Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kreska - jak wielką uwagę do niej przywiązujecie?

razor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TV: 44, OVA: 23, Movies: 20, Spcl.: 29, Eps: 2,124

Pewnie 10 razy mniej niż ty.

Przykro mi ja mam 150 TV i z 50-100 niedodanych xDD i mogę siebie wielkim fanem nazwać i mi to nie przeszkadza w żaden sposobu nawet sobie możesz śmiać się z tego ale jeśli uważasz że przeciętna osoba wbija 50 serii to niezła beka z ciebie, jeszcze taki bulwers że on nigdy fanem anime nie będzie hejtuje jak najmocniej bo to chińskie bajki ja tam z tego jeszcze większą bekę mam bo widać jakim hipokrytą jesteś :rolleyes:

NJxbd4x.png

Opublikowano

Prędzej stracę wzrok jak zobaczę taki rok produkcji przy jakiejś serii xD

Jak Ci serii kiedyś zabraknie i to będziesz schodził coraz niżej. :P

Na początku też nie chciałem oglądać starszych serii ale potem to się zmienia w miarę jak zaczyna brakować tych naprawdę dobrych.

btw.

Wyluzujcie. Nie ma co się kłócić.

Lepiej dyskutować na poziomie niż się przerzucać ilością obejrzanych serii.  :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Jak Ci serii kiedyś zabraknie i to będziesz schodził coraz niżej. :P

Na początku też nie chciałem oglądać starszych serii ale potem to się zmienia w miarę jak zaczyna brakować tych naprawdę dobrych.

Jak mi zabraknie serii to zwyczajnie przestanę oglądać. Od jakiegoś czasu coraz mniej mnie ciągnie do czegokolwiek, a niektóre planowane pozycje niedługo będą obchodziły swoją rocznicę.

jeszcze taki bulwers że on nigdy fanem anime nie będzie hejtuje jak najmocniej bo to chińskie bajki ja tam z tego jeszcze większą bekę mam bo widać jakim hipokrytą jesteś :rolleyes:

Mój stosunek do anime nie pokrywa się z żadną słownikową definicją słowa fan, ale w tej kwestii raczej się nie dogadamy.

piszę tylko że hipokrytą.

Właściwie to się zgadza xD

Pytanie brzmi czego ja nie hejtuję :D

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jak mi zabraknie serii to zwyczajnie przestanę oglądać. Od jakiegoś czasu coraz mniej mnie ciągnie do czegokolwiek, a niektóre planowane pozycje niedługo będą obchodziły swoją rocznicę.

Mój stosunek do anime nie pokrywa się z żadną słownikową definicją słowa fan, ale w tej kwestii raczej się nie dogadamy.

A czy ja ci napisałem albo chociaż zasugerowałem że jesteś fanem ? gdziekolwiek ? piszę tylko że hipokrytą. A to że napisałem że nigdy fanem anime nie będziesz nie miało żadnego podtekstu że nim jesteś. Tylko jak już pisałem hejtujesz anime (bo troll to całkiem co innego więc mi tego nie wmówisz) a sam masz nabitych 50 serii = hipokryta.

Żeby jeszcze nasz wierny obrońca sprawiedliwości się nie przyczepił że off top i znowu jadę po kimś to uwaga:

@topic rozumiem ludzi którzy nie chcą oglądać starszych serii bo mają mało tytułów obejrzanych ale prędzej czy później nawet po przerwach jeśli będą wracać do anime to w końcu tych lepszych nowszych tytułów im zabraknie i wtedy zajrzą do starszych serii, tyle ode mnie.

NJxbd4x.png

Opublikowano

A czy ja ci napisałem albo chociaż zasugerowałem że jesteś fanem ? gdziekolwiek ? piszę tylko że hipokrytą. A to że napisałem że nigdy fanem anime nie będziesz nie miało żadnego podtekstu że nim jesteś. Tylko jak już pisałem hejtujesz anime (bo troll to całkiem co innego więc mi tego nie wmówisz) a sam masz nabitych 50 serii = hipokryta.

Żeby jeszcze nasz wierny obrońca sprawiedliwości się nie przyczepił że off top i znowu jadę po kimś to uwaga:

@topic rozumiem ludzi którzy nie chcą oglądać starszych serii bo mają mało tytułów obejrzanych ale prędzej czy później nawet po przerwach jeśli będą wracać do anime to w końcu tych lepszych nowszych tytułów im zabraknie i wtedy zajrzą do starszych serii, tyle ode mnie.

To powiedz jakie starsze serie trzeba obejrzeć, są fajne, bo ja żadnej takiej nie znam. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

To powiedz jakie starsze serie trzeba obejrzeć, są fajne, bo ja żadnej takiej nie znam.

Elfen Lied, Tsubasa Chronicle, Sen to Chihiro no Kamikakushi (film)

chociaż nie są one jakieś mocno stare, ale pozycje obowiązkowe.

Z tych poniżej 2000 to masz Dragon Balla i te inne co w TV puszczali.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Hej. :)

Jak wielką uwagę przywiązujecie do kreski szukając / oglądając anime?

Kierujecie się głównie jej jakością przez co raczej nie zagłębiacie się w starsze serie czy też nie ma ona dla Was znaczenia?

Sam znajduję się pewnie gdzieś pośrodku pomiędzy członkami jednej i drugiej grupy bo mimo, że trochę serii ze słabszą kreską widziałem to już takiego GTO zacząć nie mogłem bo mnie odrzucała. 

A jak to wygląda w Waszym przypadku?

Ładna kreska, grafika i animacja na pewno powoduje, że oglądanie anime jest znacznie przyjemniejsze, ale najważniejsze są postacie i fabuła (muzyka również bardzo ważna).

A GTO to przykład jednego z najładniejszych anime, jeśli chodzi o kreskę.

Naprawdę wolisz oglądać ciągle te duże oczy i jakieś niekształtne, małe postacie o nierealistycznym wyglądzie? Właśnie ten styl kreski  w GTO bardzo mi się podobał, ale to może dlatego że oglądając setki anime z dziewczynami o dużych oczach, oczekiwałem jakiejś odmiany.

Bardzo chciałbym, żeby w większej ilości anime postawiono na realistyczny wygląd, a nie taki typowo mangowy.

Opublikowano

Dla mnie kreska przestaje mieć znaczenie po kilku odcinkach, bo zwyczajnie się do niej przyzwyczajam. 

Zresztą nawet jak anime ma cudowną i oh ah wyglądają animacje to ważniejsza jest od tego fabuła, bo co z tego że jest czym cieszyć oczy jak ogląda się zwyczajnego gniota.

Chyba jedynym anime jakie mnie odrzuciło ze względu na wyglądające postacie(do tego doszła z dupy historia) był tytuł Lucky Star. Dosłownie można się porzygać  :P

40936_lucky.png

58815786.jpg

Opublikowano

Dla mnie kreska przestaje mieć znaczenie po kilku odcinkach, bo zwyczajnie się do niej przyzwyczajam. 

Zresztą nawet jak anime ma cudowną i oh ah wyglądają animacje to ważniejsza jest od tego fabuła, bo co z tego że jest czym cieszyć oczy jak ogląda się zwyczajnego gniota.

Chyba jedynym anime jakie mnie odrzuciło ze względu na wyglądające postacie(do tego doszła z dupy historia) był tytuł Lucky Star. Dosłownie można się porzygać  :P

40936_lucky.png

Serio? Jak ja z tym przeszedłem na on-hold to tylko dlatego, że mnie przynudzało. Ale teraz jak się wróciło, to zawiera ono sporo prawdy nawet pod nasz dział i nasze dyskusje;] kreska jest spoko, do tego anime idealnie pasuje ^^

Opublikowano

Tylko prawdę mówiąc chyba nie ma anime bardzo dobrych wizualnie, a zarazem gniotów. Zazwyczaj jeśli producenci dużo inwestują w anime (najdroższa jest animacja) to nie wypuszczą gniota.

Owszem może mieć swoje wady, błędy czy jakieś luki w fabule, ale sądzę że mniej niż dobre na pewno nie będzie.

Opublikowano

A GTO to przykład jednego z najładniejszych anime, jeśli chodzi o kreskę.

Naprawdę wolisz oglądać ciągle te duże oczy i jakieś niekształtne, małe postacie o nierealistycznym wyglądzie? Właśnie ten styl kreski  w GTO bardzo mi się podobał, ale to może dlatego że oglądając setki anime z dziewczynami o dużych oczach, oczekiwałem jakiejś odmiany.

Bardzo chciałbym, żeby w większej ilości anime postawiono na realistyczny wygląd, a nie taki typowo mangowy.

Też preferuję realistyczną kreskę jednak przy GTO po prostu nie dałem rady wytrwać.

Może miałem tylko zły dzień, a może faktycznie to nie jest jeszcze anime dla mnie i powinienem trochę z nim poczekać.

Moim zdaniem kreskę ma paskudną i to nie przez styl rysowania bohaterów czy otoczenia ale przez tą pikselozę.

Oglądałem je online (animezone) więc może po prostu trafiłem na zły upload ale naprawdę nie dałem rady przetrwać tego pierwszego odcinka.

btw.

Jeśli szukasz realistycznej kreski to polecam Monstera. Świetne anime. :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Monster jest ogolnie czesto polecany, ale taki selwe.. porzucil te anime po kilku epach, ponoc probowal wiele razy. Jak to jest z tm anime, nie trafia w kazde gusta, czy jest inny powod? Slyszalem tez ze trzeba skonczyc 18 lat zeby zrozumiec wgl te anime

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Monster jest ogolnie czesto polecany, ale taki selwe.. porzucil te anime po kilku epach, ponoc probowal wiele razy. Jak to jest z tm anime, nie trafia w kazde gusta, czy jest inny powod? Slyszalem tez ze trzeba skonczyc 18 lat zeby zrozumiec wgl te anime

Raczej wątpię co tutaj rozumieć oglądam to anime i póki co nie ma jakoś specjalnie skomplikowanej fabuły a wszystko jest na bieżąco tłumaczone więc żaden problem z tym, a selweron raz to oglądał kilka epów i mu się nie chciało wtedy i tyle xDD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Też preferuję realistyczną kreskę jednak przy GTO po prostu nie dałem rady wytrwać.

Może miałem tylko zły dzień, a może faktycznie to nie jest jeszcze anime dla mnie i powinienem trochę z nim poczekać.

Moim zdaniem kreskę ma paskudną i to nie przez styl rysowania bohaterów czy otoczenia ale przez tą pikselozę.

Oglądałem je online (animezone) więc może po prostu trafiłem na zły upload ale naprawdę nie dałem rady przetrwać tego pierwszego odcinka.

Pikseloza to nigdy nie jest wada samego anime, a ewentualnie wersji jakąś posiadasz.  Oglądałem wersję DVD i nic takiego nie było (a online jak pisałem nigdy nie oglądam).

Jednak z racji tego, że GTO to dosyć stare anime ( w dodatku nigdy nie wydane na BD) to obraz nie jest zbyt dobrej jakości. Jednak pod względem stylu kreski anime bardzo mi się podoba.

Po prostu styl kreski, a jakość grafiki to dwie odmienne kwestie.

Bardziej mi się podobają dziewczyny w anime (mandze, visual novel również), które mają w miarę realistyczne oczy (ale nadal muszą być ładne bo kanciasta i niekształtna kreska wszystko by popsuła).

A Monstera oglądałem już dawno i faktycznie było bardzo dobre. Mimo, że aż tyle odcinków to nieźle mnie wciągnęło.

Polecam każdemu kto chce obejrzeć coś bardziej ambitnego (i bez moe, loli, ecchi, harem itp).

Anime może być trochę nudne, ale jednak wątki detektywistyczne od zawsze były jednymi z moich ulubionych. W dodatku w anime było bardzo dużo morderstw (ostatnie odcinki szczególnie mi się podobały).

Opublikowano

Jeszcze tak z tytułów 2002-1995:

GTO- 2000

Hajime no ippo - 2000

Shaman King - 2001

Naruto - 2002

Hellsing - 2001

Berserk - 1997

InuYasha - 2000

One Piece - 1999

Chobits - 2002

Kare Kano - 1998

Dalej mi się już nie chce szukać, czekam na komentarze jakie te tytuły to są denne, pewnie nikt z was nie oglądał hmmm tylko koneserzy jak ja selweron czy armoro.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jeszcze tak z tytułów 2002-1995:

GTO- 2000

Hajime no ippo - 2000

Shaman King - 2001

Naruto - 2002

Hellsing - 2001

Berserk - 1997

InuYasha - 2000

One Piece - 1999

Chobits - 2002

Kare Kano - 1998

Uważam że z anime przez ciebie wymienionych powinno się obejrzeć:

1. GTO - 43 odc (zdecydowanie perełka wśród szkolnych serii

2. Berserk - 25 odcinków  (doskonałe i klimatyczne Dark Fantasy)

3. Hellsing - 13 odc (niezłe anime o wampirach, ale OAVki, czyli Ultimate jeszcze lepsze)

4. Chobits - 26 odc (wyjątkowo fajne i oryginalne romantyczne ecchi)

Hajime no ippo nie oglądałem, ale oceniane jest bardzo wysoko.

A pozostałych nie polecam. Shaman King to anime dla zdecydowanie młodszych widzów, więc nie w moim guście. Jednak ocenzurowana i zmieniona (amerykańska) wersja była emitowana w polskiej telewizji, więc stało się dosyć popularne.

Kare Kano to specyficzny romans. Jak dla mnie był odpychający.

A pozostałe anime są tasiemcami, więc zdecydowanie nie dla mnie. Preferuję krótsze serie.

Opublikowano

Jak dla mnie kreska nie ma zbyt wielkiego znaczenia,skoro oglądałem takie stare klasyki i kreska nic mi nie przeszkadzała:

-Yaiba (oglądane w TV)

-Yu Yu Hakusho

-Saint Seiya (oglądane w TV)

-Neon Genesis Evagelion

-Dragon Ball (oglądane w TV :3)

-Inu Yasha

-Yu-Gi-Oh!

-Tenchi Muyo

-Sailor Moon (Czarodziejka z księżyca oczywiśscie oglądana w TV)

-Ranma 1/2

Oczywiście niektóre porzuciłem ze względu na fabułe,ale samo,że podjęłem się takich serii to coś ! xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...