Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziewczyna innej "wiary"

Teach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Tutaj pytanie raczej do chłopaków:

Nie przeszkadzało by wam to, że dziewczyna z która jesteście jest innej wiary?Chodzi mi o to, że wy jesteście katolikami, a ona np: wierzy w buddę,allaha itd?

Oboje macie po 16 lat :D

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A w czym to ma przeszkadzać ? 

Trzeba być tolerancyjnym. 

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Uczeń
Opublikowano

Nie nie przeszkadzało by mi to jeśli komuś w związku to przeszkadza to nie jest gotowy na związek.

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

Mi by to nie przeszkadzało dopóki nie próbowałaby przeciągnąć mnie na swoją stronę. Jestem ateistą i miałem dziewczynę katoliczkę. na początku było ok ale później co raz częściej próbowała mnie przekonać bym zaczął wierzyć co powodowało problemy

Opublikowano

Jeżeli wierzyła by w allaha to spoko ale jeżeli w jakieś reinkarnację czy inne głupoty to NIE

Reinkarnacja to głupota, ale allah już nie, beka. xD

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Przeszkadzałby mi sam fakt, że jest wierząca. 

Pozdrawiam.

btw. sam islam jako religia jest nieporównywalnie lepsza od całej chrześcijańskiej sekty, a buddyzm to nie jest tylko religia, to cały system filozoficzno-religijny.

Rekrut
Opublikowano

Sytuacja z życia wzięta ? ;p 

Hmm zalezy z jakiej tej "innej" religii była by. Mi osobiście trochę by przeszkadzało gdybym chodził do kościoła a ona siedziała w domu czy rozkładała dywanik na środku miasta i zaczynała się modlić. Ale to moja opinia . 

Opublikowano

Ani trochę, wiara to kwestia osobista, niech każdy sobie wierzy w co chce.

Opublikowano

Hmm zalezy z jakiej tej "innej" religii była by. Mi osobiście trochę by przeszkadzało gdybym chodził do kościoła a ona siedziała w domu czy rozkładała dywanik na środku miasta i zaczynała się modlić. Ale to moja opinia . 

Widziałeś chociaż raz, żeby ktokolwiek kurwa na środku miasta rozkładał dywan i zaczynał się modlić? Czy wy jesteście aż tak niedojebani?

Opublikowano

Taa ;D

piszę z pewną dziewczyną i od znajomych dowiedziałem się, że ona jest świadkiem jehowy albo zielonoświątkowcem.

Czym świadek Jehowy/zielonoświątkowiec różni się od katolika? Są jakieś duże różnice?

Opublikowano

Islam nie jest złem takim jak to go przedstawiacie. Zakrycie całego ciała przez kobiety jest charakterystycznie tylko dla skrajnie fundamentalistycznych społeczności muzułmańskich i często uwarunkowane starowiecznymi obyczajami, a w niektórych krajach nawet prawem państwowym. Jest to również kwestia wychowania i one nie muszą w tym widzieć nic złego.

W państwach, w których Islam nie jest, aż tam silnie zakorzeniony w fundamencie kobiety chodzą ubrane normalnie.

Koran głównie nawołuje do pokoju i miłości, nie ma w nim mowy o wojnie z chrześcijanami, czy ludźmi innych wyznań. Jednak zastrzega, że każdy może jego treść rozumieć inaczej. Podobnie jak Biblię. 

Żeby nie było, że się nie znam i nic nie wiem o Koranie: 

Co do tematu, to absolutnie nie. Ja osobiście jestem niewierzącym, ale nie mam nic do uczuć i wyznania innych osób. 

Nie miałbym zwłaszcza do osoby, którą bym kochał. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie , sam wierzę w buddę , reinkarnacje ;3  ; d

ta budda rządzi ! :D

top@

ogólnie by mi nie przeszkadzało co mi do tego z jakiej wiary jest (oby nie islam)

i tak jak patrze na wiki to dużo od katolików się nie różnią ale pewne różnicy da się zauważyć

down@

tak wiem, nie nie spełniam tych warunków,

a tak w ogóle co ma to do tego ?? czy jak by było napisane w jakieś Religi ze musisz zabijać to co może byś to robił ???

w wirze nie musisz wykonywać wszystkiego dokładnie ;c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...