy wie że od pewnego poziomu na globalu bez cashu nie masz szans coś zdziałać :D

" Oni tak zarabiają, a wam żal pupkę ściska, że wy nie macie tyle kasy -.- " ----->Ściskać to tobie coś nawet nie chcę wiedzieć co :P Trudno ci się przyznać, że global pobiera pieniądze bezsensownie.

Tak, to jest po prostu czysta instytucja do zdzierania hajsów z uzależnionych ludzi, którzy chcą być lepsi. :)

Prawda uzależnieni wkładają pieniądze, a tak naprawdę i tak nic z tego nie mają ;)

Rozumiem drobne sumy ale global i drobne? Nigdy w życiu :D

123695094.png

Opublikowano

Nie porównuj Priva do globala, bo wiadomo jaka cena cashu (Taka cena że każdy doładuje jak ma telefon ^^

Jak każdy wie że od pewnego poziomu na globalu bez cashu nie masz szans coś zdziałać :D

" Oni tak zarabiają, a wam żal pupkę ściska, że wy nie macie tyle kasy -.- " ----->Ściskać to tobie coś nawet nie chcę wiedzieć co :P Trudno ci się przyznać, że global pobiera pieniądze bezsensownie.

Prawda uzależnieni wkładają pieniądze, a tak naprawdę i tak nic z tego nie mają ;)

Rozumiem drobne sumy ale global i drobne? Nigdy w życiu :D

No właśnie w tym rzecz. Ceny na PL-u nie są przystosowane do możliwości graczy. Nie wspomnę już o osobach, które nie mają żadnych dochodów. :v I niech mi nikt nie wmawia, że "można bez IS-u", bo prawda jest taka, że oczywiście - można! Ale zanim się wbije max., zrobi set, broń itp. itd. to dwadzieścia razy wszystko zmienią tak, że będzie trzeba de facto od nowa. Walka z wiatrakami. :)

Opublikowano

No właśnie w tym rzecz. Ceny na PL-u nie są przystosowane do możliwości graczy. Nie wspomnę już o osobach, które nie mają żadnych dochodów. :v I niech mi nikt nie wmawia, że "można bez IS-u", bo prawda jest taka, że oczywiście - można! Ale zanim się wbije max., zrobi set, broń itp. itd. to dwadzieścia razy wszystko zmienią tak, że będzie trzeba de facto od nowa. Walka z wiatrakami. :)

Otóż to, tak jak 1/1,5 roku temu to jeszcze rozumiem ceny były ok. Ale teraz to przechodzi ludzkie pojęcie płacisz 5 razy drożej niż kiedyś, wiec sensu nie ma.

Pamiętam stare czasy globala były wręcz "cudowne", aż chciało się grać dalej. A teraz tragiczne iż za dużo kombinacji i mieszania ludziom w głowie za pośrednictwem Cen/Nowości/ItemShop :)

123695094.png

Opublikowano

Tak sobie czytam i czytam i rozjaśnię Wam troszkę sytuację. :P 'Oni dodają'... Wiele osób myli tutaj hierarchię w teamie. Dodaje nie team LastChaos PL, tylko zarządcy Gamigo, oraz development team z Barunson, którzy dają propozycje dla Gamigo, które zgadza się, lub nie. Niestety, ale tak na prawdę polski team ma nic do gadania w takich sprawach. Oczywiście są wyjątki, ale to bardzo, bardzo rzadko. Tak z reguły było troszkę czasu temu. Poza tym pragnę wspomnieć, iż to, co zostało dodane na PL-u, zostało również dodane na innych serwerach Gamigo (nie licząc tutaj chyba Inferny i USA). Fakt, serwer jest nastawiony na kasę, to ewidentnie widać, ale ostatnio było bardzo dużo akcji, które naprawdę były na + ze strony Gamigo. Przykładem może być Event, w którym codziennie w elcetce było co innego do wygrania. Bardzo ciekawa inicjatywa, która wzbogaciła fundusze graczy. Ogólnie jeśli chodzi o LC PL, to obecny team jest BARDZO ogarnięty, jeśli mam porównywać z tym, który był X lat temu. Jeśli chodzi o samą grę, to jeśli nie władujesz kasy w serwer, to będzie Ci po prostu w pewnym momencie ciężko. Musisz spojrzeć na plusy i minusy serwera, a potem podjąć sam decyzję. ^^

Pozdrawiam ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Cóż.. zdania są podzielone - jedni uważają, że warto, inni, że nie. Według mnie warto. Mimo tylu zmian, nadal się przyjemnie gra. 

W przeciwieństwie do privów, gdzie wbijasz max lvl i nie masz co robić - tutaj wbicie takiego lvla troche zajmuje. :P

A co do tego, że nie da się grać/wbić maxa bez ładowania cashu - nie prawda. Wszystko można kupić za golda, który można na każdym levelu teraz zdobyć. Ponadto jest o wiele więcej eventów w porównaniu do powiedzmy trzech lat wstecz, kiedy to eventy bywały raz na miesiąc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...