Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer z MODAMI! 1.6.4 [17 Modow przygodowych] [Mila atmosfera] [Administracja na Survivalu] [Paczka i opisy modow w temacje] [+Podstawowe Pluginy] !

craftserve1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Za dużo modów to też zły pomysł. Moim zdaniem najważniejsze aby mody były ze sobą spójne, co w przypadku poleconych przeze mnie jak najbardziej się sprawdza. Osobiście najlepiej dla mnie byłoby jakbyś użył po prostu całej mojej paczki ale nie chce blokować twojej inwencji twórczej i potencjału xD. Za to mogę podać całą listę modów z których korzystam może coś jeszcze ci się spodoba.

Poza tymi co wymieniłem korzystam jeszcze z:

Chococraft - Ptaszki które mają podobne funkcje co konie tylko trochę ciekawsze

CraftAndEnchant - inny sposób enchantowania, ale z tym dużo zabawy żeby przystosować do reszty

CraftingPillrs - fajne do pokazania jak coś się craftuje kolegom itp.

ExpChest- da się zapisać swój exp w skrzyni

Novamenu - nowy lepszy wygląd interfejsu

ReiMinimap zamiast Zan's minimap - jeśli serwer PvP to sprawdza się lepiej

BetterPvP - najlepszy pomocnik jak dla mnie. Wszystkie potrzebne informacje są na ekranie

Resztę już napisałem. Na tej paczuszce nawet chciało mi się zagrać singla xD

bipsMal.png

Opublikowano

Za dużo modów to też zły pomysł. Moim zdaniem najważniejsze aby mody były ze sobą spójne, co w przypadku poleconych przeze mnie jak najbardziej się sprawdza. Osobiście najlepiej dla mnie byłoby jakbyś użył po prostu całej mojej paczki ale nie chce blokować twojej inwencji twórczej i potencjału xD. Za to mogę podać całą listę modów z których korzystam może coś jeszcze ci się spodoba.

Poza tymi co wymieniłem korzystam jeszcze z:

Chococraft - Ptaszki które mają podobne funkcje co konie tylko trochę ciekawsze

CraftAndEnchant - inny sposób enchantowania, ale z tym dużo zabawy żeby przystosować do reszty

CraftingPillrs - fajne do pokazania jak coś się craftuje kolegom itp.

ExpChest- da się zapisać swój exp w skrzyni

Novamenu - nowy lepszy wygląd interfejsu

ReiMinimap zamiast Zan's minimap - jeśli serwer PvP to sprawdza się lepiej

BetterPvP - najlepszy pomocnik jak dla mnie. Wszystkie potrzebne informacje są na ekranie

Resztę już napisałem. Na tej paczuszce nawet chciało mi się zagrać singla xD

Postaram sie dodac niektore :D, w sobote o 24.00 bede robil paczke 1.1 :D

Opublikowano

Polecałbym wgrać LWC, gdyż przyda się do blokady skrzyń, urządzeń itp. z modów, sam cuboid takiego bezpieczeństwa nie daje.

Miałem farta, że nie korzystałem z magazynu skrzynkami z modów, bo już ktoś do mnie przylazł :D

Jedyne co straciłem to formy do tinkera, w sumie żadna strata, ale to jest też ostrzeżenie dla innych graczy by uważali na własne itemy.

------------------

A i jeszcze radzę zablokować wybuchy creepów itp. na cuboidach, ktoś przylezie nawet do skrzynki chronionej przez cuba z creepem i jest lipa.

Opublikowano

Pomysł serwera jest ok ale do dobrego serwera sporo mu brakuje. Pierwsze moje zastrzeżenie to pluginy. Nie widzę nic co blokuje działanie modów np. Thaumcrafta. Zabezpieczenie przed nim jest trudne, naprawdę bardzo trudne ale tu nie ma kompletnie nic. Znam się na tym tylko trochę, więc nic konkretnego nie doradzę ale jeśli mają być już działki to muszą gwarantować jakieś bezpieczeństwo. Blokowanie skrzynek itp. może zapewnić mod który poleciłem czyli Better Storage, bo kiedy założymy kłódkę nikt nie może nic zrobić, dopóki nie rozwali kłódki. Kolejna rzecz to /dom /ustaw-dom co to ***** ma być, nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia ale wolę stare /home i /sethome, bo potrafię to wystukać znacznie szybciej. Ogólnie widzę dobre podejście ale ten serwer nadal jest dla mnie w wersji wczesnej bety lub później alphy. Wiem, że pisałem iż nie znam się na pluginach jednak mimo wszystko trochę na ten temat wiem, więc być może mógłbym pomóc. I jest jedna rzecz którą chciałbym wiedzieć; jaki to ma być typ serwera, bo mody są przygodowe - to bardzo dobrze. Nie wiem natomiast czy to PvP, FB, czy jakiś mix. Ostatnie pytanie w tym poście: Czy Właściciel lub ktoś z teamu zna się dobrze(naprawdę dobrze) na pluginach i ich konfiguracji, bo chętnie poznam taką osobę :)

p.s. nie wiem co dodaje ropę ale wywalcie to, błagam T.T

bipsMal.png

Opublikowano

Pomysł serwera jest ok ale do dobrego serwera sporo mu brakuje. Pierwsze moje zastrzeżenie to pluginy. Nie widzę nic co blokuje działanie modów np. Thaumcrafta. Zabezpieczenie przed nim jest trudne, naprawdę bardzo trudne ale tu nie ma kompletnie nic. Znam się na tym tylko trochę, więc nic konkretnego nie doradzę ale jeśli mają być już działki to muszą gwarantować jakieś bezpieczeństwo. Blokowanie skrzynek itp. może zapewnić mod który poleciłem czyli Better Storage, bo kiedy założymy kłódkę nikt nie może nic zrobić, dopóki nie rozwali kłódki. Kolejna rzecz to /dom /ustaw-dom co to ***** ma być, nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia ale wolę stare /home i /sethome, bo potrafię to wystukać znacznie szybciej. Ogólnie widzę dobre podejście ale ten serwer nadal jest dla mnie w wersji wczesnej bety lub później alphy. Wiem, że pisałem iż nie znam się na pluginach jednak mimo wszystko trochę na ten temat wiem, więc być może mógłbym pomóc. I jest jedna rzecz którą chciałbym wiedzieć; jaki to ma być typ serwera, bo mody są przygodowe - to bardzo dobrze. Nie wiem natomiast czy to PvP, FB, czy jakiś mix. Ostatnie pytanie w tym poście: Czy Właściciel lub ktoś z teamu zna się dobrze(naprawdę dobrze) na pluginach i ich konfiguracji, bo chętnie poznam taką osobę :)

p.s. nie wiem co dodaje ropę ale wywalcie to, błagam T.T

Jest to survival :D, a LWC nie moge dodac poniewaz nie dziala permissions na MCPC+ Po prostu prawie wszystkie pluginy piszemy recznie :D

Jest to nasz najwiekszy prolem ale postaramy sie napisac podobny plugin do LWC :D

Opublikowano

Siemano serwer jest zajebis... bo ale Ementan mamy problem bo wpisalem komende i serwer siw wyłączył :D zbugowana komenda hehe 

Jaka wpisales? hehe :D

Server padl z przeciazenia :D

@ref

Opublikowano

LWC nie. Ja tam wolałbym jakieś mody przygodowe, na dungeony, nowe bronie, rudy itd.

My juz piszemy Plugin na to :D

w sobote o godzinie 23:59 robie 1.1 :D, Na niedziele rano bedzie new paczka z nowymi modami :D

Opublikowano

Ile będzie "nowych" modów i jakie ? Podaj listę, bo nie wiem czy zaczynać grę, bo po tych modach co sa w prezentacji to chętnie bym zagrał; serwer bez tryliarda modów ale z najlepszymi modami.

Opublikowano

Ile będzie "nowych" modów i jakie ? Podaj listę, bo nie wiem czy zaczynać grę, bo po tych modach co sa w prezentacji to chętnie bym zagrał; serwer bez tryliarda modów ale z najlepszymi modami.

Mody sa zaplanowane na dole strony download.czarno.pl :P

Opublikowano

Nie dodawajcie The Lord of 

Przynajmniej podaj jakiś powód dlaczego by mieli nie dodawać, z twojej wypowiedzi można po prostu stwierdzić, że nie lubisz tego lub coś w tym stylu ;d

Opublikowano

Nie dodawajcie The Lord of 

Moim zdaniem ten mod jest ciekawy ;p

Tyle propozycji było, a nic się nie pojawiło nowego na tej stronie :D

Nom, narazie nie mam czasu dopisywac na stronie :P

ale juz jutro rano bedzie paczka! 1.1

Opublikowano

Serwer wczoraj działał normalnie, dziś Can't reach the server, mimo to jak klikam connect to wyskakuje connect:refused.

Opublikowano

Przynajmniej podaj jakiś powód dlaczego by mieli nie dodawać, z twojej wypowiedzi można po prostu stwierdzić, że nie lubisz tego lub coś w tym stylu ;d

Dlatego że tam będzie totalny chaos a o obiążeniu maszyny to ja już nie mówie i tak nie gram na tym serwerze bo nie ma komendy /tpa a to jest dość przydatna komenda jak grasz z kolegą ;)

Opublikowano

Dlatego że tam będzie totalny chaos a o obiążeniu maszyny to ja już nie mówie i tak nie gram na tym serwerze bo nie ma komendy /tpa a to jest dość przydatna komenda jak grasz z kolegą ;)

Ta komenda juz jest!

Serwer wylaczony do niedzielnego rana!

Opublikowano

Dodaj Train Craft i zrób jakiś wątek, że "państwo" zatrudnia inżynierów, kanarów i maszynistów do prowadzenia kolei. Koleją można dojechać do pracy itp. :p

Opublikowano

Start wersji 1.1!
Dodane Mody:

DamageIndicators - Gdy uderzymy kogos lub cos to nam sie pokazuje ilosc jego zycia.
Metallurgy - Dodaje do naszej gry wiecej narzedzi, EQ itp!
More-Furnaces - Dodaje nowe Piecyki!
RancraftPengForge - Chcesz pierwszy raz w Minecraft spotkac Pingwina? i zrobic sobie z niego zbroje?
More Nature - Cos podobnego do Mo'Creatures, Ale inne zwierzeta/potwory.
Forestry - Pszczulki, Specialne drzewa, Automatyczne farmy itp!
Sync - Chcesz zrobic wlasnego klona? Nic trudnego!.
BetterStorage - Od teraz mozesz zalozyc kutke na skrzynie i posiadac wlasny klucz

(Paczke 1.1 mozna pobrac rano) Teraz mi sie wysyla paczka o 02:08 godzinie :D

Opublikowano

Cieniutko. Tylko jeden mod z moich wszystkich propozycji został dodany i to ten który miał być tylko zastępstwem dla innego. I jeszcze to Forestry... na każdym technicznym to jest i mam już tego serdecznie dośyć. Poza tym nowa paczka też waży strasznie dużo nie wiedzieć czemu. Jak ja dam wasze mody do swojej paczki to wszystko zajmuje połowę mniej.

bipsMal.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...