Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy ADC na bot lane - dyskusja

Adriano™

332 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy ADC na bot lane?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

najłatwiej zdominować lane caitlyn, lecz inni adc też nie odstają od mety

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie największy potencjał jako ADC mają postacie:
1. Caitlyn - Bezpieczny pick, żadna postać nie jest w stanie skontrować ją w 100%. 
Jeden z większych zasięgów w grze + dość przydatna pasywka.

2. Jinx - Kolejny bezpieczny pick, zasięgi pozwalają jej na dobre pozycjonowanie się.

Pasywka z Q pomaga w sytuacjach 1vs1. Jej spowolnienie oraz pułapki pomagają w ucieczce/ściganiu wrogów.

Dobry ult do dobijania.

3. Lucian - Nie tak bezpieczny pick, wymaga większej ochrony, mniejsze zasięgi niż u wyżej wymienionych.
Duży burst + dobrze użyty ult robi TF. WYMAGA UMIEJĘTNOŚCI GRANIA NIM!!!

Opublikowano

Moim zdaniem to:

1. Ez

2. Jinx

3. Cait

4.Draven

5.Lucian/Twitch/Varus.

I tak Mainuje Ez'a, bo bronzy nie umią go skontrować ;P

Poza tym range Q, E do ucieczki oraz CD ulti i jego dmg.

Bez problemu zniszczy dobry Ez zniszczy Jinx, Gravesa czy inne ADC.

Opublikowano

Ja tam koffam grać ezem, bo to jedno z niewielu adc, które przy syfnym supporcie (bez duo botlane) może dawać radę 1v2, a z dobrym supportem fajnie rozpieprza, plus jest ciężkie do zgankowania przez double-flash :3

Poza tym Caitlyn, bo range i fajna możliwość dobicia ultem czegoś co spieprza na low, plus naprawde bardzo fajna w early pasywka do poke'owania przeciwnika, Twitch bo dobrze się ucieka przed gankami / na low, duży range i ogólnie fajny dps + możliwość dobicia uciekającego celu na low z e, oraz Vayne, którą grać umiem naprawde średnio, żeby nie powiedzieć źle, ale i tak rozpieprza dmg i mechaniką z ultem i stunem + Q (mobilność) jak ma się dobrego supporta.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Raczej nie na zawsze, oto wypowiedź jednego z Rioterów (zapowiedziane na 2014):

6KTu3.png

Na tristanie nigdy nie maxowałem Q jako pierwsze, tylko jako drugi, gdyż w early jest to najzwyczajniej nie potrzebne. Zaś jej e połączone z harrasem z normal attacku daje bardzo dobry dmg na linii zarówno w supporta jak i ad carry. I nie ma określenia, że jest ona cieniutka w early, tylko, że brakuje jej skilli, jak dla mnie to bujda, gdyż tak jak już wspomniałem jej w działa bardzo dobrze jako escape w każdej sytuacji, tylko trzeba umieć tego używać, a nie wskakiwać w pięć chłopa. E Bije dobry dmg. R działa na zasadzie dobijania z e LUB w momencie gdy bruisery z przeciwnego teamu chcą na nią rzucić target. Dobrze zfarmiona tristana grę zaczyna w momencie zakupu cutlassa, a to jeszcze jest early game.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...