Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[kSro] Crescent Project - Chang Yu

Crescent

Ankieta.  

138 użytkowników zagłosowało

1. 1. Which Race?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wasz serwer, wasze decyzje. Ja tylko pisze to co myśle i dużo osób podziela moje zdanie. Gracze są wybredni a serwerów jest tyle że można grać na innym co godzine przez rok xD Rozumiem że jesteście podjarani bo "macie serwer", macie mało doświadczenia? To bierzcie przykład z projektów którym się udało wybić ponad przeciętność i utrzymać się na "rynku" przez jakiś czas. Każdy z nich miał w sobie coś co graczy zachęcało do gry, w waszym "projekcie" czegoś takiego nie widzę. Jestem tak nauczony że jak coś robić to porządnie i ponadprzeciętnie, bo po co tracić czas i pieniądze co itak nie ma racji bytu. Ktoś kto z góry celuje w bycie przeciętnym zawsze taki będzie, jeżeli chcecie odnieść sukces włóżcie w to troche więcej serca i pracy.

Miałeś server? Masz doświadczenie? A  jeżeli nick to data urodzin to skoncz ten temat kolo. Nie chcesz nie graj!

Koniec spamu!!! To jest zapowiedz a nie  chat!!

[URL="http://goldenage-online.com"][IMG]http://i.epvpimg.com/3zqNdab.png[/IMG][/URL]  
  • Odpowiedzi 558
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Miałeś server? Masz doświadczenie? A  jeżeli nick to data urodzin to skoncz ten temat kolo. Nie chcesz nie graj!

Koniec spamu!!! To jest zapowiedz a nie  chat!!

Jak to mówią prawda w oczy boli :) Nie nie miałem serwera, nie nie mam doświadczenia w prowadzeniu serwera. A co do roku urodzenia to 1993 :) Jeżeli bolą Cię takie posty to nie trzeba było otwierać tematu, polecam MAŚĆ, to jest forum każdy może się wypowiedzieć więc to robie.

Opublikowano

Dobrze wam życzę ale na prawde wątpie żebyście osiągneli powyżej 100 graczy, jak wcześniej napisaliście egy wepony mają być z fgw, czy nie lepiej jest więc zwiększyć raty żeby ludzie w miare szybko wbili 110 i chodzili na fgw itd? Bo moim zdaniem zanim ktoś wbije 110 to zrezygnuje w połowie bo mu sie znudzi siedzenie na spocie. To właśnie niskie raty najszybciej się nudzą, w miare szybkie wbijanie lvl'i jest tym co zachęca graczy do grania. Wbijcie na wszystkim znane zagraniczne forum zobaczcie ile tam jest podobnych serwerów, a wasz nie oferuje tak na prawdę nic specjalnego, gracze to gracze są wybredni, nie przypasuje im coś i szukają innego serwera, plus ten fail z betą... Ehh sorry taki mamy klimat, life is brutal panowie...

Witaj drogi użytkowniku kosiara098 wybacz ale nadal się śmieje gdy czytam Twój nick ale cóż - kwestia osobista. Ale wracając , nie mam za zadania krytykowania Twojego nicku a zwrócenia uwagi na temat serwera . Czytałem Twoje bolączki na temat serwera bardzo dokładnie, już teraz mogę Ci napisać że doświadczenia masz żadne - wiesz czemu? Nie powiem Ci tego bo nie chce psuć sobie zabawy jak i poświęcać czasu na rozpisywanie się o tym . Dam Ci radę - nie pisz na temat czegoś , o czym nie masz zielonego pojęcia. Jeżeli nadal będziesz uważał że raty x250 będą odpowiednie i Cię satysfakcjonują no to życzę powodzenia - serwerów tego typu jest dużo / upadają szybciej niż zdąża powstać i gra traci sens na wbiciu szybko maksymalnego lvl. Już raz to skomentowałem albo pewnie nie czytasz tego tematu , a Twój post tutaj jest tak randomowy jak Twój nick :) Grałem na większej ilości serwerów , spędziłem sporo godzin w administrowaniu ich i wiem doskonale co się przyjmie , a co nie . Może trochę będę chamski ale Twoje ostatnie zdanie mnie mocno zirytowało "sorry taki mamy klimat..." - stan umysłowy gimnazjalisty ( to potwierdza tylko to że Twój post był tutaj tak zbędny jak Twój pobyt w tym dziale ) Chciałbym na koniec zaznaczyć że "te wszystkie zagraniczne" serwery utrzymują się w większości z pay2win. Chcąc czy też nie to jest tylko moja opinia ja osobiście od zawsze wole małe raty i nieprzesadzony cap z gównem wsadzonym w clienta gry. Jestem jednych z tych graczy którzy uwielbiali grać na ECSRO czy też globalu - czemu? Nic nie dawało tyle frajdy jak expienie w party, długie rozmowy na ts3/skype i wspólne polowanie na unikaty, gdzie byłby sens jakbyśmy mogli zdobyć wszystko w ciągu max 3-4 dni? uświadom mnie gdyż tego nie wiem . Później byś narzekał że masz max lv i nie ma co robić po czym być taxował newb chary i robił sobie GF'y farmiąc i zdobywając wszystko w ciagu max 2 tygodnie . To tyle na ten temat , życzę miłej soboty :)

True love survives all

Opublikowano

Ja powiem tak : Dzisiaj silkroad spadł na psy , lecz jeślo chodzi o graczy .

To tak : są 2 serwery gdzie naprawde stoją długi czas.

- DemonRoad

- FornaX

Wątpie żebyście się wybili , te dwa serwery co wymieniłem wyżej , mają po 1200++++ ludzi codziennie !

w dzisiejszych czasach nie opłaca się robić serwerów 70/80/90/100/110/120 cap tylko Minimum : 130/140 Cap.

Dodanie coś nowego , tj  : zrobić coś w 3D nowe tekstury , nowe bronie , świeciące zbroje ...

był kiedyś taki projekt na Elitepvpers , lecz niestety nie wypalilo....  Żeby przewyzszyć chociażby DemonRoad  musicie naprawde zaangażować się .

Zrobić zajebisty projekt porządny , ale i tak macie małe szanse , ponieważ np Modele w 3D marku robi się w zaawansowanym stopniu , trzeba się znać na tym wiedzieć gdzie co dodać . nawet jakbyście sobie wynajeli Technika od modeli , to zaplacicie grubą kase....  tyle z mojej strony . powodzenia .

Witaj drogi użytkowniku kosiara098 wybacz ale nadal się śmieje gdy czytam Twój nick ale cóż - kwestia osobista. Ale wracając , nie mam za zadania krytykowania Twojego nicku a zwrócenia uwagi na temat serwera . Czytałem Twoje bolączki na temat serwera bardzo dokładnie, już teraz mogę Ci napisać że doświadczenia masz żadne - wiesz czemu? Nie powiem Ci tego bo nie chce psuć sobie zabawy jak i poświęcać czasu na rozpisywanie się o tym . Dam Ci radę - nie pisz na temat czegoś , o czym nie masz zielonego pojęcia. Jeżeli nadal będziesz uważał że raty x250 będą odpowiednie i Cię satysfakcjonują no to życzę powodzenia - serwerów tego typu jest dużo / upadają szybciej niż zdąża powstać i gra traci sens na wbiciu szybko maksymalnego lvl. Już raz to skomentowałem albo pewnie nie czytasz tego tematu , a Twój post tutaj jest tak randomowy jak Twój nick :) Grałem na większej ilości serwerów , spędziłem sporo godzin w administrowaniu ich i wiem doskonale co się przyjmie , a co nie . Może trochę będę chamski ale Twoje ostatnie zdanie mnie mocno zirytowało "sorry taki mamy klimat..." - stan umysłowy gimnazjalisty ( to potwierdza tylko to że Twój post był tutaj tak zbędny jak Twój pobyt w tym dziale ) Chciałbym na koniec zaznaczyć że "te wszystkie zagraniczne" serwery utrzymują się w większości z pay2win. Chcąc czy też nie to jest tylko moja opinia ja osobiście od zawsze wole małe raty i nieprzesadzony cap z gównem wsadzonym w clienta gry. Jestem jednych z tych graczy którzy uwielbiali grać na ECSRO czy też globalu - czemu? Nic nie dawało tyle frajdy jak expienie w party, długie rozmowy na ts3/skype i wspólne polowanie na unikaty, gdzie byłby sens jakbyśmy mogli zdobyć wszystko w ciągu max 3-4 dni? uświadom mnie gdyż tego nie wiem . Później byś narzekał że masz max lv i nie ma co robić po czym być taxował newb chary i robił sobie GF'y farmiąc i zdobywając wszystko w ciagu max 2 tygodnie . To tyle na ten temat , życzę miłej soboty :)

Co do twojej wypowiedzi : zdobyć wszystko w 2-4 dni ?

Idz na DemonRoad osobiście grałem tam 4-6 m/cy Moja gildia nazywała się BraZZerS.

Wspaniali ludzie , ale cóż ekipa się rozleciała ja spalilem Bowka +16 :) Netiv spalił staffa +15 :D

ale mniejsza , tam na początku za głupie immo płaciłeś 6-10b , Teraz jak tam wejdziesz na serwer to immo masz za 20-35b.

Itemki Dodał Konstantin D11/D12/D13 do Npc . ( Soxy ) Teraz w ciągu dnia mają 2k graczy jest ciężko się dostać na ich serwer .

@Edit
Grałem na ECSRO , ojjj jakieś 5-6 lat temu , co do tego serwera , zajebiscie się grało i jak by znów powstał napewno bym wrócił :)

z racji że to był jeden z pierwszych prywatnych serwerów . Only China 100 Cap. ^^

Konto oddane !!

Opublikowano

Wjeżdżanie na tematu nicku jest poniżej pewnego poziomu. Nie wątpię w twoje super doświadczenie, tylko denerwuje mnie że celujecie w bycie przeciętnymi. Zawsze byłem zdania że żeby osiągnąć sukces trzeba włożyć dużo pracy i serca w to co się robi a nie robić coś "na odpiernicz" i liczyć że "a może się uda" .W żadnym poście nie wspomniałem o ratach 250x, wypowiedziałem się tylko że dla mnie są zbyt niskie, i do tego słabe przygotowanie bety(3 osoby na serwie w tym 1 gm), jak dla mnie to już świadczy o nieprofesjonalnym podejściu developerów do tematu(i tak możecie sobie zwalać że wina graczy, ale można to było przewidzieć). Jak to mówią "ilu ludzi tyle opinii", ja też grałem na dużej ilości serwerów (na ECSRO niestety nie było mi dane), po prostu widocznie mamy inne zdanie na temat tej gry i tyle.  Nie nie chodzę do gimbazy, jak już wspomniałem mam 20 lat :) Nie sądzę też że zrobił bym ten serwer lepiej bo po prostu nie potrafię. Ludziom którzy się tym projektem zajmują życzę jak najbardziej powodzenia, śledzę ten temat od początku i na początku widziałem pewien potencjał. Dziwi mnie tylko rażący brak przygotowania, to tak jak otworzyć piekarnie a nie mieć pojęcia o pieczeniu i liczyć że "a może chłopaki z forum przyjdą kupić zakalce :) '' Pozdrawiam i życzę powodzenia jak najwięcej :)

Opublikowano

@minecraft 1
No niezłe brednie wypisujesz tutaj. Pierwsze słyszę o wyżej wymienionych 2 serverach (może dlatego ze dla mnie cap 120+ to dno). Po za tym jest NecroSro 120cap, który się tez bardzo długo trzyma i tez ma ponad 1k graczy z tego co wiem. Na takich serverach jest tak mega inflacja że każdy nowy gracz jak widzi tyle zer na raz kolo siebie ma dość po kilku dniach. "w dzisiejszych czasach nie opłaca się robić serwerów 70/80/90/100/110/120 cap tylko Minimum : 130/140 Cap." no co za bzdura... Capy 80-110 to najlepsze czasy SRO. Wszystko co jest związane z 12D + to dno. dlaczego ? sprawdźcie kiedy Isro upadło... Tak właśnie wtedy gdy dodali 12D wszystko pierdykło. Tak jak zawsze all servery były przepełnione tak po tym updacie byli zmuszeni połączyć kilka serverow w 1. Buildy pod 12D są tak źle zbalansowane że na isro az dali możliwość zmiany buildu dla każdego. Ostatnio Skalidor - cap 90 only chn dość mocno się wybił i ciągle się jakoś trzyma. Może już nie ma tyle ludzi co na początku (a było ponad 2200) ale przynajmniej jest stary klimat sro nie trzeba płacic pierdyliard golda za 1 immo i job jest aktywny.
"Idz na DemonRoad osobiście grałem tam 4-6 m/cy Moja gildia nazywała się BraZZerS.

Wspaniali ludzie , ale cóż ekipa się rozleciała ja spalilem Bowka +16 :) Netiv spalił staffa +15 :D"
Jak widzę server gdzie ludzie latają z +15 to mi się nie dobrze robi... Adv elki A B C D albo alchemia x1000 to nazywacie dobrym serverem ? na isro by nawet +7 nie wbili...
"Grałem na ECSRO , ojjj jakieś 5-6 lat temu , co do tego serwera , zajebiscie się grało i jak by znów powstał napewno bym wrócił :)
z racji że to był jeden z pierwszych prywatnych serwerów . Only China 100 Cap. ^^"
Ładnie zaprzeczasz sobie. Najpierw mówisz ze cap ponizej 130 nie ma sensu a potem ze na pewno byś zagrał na only china 100. Kolego Ecsro padło dokładnie 4 lata temu a nie 5 czy tam nawet 6.
Po za tym jak by teraz ktoś chciał zrobić Ecsro na tych samych plikach to nikt by tam nie poszedł. To nie te czasy nie Ci ludzie i nikt bez bota by nie grał tak jak wtedy. Teraz ludzie mają wybór wtedy go nie było dlatego tak prosty i zbugowany mocno server sie wybił... bo był jednym z nielicznych. 

Rada jest prosta... Chcecie 1 dobry priv jak za czasów ecsro ? Musicie pozbyć się każdego innego tak by wszyscy ludzie grali na 1 a nie każdy na innym. Jest zbyt duży wybór a niektórzy ludzie ciągle siedzą na serverach gdzie jest max 100 ludzi razem z botami bo "tam im się w końcu udało coś osiągnąć bez konkurencji" ...
Opublikowano

@minecraft 1

No niezłe brednie wypisujesz tutaj. Pierwsze słyszę o wyżej wymienionych 2 serverach (może dlatego ze dla mnie cap 120+ to dno). Po za tym jest NecroSro 120cap, który się tez bardzo długo trzyma i tez ma ponad 1k graczy z tego co wiem. Na takich serverach jest tak mega inflacja że każdy nowy gracz jak widzi tyle zer na raz kolo siebie ma dość po kilku dniach. "w dzisiejszych czasach nie opłaca się robić serwerów 70/80/90/100/110/120 cap tylko Minimum : 130/140 Cap." no co za bzdura... Capy 80-110 to najlepsze czasy SRO. Wszystko co jest związane z 12D + to dno. dlaczego ? sprawdźcie kiedy Isro upadło... Tak właśnie wtedy gdy dodali 12D wszystko pierdykło. Tak jak zawsze all servery były przepełnione tak po tym updacie byli zmuszeni połączyć kilka serverow w 1. Buildy pod 12D są tak źle zbalansowane że na isro az dali możliwość zmiany buildu dla każdego. Ostatnio Skalidor - cap 90 only chn dość mocno się wybił i ciągle się jakoś trzyma. Może już nie ma tyle ludzi co na początku (a było ponad 2200) ale przynajmniej jest stary klimat sro nie trzeba płacic pierdyliard golda za 1 immo i job jest aktywny.

"Idz na DemonRoad osobiście grałem tam 4-6 m/cy Moja gildia nazywała się BraZZerS.

Wspaniali ludzie , ale cóż ekipa się rozleciała ja spalilem Bowka +16 :) Netiv spalił staffa +15 :D"
Jak widzę server gdzie ludzie latają z +15 to mi się nie dobrze robi... Adv elki A B C D albo alchemia x1000 to nazywacie dobrym serverem ? na isro by nawet +7 nie wbili...

"Grałem na ECSRO , ojjj jakieś 5-6 lat temu , co do tego serwera , zajebiscie się grało i jak by znów powstał napewno bym wrócił :)
z racji że to był jeden z pierwszych prywatnych serwerów . Only China 100 Cap. ^^"

Ładnie zaprzeczasz sobie. Najpierw mówisz ze cap ponizej 130 nie ma sensu a potem ze na pewno byś zagrał na only china 100. Kolego Ecsro padło dokładnie 4 lata temu a nie 5 czy tam nawet 6.

Po za tym jak by teraz ktoś chciał zrobić Ecsro na tych samych plikach to nikt by tam nie poszedł. To nie te czasy nie Ci ludzie i nikt bez bota by nie grał tak jak wtedy. Teraz ludzie mają wybór wtedy go nie było dlatego tak prosty i zbugowany mocno server sie wybił... bo był jednym z nielicznych. 

Rada jest prosta... Chcecie 1 dobry priv jak za czasów ecsro ? Musicie pozbyć się każdego innego tak by wszyscy ludzie grali na 1 a nie każdy na innym. Jest zbyt duży wybór a niektórzy ludzie ciągle siedzą na serverach gdzie jest max 100 ludzi razem z botami bo "tam im się w końcu udało coś osiągnąć bez konkurencji" ...

Po 1 Nie wspomniałem tutaj ile razy była alchemia , co do alchemi była tam x1/x2 .

Żeby wbić jaką kolwiek broń +5+6+7 musiałeś wydać 5k-10k elek. co do dropów elków leciało to strasznie tragicznie .

Co do ECSRO i mojemu zaprzeczeniu , to zle mnie zrozumiałeś . Wole Cap 130/140 lecz jak by powstał ECSRO to poszedłbym na ECSRO.

(( Rada jest prosta... Chcecie 1 dobry priv jak za czasów ecsro ? Musicie pozbyć się każdego innego tak by wszyscy ludzie grali na 1 a nie każdy na innym. Jest zbyt duży wybór a niektórzy ludzie ciągle siedzą na serverach gdzie jest max 100 ludzi razem z botami bo "tam im się w końcu udało coś osiągnąć bez konkurencji" ... ))

Co do tej wypowiedzi masz racje , i za to dam Ci like , ponieważ Polacy wolą grać na serwerach gdzie jest to serwer bardzo prosty z Expem 1000000x

wchodzisz i wbijasz 140 lvl masz wszystko za free , i jesteś kox ale tak naprawde jak by poszli na serwer gdzie jest exp x50/x70 itd .

to założe się żepółowa ludzi by odeszła , dlaczego ? ponieważ znudziło bym im się wbijanie lvl bo strasznie wolno leci i się nie wybiją.

Co do serwera to od 2 lat odkąd nie gram na DemonRoad skończyłem edukacje z silkroadem , bo teraz większość serwerów opiera się tylko i wyłacznie

na Kasie / Gold Farmie / Boceniu .  Tyle z mojej strony , powodzenia życzę ekipie co robi serwer i życzę wam żebyście się wybili .

Konto oddane !!

Opublikowano

@Up przy ratach x1/2 jest nie możliwe by nie wbić +7 do 1k elków chociaż 1 raz... +15 to chyba wg twojej matematyki 100k elków = wbijanie nonstop przez tydzień jak nie wiecęj. Co by to był znowu za sens odpalić sbota na +5 i czekać wieczność... na skalidorze gdzie raty alchemii są mniejsze niż na isro da się do 1k elków wbic przynajmniej 1x +7. Na serverze max + był +12 z tego co pamiętam oprócz tego incydentu zrobienie +9 to już niezły wyczyn. Na tych ratach nie ma mowy o większym +. "ponieważ Polacy wolą grać na serwerach gdzie jest to serwer bardzo prosty z Expem 1000000x

wchodzisz i wbijasz 140 lvl masz wszystko za free" zapraszam na skalidor - nie zarobisz za duzo puszczajac goldboty. Job based servery najlepszym rozwiązaniem na golboty oraz aktynowsc na servie. Chcesz kase - musisz isc trade/thief = aktynowsc. Dropy z spotow obnizone tak samo jak gold. Na takich serverach sie powinno grac bot nie jest zabroniony ale z 2 strony malo co ci da. No ale ludzie wolą iść na łatwiznę i puścić tego bota a jak już wszystko maja to najlepiej narzekać ze się nic na servie nie dzieje.
Opublikowano

@Firez

Co do Skalidora, owszem server w miarę aktywny. Ale czy eliminacja goldbottingu musi się wiązać z jobem? Nie. Jest wiele innych możliwości. Fajnie, że job jest aktywny. Jednakże dla mnie to trochę zbyt wymuszony. Coraz mniej nowych graczy tam przychodzi, bo tak jak to mówiłem - zarabianie kasy tutaj jest zbyt wymuszone w postaci tego "job cave". Nie tędy droga :).

Zgodzę się co do jednej rzeczy, iż dość duża grupa Polaków woli raty 100000000x, żeby było łatwiej osiągnąć maximum gry. Dziwi mnie to trochę, bo prawdę powiedziawszy wiem po sobie, jako dev, iż ciężko jest wymyślić jakieś ciekawe rzeczy, żeby po osiągnięciu tego maxymalnego lvla nie przestało się grać.

Niestety, tutaj również jesteśmy blokowani przez pliki :). To nie emulator :).

Gdyby ktoś miał chęci i spore umiejętności w kodowaniu i czas na to, to można coś stworzyć ciekawego - chociażby taki Grindroad.

Swoją drogą miałem niedawno jakieś tam chęci do robienia servera, ale raz czas, a dwa to jednak koszta. Zbyt duże i jest znacznie większe ryzyko, że wdupisz niż w przypadku takiego metina. Za dużo tych cholernych exploitów. Ehhh, źle stworzony gateway/manager i przez to tyle różnych exploitów, że się nie da zbytnio ogarnąć tego porządnie.

Opublikowano

@Firez

Co do Skalidora, owszem server w miarę aktywny. Ale czy eliminacja goldbottingu musi się wiązać z jobem? Nie. Jest wiele innych możliwości. Fajnie, że job jest aktywny. Jednakże dla mnie to trochę zbyt wymuszony. Coraz mniej nowych graczy tam przychodzi, bo tak jak to mówiłem - zarabianie kasy tutaj jest zbyt wymuszone w postaci tego "job cave". Nie tędy droga :).

Zgodzę się co do jednej rzeczy, iż dość duża grupa Polaków woli raty 100000000x, żeby było łatwiej osiągnąć maximum gry. Dziwi mnie to trochę, bo prawdę powiedziawszy wiem po sobie, jako dev, iż ciężko jest wymyślić jakieś ciekawe rzeczy, żeby po osiągnięciu tego maxymalnego lvla nie przestało się grać.

Niestety, tutaj również jesteśmy blokowani przez pliki :). To nie emulator :).

Gdyby ktoś miał chęci i spore umiejętności w kodowaniu i czas na to, to można coś stworzyć ciekawego - chociażby taki Grindroad.

Swoją drogą miałem niedawno jakieś tam chęci do robienia servera, ale raz czas, a dwa to jednak koszta. Zbyt duże i jest znacznie większe ryzyko, że wdupisz niż w przypadku takiego metina. Za dużo tych cholernych exploitów. Ehhh, źle stworzony gateway/manager i przez to tyle różnych exploitów, że się nie da zbytnio ogarnąć tego porządnie.

Co prawda to prawda, source nie ma. Gdyby było, można by było kompletnie zmodyfikować grę i uznać ją jako "bazę". Exploity. W dużej mierze mozną je załatać (np. gateway, cert, agentserver), jednak dla osoby która nie zna ASM będzie ciężko, plus dochodzi do tego ollydbg, w którym to robimy. Czasami się zastanawiam, czy nie lepiej już w hexie robić.

Tak sobie czytam posty jak i z MPC forum jak i z ePVP i wychodzi na to, że to co mamy na serwerze to za mało jak na 110 CAP. Jestem zmuszony dodać śmieci, żeby ktoś w ogóle zainteresował się serwerem. Trudno się mówi. Zabieram się w tej chwili za Oil Pills i scrolle.  -.-

Opublikowano

@Up przy ratach x1/2 jest nie możliwe by nie wbić +7 do 1k elków chociaż 1 raz... +15 to chyba wg twojej matematyki 100k elków = wbijanie nonstop przez tydzień jak nie wiecęj. Co by to był znowu za sens odpalić sbota na +5 i czekać wieczność... na skalidorze gdzie raty alchemii są mniejsze niż na isro da się do 1k elków wbic przynajmniej 1x +7. Na serverze max + był +12 z tego co pamiętam oprócz tego incydentu zrobienie +9 to już niezły wyczyn. Na tych ratach nie ma mowy o większym +. "ponieważ Polacy wolą grać na serwerach gdzie jest to serwer bardzo prosty z Expem 1000000x

wchodzisz i wbijasz 140 lvl masz wszystko za free" zapraszam na skalidor - nie zarobisz za duzo puszczajac goldboty. Job based servery najlepszym rozwiązaniem na golboty oraz aktynowsc na servie. Chcesz kase - musisz isc trade/thief = aktynowsc. Dropy z spotow obnizone tak samo jak gold. Na takich serverach sie powinno grac bot nie jest zabroniony ale z 2 strony malo co ci da. No ale ludzie wolą iść na łatwiznę i puścić tego bota a jak już wszystko maja to najlepiej narzekać ze się nic na servie nie dzieje.

Co do wbicia Staffa na +15 przeze mnie to powiem Ci ze poszlo 97 Immo (14dg)  :) I tu juz masz odpowiedz jaka alchemia tam byla :)

579571423327107377857.png

Opublikowano

Co do wbicia Staffa na +15 przeze mnie to powiem Ci ze poszlo 97 Immo (14dg)   :) I tu juz masz odpowiedz jaka alchemia tam byla :)

Aktualnie próbuje zrobić na skalidorze glaive na +9 wydałem już na ten moment 60+ immo. Rezultat: 15x +7 1x +8 0x +9... 97 imo na +15 to chyba jednak nic :) dalej twierdzisz ze tam było cieżko ?

Opublikowano

Aktualnie próbuje zrobić na skalidorze glaive na +9 wydałem już na ten moment 60+ immo. Rezultat: 15x +7 1x +8 0x +9... 97 imo na +15 to chyba jednak nic :) dalej twierdzisz ze tam było cieżko ?

Tak dalej twierdze :) Ja mam kilka sposobów na wbijanie + :) + kilka miejsce w niektórych miastach :) Pisałem juz tutaj na forum o tych sposobach + miejscach i duzo ludzi sprobowało i kazdy sie nie zawiódł :)

Opublikowano

Potwierdzam. Przeglądając bazę niczego takiego nie ma jak alchemia uzależniona od miejsca w jakim jesteś. Po prostu farcisz lub nie :).

Opublikowano

Ja powiem tak : Dzisiaj silkroad spadł na psy , lecz jeślo chodzi o graczy .

To tak : są 2 serwery gdzie naprawde stoją długi czas.

- DemonRoad

- FornaX

Wątpie żebyście się wybili , te dwa serwery co wymieniłem wyżej , mają po 1200++++ ludzi codziennie !

w dzisiejszych czasach nie opłaca się robić serwerów 70/80/90/100/110/120 cap tylko Minimum : 130/140 Cap.

Dodanie coś nowego , tj  : zrobić coś w 3D nowe tekstury , nowe bronie , świeciące zbroje ...

był kiedyś taki projekt na Elitepvpers , lecz niestety nie wypalilo....  Żeby przewyzszyć chociażby DemonRoad  musicie naprawde zaangażować się .

Zrobić zajebisty projekt porządny , ale i tak macie małe szanse , ponieważ np Modele w 3D marku robi się w zaawansowanym stopniu , trzeba się znać na tym wiedzieć gdzie co dodać . nawet jakbyście sobie wynajeli Technika od modeli , to zaplacicie grubą kase....  tyle z mojej strony . powodzenia .

Co do twojej wypowiedzi : zdobyć wszystko w 2-4 dni ?

Idz na DemonRoad osobiście grałem tam 4-6 m/cy Moja gildia nazywała się BraZZerS.

Wspaniali ludzie , ale cóż ekipa się rozleciała ja spalilem Bowka +16 :) Netiv spalił staffa +15 :D

ale mniejsza , tam na początku za głupie immo płaciłeś 6-10b , Teraz jak tam wejdziesz na serwer to immo masz za 20-35b.

Itemki Dodał Konstantin D11/D12/D13 do Npc . ( Soxy ) Teraz w ciągu dnia mają 2k graczy jest ciężko się dostać na ich serwer .

@Edit

Grałem na ECSRO , ojjj jakieś 5-6 lat temu , co do tego serwera , zajebiscie się grało i jak by znów powstał napewno bym wrócił :)

z racji że to był jeden z pierwszych prywatnych serwerów . Only China 100 Cap. ^^

co z tego ze fornax ma 1200+ ludzi skoro z tego 900+ to silk farmy bo nie ma limitu i ludzie maja po 20++ farm tak jak i to bylo na pagsusie xD

Opublikowano

Co do alchemii jest 1 zasada... Jak ma się wbić to wbije. Nie ma czegoś takiego jak wbijanie w miejscach gdzie jest mniej ludzi tylko po to by mniej lagowało. Masz takie same szanse jak osoba wbijająca na środku HT. Jak słyszę opowiadania ludzi że mają sposób na alchemie to mi się śmiać chce  :D tak samo jak mi się śmiać chce z tej matematyki, którą Twój kolega przeprowadził.. "+5/6/7 potrzeba 5-10k elków". Z tego wynika, że żeby wbić +5 trzeba 5k elków. Kto by grał na takim gównie gdzie na głupią +5 trzeba 5k elków xD nawet elite sro gdzie nie było lucky powderow dało się +5 wbić do 100/200 elków. No sory ale trochę smutne te opowieści.

Opublikowano

Up Ty masz swoje zdanie ja mam swoje zdanie :) mozesz sie smiac z tych sposobów Twoja sprawa :) Ja wiem jedno Ty wiesz drugie :) Proste :) Czyli tak jak wyzej napisaliscie zalezy od szczescia :D To na privie z ratami x1 alchemia , ktos wbije +20 to rozumiem ze to bedzie niemożliwe i zalozył bym sie że pełno osób by wtedy pisała że team serwa jest skorumpowany :) Taka prawda :)

Opublikowano

Up Ty masz swoje zdanie ja mam swoje zdanie :) mozesz sie smiac z tych sposobów Twoja sprawa :) Ja wiem jedno Ty wiesz drugie :) Proste :) Czyli tak jak wyzej napisaliscie zalezy od szczescia :D To na privie z ratami x1 alchemia , ktos wbije +20 to rozumiem ze to bedzie niemożliwe i zalozył bym sie że pełno osób by wtedy pisała że team serwa jest skorumpowany :) Taka prawda :)

Jedyne co podwyższa szanse to premium, lucky oraz avatar z lucky.

Opublikowano

Dlatego robi się wyraźną granice np +12 max wszystko co powyżej fail 100%. I alchemia ma być tak zbalansowana tak, że po 3 miesiącach gry będzie 1 osoba która wbije te +12 a nie pól servera. Jak ja czytam tutaj na forum "a ja spaliłem bowa na +16 a kolega coś tam na +15 i leave.." to juz od razu wiem ze server nie był warty zagrania tam (przynajmniej dla mnie). Bo skoro dziwnym zbiegiem okoliczności już aż 2 osoby z tej samej gildi z tego samego forum miały takie high + to pewnie polowa serva takie miała jak nie wyżej (mimo ze alchemia podobno była trudniejsza w co oczywiście nie wierze xD). Na podstawie wypowiedzi, które tutaj padły mogę stwierdzić, że wyżej wymienione 2 servery wcale nie są takie fajnie i wcale nie dziwie się ze ich nie znałem.

Opublikowano

Jedyne co podwyższa szanse to premium, lucky oraz avatar z lucky.

z tym to sie nie zgodze , ponieważ Premka z tego co wiem na wiekszości serwerach nie działa Lucky :)

Dlatego robi się wyraźną granice np +12 max wszystko co powyżej fail 100%. I alchemia ma być tak zbalansowana tak, że po 3 miesiącach gry będzie 1 osoba która wbije te +12 a nie pól servera. Jak ja czytam tutaj na forum "a ja spaliłem bowa na +16 a kolega coś tam na +15 i leave.." to juz od razu wiem ze server nie był warty zagrania tam (przynajmniej dla mnie). Bo skoro dziwnym zbiegiem okoliczności już aż 2 osoby z tej samej gildi z tego samego forum miały takie high + to pewnie polowa serva takie miała jak nie wyżej (mimo ze alchemia podobno była trudniejsza w co oczywiście nie wierze xD). Na podstawie wypowiedzi, które tutaj padły mogę stwierdzić, że wyżej wymienione 2 servery wcale nie są takie fajnie i wcale nie dziwie się ze ich nie znałem.

Mylisz się , ponieważ na serwerze były tylko 3 osoby co mieli takie +.

z tego To tylko Ja i Netiv mieliśmy +15+16 Broń,

Potem jak spaliłem Bowa to koleś wbił swojego Bowa na +16.

co do serwerów , to są gusta i guściki a o tym się nie rozmawia :)

Konto oddane !!

Opublikowano

"Mylisz się , ponieważ na serwerze były tylko 3 osoby co mieli takie +.

Potem jak spaliłem Bowa to koleś wbił swojego Bowa na +16."

Co nie zmienia faktu ze dalej jest to o dużo przesadzony +. I dalej nie zmienia faktu ze skoro było was aż 3 z +15/16 to ile musiało być ludzi z przedziału +10 do +14? Na pewno było dużo skoro takie + robicie więc nie mówcie ze była tam trudna alchemia. Porównaj ją do isro gdzie elki się nie stuckowały premy nie miał każdy a lucky avek to tylko nieliczni mieli. Grałem na isro do 10D i +11 to był totalny max na cały server i to był tylko 1 item. 

"co do serwerów , to są gusta i guściki a o tym się nie rozmawia". Nie do końca. Po to jest to forum i ten temat by wymienić się poglądami. Administrator chce wiedzieć co ludzie preferują. Wiadomo nie chodzi o to by kogoś przekonać do swoich racji tylko by wyrazić swoja opinie na dany temat. 

Opublikowano

z tym to sie nie zgodze , ponieważ Premka z tego co wiem na wiekszości serwerach nie działa Lucky :)

Mylisz się , ponieważ na serwerze były tylko 3 osoby co mieli takie +.

Potem jak spaliłem Bowa to koleś wbił swojego Bowa na +16.

co do serwerów , to są gusta i guściki a o tym się nie rozmawia :)

To nie jest temat  DemoRoad czy Fornax wiec koniec spamu!

[URL="http://goldenage-online.com"][IMG]http://i.epvpimg.com/3zqNdab.png[/IMG][/URL]  
Opublikowano

w tym jest jakis sens , wiec wieksze prawdopodobienstwo jest ze ktos spali cos np na +16 wtedy automatycznie zostaje zwolniony wolny slot na serwerze na nowa osobe ktora moze wbic podobny plus lub wyzszy.

wiec na serwerze moze byc zapisana ilosc maksymalnych osob ktore moga posiadac duzego plusu itemy ?

tak tylko pytam wiem ze nie do tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...