Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kreska - jak wielką uwagę do niej przywiązujecie?

razor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. :)

Jak wielką uwagę przywiązujecie do kreski szukając / oglądając anime?

Kierujecie się głównie jej jakością przez co raczej nie zagłębiacie się w starsze serie czy też nie ma ona dla Was znaczenia?

Sam znajduję się pewnie gdzieś pośrodku pomiędzy członkami jednej i drugiej grupy bo mimo, że trochę serii ze słabszą kreską widziałem to już takiego GTO zacząć nie mogłem bo mnie odrzucała. 

A jak to wygląda w Waszym przypadku?

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja już potrafię mniej znane serie z 1994 roku oglądnąć bez większych problemów i to na dodatek w 360p :-)

2000+ to pikuś

a inni to nawet małych ładnych słodkich dziewczynek się boją :D

Opublikowano

Jeśli widzę bardzo dużo pozytywnych opinii na temat danego anime, to staram się je oglądać.

Ogólnie to na to nie patrzę, ale np. takie Kill la Kill to mi amerykańską produkcję strasznie przypomniało w pierwszym odcinku (nie wiem jak dalej) i nie potrafiłem nawet 20 minut wytrzymać.

@Royal2

1717Ups.png

A jak wygląda kreska w przyszłości? :O

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Hej. :)

Jak wielką uwagę przywiązujecie do kreski szukając / oglądając anime?

Kierujecie się głównie jej jakością przez co raczej nie zagłębiacie się w starsze serie czy też nie ma ona dla Was znaczenia?

Sam znajduję się pewnie gdzieś pośrodku pomiędzy członkami jednej i drugiej grupy bo mimo, że trochę serii ze słabszą kreską widziałem to już takiego GTO zacząć nie mogłem bo mnie odrzucała. 

A jak to wygląda w Waszym przypadku?

Ja tam przywiązuje do tego średnią wagę. Jak mnie kreska odrzuci to anime omijam i tyle. Nic na siłę, ale na szczęście nie jestem zbyt wymagający i często kreska może być.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ogólnie to na to nie patrzę, ale np. takie Kill la Kill to mi amerykańską produkcję strasznie przypomniało w pierwszym odcinku (nie wiem jak dalej) i nie potrafiłem nawet 20 minut wytrzymać.

A to ciekawe. Do tej pory wydawało mi się, że porzucenie serii ze względu na kreskę ogranicza się tylko do takich bardzo starych z dość marną kreską.

Kill la Kill zaś ma moim zdaniem całkiem niezłą z tego względu, ze to nowe anime (obecnie emitowane). Zaskoczyłeś mnie szczerze mówiąc.

Jeśli zaś chodzi o klimat w tym anime to on jest taki cały czas aż do końca ale nie skojarzyłem go nigdy z amerykańskimi produkcjami. :f

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Hipsteryzacji ciąg dalszy

Praktycznie nie schodzę poniżej 2005.

Najstarsza produkcja ( nie licząc dragonballa obejrzanego po cyfrowej obróbce i shaman kinga obejrzanego x lat temu w polskiej telewizji) u mnie to 2004.

Nie oglądam starych, brzydkich rzeczy. Nawet jak ludzie będą pisali o tym najlepsze rzeczy.

Bardzo długo przyzwyczajałem się do higurashi z tymi oczami itd.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Skoro Anime jest dobre nie zwracam uwagi na kreskę. Z czasem się przyzwyczajam nawet kiedy jest tragiczna. ;)

; )

Opublikowano

Takie tytuły co ja oglądałem poniżej 2000 że nawet aku no hana mi nie straszne, ja sam nie przywiązuje uwagę do kreski jeśli anime dobre, chociaż wiadomo jak to bywa.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Skoro Anime jest dobre nie zwracam uwagi na kreskę. Z czasem się przyzwyczajam nawet kiedy jest tragiczna. ;)

Takie tytuły co ja oglądałem poniżej 2000 że nawet aku no hana mi nie straszne, ja sam nie przywiązuje uwagę do kreski jeśli anime dobre, chociaż wiadomo jak to bywa.

Ale najpierw przecież trzeba się przemóc i zacząć oglądać by odkryć, że jest naprawdę dobre.

Jeśli jednak kreska odrzuci nas wcześniej to nie dotrwasz do momentu gdy rozwinie się na tyle by zacząć oglądać je mimo wszystko.

Miałem tak jak już wcześniej wspomniałem z Great Teacher Onizuka, którego bardzo wiele osób mi polecało ale nie dałem rady nawet skończyć pierwszego odcinka.

Chyba nawet do połowy nie udało mi się tego obejrzeć. Jak się przełamujecie? Oglądacie na siłę czy też macie jeszcze inny sposób? :D

btw. 

Kapitana Tsubasę dałem radę oglądać, a GTO nie. ._.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

oglądam stare anime i bez problemu mogę obejrzeć starą kreskę. dużo obejrzałem staroci. :)

ale jeżeli chodzi o to jak jest narysowane to co innego. bajka może być z 2006, ale jeżeli są np. twarze brzydko narysowane, to już u mnie odpada. xD

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Kreska 2006 i w górę, poniżej tego pułapu rzadko coś oglądam.

Nie rozumiem tylko ludzi, którzy mają już zaliczony Clannad bądź go oglądają. Do takiej kreski nigdy się nie przekonam, prędzej wytaplam się we własnym g*wnie.

Kawapaper_Clannad_0000014_1920x1200.jpg

Awww fuj kurwa, fuj ja pierdole co za ohyda, weźcie to ode mnie!

Zapomniałem dopisać, że z powodu kreski (i tego, że to shounen) nie przełamałem się do Fairy Tail ani One Piece, chociaż filmik na yt obejrzałem z Erzą w roli głównej (zjeżdżalnia, brak bikini i te sprawy xD)

417711489342956987022.png

Opublikowano

Ale najpierw przecież trzeba się przemóc i zacząć oglądać by odkryć, że jest naprawdę dobre.

Jeśli jednak kreska odrzuci nas wcześniej to nie dotrwasz do momentu gdy rozwinie się na tyle by zacząć oglądać je mimo wszystko.

Miałem tak jak już wcześniej wspomniałem z Great Teacher Onizuka, którego bardzo wiele osób mi polecało ale nie dałem rady nawet skończyć pierwszego odcinka.

Chyba nawet do połowy nie udało mi się tego obejrzeć. Jak się przełamujecie? Oglądacie na siłę czy też macie jeszcze inny sposób? :D

btw. 

No GTO miało słabą kreske, ale przyzwyczaiłem się do niej po 20 odcinkach i jakoś się obejrzało w 3 dni. Powiem ci szczerze, że anime było fajne, ale tylko fajne, nie masz czego żałować, taka zwykła komedia, przynajmniej moim zdaniem :)

@top

Kreska jest dla mnie ważna. Np. jak są jakieś dziwne, odrażające, paskudne postaci to anime nie obejrze, a jak jest tak kreska jak w GTO, to jeszcze jakoś się obejrzy biorąc pod uwage pozytywne opinie serii. Bardzo mi się podoba kreska anime 20011+, np. mirai nikki. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Opinie serii a kreska..co to ma wspólnego?

Jakbym zaczął wymieniać serie, których nie oglądnąłem bo uniemożliwiły mi to recenzje, komentarze/opinie to by mi więcej wyszło niż na mal'u mam

to jest złe i powinno się tylko opis czytać z np. mal'a i również stamtąd noty ;D

Opublikowano

Kreska jest ważna, przyjemniej się patrzy na coś ładniejszego, np. kreski z db nienawidzę. Jak kreska nie jest ważna to oglądajcie sobie na stronie przewiniętej na dół, tak, żeby było widać same napisy. Tak, biorę pod uwagę kreske, jak jest słaba to najczęściej nie zaczynam oglądać tej serii. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

btw. 

GTO to jest klasyk must-watch jeszcze najważniejsze czyli podejście przed oglądaniem bo nie wmawiania sobie że ohhh jakie anime stare do dupy kreska jak z średniowiecza po co ja mam to oglądać, bo wtedy nic wam nie podejdzie. Naukowo udowodnione jest że podejście znacząco wpływa na postrzeganie naszego celu dlatego każde anime oglądam z dobrym nastawieniem i zawsze oglądam po 3-4 epy wtedy dopiero jeśli uznam że nie ma sensu dalej oglądać bo to jest nie na moje nerwy to rezygnuje.

I tak bez problemu obejrzę każdą serie bez względu na kreskę, aby chociaż stwierdzić czy jest dobra, jeszcze beka z tych "FANÓW" typu arko co poniżej 2004 nie schodzą bo to zniewaga dla ich szlachetnego oka.

NJxbd4x.png

Opublikowano

GTO to jest klasyk must-watch jeszcze najważniejsze czyli podejście przed oglądaniem bo nie wmawiania sobie że ohhh jakie anime stare do dupy kreska jak z średniowiecza po co ja mam to oglądać, bo wtedy nic wam nie podejdzie. Naukowo udowodnione jest że podejście znacząco wpływa na postrzeganie naszego celu dlatego każde anime oglądam z dobrym nastawieniem i zawsze oglądam po 3-4 epy wtedy dopiero jeśli uznam że nie ma sensu dalej oglądać bo to jest nie na moje nerwy to rezygnuje.

I tak bez problemu obejrzę każdą serie bez względu na kreskę, aby chociaż stwierdzić czy jest dobra, jeszcze beka z tych "FANÓW" typu arko co poniżej 2004 nie schodzą bo to zniewaga dla ich szlachetnego oka.

musisz wymieniać nicki przy podawaniu przykładu?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Ja byłem już koło 30stego, miałem zamiar skończyć w ten sam dzień a tu mi ten pan Vasto co tu w dziale siedzi ZASPOJLEROWAŁ na dodatek jeszcze SCREENAMI i przez to nie skończyłem serii a leży na on-hold bodajże, więc to jest o wiele bardziej przerażające niż kreska, która w gto jest przecież b. dobra :D

Wracając do kresek, mi do przebolenia została chyba tylko ta z samurai girls i katanagatari, ale dawno nie wznawiałem tych dzieł więc nie potrafię stwierdzić czy w tym oto momencie na spokojnie bym to sobie oglądał :)

Opublikowano

Kreska dla mnie jest drugorzędną sprawą ale też przywiązuje do niej uwagę. Najważniejsza jest fabuła. Dajmy na to jak oglądam jakąś komedie/echhi to lubię taką cukierkową kreskę a z kolei jak jakiś dramat/romans to zniechęciłaby mnie trochę właśnie taka cukierkowa kreska. Lubie jak postacie mają takie oczy :

How-to-Draw-Anime-Eyes-Step-4.jpg

Opublikowano

Odnosząc się do tego punktu

beka z tych "FANÓW" typu arko co poniżej 2004 nie schodzą bo to zniewaga dla ich szlachetnego oka.

Również staram się nie schodzić niżej niż 2004-2006, czasem nawet 2007 (Zależnie od produkcji), ale zdarza mi się obejrzeć coś znacznie starszego i jarać w stopniu większym lub mniejszym. Każdy ma inne gusta ale nie o to tu chodzi. Im mniej anime na koncie mamy tym lepszą kreskę byśmy chcieli oglądać, niestety to złudzenie na temat kreski szybko mija i wraz z rosnącym licznikiem obejrzanych anime przekonujemy się do starszych kresek (ale nie do Clannada, to jest twór szatana!), przynajmniej większość ludzi tak ma. Nie ma co kręcić beki, kiedyś przyjdzie pora że i Arko obejrzy coś z ~1980 chyba, że prędzej straci wzrok :D

Opublikowano

2005, słabo uważasz xD

Elfen Lied to był jednorazowy wyjątek.

Przecież nigdzie nie pisałem, że jestem fanem anime ani nie uważam się za takiego ani nigdy nim nie będę.

Dokładnie szlachta nie będzie kalała swego szlacheckiego oka kreską dla plebsu.

Nie ma co kręcić beki, kiedyś przyjdzie pora że i Arko obejrzy coś z ~1980 chyba, że prędzej straci wzrok :D

Prędzej stracę wzrok jak zobaczę taki rok produkcji przy jakiejś serii xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

On i 1980 xDDDD już to widzę. Nawet ja jeszcze w takie głębiny czarnej sfery nie wchodziłem, ale mogę zapewnić że są tytuły 2000-2004 które są naprawdę bardzo dobre, oraz takie poniżej 1995 ale to już osobny temat.

2005, słabo uważasz xD

Elfen Lied to był jednorazowy wyjątek.

Przecież nigdzie nie pisałem, że jestem fanem anime ani nie uważam się za takiego ani nigdy nim nie będę.

Dokładnie szlachta nie będzie kalała swego szlacheckiego oka kreską dla plebsu.

Prędzej stracę wzrok jak zobaczę taki rok produkcji przy jakiejś serii xD

TAAA, ile tytułów obejrzałeś ??? xDD

NJxbd4x.png

Opublikowano

On i 1980 xDDDD już to widzę. Nawet ja jeszcze w takie głębiny czarnej sfery nie wchodziłem, ale mogę zapewnić że są tytuły 2000-2004 które są naprawdę bardzo dobre, oraz takie poniżej 1995 ale to już osobny temat.

Arko skończył 44 serii TV.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

TV: 44, OVA: 23, Movies: 20, Spcl.: 29, Eps: 2,124

Pewnie 10 razy mniej niż ty.

Dragon ball ~1990 to już jest dobrze jak oglądałeś Arko.

HD po cyfrowej obróbce, nie widziałem oryginału xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Wracając do roku 1980, troszkę rzeczywiście pojechałem xD

Btw, tak posta walnąłem bo się nie znam.. Jest tu na MPC jakiś dział ze specami od kompów? Składam właśnie części i potrzeba mi oka gimbusiarskiego specjalisty żeby wiedzieć czy mój zestaw ma ręce i nogi.

Opublikowano

Wracając do roku 1980, troszkę rzeczywiście pojechałem xD

Btw, tak posta walnąłem bo się nie znam.. Jest tu na MPC jakiś dział ze specami od kompów? Składam właśnie części i potrzeba mi oka gimbusiarskiego specjalisty żeby wiedzieć czy mój zestaw ma ręce i nogi.

http://www.mpcforum.pl/forum/439-komputery/

Ja tam DB nie mogłem oglądać i nie będę ;-;

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...