Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy ADC na bot lane - dyskusja

Adriano™

332 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy ADC na bot lane?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Draven + Leona zniszczy na bocie wszystko. Pasywka moim zdaniem zmieniona na lepszą, gdy przeciwny ADC będzie miał 2-3 itemy ty możesz mieć full build. Wiadomo jego Q niszczy early jak i late. To wszystko czyni go Ołpi.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Jak dla mnie Jinx ze względu na szybkostrzelność, duży zasięg skilli i mocne W ze spowolnieniem. Lubię też Ashe, Caitlyn i Sivir :P

Opublikowano

Ja powiem (napisze)

Kolejny taki temat, wiadome jest że są bardziej viable ADC jak np. Lucian, Jinx, Cait itd. w porównaniu do Urgota czy MF.

Liczy się skill, niedługo powstanie kolejny temat "najlepsza postać na mida?", "najlepsiejszy support", "Kto niszczy na topie?"

Ludzie po co wam to? Jak wam ktoś napisze to uwieżycie że ta postać jest dobra czy challengera wbijecie?

Draven + Leona zniszczy na bocie wszystko. Pasywka moim zdaniem zmieniona na lepszą, gdy przeciwny ADC będzie miał 2-3 itemy ty możesz mieć full build. Wiadomo jego Q niszczy early jak i late. To wszystko czyni go Ołpi.

... wszystkie odpowiedzi na tym forum, nie niszczy, przecie można ich na luzie innymi pickami z rapić jak to też tych można innymi itd.
Opublikowano

Obecnie najlepszym adc jest Jinx. Ten range z rakiet na Q jest śmieszny, dodatkowo siada kryt na wszystkich celach. Global ult i świetna do pushu.

God Tier wraz z Lucianem :)

Opublikowano

Caitlyn jest obecnie jednym z lepszych adc, nie ważne czy lose czy win na linii (chociaż w 90% win) jest strasznie dobra.. i będzie dopóki będzie miała taki range. Jinx jest najlepszym pusherem ponieważ ma 3x attack speed boost.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

kazdy powie ze jinx, lucian, cait

bo tak jest, oni są zbyt dobrzy, jedyną kontrą jest agresywna linia typu draven + leona/thresh

ja tam nie mam ulubionego typu adc, wyzej wymienieni adc mają najwiekszy dmg z adc (kazdy z wymienionych niszczy pod tym wzgledem), zasieg (jinx i cait), czy burst (draven i lucian)

mocnym nieodkrytym pickiem jest tristana, ma zasieg w late (no wlasnie, w late...), spory boost do as ktory kiedys byl op (do wyjscia jinx), jest mobilna

jeszcze graves jest dosyc silny, tylko bariera strasznie go kontruje, gdyz polega glownie na skillach

ez jest mocny, bo ma gdzies cc i mozna nim grac bez butow i bez zephyra ;_;

reszta to juz sytuacyjne, vayne wypadla z mety w soloq dzieki dzisiejszej mecie supportow i miderow, early nie wytrzyma z taka leona czy annie a w late wiekszosc miderow jest w stanie spokojnie do niej doskoczyc i zburstowac

jeszcze wspomne o sivir, ktora jest dobrym pickiem , duzo bije lecz brak zasiegu

­

Opublikowano

Bot lane thresh + LB (adc) niszczy wszystko :D Z kolegą wygraliśmy 7 na 9 bot laneów (przegraliśmy vs sivir i soraka; vs jinx i leona (lub to był blitz xD)) :P

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

1. Jinx

2. Lucian

3. Cait

4. Graves

5. Vayne

Tak klasyfikuje sie moja top 5 , Jinx to obecnie najlepszy adc i nie ma porownania z innymi.

sstwc.jpg

Opublikowano

Kennen. Harass, ogromny dmg, pasywka na "w" lepsza niż pasywka u Caitlyn. Masowe aoe stuny, escape, burst. Easy carry.

Na linii jeszcze Urgot jest imba, ale to tylko na linii.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Caitlyn jest obecnie jednym z lepszych adc, nie ważne czy lose czy win na linii (chociaż w 90% win) jest strasznie dobra.. i będzie dopóki będzie miała taki range. Jinx jest najlepszym pusherem ponieważ ma 3x attack speed boost.

Caitlyn chyba dostała nerfa na range wczesniej miała 675 a teraz ma 650.

Nie wiem czy dobrze pamietam

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Jak dla mnie Jinx ze względu na szybkostrzelność, duży zasięg skilli i mocne W ze spowolnieniem. Lubię też Ashe, Caitlyn i Sivir :P

Nie jestem pewien ale jinx ma jeden z najniższych współczynników attack speedu.

God Tier: Lucian, Jinx

Tier 1: Corki, Ezreal, Sivir, Caitlyn

itd. Tyle na temat.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...