Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Champion bez kontry?

arti882

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Postacie są zbalansowane ciężko o taką by nie można było jej skontorwać. ;) Choć champy do nieskontrowania to te świeże champy bo Riot nigdy nie wydaje zbalansowanego championa tylko bedzie taki op przez tydzień, np Yasuo nie do znisczenia po tygodniu nerf ;)

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie ma kontr każdym championem każdego pokonasz wystarczy ogarniać tego championa którym grasz

To spróbuj sobie zagrać Malzahar vs Fizz, Kayle vs Darius, Pantheon vs Teemo, Gankplank vs Lissandra.

Potem mów o kontrach bo niektóre championy kontrują inne samą swoją mechaniką ( Kayle i Darius) albo wystarczy minimum ogarniania swoich skilli i przeciwnika ( Malzahar i Fizz)

Spróbuj skontrować Yasuo grając Nidalee, jedną dzidę weźmie na pasywa następną na shielda o ile nie będzie stał za minionami i nie da e na któregoś.

Opublikowano

Yasuo na midzie jest trudny do z countrowania.

kayle i zilean pozdrawiają środkowym palcem

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

kassadin, zadna postac go nie kontruje, chyba ze zostanie zburstowany, ale umiejetny kass nie jest do skontrowania

userbarwb.png

Opublikowano

Jak dobrze grasz to Leblanc jest ciężko skontrować.

Jeszcze Leona support.

Leona, hehe wypier*****. Thresh E, Alistar i Leona ssie wora. Kayle ze względu na ulta.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Fizza ciężko skontrowac

Pikasz kejli i rybon może possąc. Nie ma champa bez kontry, a jak jest to juz trudny do kontry, ale za malo wniesie w teamfightach. Np yorick, na lini potwór ale w tfach tylko tankuje dmg, podobnie jak renek itd. Według mnie jest kilka champow przesadzonych np:

Gragas

Kayle

Mundo

Czy nawet udyr

Opublikowano

kassadin, zadna postac go nie kontruje, chyba ze zostanie zburstowany, ale umiejetny kass nie jest do skontrowania

Takk tylko taki talon z niego gówno robi :3

Yorick <3

Opublikowano

Renektona na prawdę ciężko skontrować, ale w następnym patchu się to zmieni. 

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Sivir nie do skontrowania, jest słaba jedynie na Dravena i Vayne, chociaż ogarnięta Sivir pokona każdego.

Fajnie, że grasz duo bot.

Jakie tu głupie posty są... przecież Jaxa zje ogarnięty Malphite/Renekton, nawet Singed da rady, gdyż E jaxa mu nic nie zrobi. 

Choćby Garen  :) A co do Kayle to jej sie nie da skontrowac  :D Enemy podchodzi a ona Q, E i aa. Według mnie to jedna z najlepszych postaci w grze, ale niestety - nudna. Zamierzam kupic do niej skina

Jak Garen je Renektona bo ja nie wiem ? Jakoś mi oraz ogarniętym ludziom nie sprawiało to problemu. Garen po straceniu Q jest totalnie useless, dodatkowo łatwo przerwać mu pasywkę dzięki E. 

Kayle jest banalna do skontrowania.. zauważ, że ona nie może spamować tymi skillami, gdyż zejdzie z many, dodatkowo musi się wyleczyć, gdyż jest to papier. Zagrajcie sobie Kayle na Ziggsa to będziecie tylko last hitować z E i pod wieżą. W sumie Malzahar może nam zniszczyć early game.

Postacią ciężką do skontrowania jest Renekton, który ogarnięty je prawie wszystko, jednak przy równych umiejętnościach nas może zjeść w mid game Elise oraz bardzo ogarnięta Vayne (bez fali minionów nawet nie podejdziemy ..) 
Jeżeli chodzi o Swaina to ciężko mi się grało na Viktora, gdyż ma duży zasięg skilli, ma tarczę, która zaabsorbuje jeden skill oraz ma ultimate, który nas ucisza.

LeBlanc faktycznie ciężko skontrować, ale LB musi grać oporowiec, a nie jakiś pierwszy lepszy. Jednak LB musi nałapać killi, a czy na Galio jej się uda ? Jeżeli ona i ty macie staty 0/x/0 to wygrywacie linie.

Yorick, Kayle, Elise są postaciami ciężkimi do skontrowania.

Jednak nie ma takiej postaci, której się nie da skontrować.

Może argumenty dlaczego Kayle jest ciężka do skontrowania ? Wydaje mi się, że niektórzy grają w całkiem inne gry.

TEN TEMAT JEST BEZ SENSU. TAK SAMO JAK TEMATY: NAJLEPSZA POSTAĆ DO CARROWANIA.

Opublikowano

Yorick, Kayle, Elise są postaciami ciężkimi do skontrowania.

Jednak nie ma takiej postaci, której się nie da skontrować.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

nie ma takiej postaci ale jak ogarniesz jakąś bardzo dobrze to raczej cię nie skontrują ja np dałem radę akali na morde i Lee a niby Lee to kosa na akali,co do morde to fakt jest ciężko 

Opublikowano

Leblanc ciężko skontrować bo jak pierdykniesz silence na gościu to w trakcie trwania jego możesz użyć całe kombo i się jeszcze wrócić w poprzednie miejsce. 

Świetnie kontruje ją Kassadin, przez co LB nic nie zrobi bo ma silence, a Kassadin może się ciągle teleportować :)

@Top

Vel'Koz, bo nikt nie wie jak on służy :D

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc nie ma postaci do skontrowania. Większość* zależy tutaj od umiejętności gracza, ja na przykład mainuje sobię mordekaisera i każdego kogo dostałem na midzie spokojnie mogłem pojechać, wszystko dzięki tej tarczy, nawet taką kayle, yasuo czy nawet LB.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak kontra jebani idioci. WIDAC ZE 3/4 tego forum siedzi w WOOD V . POZDRO 600  JAK UMIESZ GRAC KONTRA NIC NIE DA.

Opublikowano

Obecnie Gragas jest jednym z najlepszych pickow na mida, jezeli jest chociaz przecietnie grany to nic nie jest w stanie go pojechac, warto rowniez wspomniec o renektonie, ktorzy przez swoj sustain na topie jest bardzo ciezki do zabicia(oczywiscie jezeli jest dobrze grany)

Opublikowano

Draven nie ma kontry bo to najlepsza postac w lolu powinni go usunac albo dac mu 6 razy mniejszy dmg na q i wgl bo jak narazie to mam nim 3 penty a jak mam go w enemy to 2 hity i kazdy pada.

JD

Opublikowano

Obecnie Gragas jest jednym z najlepszych pickow na mida, jezeli jest chociaz przecietnie grany to nic nie jest w stanie go pojechac, warto rowniez wspomniec o renektonie, ktorzy przez swoj sustain na topie jest bardzo ciezki do zabicia(oczywiscie jezeli jest dobrze grany)

Czemu obecnie ? Zawsze był dobry na midzie. Akurat Gragasa ciężko skontrować w mid-game, gdyż może farmić pod wieżą, jednak łatwo go osłabić na początku. Taki yasuo, ziggs, malza, swain niszczą go w early.

Opublikowano

Cait - tzw. safepick... nic jej nie kontruje (chyba tylko własna głupota)

Riven - w postaci nie ma kontry, jej jedyną kontrą to armor ;x

Nie ma czegoś takiego jak kontra jebani idioci. WIDAC ZE 3/4 tego forum siedzi w WOOD V . POZDRO 600  JAK UMIESZ GRAC KONTRA NIC NIE DA.

Spróbuj Nasusem wygrać early vs Teemo, albo wygrać Zedem vs Kayle... pozdro preclu. Late to inna sprawa, ale tu chodzi o early.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...