Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Projekt Norxill galactic - Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

otóż rozpocząłem prace nad serverem osadzonym w dosyć futurystycznych realiach.

W dużym skrócie: W galaktyce Norxill po 4 latach rosnącego napięcia w końcu wybucha wojna. Trzy rasy - Noarianie, Saelneris i Velkharianie - mobilizują swoje siły i rozpoczynają wojnę o panowanie w galaktyce. I tu wkracza nasz bohater - gracz. Pojawia się on na jedynej neutralnej w tamtych czasach planecie - Antares - w Centralnym Ośrodku Laboratoryjnym. Co tam robił? Tego wam teraz nie zdradzę, żeby zostawić jakiegoś smaczka :) Przechodzi wstępne testy, badania, pobieżnie uczy się historii oraz wydarzeń aktualnych. Nie jest to jednak nauka długa i nudna, ponieważ wszystko przedstawione jest w postaci krótkiego filmu. Na samym końcu swojej wędrówki po COL'u wybiera rasę. Tutaj ścieżki życia graczy schodzą na różne tory. Oprócz wojen o każdą małą planetę, ważna jest jeszcze ścieżka questów głównych - unikalna dla każdej rasy. To właśnie dzięki nim rozgrywka staje się ciekawsza. Każda rasa ma własny, niepowtarzalny sposób na podbicie galaktyki, a questy nie tylko urozmaicają grę, ale i dostarczają graczom bonusów - innych dla każdej rasy. Jakby tego było mało na mapie znajduje się też ogromna ilość questów pobocznych, dzięki którym poznać można niemal wszystkie tajemnice całej galaktyki. 

Może i trochę późno, ale na szczęście nie zbyt późno, nasunęło mi się takie pytanie.. Czy warto? Przecież po co robić server, na który nie ma zapotrzebowania?

I to pytanie kieruję do was drodzy minecraftowicze: Czy jeśli pojawiłby się takowy server to czy chcielibyście na nim grać?

Zachęcam również do komentowania projektu oraz przedstawiania swoich pomysłów. 

Pozdrawiam,

KondziouPL

Opublikowano

Wydaję się fajne ale nie wiadomo jakie będzie 

Fajny pomysł tylko sporooooo czasu ;3 

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Serwer spoczko. Tylko wiele podobnych, dużych projektów miało zamiar startować i się wycofali. Jeśli postawisz takowy serwer graczy ci nie braknie lecz wszystko zależy od Cb. Powodzenia i jak coś zagram.

Opublikowano

Serwer może być myślę że każdy się na niego skusi. Ja napewno zagram ;)

Tylko potrzebujesz dobrej maszyny i jakiegoś Moddingera aby ci tworzył pluginy.

Ps: Jak byś szukał ogarniętego administratora to się polecam ;)

76561198151853599.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...