Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer dedykowany wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jaki serwer dedykowany powinienem wybrać?

Na start mam do dyspozycji 1300 zł. Wiem, że to niedużo, ale nie mam kogoś w stylu sponsora.

Na ten moment mam na oku dwie najpopularniejsze serwerownie - OVH i Hosteam.

Nie mogę się zdecydować, co mam wybrać. Hosteam słynie ze swojego systemu filtrowania ataków anty-DDos, ale jego parametry nie zadowalają.

Natomiast OVH oferuje aż 64 gb RAM'u i mocny CPU za jedyne 400 zł na miesiąc. Jednak z opinii użytkowników wynika, że w ogóle nie pomagają i zrywają umowę przy pierwszym lepszym ataku ddos.

https://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/enterprise/ 

Na tej stronie jest napisane, że w ofercie zawarta jest Opcja Anty-DDos PRO, nie wiem czy trzeba coś dopłacić.

Przy składaniu zamówienia nic takiego nie ma, więc wydaje się, że opcja jest za darmo dodawana do serwera.

Co powinienem wybrać? Proszę o pomoc i opinie DOŚWIADCZONYCH osób.

A tak poza tym, to będą potrzebne dodatkowe zabezpieczenia typu własny firewall, a nie sprzętowy?

Opublikowano

EDIT: Ups, chyba znalazłem odpowiedź. xD

https://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/firewall_serwery_dedykowane.xml

Jak ktoś wie i może, to niech mi wyjaśni o co chodzi z tym:

http://mt2host.com/Home/VpsForMetin

Czemu tak tanio i dlaczego nikt tego nie kupuje? 

Mało znany hosting, słabe zabezpieczenia i zbyt mała cena.

Jeśli chcesz mieć dobre zabezpieczenia to polecam wybrać hosteam:

http://hosteam.pl/serwery-dedykowane/prime/

Polecam ten ostatni.

Jak chcesz to możesz przejrzeć ich inne oferty ;)

Opublikowano

Mało znany hosting, słabe zabezpieczenia i zbyt mała cena.

Jeśli chcesz mieć dobre zabezpieczenia to polecam wybrać hosteam:

http://hosteam.pl/serwery-dedykowane/prime/

Polecam ten ostatni.

Jak chcesz to możesz przejrzeć ich inne oferty ;)

Skąd wiesz, że słabe?

Jest napisane "Do zastosowań profesjonalnych. Ze sprzętową obsługą anty-DDOS".

Czy jak kupię w HosTeam z tymi zabezpieczeniami, to nie będę musiał dodawać kolejnych zabezpieczeń od siebie?

Opublikowano

Jesli chcesz dopasowac parametry jak twoja dusza zapragnie, a nie miec narzuconego z gory to wejdz na axfone.pl. Korzystam i chwale.

Opublikowano

Jesli chcesz dopasowac parametry jak twoja dusza zapragnie, a nie miec narzuconego z gory to wejdz na axfone.pl. Korzystam i chwale.

Nie ma tam nic o zabezpieczeniach.

Opublikowano

Skąd wiesz, że słabe?

Jest napisane "Do zastosowań profesjonalnych. Ze sprzętową obsługą anty-DDOS".

Czy jak kupię w HosTeam z tymi zabezpieczeniami, to nie będę musiał dodawać kolejnych zabezpieczeń od siebie?

Jak chcesz stworzyć porządny serwer to wątpie że tylko Anty-DDOS wystarczy.

Słaby ponieważ nikt na tym hostingu nie kupuje ani się nie wypowiada.

Co do tego HosTeam to te zabezpieczenia są o wiele lepsze niż na ovh ale

ja polecam się dodatkowo zabezpieczyć+wykonać zabezpieczenia clienta.

Opublikowano

Tak, chodzi mi tylko o zabezpieczenia przed tymi pieprzonymi atakami DDoS, żeby mój serwer nie spadł po 34 sekundach od momentu startu.

Opublikowano

Nie bierz z OVH .. ich nowe firewalle są nie przystosowane pod gry takie jak metin obsługa zbyt wielu portów przy 100 osobach na serwie sesja dedyka sama Ci się zkilluje lub będą masakryczne lagi.

Już lepszy jest hosteam chociaż ich filtry to gówno. Mimo wszystko wystarczy poszukać i są 100 razy lepsze hostingi.

0bFkqdJ.png

Opublikowano

Nie bierz z OVH .. ich nowe firewalle są nie przystosowane pod gry takie jak metin obsługa zbyt wielu portów przy 100 osobach na serwie sesja dedyka sama Ci się zkilluje lub będą masakryczne lagi.

Już lepszy jest hosteam chociaż ich filtry to gówno. Mimo wszystko wystarczy poszukać i są 100 razy lepsze hostingi.

Z OVH na pewno nie wezmę, chociażby ze względu na ceny.

Wszyscy mówią, że HosTeam najlepszy, nawet najbardziej doświadczone osoby.

Czyli twoim zdaniem nie ma dobrej serwerowni i wszyscy się mylą.

Opublikowano

Hosteam, ale pamietaj ze zabezpieczenia serwera dedykowanego przez firewall hardware to jedno a zabezpieczenie metina przed atakami to sa 2 zupelnie rozne sprawy

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

1300 zł to nie jest mało, za to spokojnie kupisz dedyka z hosteam, gdzie jest bardzo małe ryzyko, że ktoś zgasi ci serwa, chyba ze sam sie o to postarasz xD

sygna.jpg

Opublikowano

Tam wszyscy polecają ten Hosteam, a tu patrzę i wszystkie topowe serwery korzystają z OVH, a Ascarial jest z Hosteam i co chwilę pada albo są masakryczne lagi.

Wiem, że ich ddosują, ale balmorę, ravię też imo ddosują albo przynajmniej próbują.

Nie mogę się zdecydować.

Opublikowano

Tam wszyscy polecają ten Hosteam, a tu patrzę i wszystkie topowe serwery korzystają z OVH, a Ascarial jest z Hosteam i co chwilę pada albo są masakryczne lagi.

Wiem, że ich ddosują, ale balmorę, ravię też imo ddosują albo przynajmniej próbują.

Nie mogę się zdecydować.

Co Ty pierdolisz? W sobotę i rano w niedzielę były lagi, bo hosteam musiało wycinać ip do tego zajebalem trochę dysk i przez to były problemy, a tak to wszystko działa okej.

Opublikowano

Co Ty pierdolisz? W sobotę i rano w niedzielę były lagi, bo hosteam musiało wycinać ip do tego zajebalem trochę dysk i przez to były problemy, a tak to wszystko działa okej.

Tnx za wyjaśnienie, w takim razie biorę w Hosteam.

Opublikowano

Hosteam, SDC . Jeśli masz kasę bierz hosteam, jeśli mniej SDC. Na SDC z dobrymi zabezpieczeniami będzie ciężko Cie zgasić.

sdc a potem walną ci ddosa i ich "zajebiste" firewalle zaczna wicinać ip twoich graczy

sygna1.png

Opublikowano

Oddam 1400 zł, pisać na PW. Popełniam samobójstwo, bo nie mogę się zdecydować, co mam wybrać.

Jakiś koleś, niby pro o nicku "Arsob" napisał mi, że  poleca  ovh sp 64, a jego  wszyscy polecają jako technika. 

Co robić? Przygotowałem już pętlę. 

Opublikowano

Słuchaj się Arsoba, nie zawiedziesz się.

Dzięki za tą ironię, zawsze ci ufałem, kocham cię, chodź na seks. (Dobry żart, co?)

Opublikowano

Dzięki za tą ironię, zawsze ci ufałem, kocham cię, chodź na seks. (Dobry żart, co?)

on mówi na serio, posłuchaj się Arsoba.

sygna1.png

Opublikowano

on mówi na serio, posłuchaj się Arsoba.

Jak to? Endymion mówił, że Hosteam lepszy. Co mnie rolujecie? Mam się zabić? Czego wy ode mnie chcecie? (lol)

Opublikowano

no wlasnie, ciekawe, jeden poleca hosteam drugi ovh, a kiedy drugi poleca ovh to pierwszy mowi zeby go sluchac... oj panowie panowie... moze zamiast stwierdzac to czy to, napiszcie czemu konkretnie jedno jest lepsze od drugiego?

Hosteam: 2 DC, miedzy nimi rura 10 Gbps, firewalle Juniper oparte o FreeBSD, wpiecie do liczacych sie polskich wezlow wymiany ruchu PLIX(port 10 Gbps) i TPIX (port 10 Gbps) czego chciec wiecej? pod warunkiem ze ktos z Was rozumie co pisze... + konsola KVM w cenie

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...