Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer z MODAMI! 1.6.4 [17 Modow przygodowych] [Mila atmosfera] [Administracja na Survivalu] [Paczka i opisy modow w temacje] [+Podstawowe Pluginy] !

craftserve1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A jak to będzie z wersją 1.1 ?? Zostanie dodana jakaś mapa surowcowa by mieć skąd pozyskać nowe surowce czy reset tej co jest ?? :D

Stara mapa zostanie, Ale zostanie dodana zpecjalna mapa dla Quary :D

Paczka Za Dużo Waży Ale I Tak Zagram :3

Nie wazne ile paczka wazy ;p, wazne jak sie gra!, (w wersij 1.1 bedzie mniej wazyla)

PS. na stronie ModPack sa juz zaplanowane Mody :P, Mozecie tutaj na forum dawac propozycje :D (Ale musza byc to mody przygodowe ;p)

Opublikowano

Moje Propozycje Na Mody:

- Thaumic Tinkerer (Addon Thaumcraft)

- Thaumcraft Extras (Addon Thaumcraft)

- Buffed Tools (Randomowe dodatkowe staty przy craftowaniu narzędzi typu szybkość kopania, obrażenia, nawet ujemne mogą być)

- Plunder Rummage (Poszukiwanie skarbów z map zabitych potworów :3)

- Infernal Mobs (Zabijanie potworów staje się trudniejsze)

Mniej lub wcale przygodowe, w końcu propozycje :D

- Better Furnaces (Więcej lepszych piecyków)

- Super Crafting Frame (Natychmiastowe craftowanie danego przedmiotu z ramki xD)

Opublikowano

Ja Bym Chętnie Dodal

Build Craft'a  - Automatyczna Kopalnia

Dynamic Light - Gdy Mamy Pochodnie W Lapce Oswietla Nam Droge Albo Zloty Chelm Na Glowie :)

i Coś Na Nowe Kilofy itd xD

Mój Serwer Treningowy PvP IP APVP.PL

Opublikowano

Ja Bym Chętnie Dodal

Build Craft'a  - Automatyczna Kopalnia

Dynamic Light - Gdy Mamy Pochodnie W Lapce Oswietla Nam Droge Albo Zloty Chelm Na Glowie :)

i Coś Na Nowe Kilofy itd xD

BuildCraft juz jest a Dynamic Light zostal dodany do zaplanowanych ;p

Moje Propozycje Na Mody:

- Thaumic Tinkerer (Addon Thaumcraft)

- Thaumcraft Extras (Addon Thaumcraft)

- Buffed Tools (Randomowe dodatkowe staty przy craftowaniu narzędzi typu szybkość kopania, obrażenia, nawet ujemne mogą być)

- Plunder Rummage (Poszukiwanie skarbów z map zabitych potworów :3)

- Infernal Mobs (Zabijanie potworów staje się trudniejsze)

Mniej lub wcale przygodowe, w końcu propozycje :D

- Better Furnaces (Więcej lepszych piecyków)

- Super Crafting Frame (Natychmiastowe craftowanie danego przedmiotu z ramki xD)

Postaram sie dodac te addony i Infernal Mobs ;D

Opublikowano

Wbiję i myślę że nie jest potrzebna większa paczka modów bo są one ciekawe a po za tym mój komputer nie obsłuży większej ilości ;)

Opublikowano

Wbiję i myślę że nie jest potrzebna większa paczka modów bo są one ciekawe a po za tym mój komputer nie obsłuży większej ilości ;)

Wlasnie paczke robie dla tych slabszych komputerow :D, Stosuje sie takimi modami ktore nie beda az tak zwalnialy procesu komputera :D

Opublikowano

Jeśli usunęłoby się GalactiCraft i BuildCraft'a. Byłaby to paczka przygodowa. Jednak jest ona mieszana. Zagram i zobaczę jak to będzie.

+ Nie polecam dawać dużo modów typu "indrustial", bo one się robią nudne. Jest dużo serwerów Technic.

Opublikowano

Jeśli usunęłoby się GalactiCraft i BuildCraft'a. Byłaby to paczka przygodowa. Jednak jest ona mieszana. Zagram i zobaczę jak to będzie.

+ Nie polecam dawać dużo modów typu "indrustial", bo one się robią nudne. Jest dużo serwerów Technic.

Nom, Dlatego nie dodaje IC2 :D

a te 2 mody zostana :P

Opublikowano

Skoro przyszedł czas na propozycje to też coś powiem (czekam na 1.1 :)).

• Mo'Creatures - wiadomo co to jest, wyszedł już na 1.6.4, tylko dobrze skonfigurować :P
  • Torch Levers - ukryte przejścia i inne fajne pierdołki
  • Infernal Mobs - jak najbardziej, tylko dobra konfiguracja jest tu bardzo ważna (bo może się stać tak, że slime będzie hiperbossem przez przypadek i nie do zayeahbunny'ia)
  • Hardcore Ender Expansion - wreszcie jest powód żeby pójść do Endu :)))
  • v_ Damage Indicators - bo nie widzę go na liście
  • GraveStone - fajne i trudne dungeony, no i nagrobki
  • HoloInventory - widzisz co jest w skrzyni itp. bez jej otwierania (Jak w nowej wersji wywala po postawieniu jukeboxa to posiadam starszą bez tego problemu)
  • v_ Animated Player - ciekawsze animacje ruchu cieszą oko
  • Millenaire - zostań kimś w pięknej wiosce z 'inteligentnymi' NPC'ami. 
  • Addony do TC: Forbidden Magic,  Thaumic Tinkereer !, Thaumic Exploration, Advanced Thaumathurgy, Player Beacons
  • I coś co wykopałem nie dawno a jest b00skie: Zelda Sword Skills http://www.minecraftforum.net/topic/2239063-164forge-zelda-sword-skills-v0512-antique-atlas-support/

Sam mam swoją paczkę i nawet planowałem serwer ale jestem leniwy i nie znam się na pluginach, więc nic z tego. Chętnie doradzę w razie problemów :) Wszystkie mody przetestowane i świetnie ze sobą współgrają, jednocześnie nadając klimatu typowego RPG.

v_ - każdy może dodać sobie sam ale w paczce będzie im lepiej xP

bipsMal.png

Opublikowano

Skoro przyszedł czas na propozycje to też coś powiem (czekam na 1.1 :)).

• Mo'Creatures - wiadomo co to jest, wyszedł już na 1.6.4, tylko dobrze skonfigurować :P
  • Torch Levers - ukryte przejścia i inne fajne pierdołki
  • Infernal Mobs - jak najbardziej, tylko dobra konfiguracja jest tu bardzo ważna (bo może się stać tak, że slime będzie hiperbossem przez przypadek i nie do zayeahbunny'ia)
  • Hardcore Ender Expansion - wreszcie jest powód żeby pójść do Endu :)))
  • v_ Damage Indicators - bo nie widzę go na liście
  • GraveStone - fajne i trudne dungeony, no i nagrobki
  • HoloInventory - widzisz co jest w skrzyni itp. bez jej otwierania (Jak w nowej wersji wywala po postawieniu jukeboxa to posiadam starszą bez tego problemu)
  • v_ Animated Player - ciekawsze animacje ruchu cieszą oko
  • Millenaire - zostań kimś w pięknej wiosce z 'inteligentnymi' NPC'ami. 
  • Addony do TC: Forbidden Magic,  Thaumic Tinkereer !, Thaumic Exploration, Advanced Thaumathurgy, Player Beacons
  • I coś co wykopałem nie dawno a jest b00skie: Zelda Sword Skills http://www.minecraftforum.net/topic/2239063-164forge-zelda-sword-skills-v0512-antique-atlas-support/

Sam mam swoją paczkę i nawet planowałem serwer ale jestem leniwy i nie znam się na pluginach, więc nic z tego. Chętnie doradzę w razie problemów :) Wszystkie mody przetestowane i świetnie ze sobą współgrają, jednocześnie nadając klimatu typowego RPG.

v_ - każdy może dodać sobie sam ale w paczce będzie im lepiej xP

Nom, Spróbuje dodac :D, ale MoCreatures nie moge dodac w paczce :P

Opublikowano

Niby tak ale zawsze można pokombinować z luncherem czy coś. Obawa o prawa autorskie wydaje mi się dziwna, bo wątpię, że człowiek któremu zależy na pociągnięciu do odpowiedzialności osobę niewłaściwie wykorzystującą ten mod trafi akurat na twój serwer i ściągnie paczkę żeby to potwierdzić. Nie spotkałem jeszcze obcokrajowca na polskim serwerze, może to dlatego xD Zawsze jest jakieś wyjście. I kiedy mogę oczekiwać nowej paczki, bo chciałbym już zagrać?  :)

Zamiast backpack'ów i ironchest'ów proponuję moda Better Storage:

+ dwa w jednym

+ plecak trzeba założyć na siebie lub postawić na ziemi(w zależności od konfiguracji) aby go otworzyć

+ ma wspólną część z Thaumcraftem

+ dodaje różne klucze i enchanty do nich (zabawa zacznie się jak ktoś zgubi klucze xD)

+ wygląda lepiej

- teoretycznie nadal beta chodź bardzo stabilna

bipsMal.png

Opublikowano

Niby tak ale zawsze można pokombinować z luncherem czy coś. Obawa o prawa autorskie wydaje mi się dziwna, bo wątpię, że człowiek któremu zależy na pociągnięciu do odpowiedzialności osobę niewłaściwie wykorzystującą ten mod trafi akurat na twój serwer i ściągnie paczkę żeby to potwierdzić. Nie spotkałem jeszcze obcokrajowca na polskim serwerze, może to dlatego xD Zawsze jest jakieś wyjście. I kiedy mogę oczekiwać nowej paczki, bo chciałbym już zagrać?  :)

Zamiast backpack'ów i ironchest'ów proponuję moda Better Storage:

+ dwa w jednym

+ plecak trzeba założyć na siebie lub postawić na ziemi(w zależności od konfiguracji) aby go otworzyć

+ ma wspólną część z Thaumcraftem

+ dodaje różne klucze i enchanty do nich (zabawa zacznie się jak ktoś zgubi klucze xD)

+ wygląda lepiej

- teoretycznie nadal beta chodź bardzo stabilna

Odnosnie Batter Storage pomysle!, Wydaje mi sie to ciekawy mod!, Wersja 1.1 wyjdzie w sobote/niedziele (w nocy) :D

Opublikowano

Wtedy ten serwer nie był by lepszy tylko do bani. Jest już sporo serwerów technicznych, w sumie to prawie wszystkie. Mi to się przejadło już rok temu albo wcześniej. Dlatego mam nadzieję, że tu będzie inaczej.

bipsMal.png

Opublikowano

OK, tylko jeśli możesz napisz co się zmieni, takie "features", bo nie lubię czekać na kota w worku xD

Na stronce downloadu masz napisane "Mody zaplanowane", sa one tez opisane :D

Paczka bardzo fajna ale gdyby jeszcze był gregtech i industrialcraft 2 to by była jeszcze fajniejsza.

Nie dodam tych modow bo one  juz staja sie nudne...

Wtedy ten serwer nie był by lepszy tylko do bani. Jest już sporo serwerów technicznych, w sumie to prawie wszystkie. Mi to się przejadło już rok temu albo wcześniej. Dlatego mam nadzieję, że tu będzie inaczej.

Tak, na naszym serwerze jest inaczej niz na innych :P, Napewno nie dodam IC2 :D, Chodz to moj ulubiony mod :D

Opublikowano

Moje zdanie na temat waszych planów :P :

Metallurgy - tylko jeśli będzie crossover z TConstruct. Jeśli będą osobno to będzie jak bigos z majonezem
The Lord of the Rings - Nie za bardzo lubię tego moda i wiem, że masakrycznie obciąża serwer. Więc nie polecam. Erebus lepszy
DamageIndicators - good
DynamicLights - good

i ogólnie jest ich mało xD

p.s. mam problemy z serwerem (ciężko wejść, wyrzuca) i nie wiem z czym to jest związane.

bipsMal.png

Opublikowano

Moje zdanie na temat waszych planów :P :

Metallurgy - tylko jeśli będzie crossover z TConstruct. Jeśli będą osobno to będzie jak bigos z majonezem

The Lord of the Rings - Nie za bardzo lubię tego moda i wiem, że masakrycznie obciąża serwer. Więc nie polecam. Erebus lepszy

DamageIndicators - good

DynamicLights - good

i ogólnie jest ich mało xD

p.s. mam problemy z serwerem (ciężko wejść, wyrzuca) i nie wiem z czym to jest związane.

To chyba twoja wina z laczem internetowym lub zaslaby komputer, inni gracze nie maja takich problemow :D

Opublikowano

Troszkę mało modów :P Macie w planach wgranie jakiś nowych?

Tak, na orginalnej stronie downloadu masz na samym dole "Zaplanowane}

Przypominam ze tutaj na forum mozecie zglaszac mody przygotowe :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...