Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

|| Bukkit - Autorskie pluginy || Zlecenia - Pomoc, tworzenie, przeróbki pluginów - FREE ||

AramekPLTV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

######
#  
R  #
#      #
#  
E  #
#      #
#  
K  #
#      #
#
 L  #
#      #
#  
A  #
#      #
#  
M  #
#      #
#  
A  #
######

Witam wszystkich użytkowników MPCForum.

W tym temacie będą umieszczane autorskie pluginy, jak i te które będziecie chcieli bym przerobił.
Wy w odpowiedziach możecie podawać propozycje pluginów, jak propozycja spodoba mi się to skontaktuję się z autorem propozycji.

Jeżeli masz jakiś plugin i chciałbyś go przerobić, to pisz śmiało w tym temacie a ja się tym zajmę (oczywiście po uzyskaniu zgody autora pluginu, gdy jest nałożona na plugin licencja).
Pluginy będą przedstawiane w postaci obrazka, po kliknięciu na niego zostaniesz przekierowany na stronę z pełnym opisem oraz linkiem pobierającym. Autorskie pluginy będą umieszczane na oficjalnej stronie bukkit.org w celu zlikwidowania wszelakich zastrzeżeń co do bezpieczeństwa zawartości pluginu. Natomiast pluginy edytowane będą umieszczane na hostingach (

http://mega.co.nz

oraz 

http://www.speedyshare.com

) wraz z linkiem skanu antywirusowego ze strony https://www.virustotal.com/ . Te wszystkie działania są podjęte w celu bezpieczeństwa użytkowników.

Jak chciałbyś przerobić skrypt na plugin to też zamieść informacje w odpowiedzi do tego tematu.

A jeśli tylko potrzebujesz pomocy z jakimś pluginem to napisz problem w odpowiedzi to rozwiążemy go wspólnie.

◈◈ Regulamin działania tego tematu. ◈◈
1. Należy stosować się do regulaminu działu Minecraft - Zarządzanie serwerem 

(http://www.mpcforum.pl/topic/892168-regulamin-lokalny-dzialu-minecraft-zarzadzanie-serwerem/

).
2. Autor tematu jest zobowiązany do przeskanowania udostępnianych plików w celu wykrycia wszelkich niebezpieczeństw.

3. Zakaz kopiowania części lub całego tematu i udostępniania, bez zgody autora tematu.
4. Proces pisania/edycji pluginu jest całkowicie bezpłatny.
5. Autor tematu ma prawo odrzucać propozycje napisania/edycji pluginu bez uwzględnionego powodu.

6. Użytkownik który wysłał plugin do edycji zawierający niebezpieczne składniki zostaje natychmiastowo zgłoszony do administracji MPCForum.
7. Wszelakie łamanie praw autorskich podlega kodeksowi karnemu polskiego prawa.
8. Przy zleceniu edycji pluginu, bez uzyskania prawnej zgody autora pluginu, zlecenie będzie anulowane.
9. Autorskie pluginy zamieszczone na bukkit.org nie muszą posiadać linku skanu, ponieważ proces skanu leży po stronie dev.bukkit.org.

◈◈ Pluginy ◈◈

neon_line.png

dZytKk2.png
Nazwa: RandomTeleporter
Ver: 0.1
Opis: Po stworzeniu tabliczki z wyznaczonym tekstem staje się ona tabliczką teleportującą w losowe koordynaty.
Statystyki:

http://mcstats.org/plugin/RandomTeleporter

neon_line.png
qdnBacC.png
Nazwa: Plecaki
Ver: 0.1
Opis: Edytowany plugin MCPacks dla Garnizon
Statystyki:

http://mcstats.org/plugin/Plecaki

Download:

http://speedy.sh/tFstD/Plecaki-0.1.jar 
https://mega.co.nz/#!YdM1iITR!aH2zzb4sMHRWmvylUDKjCFaWUmwe8xtaXpE1ai42r6o

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/4dfaf5f6d7091daadb227bf96e20fd4ebc75b9648ea9ce5e740362de1a7402c9/analysis/1392121745/

neon_line.png

PODAWAJCIE SWOJE PROPOZYCJE, PYTANIA PONIŻEJ.
SUPPORT DOT. PLUGINÓW UDZIELANY W PONIŻEJ 

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Napisz plugin ze jak zaznacze teren i wpisze /pvpoff to nie bendzie tam pvp i nie bendzie mozna zadawac damage.

ps.

Zrobilem flage ale pisze not allowed pvp i zabiera 0.5hp.

Opublikowano

A ja mam wyzwanie :D

Plugin na craftowanie jakiegoś itemku (wymyśl co chcesz)

I co jakiś czas można go użyc i przywołuje on 3 szkielety które atakują wszystkie wrogie moby (inne moby muszą atakować te szkielety)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Napisz plugin ze jak zaznacze teren i wpisze /pvpoff to nie bendzie tam pvp i nie bendzie mozna zadawac damage.

ps.

Zrobilem flage ale pisze not allowed pvp i zabiera 0.5hp.

Takie coś zrób w WorldGuardzie, Na początek tworzysz teren (/rg d "NAZWA"), jeżeli znajduje się on na terenie innego cuboida nadajemy mu priorytet (/rg setpriority "NAZWA" 2) i na koniec ustawiamy flagę (/rg f NAZWA pvp deny). 

I co jakiś czas można go użyc i przywołuje on 3 szkielety które atakują wszystkie wrogie moby (inne moby muszą atakować te szkielety)

Widzę spore wyzwanie, ale sądzę że napisała byś sobie takie coś sama ;) A jeszcze do Ciebie pytanie czy masz jakiś testowy serwer, tak jak wcześniej miałaś u Piranessiego?

Przerob ten plugin :       

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/backpacks/

Zeby nie wyswietlaly sie komuniakty jak sie otwiera i zamyka Plecak :-/

A co do Ciebie, to już zaraz dodane będzie do tematu :)

no ja nie mogę. kolejny 'programista' na tym forum.

Hmmm. Nie wiem co chcesz przez to powiedzieć.

Opublikowano

Mogłbyś jakoś przerobić factions? Żeby te wiadomości i inne komunikaty były w osobnym pliku .yml, żeby łatwo było spolszczyć.

Jak to zrobisz to jesteś moim mistrzem :D

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

nie mam :> i on raczej nie miał być testowy... tak to jest jak sie chłopacy dogadają :D

Co do mojego wyzywania :> oczywiście że dam rade napisać, nie dała bym wyzwania którego sama nie umiem :D a dużo kodu nawet nie trzeba :P tylko trochę się pomęczyć. Szkoda że nie podejmujesz :<

BukkitSmerf

Opublikowano

To ja mam malutkie wyzwanie dla ciebie.

Ranking ELO.

Komenda /top - Top 10 oczywiście,

Aktualizacja Topki co chwilę

Komenda /dane <nick gracza> - Pokazuje statystyki podanego gracza

Myślę, że jest to proste.

Opublikowano

Drogi aramku,dziala ale na battleaxe z moda nie ;[ mam mcpc+

W modach nie bawię się :(

Widzę, że Karolina dalej swoje.

Aramku skoro taki dobry jesteś to może coś na miano Citizens ? :-)

+ jakieś 500 innych opcji, jak ataki, super moce, questy w tym itp.

A czy gdzieś uwzględniłem że jestem "taki dobry"? Nie, a więc proszę byś nie pisał tak... A co do takiego pluginu to nie jest godzinka roboty i raczej nie napiszę :)

To ja mam malutkie wyzwanie dla ciebie.

Ranking ELO.

Komenda /top - Top 10 oczywiście,

Aktualizacja Topki co chwilę

Komenda /dane <nick gracza> - Pokazuje statystyki podanego gracza

Myślę, że jest to proste.

Jak będę miał więcej czasu to napiszę. Ale będziesz mógł znaleźć taki plugin w tym temacie :)

Opublikowano

Napisz Plugin ze jak kliniesz na przedmiot w ramce to dostaniesz to co jest w ramce np. jest Sobie ramka w srodku jest miecz klikasz na ta ramke dostajesz miecz do eq a tamten miecz w ramce zostaje i czeka na nowego gracza

SS ze cos takiego isntnieje na innym serwerze :

2014-02-11-17-24-02.jpg

Dzieki za Edycje Pluginy na Plecaki Wielkie Dzieki dziala i Przyda sie tylko mnie dziwi ze normalny plugin ma 16 mb a twoj ma powyzej 19 -,-

Opublikowano

@Up Haha, dobry jesteś! takie coś przede wszystkim nie za free, w dodatku kilka tygodni roboty. :-)

@top plugin na ranking, top 10, mozliwosc sprawdzenia statystyk komendą /statystyki <nazwa>

Opublikowano

Aramek i pisanie pluginów xD Śmieszne.

Jeśli na prawdę masz zamiar pisać plugny/edytować istniejące, to chciałbym sprawdzić twój poziom tym wyzwaniem:

- Plugin na gildie:

- Tworzenie terenu (możesz wykorzystać WorldGuarda)

- Komenda typu "/zaloz <tag> <nazwa>"

- Dodawanie do gildii

- Zmiana koloru nicku osób z gildii (na zielony, wykorzytując jedynie API Bukkita)

- Zmiana lidera

- Wszystko odnośnie gildii zapisywane w MySQL.

- Wymagane itemki - 1 blok diamentowy, 2 blok złota, 3 bloki emeraldu (przykładowo)

Plugin prosty i szybki do napisania, więc myślę że nie zajmie Ci dłużej niż 1-2 dni. ;)

Możesz dorzucić jakieś dodatkowe funkcje/efekty, np. przy utworzeniu gildii wysyłanie komunikatu na cały serwer itp.

Opublikowano

Jeśli na prawdę masz zamiar pisać plugny/edytować istniejące, to chciałbym sprawdzić twój poziom tym wyzwaniem:

- Plugin na gildie:

- Dodawanie do gildii

- Zmiana koloru nicku osób z gildii (na zielony, wykorzytując jedynie API Bukkita)

- Zmiana lidera

- Wymagane itemki - 1 blok diamentowy, 2 blok złota, 3 bloki emeraldu (przykładowo)

Plugin prosty i szybki do napisania, więc myślę że nie zajmie Ci dłużej niż 1-2 dni. ;)

Możesz dorzucić jakieś dodatkowe funkcje/efekty, np. przy utworzeniu gildii wysyłanie komunikatu na cały serwer itp.

Niestety Ale używając API bukkita nie zmienisz koloru nicku tylko dla wybranych graczy (bo z tego co rozumiem chcesz by tylko gracze z tej samej gildii widzieli się na zielono) :> No chyba że jest jakaś tajemnicza metoda... to mnie oświeć

Pomijam to że ten plugin jest łatwy tylko czasochłonny...

Moja wyzwanie było odwrotne :< trudniejsze ale za to w miarę małe

EDIT down:

@shooly

No to zdecydowanie się da :P i chyba każdy powinien sobie z tym poradzić

Ale nie wydaje mi się by komuś chciało się pisać coś dużego :> DOBRE Gildie to kilka/kilkanaście tygodni :P

BukkitSmerf

Opublikowano

@UP

Chodzi mi oto, aby gracze którzy są w jakiejkolwiek gildii mieli inny kolor co jest wykonalne przy użyciu API Bukkita. ;)

No widzisz, ty dajesz trudne ale krótkie, a ja łatwe ale długie :P

Opublikowano

Jakbys umiał i mógł to bym poprosił o plugin na ranking, nie taki zwykly, że jak kogoś zabijesz to dostajesz +1. Tylko jak zabijesz kogos to dostajesz ileś tam rankingu i czym wiecej tego rankingu tym jesteś wyżej. Coś w stylu rankingu, który znajduje się na skkfa. Fajnie byloby gdybyś dodal www i polaczenie z bazą danych. Dzięki ;3

Opublikowano

Zrób paczke serwerowa taka jak na mchc.pl hardcore rzucane tnt oraz cobblestone X kontakt skype: ziembi_02 ;)

On nie robi paczek tylko pluginy, myśl..

Do tego widzę że masz -13 skoro masz zamiar kopiować w 100% inne serwery.

Napisz Plugin ze jak kliniesz na przedmiot w ramce to dostaniesz to co jest w ramce np. jest Sobie ramka w srodku jest miecz klikasz na ta ramke dostajesz miecz do eq a tamten miecz w ramce zostaje i czeka na nowego gracza

2014-02-11-17-24-02.jpg

Dzieki za Edycje Pluginy na Plecaki Wielkie Dzieki dziala i Przyda sie tylko mnie dziwi ze normalny plugin ma 16 mb a twoj ma powyzej 19 -,-

Jak już to nie mb tylko kb.

Może dlatego że spolszczenie zajmuje trochę więcej niż po ang ?

W kodzie nie ma nic co by dawało op'a / niszczyło serwer itp.

@Up Haha, dobry jesteś! takie coś przede wszystkim nie za free, w dodatku kilka tygodni roboty. :-)

@top plugin na ranking, top 10, mozliwosc sprawdzenia statystyk komendą /statystyki <nazwa>

Nie wiem po co ten post i powinien być zaliczony jako spam i nadane % ponieważ nic to nie wnosi do tematu.

Co do rankingu to już pisał post więc to też jest bezsensowne nabicie postów.

zrobil bys mi paczke pluginow pod serwer survival+frakcje? gildie za itemy? odpisz na skype

On nie robi paczek tylko pluginy.

- Plugin na gildie:

- Dodawanie do gildii

- Zmiana lidera

Widzę kolejny kozaczek który chce za darmo plugin na gildie tak jak na skkf/mchc.

Założę się że nie chcesz aby on napisał ten plugin jako wyzwanie tylko dlatego że nie masz żadnego pluginu na gildie i chcesz mieć go za free dla siebie.

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

2014-02-11-17-24-02.jpg

Większy bo dodane statystyki :) A co do pluginu to możliwe że będzie już na pojutrze.

Zrób paczke serwerowa taka jak na mchc.pl hardcore rzucane tnt oraz cobblestone X kontakt skype: ziembi_02 ;)

Trochę dużo pracy i raczej nie zrobię ponieważ by nie było "autorskich" serwerów.

@shooly

Będzie, ale nie mam zbyt czasu obecnie... 

@treetree 

Możliwe że będę robił paczki serwerowe :) I dzięki za tak długi post :)

Oraz plugin na ranking już wkrótce ;x

Opublikowano

Widzę kolejny kozaczek który chce za darmo plugin na gildie tak jak na skkf/mchc.

Założę się że nie chcesz aby on napisał ten plugin jako wyzwanie tylko dlatego że nie masz żadnego pluginu na gildie i chcesz mieć go za free dla siebie.

Nie no fajnie, tylko szkoda że pisze pluginy na serwer dla Youtuberów (nie, nie tych mających 1k widzów, tylko tych mających 300k+ widzów), a tam raczej takie coś by nie przeszło bo bym cały czas musiał do jakiegoś programisty pisać xD

Jak chcesz to mogę napisać taki plugin jaki opisałem dla udowodnienia że sam mogę coś takiego zrobić ;)

BTW. Jeśli miałbym ten plugin który opisałem używać na jakimś serwerze (i to jeszcze napisany przez Aramka) to musiałbym być debilem. W dodatku wolałbym już użyć Factions.

Jeśli masz coś jeszcze do dodania to możemy porozmawiać na TeamSpeaku. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...