Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Patch notes 4.2

doxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dat nerf Kayle,nie wiem po co kolejny support,niech się biorą z Gragas'a,czy tam Orianne ale nie za mojego archanioła ^^

Że tak powiem, spierdalaj od mojego grubasa!

Patch zdecydowanie na plus. 

b_560_95_1.png

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

spoko, tylko mogli zwiekszyć koszt many q ziggsa, znerfić gragasa, rakietona i z deka zbalansować luszjana D: swoja droga oriannie nerf niepotrzebny bo nie ma escape żadnego i jest easy do zgankowania + nie trzeba umieć grac a nie jak ziggsem q,aa,e,q,q,aa i kill D:

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Czekaj na mnie mój raczku !! Ah ten skarner , zobaczę jutro dżunglę z tym potworem , będzie szybko z tym Q ;D ale trzeba będzie złożyć lifesteal'a ;/ no cóż się pozyje się zobaczy.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Kurwa, mogli bardziej zjebać mi tą Kayli. Zamiast zabrać się za skiny do postaci, buffy tych, co są free kill na linii, to wolą odpierdolić manianę z tymi, co są dobre takie, jakie są. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Yasuo nadal będzie mnie wkurwiał, dopóki sam go nie kupię. Chwała im za to, że nie ruszali mojej Jinx przed tym, jak ją kupuję.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ja nie czaje was z tym Yasuo. Jest strasznie słaby w early na midzie i ja taką LB czy Katariną go robię przed 6 lvlem.. Potem też nie jest użyteczny bo pada na combo.

Opublikowano

Leciutki nerf na Yasuo - bardzo dobrze :D

Reszta postaci ujdzie :D

Opublikowano

[Pytanie xD] Wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z tymi "unoszącymi się tekstami" ? 

Prawidłowo że lekko znerfili Yasuo ;-; 

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Pasjonat
Opublikowano

[Pytanie xD] Wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z tymi "unoszącymi się tekstami" ?

Prawidłowo że lekko znerfili Yasuo ;-;

W oryginalne było "floating texts"

Chodzi o takie które zostawały ci na ekranie przez jakiś czas.

.

Opublikowano

Bosze ty widzisz i nie grzmisz.

Z 55% na q kha do 45% dobra okej to jeszcze mogę znieść, ale żeby teraz jebnąć 35% ? Nie wiem co oni chcą osiągnąć.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Bosze ty widzisz i nie grzmisz.

Z 55% na q kha do 45% dobra okej to jeszcze mogę znieść, ale żeby teraz jebnąć 35% ? Nie wiem co oni chcą osiągnąć.

Boże, Ty widzisz i nie grzmisz. Tylko na Twisted Treeline geniuszu

Opublikowano

Czy też po tym patchu macie jakiś błąd, mianowicie, że Client verson 4.costamcostam is rejected by server?

Jak to naprawić?

Opublikowano

Ja nie czaje was z tym Yasuo. Jest strasznie słaby w early na midzie i ja taką LB czy Katariną go robię przed 6 lvlem.. Potem też nie jest użyteczny bo pada na combo.

Jak ktoś nie potrafi grać to jest słaby. Na ~50 gier rankingowych Nim przegrałem może 6/7 razy (3 razy na Malzachara, raz na LB i jeżeli się nie mylę na Kayle także raz(2) ).

Co do samego nerfa Yasuo - nieodczuwalny bo już patrzyłem : ]

Opublikowano

Ulty Xeratha wygląda o milion razy gorzej moim zdaniem niż przedtem... Wgl w trakcie gry na mapie widać jakieś takie kreski tak jak by zasięgu które się powiększają w kółku. Nie mam pojęcia co to jest. xD

Opublikowano

Myślicie ze nadal warto kupić ziggsa? Bo właśnie na niego zbieralem.

A co do xeratha gral nim juz ktos? Jak wroce to odrazu zwracac czy isc carrowac gry? ^^

Opublikowano

Nerf na Kayle trochę słaby , reszta w porządku. Ciekawią mnie zaś zmiany w kolejności wybierania championów zwłaszcza w duo z  różnych lig.

sygnahex.png

muzyka :x.

Opublikowano

A jak gra tylko na trójkach to co wtedy?

imo nerf yasuo i tak go nie ruszy, op ścierwo w rękach dobrego gracza

Opublikowano

Zapewne częściowo powtórzę opinie z poprzednich postów, ale chciałbym dorzucić coś od siebie :)

Xerath - champion którym nie gram, jego mechanika mi nie dopasowała. Moim zdaniem nadal nie będzie zbyt często grany,out of meta; burst go nie uratuje, zero mobilności, stosunkowo wysokie koszty many. Aczkolwiek teraz łatwiejszy do grania niż poprzednio.

Skarner - kiedyś dość popularny champion, później całkowicie wypadł z mety ze względu na tragiczne 1v1 i mega podatność na kitowanie. Nie gram junglerami więc nie mam za dużo do powiedzenia, ale wydaje mi się, że nie wróci do łask.

Ashe - całkiem przyjemna zmiana, 3 golda zamiast 1 na początku - niby nic, a cieszy. 

Mundo - jak najbardziej na plus, ja od siebie zmniejszyłbym mu odrobinkę statystyki początkowe. 

Evelynn - moim zdaniem nadal mocna, ludzi odrzucił ten nerf i jakoś przestali nią grać, nie rozumiem dlaczego. Zmiana z tego patcha właściwie nic nie wnosi.

Kayle - nerf zasłużony, widać, że Riot próbuje nakłonić bardziej do gry na supporcie. Kayle aktualnie była bardzo mocna i zmiana przelicznika na Q jak najbardziej na plus. Zmiany W i R pomagają grając także na midzie - darmowe ulti zwiększa odrobinę potencjał, często zdarzało się że w walce brakowało many właśnie na erkę. Bonus do speeda skalujący się z ap wydaje mi się niepotrzebny.

Riven - po poprzednich nerfach nie morduje już tak jak robiła to wcześniej. Ciężko mi się odnieść do tych zmian - zmniejszenie biernego hp regenu osłabia early game, ale jeśli gracz ma wystarczający refleks, zwiększona tarcza zapewnia mniejszą utratę zdrowia [np od poke matchupów], w sumie wychodzi na zero.

Thresh - powinien zostać mocniej znerfiony. Można to wywnioskować chociażby z tego, że jest grany po prostu w każdym meczu. Aktualnie najmocniejszy support, który powinien zostać trochę utemperowany. Nerf dobry, ale za mało.

Yasuo - tak naprawdę osłabiona została jedynie tarcza z pasywa. Brakuje mi nerfów na: cd Q, E [chociażby zwiększenie dmg ze skokami], cd R, crit chance z pasywa. Postać nadal zbyt mocna, lepiej banować. 

Ziggs - zmiany uderzają w jego push, który był zbyt mocny. Ciekawy nerf pasywki, na plus. Champion nadal bardzo mocny, dodałbym mu kilka punktów kosztu many na Q albo wydłużył minimalnie cd na Q. 

To takie moje schematyczne i krótkie przemyślenia na temat obecnego patcha. Zdecydowanie brakuje mi tu nerfów na elise, gragasa [!], kassadina, kha'zixa [nie biorę pod uwagę nerfów na 3v3, omawiam jedynie 5v5], pantheona [niewielki], leone [niewielki], do tego oczywiście yasuo.

Opublikowano

No właśnie ;x A to był mój main na tą mape. Nie rozumiem po co oni cały czas go nerfią. Był już nerfiony kilka razy.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Grałem sobie Yasuo przed przeczytaniem patch notesów i powiem wam że nic nie jest odczuwalne. Najgorszą rzeczą było usunięcie tego przycisku i miejsca na powiadomienia w launcherze, teraz jak na niego patrze wydaje się być pusty ;)

Aaaa.... i fajnie że zmienili obrazki sorace i ashe, przyda się ;)

928011413476457403957.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...