Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[kSro] Crescent Project - Chang Yu

Crescent

Ankieta.  

138 użytkowników zagłosowało

1. 1. Which Race?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
03793801105783659402.png

Mam zaszczyt przedstawić społeczności MPCForum nowy oraz europejski projekt pod nazwą Crescent. Nie ukrywam, iż od niedawna prace nad nim zostały rozpoczęte. Crescent będzie posiadał jak na razie jeden serwer pod nazwą "Chang Yu", w przyszłości zostanie dodany specjalny serwer (ten sam klient) PVP, który będzie się nazywać "Chuan Qi".

Chang Yu to serwer PVE, który nie będzie uzbrojony w dodatki takie jak ma na przykład Skalidor (dawn. Velestia). Będzie on zbliżony do innych aktualnych projektów. Gra zostanie zbalansowana tak, aby rasa Europejska była równa rasie Chińskiej. Poniżej podane są parametry, jak mniej więcej będą panowały raty na serwerze:

- EXP: 30x

- SP: 30x

- Party EXP: 35x

- Party SP: 35x

- SOX Drop: 1x

- Gold Rate: 6x

- Job Rate: 50x

Alchemy Rate:

1 ~ 2 => 100%

2 ~ 3 => 80%

3 ~ 4 => 50%

4 ~ 5 => 40%

5 ~ 6 => 35%

6 ~ 7 => 25%

7 ~ 8 => 15%

8 ~ 9 => 5%

Jak widać podana powyżej alchemia została zaprojektowana tak, aby gracze nie chodzili z rzeczami +255. Jest to pewne utrudnienie, jednak można użyć Magic Lucky Powder, które są rozdawane w rzadkich eventach w małych ilościach tak, aby rzeczywiście można było ulepszyć naszą broń lub zbroję z większym prawdopodobieństwem sukcesu.

Bedą cztery fortece na serwerze: Constantinople (które jest w tym momencie dodawane - problem z gateway pulley), Hotan, Jangan oraz Bandit. Każdy wie, że Bandit jest bezużyteczne, ale mimo wszystko jest to prestiż dla mniejszych gildi, lub gildi, którym po prostu nie udało zdobyć się jednej z trzech innych. Nie każdy przepada za fortecą w Constantinople, jednak trzeba spróbować na 110 CAPie.

Dziury w plikach serwerowych to nie jest zbytnio wielki problem - posiadamy łatki na aktualne luki z możliwością update, gdy wyjdą nowe. Posiadamy także Anty-DDOS'a, tak więc nie powinniście się martwić o uptime serwera, chyba że restarty będą wymagane tak, aby złodzieje nie dostali się do naszej bazy danych i po prostu nie pozakładali backdoorów lub zniszczyli owoc naszej pracy.

W kwestii features nie posiadamy zbytnio większych planów oprócz, auto-equip, trade route, special areas oraz usable-coin system - to każdy posiada, tak więc jeżeli posiadacie jakieś pomysły, napiszcie w tym temacie - postaramy się je spełnić. Chcemy, aby ten projekt był dostosowany do potrzeb graczy, a nie do potrzeb teamu. Podstawowe błędy w DB zostały już wyeliminowane, potrzebujemy więcej czasu na balans itemów D11, ze względu na to, iż nie pasują do orginalnej wartości.

Czekamy na pomysły, o Beta Testach poinformujemy dopiero wtedy, kiedy zostanie wykonana większa część roboty - mniej więcej 90% - upubliczniać pusty projekt nie wypada. Pomysły podane przez Was oraz zaakceptowane przez Team, zostaną dodane poniżej!

Pomysły Graczy:

- Pierwsze Fortress War tylko z Jangan w roli głównej.

- Lucky Powder 11DG Drop-Only.

- Repair Hammer w dropie.

- Rzeczy z IM za Coins.

- Zostawić Vigory 25% w dropie, resztę usunąć.

- Max Union 4/6.

- Ranking System

- Magic POP Removal

- FGW disable.

• Odpowiedzi 558
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"Jest dużo sprzeciwów dla Constantinople, jednak uważamy, że CAPy od 110 wzwyż są odpowiednie dla niej"

Czytaj ze zrozumieniem...

co do servera , Polski projekt , hmmm.. Zapowiada się nieźle. Widać że nie napisał posta jakiś maolat. Ciekawe rozwiązania aczkolwiek lepszą możliwością było by wprowadzenie na początku 1 fortecy , gdyż nie wiadomo ile graczy będzie grało.. jak będzie 4 fortece to nie będzie rywalizacji. Najlepiej jak jest 1 forteca i wszystkie Guildie się o nią biją , wtedy jest niezła sieka , a tak jak będą 4 to będą puchy.. Dla mnie wprowadzenie 4 fortec jest bez sensu (przynajmniej na początku). Moja propozycja , wprowadźcie 1 fortece ,Jangan , na początek przynajmniej , potem dodacie kolejne 3 przy update , jeśli będzie sens. Druga sprawa jak z Promowaniem? to najważniejsze bo bez graczy nie ma servera , macie jakieś pomysły z tym związane?. Trzecia sprawa , piszę się na beta testy , doskonale znam świat silkroad i rasy ch/eu.

Życzę powodzenia , mam nadzieję że będzie to 1 server PL w pełni udany z dużą ilością graczy i 4fun-u

Opublikowano

cap?

Planujemy stworzyć CAP 110.

"Jest dużo sprzeciwów dla Constantinople, jednak uważamy, że CAPy od 110 wzwyż są odpowiednie dla niej" Czytaj ze zrozumieniem... co do servera , Polski projekt , hmmm.. Zapowiada się nieźle. Widać że nie napisał posta jakiś maolat. Ciekawe rozwiązania aczkolwiek lepszą możliwością było by wprowadzenie na początku 1 fortecy , gdyż nie wiadomo ile graczy będzie grało.. jak będzie 4 fortece to nie będzie rywalizacji. Najlepiej jak jest 1 forteca i wszystkie Guildie się o nią biją , wtedy jest niezła sieka , a tak jak będą 4 to będą puchy.. Dla mnie wprowadzenie 4 fortec jest bez sensu (przynajmniej na początku). Moja propozycja , wprowadźcie 1 fortece ,Jangan , na początek przynajmniej , potem dodacie kolejne 3 przy update , jeśli będzie sens. Druga sprawa jak z Promowaniem? to najważniejsze bo bez graczy nie ma servera , macie jakieś pomysły z tym związane?. Trzecia sprawa , piszę się na beta testy , doskonale znam świat silkroad i rasy ch/eu. Życzę powodzenia , mam nadzieję że będzie to 1 server PL w pełni udany z dużą ilością graczy i 4fun-u

Tak, w pełni się z Tobą zgadzam, że zdanie które napisałem posiada błędy myślowe - pisałem późno w nocy. Masz niezły pomysł jeżeli chodzi o rozmieszczenie w czasie tych fortec, myśleliśmy nad tym samym. Dodam jeszcze, że było w planie dodanie Constantinople i usunięcie Bandit, ale ten wybór pozostawimy społeczności, gdy temat wyjdzie na ePVP. Nawiązując do promowania, zastanawiamy się na Job Skillami, które są na Silkroad-R. Co prawda (nie oszukujmy się) nie wiem jak one działają, ponieważ nigdy ich nie używałem, tak więc zajmie mi to trochę więcej czasu.

Opublikowano

@Aktualizacja:

401-407 || 20-21/01/2014

- Dodano Auto-Equipment od 2 do 6 degree (+3 Full Blue), co każdy skończony degree (13, 21, 29, 37, 47 [lvl]). Auto Equipment co level jest niepotrzebny - nie chcemy rozpieszczać ludzi.

- Dodano Angel Spirit (Blue, Silver, Yellow)

- Dodano 3 nowe avatary (Water Dress, Death Assasin, Ghost Captain)

- Rozpoczęto ponowne prace nad Constantinople Fortress

- Rozpoczęto prace nad 3-im drzewkiem - Job Skills

- Podłączono dodatkowy GameServer oraz AgentServer.

- Angielszczenie clienta zostało zakończone (tekst+obrazki)

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z serwerem dedykowanym (jakie będzie miał parametry). Również jestem ciekaw odnośnie exploitów oraz antyddosem :). Bez tych rzeczy, a raczej naprawieniem/kupnem/dodaniem nie da się ruszyć servera :P.

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z serwerem dedykowanym (jakie będzie miał parametry). Również jestem ciekaw odnośnie exploitów oraz antyddosem :). Bez tych rzeczy, a raczej naprawieniem/kupnem/dodaniem nie da się ruszyć servera :P.

Zadbaliśmy o to. Tak jak już napisałem łatki na exploity już mamy, sprawdzaliśmy je także. Posiadamy Anty-DDOS, wykrywa on auto-flood i blokuje IP permanentnie. Zablokowaliśmy już IP z Chin (najwięcej botnetów) i ogólnie inne IP z Azji.

Co do serwera dedykowanego:

18563715998089249826.png

Procesor: Intel Xeon E5-1650 v2 [ivy Bridge] (6 rdzeni, 12 wątków) @3,50Ghz każdy.

RAM: 128GB DDR 3 ECC (przypuszczam, że 1600mhz)

Dysk: 2x2TB SATA III with SOFT RAID - bardzo szybkie i wydajne.

iNet: 1Gbps.

Firewall: Sprzętowy (Cisco prawdopodobnie)

Jeżeli chodzi o SQLServer, to używamy nieszczęsnej 2012 Enterprise.

Co prawda, to prawda - nieaktywowany, bo nie wiemy czy zostaniemy na tym hoście czy nie. Zobaczymy jak się spiszę, bo nie ma sensu ogólnie aktywować klucz, a potem przenosić maszyny i klucza nie użyjesz (to nie jest tak jak z zwykłymi Windowsami, że aktywujesz kilka razy, tutaj sytuacja wygląda inaczej). Najprawdopodobniej zostaniemy.

Opublikowano

Kiedy serwer ma wystartowac jakis termin?

Nie mamy konkretnie podanego terminu, gdy dojdziemy do 60% zakończonych prac, przybliżymy podany termin closed-beta.

Opublikowano

W niedługim czasie podamy linka do strony oraz forum.

[URL="http://goldenage-online.com"][IMG]http://i.epvpimg.com/3zqNdab.png[/IMG][/URL]  
Opublikowano

Widzę, że mamy tutaj więcej pytań technicznych niż pytań o rozgrywce. Posiadacie pomysły, które możemy zaimplementować na serwerze?

Opublikowano

ja bym zrobił npcki na spotach zrobił w danych miejscach , z potkami i auto naprawą :D

zrobił bym też jeśli chodzi o coiny.. np.. z każdego uniqua wypadają gold coiny , i np broń 101 son kosztować będzie 3000 gold coinów + dużo kasy.

np. Tg , ivy ,cerber,uru -1 coin , isy ly 2 coiny , ds 3 coiny , i inne unique 4 coiny , nie wiecej :)

nie dawał bym różnych rodzai coinów , mnie osobiśćie to wkurza jak jest 20 rodzai coinów.

czyli podsumowując bronie za 3000 gold coin np.

set son za 1500 od part , coś takiego. daje przykład.

Raty joba bym jakoś zmienił żeby był to server pod joba bardziej. Dał bym ewentualnie job coiny , np. do kupienia 1 job coin u npc 1b. a z karawany z alex do sarmanad 5* np 200m. i za Job coiny mozna kupic w npcku jakieś itemy z IM ... typu reversy , premki , avatary itp. dużo serveró teraz jest play4win i cieszą się poularnością. Dał bym też limit na 3 konta nie 2. Oraz max limit + na 13 ( i tak wiecej watpie zeby ktos wbil) :) i te FW dał bym 1 na początek.

Opublikowano

Beda silk/h lub vote4silks?

Bedzie 150 silkow za rajestracje nad silk/h pomyslimy to jest tez wasza opinia i propozycje:P Pozdrawiam

[URL="http://goldenage-online.com"][IMG]http://i.epvpimg.com/3zqNdab.png[/IMG][/URL]  
Opublikowano

ja bym zrobił npcki na spotach zrobił w danych miejscach , z potkami i auto naprawą :D zrobił bym też jeśli chodzi o coiny.. np.. z każdego uniqua wypadają gold coiny , i np broń 101 son kosztować będzie 3000 gold coinów + dużo kasy. np. Tg , ivy ,cerber,uru -1 coin , isy ly 2 coiny , ds 3 coiny , i inne unique 4 coiny , nie wiecej :) nie dawał bym różnych rodzai coinów , mnie osobiśćie to wkurza jak jest 20 rodzai coinów. czyli podsumowując bronie za 3000 gold coin np. set son za 1500 od part , coś takiego. daje przykład. Raty joba bym jakoś zmienił żeby był to server pod joba bardziej. Dał bym ewentualnie job coiny , np. do kupienia 1 job coin u npc 1b. a z karawany z alex do sarmanad 5* np 200m. i za Job coiny mozna kupic w npcku jakieś itemy z IM ... typu reversy , premki , avatary itp. dużo serveró teraz jest play4win i cieszą się poularnością. Dał bym też limit na 3 konta nie 2. Oraz max limit + na 13 ( i tak wiecej watpie zeby ktos wbil) :) i te FW dał bym 1 na początek.

Możemy postawić kilka NPC na spotach, jednak one będą "ukryte", a rzeczy tam będą kosztowały o wiele wiele więcej niż w normalnym sklepie. Bez przesady, nie róbmy zamieszania z Coin System oraz broniami. Myślę, że to wszystko powinno pójść do dropu z kilku rzadkich unique. Planujemy wprowadzić Job Ranking (oczywiście bazowany na PHP), który będzie co 1 miesiąc nagradzał najlepsze postacie z potrójnego konfliktu. (Pomysły coś o Academy Buff?). Postaramy się zrobić tak, aby było ok 15% Thiefów, 15% Hunterów oraz 70% Traderów (nie wiem czy to jest dobry pomysł, ale może okazać się ciekawy). Co do "+", powyżej 10 to dla nas zbyt dużo.

Beda silk/h lub vote4silks?

Przez kilka godzin (2 max), nowe konta dostaną po 150 silków każdy. Register będzie zabezpieczony tak, aby można było zrobić tylko jedno konto (geoip). Zmiana IP nie starczy.

Tak a propo rozgrywki brkuje mi tu CTF i inntych...

CTF będzie jak najbardziej ON, jednak jeżeli chodzi o Battle Arena to ją po prostu usuniemy. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, iż Magic POP zostanie usunięty.

Opublikowano

A server to za darmo sie utrzyma pewnie nie?

A czemu serwer miałby nie zarabiać? To oczywiste, że będzie donate i tak powinno być :)

Opublikowano

Teraz dla każdego gdzie jest donate to server = pay2win. To już jest przesada, nie wiem kto wam to wbił do tych łbów.. Server za coś musi się utrzymać. A stawiam, że 90% chcę na start grab peta na 28 dni, premke i devila najlepiej ;) do tego jeszcze 500 silków na start tak dla beki.

co do npc na spotach, pomysł zły. Wyjdzie na to, ze server będzie "martwy" przez to, ze nikogo nie będzie w mieście..A tak to zawsze lepiej się gra, widząc jak ktoś jest w mieście.

Jak już, to można dodać repair hammer do dropu albo coś z tym wymyślić innego.

Co do pomysłów. Jestem za zmniejszeniem ilości slotów w gildi, albo za wyłączeniem/zmniejszeniem gildi w uni, żeby fw było ciekawsze :)

Sprawa coin-ów, można zrobić tak, że za te coiny można kupić globale i trade pety z im.

Można też zrobić coś takiego, jak spoty dla party. Gdzie lurować mobów aż tak nie trzeba bo ich spawn w tym miejscu jest o wiele większy. Co za tym idzie też większa aktywność graczy, Ci co będą chcieli expić o wiele szybciej nie zostana afk 24/7 :)

Ogółem, jeśli można się z wami skontaktować poprzez skype, to chętnie to zrobię i podrzucę wam jeszcze trochę pomysłów :p jak coś to pm :)

Opublikowano

Teraz dla każdego gdzie jest donate to server = pay2win. To już jest przesada, nie wiem kto wam to wbił do tych łbów.. Server za coś musi się utrzymać. A stawiam, że 90% chcę na start grab peta na 28 dni, premke i devila najlepiej ;) do tego jeszcze 500 silków na start tak dla beki.

co do npc na spotach, pomysł zły. Wyjdzie na to, ze server będzie "martwy" przez to, ze nikogo nie będzie w mieście..A tak to zawsze lepiej się gra, widząc jak ktoś jest w mieście.

Jak już, to można dodać repair hammer do dropu albo coś z tym wymyślić innego.

Co do pomysłów. Jestem za zmniejszeniem ilości slotów w gildi, albo za wyłączeniem/zmniejszeniem gildi w uni, żeby fw było ciekawsze :)

Sprawa coin-ów, można zrobić tak, że za te coiny można kupić globale i trade pety z im.

Można też zrobić coś takiego, jak spoty dla party. Gdzie lurować mobów aż tak nie trzeba bo ich spawn w tym miejscu jest o wiele większy. Co za tym idzie też większa aktywność graczy, Ci co będą chcieli expić o wiele szybciej nie zostana afk 24/7 :)

Ogółem, jeśli można się z wami skontaktować poprzez skype, to chętnie to zrobię i podrzucę wam jeszcze trochę pomysłów :P jak coś to pm :)

Z NPC widzę jest wiele różnych zdań na ten temat. Co do coinsów to tak, będzie można kupić avatary i inne rzeczy z IM. Za gold będą avatary, tylko że troszkę starsze (2008/09). Co do kwesti pieniądza - donate jest po to, aby utrzymać serwer. To nie są małe koszty, team może dopłacić, jednak za którymś razem ta suma będzie za duża (zakupy, wyżywienie, skok do biedronki = 80-120zł...). Jeżeli chodzi o spawn mobów, czy mógłbyś podrzucić mi na PM jak to mniej więcej wygląda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...