Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[kSro] Crescent Project - Chang Yu

Crescent

Ankieta.  

138 użytkowników zagłosowało

1. 1. Which Race?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zróbcie tak aby tablety i inne shity od alchemi byly wylaczone a zostawcie stony :) A z forgotten world mozecie zrobic tak aby z ostatniego unika lecialy same shieldy 11dg chin/eu sos som sun :) Dodanie nowych unikatów :) 1 forteca :) czeste eventy , unique event na specjalnej arenie wtedy bedzie sporo osób , hns itp. Co do eventów to mam duzo sprawdzonych pomysłów :) wylaczyc też vigory wszystkie a zostawic tylko small 25% i te vigory w sklepie niech beda droższe :) hmm narazie tyle pomysłów ode mnie :)

579571423327107377857.png

• Odpowiedzi 558
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A ja stwierdzę, że to co podał netiv to jest zbyt oklepane. To już się robi nudne. Forgotten - albo zmiana dropu, albo zwiększenie mnożnika dropu. Kiedyś to może było fajne, ale teraz? Większość serverów coś takiego ma. I czym ma się wtedy ten server wyróżniać?

Sorki, ale niestety nie mam konkretnych pomysłów. Powiem tak, ludzie będą mówić takie czasami pomysły, które często się powtarzają. Chodzi mi na serverach. Myślę, że to Wy raczej powinniście zbudować pewną ideę i kierunek tego servera.

Jak robili tamci Skalidora i czasami zaglądałem jakie pomysły podrzucali ludzie to niestety, ale takie zbyt mainstreamowe. Jeszcze raz mówię, niestety, ale sami powinniście wpaść na ten taki genialny motyw jakim Wasz server miałby się charakteryzować. Jeśli wolicie być takie jak większość to możecie :). Jednakże prawdopodobieństwo wybicia się jest znacznie mniejsze niż w przypadku gdy jakieś ciekawe innowacje będzie owy server posiadać :).

Opublikowano

moje pomysły na server...

-Tylko jedna Forteca (przynajmniej na początku servera , a potem się zobaczy)

-Wyłączyć tablety i śmieci alchemiczne (zostawić drop stonów , nie dodawać stonów do npc)

-NPC niech zostaną tylko w mieście , po przemyśleniach uważam że jak by były dodatkowe npc to nie było by ludzi w mieście... więc npc tylko w city to dobre rozwiązanie

-1/2 special NPC w każdym z miast w którym bedzie można kupić itemy z IM za coiny (avatary , reversy , clocki do gp , ogólnie to co najpotrzebniejsze, nic więcej)

-Wyłączyć całkowicie Vigory (ewentualnie dać vigory do npc z potkami ,Grainy ale za dużo większą sumę , by nie było łatwo je kupić)

-Zmniejszyć ilość Guildi w Unii na 4/5

-Stare glovy broni .. nie dodawać jakiś kosmicznych efektów i wyglądów bo zepsuję to smak "silka"

-Stary wygląd berserkera , żeby można było robić questy na nowy fajniejszy..

-Dać Unique npc z dopiskami ( czyli np. zabijesz 10 Tg dostajesz dopisek jakiś itp.)

-Jeśli była by taka możliwość to dodać Limit DMG na unique , tzn ze taki 100 lvl waląc w TG będzie walił po 1 dmg a nie jakieś kosmiczne hity , da się coś takiego zrobić?

-Co do coinów to zrobił bym to w następujący sposób:

"CTF , battle arena = arena coiny"

"Unique = gold coiny"

"1 Kill na Jobie , obojętne czy to trader czy hunter czy thief = 1 job coin. Można zdobyć 3 job coiny z tego samego gościa na dzień"

-Som itemy w npc do 50 lvla ( nie pamiętam które to było dgree xD ) , a potem do 70 Sos (też nie pamiętam jakie to dgree)

-Usunąć całkowicie te Questy na lvl u npc z potkami ( wiecie o co mi chodzi zapewne)

-Co do Joba to dał bym większy Profit "rate joba" nie tylko dla tradera ale też dla innych profesji , żeby zbalansować Thiefa , żeby było zainteresowanie jobem.

-Eventy jak najbardziej , unique eventy mogą być ale podzielone dla low lvli i dla tych większych , by nie można było taxować low lvli na eventach

-co do FGW to można by było zrobić tak że zbierać normalnie karty , tylko zwiększyć rate dropa kart z Boxów , by chociaż za 1 pójściem na fgw w 100% dropnac jakas karte. i za nie w nagrode dać u tego npc w hotan na wymiane Son na 101 za te full collection + jakiś większy gold żeby nie było tak łatwo.

-Zmniejszyć maxymalnie Drop Golda by nie opłacało się robić GFów

-Zrobić sprzedaż itemów do npc za 1 gold , nawet jeśli były by Gfy to nie mogły by sprzedawać itemów do npc i zarabiać kasy ( wiecie o co mi chodzi)

-Zlikwidować całkowicie Drop Sunów , Somów na lvl powyżej 72 lvla ( max do 72 lvla ) a dalej to sosy mogły by zostać ewentualnie bo to i tak nic wielkiego

-Dodanie Nowych unique

-Wyłączenie Magic Popa , oraz follow petów.

-Wprowadzenie Silk za godzine ( od 100 lvla 1h=1 silk , od max lvla 2/3 silk = 1h)

Pomysły wzięte z połączenia kilku serverów , które do dzisiaj stoją i naprawdę dobrze się prowadzą =)

jak sobie coś przypomnę jeszcze to na pewno napiszę

Opublikowano

Zróbcie tak aby tablety i inne shity od alchemi byly wylaczone a zostawcie stony :) A z forgotten world mozecie zrobic tak aby z ostatniego unika lecialy same shieldy 11dg chin/eu sos som sun :) Dodanie nowych unikatów :) 1 forteca :) czeste eventy , unique event na specjalnej arenie wtedy bedzie sporo osób , hns itp. Co do eventów to mam duzo sprawdzonych pomysłów :) wylaczyc też vigory wszystkie a zostawic tylko small 25% i te vigory w sklepie niech beda droższe :) hmm narazie tyle pomysłów ode mnie :)

Szczerze zamiast NPC na spotach, można by było zwiększyć drop potów HP & MP, tak więc boty nie będą latały do miasta co chwile (tak 2x więcej tych potów, byłyby może użyteczne?). Tak, nowe unikaty, a jeżeli chcielibyśmy dodawać Arabię to kicha - już jest taki unique... Chyba, że jakieś unikalne BSR to tak. Co do unique event, musiałby istnieć podział; na te mniej ważne i więcej. Te więcej były by raz w tygodniu (drop rare coin & bonusy z IM).

@Sofokles:

Szczerze to już z forgotten world nikt najprawdopodobniej nie korzysta - zbyt nudne, mało ludzi, a wątpię, że można to odkręcić.

@Update:

- 80% Constantinople fortress, zostało:

a) teleporty

B) npc

c) mapa (znaczek fortecy)

Opublikowano

@Aplauz jaki jest sens wyłączenia dropu som,sunow powyżej 70 lv? Sprzedam itemow za 1 gold = brak golda na poty. A szczerze wątpię, jak ktoś będzie robił trade run tylko aby zdobyć kasę na poty i seta.

Co do unique, zróbcie podział na str/int żeby nie było płaczu, że wizy ubijają wszystko :)

A i jeszcze, unique job..można by niektóre znerfic :p

Opublikowano

@Aplauz jaki jest sens wyłączenia dropu som,sunow powyżej 70 lv?

Po to żeby nie było kotów , żeby każdy miał równe szanse... lol

Sprzedam itemow za 1 gold = brak golda na poty. A szczerze wątpię, jak ktoś będzie robił trade run tylko aby zdobyć kasę na poty i seta.

na poty to z golda można sobie nazbierać , albo ewentualnie zmniejszyć cene potków w sklepie.. to chyba proste.. po co set? jak ma być auto ??

co do TRADE... uwierz mi że będą ludzie chcieli mieć trochę kasy.. a nawet po to żeby kupić jakiś item wydropiony czy na coś innego

Opublikowano

Jakie równe szanse? Te itemy są i tak 'useless', osobiście nie widzę w tym żadnego sensu. No i szczerze mówiąc wątpie, żeby ktoś wydropił na ratach x30 czy jakie tu będą som/suna przez 5h bocenia na jednym spocie na 72-100 lv.... :)

Opublikowano

sofokles od tego zacznijmy ze jak gralem na mnóstwo serwach to tylko jeden mial tak zrobione tak jak opisalem z fgw :) tak wiec to co podalem wyzej ludzi zacheci aby chodzili na fgw i tylko tam bedzie mozna dropnac sos som sun shield eu/chin :) Wiem ze ludzia jest potrzebny shield szczegolnie do pvp i fortecy :)

Opublikowano

A czemu serwer miałby nie zarabiać? To oczywiste, że będzie donate i tak powinno być :)

nie wiem czemu do mnie to kierujesz..

co do pay2win czy wy ludzie tacy tępi jesteście czy co? admin ma z własnej kieszeni wam opłacić server na całe życie?

Opublikowano

moje pomysły na server... -Tylko jedna Forteca (przynajmniej na początku servera , a potem się zobaczy) -Wyłączyć tablety i śmieci alchemiczne (zostawić drop stonów , nie dodawać stonów do npc) -NPC niech zostaną tylko w mieście , po przemyśleniach uważam że jak by były dodatkowe npc to nie było by ludzi w mieście... więc npc tylko w city to dobre rozwiązanie -1/2 special NPC w każdym z miast w którym bedzie można kupić itemy z IM za coiny (avatary , reversy , clocki do gp , ogólnie to co najpotrzebniejsze, nic więcej) -Wyłączyć całkowicie Vigory (ewentualnie dać vigory do npc z potkami ,Grainy ale za dużo większą sumę , by nie było łatwo je kupić) -Zmniejszyć ilość Guildi w Unii na 4/5 -Stare glovy broni .. nie dodawać jakiś kosmicznych efektów i wyglądów bo zepsuję to smak "silka" -Stary wygląd berserkera , żeby można było robić questy na nowy fajniejszy.. -Dać Unique npc z dopiskami ( czyli np. zabijesz 10 Tg dostajesz dopisek jakiś itp.) -Jeśli była by taka możliwość to dodać Limit DMG na unique , tzn ze taki 100 lvl waląc w TG będzie walił po 1 dmg a nie jakieś kosmiczne hity , da się coś takiego zrobić? -Co do coinów to zrobił bym to w następujący sposób: "CTF , battle arena = arena coiny" "Unique = gold coiny" "1 Kill na Jobie , obojętne czy to trader czy hunter czy thief = 1 job coin. Można zdobyć 3 job coiny z tego samego gościa na dzień" -Som itemy w npc do 50 lvla ( nie pamiętam które to było dgree xD ) , a potem do 70 Sos (też nie pamiętam jakie to dgree) -Usunąć całkowicie te Questy na lvl u npc z potkami ( wiecie o co mi chodzi zapewne) -Co do Joba to dał bym większy Profit "rate joba" nie tylko dla tradera ale też dla innych profesji , żeby zbalansować Thiefa , żeby było zainteresowanie jobem. -Eventy jak najbardziej , unique eventy mogą być ale podzielone dla low lvli i dla tych większych , by nie można było taxować low lvli na eventach -co do FGW to można by było zrobić tak że zbierać normalnie karty , tylko zwiększyć rate dropa kart z Boxów , by chociaż za 1 pójściem na fgw w 100% dropnac jakas karte. i za nie w nagrode dać u tego npc w hotan na wymiane Son na 101 za te full collection + jakiś większy gold żeby nie było tak łatwo. -Zmniejszyć maxymalnie Drop Golda by nie opłacało się robić GFów -Zrobić sprzedaż itemów do npc za 1 gold , nawet jeśli były by Gfy to nie mogły by sprzedawać itemów do npc i zarabiać kasy ( wiecie o co mi chodzi) -Zlikwidować całkowicie Drop Sunów , Somów na lvl powyżej 72 lvla ( max do 72 lvla ) a dalej to sosy mogły by zostać ewentualnie bo to i tak nic wielkiego -Dodanie Nowych unique -Wyłączenie Magic Popa , oraz follow petów. -Wprowadzenie Silk za godzine ( od 100 lvla 1h=1 silk , od max lvla 2/3 silk = 1h) Pomysły wzięte z połączenia kilku serverów , które do dzisiaj stoją i naprawdę dobrze się prowadzą =) jak sobie coś przypomnę jeszcze to na pewno napiszę

Ja co do npc ze specjalnymi itemkami proponuje umiescic jedynie w HT ponieważ tam zapewne bedzie zadyma na fgw :) wtedy tez zwiekszy sie ilosc gildi ktora bedzie chodzic na ta fortece bo bedzie ladna zadyma i ładny gold :) Co do q na berka to proponuje aby nie bylo ponieważ mnóstwo ludzi wkurza to ze z generala przy arence dropnie jeden za 50 razem a drugi za 300 razem tak wiec to bez sens. Co do CTF tak jak podales to powiem Ci ze wtedy ludzie beda farmic te coiny :) Znam to ze swojego doświadczenia :) A co do 1 golda ze sprzedawaniem itemów oraz jak najmniejszy drop golda to jestem na wielkie NIE! czemu ? Ponieważ od samego poczatku kazdy bedzie musial robic karawanki. Czyli osoby które graja w silka a nie lubia karawanek to beda do tego zmuszone i moze sporej ilosci graczom sie nie spodobac. Narazie tyle z mojej strony :)

Opublikowano

Quest na blue zerka jest na kazdym serverze, nikt go nie usuwa ani nie blokuje. Kto to bedzie chcial zrobic to po prostu zrobi..:p

Opublikowano

Ja proponowałbym powrót do starych czasów, czyt. 70-80 cap. Dlaczego? Najwięcej przyjemności z gry, teraz patrząc obiektywnie na te wszystkie serwery to zbiera się na wymiociny. Joymax podle wysysał pieniądze z kieszeni graczy, jednak nie można im zarzucić, że nie utrzymywali tego dawnego klimatu sro. Teraz pełno tych nowości, a wszystko to powoduje tylko, że gra nudzi się strasznie szybko. Czasy, kiedy było tylko parę +7 broni na serwerze, wszyscy latali za karawanami to właśnie to, czego oczekują starzy wyjadacze. No i reklama, bo bez tego serwer zginie z kilkoma player'ami.

Opublikowano

Serverow 80 cap jest od zajebania..i wszystkie są takie same, 80 cap only chn job based czyli jedno wielkie gowno. A na 80 capie eu/chn nikt nie bedzie gral bo "euro op" ;)

Opublikowano

Serverow 80 cap jest od zajebania..i wszystkie są takie same, 80 cap only chn job based czyli jedno wielkie gowno. A na 80 capie eu/chn nikt nie bedzie gral bo "euro op" ;)

Zgadzam sie z Taba w 100%. Co do servera donate musi byc my sami nie damy rady oplacac. Start servera bardzo duzo kosztuje wiec liczcie z kosztami. To nie jest zadne 100 czy 200 zl to sa grube pieniadze nie jedni maja to na miesiac czasu wiec skonczcie te gadki.

[URL="http://goldenage-online.com"][IMG]http://i.epvpimg.com/3zqNdab.png[/IMG][/URL]  
Opublikowano

Jak dla mnie optymalny cap to 100 albo i nawet 90 ;) Przyjemnosc z gry naprawdę spora. 100lvl to robienie meduzy w ogarniętym party, nie zawsza łatwa do zabicia.

Exp x30 niby nie jest taki zły, ale ja osobiscie zagrałbym najchętniej ze statami max x10. Czemu? Bot dozwolony, więc to żaden problem lac mobki, a jaka jest frajda wbic 100lvl w tydzien? Żadna.. Wbijesz, zrobisz EQ, będziesz op na pvp i nuda, jedna wielka nuda. Zastanówcie się nad tym. Myslę, że wiele osób będzie tego zdania, że lepszy mniejszy exp i więcej party, więcej wyjść wspólnych na unikaty. To jest stary dobry klimat ;)

Opublikowano

@up

za male raty, malo ludzi. Znam to z własnego doswiadczenia. x30-40 jest najlepsze.

Pozatym, cap jest ustalony na 110 (chyba)

Opublikowano

@up

za male raty, malo ludzi. Znam to z własnego doswiadczenia. x30-40 jest najlepsze.

Pozatym, cap jest ustalony na 110 (chyba)

Tak w chwili obecnej cap 110

[URL="http://goldenage-online.com"][IMG]http://i.epvpimg.com/3zqNdab.png[/IMG][/URL]  
Opublikowano

Czyli będzie praktycznie to samo co Brevity

Oj nie bedzie to samo:P

Opublikowano

Czekam na open tego serva ;) Ale zastanówcie się nad tym expem.. Chociaż do x20 zmniejszcie ;>

Raty takie zostana z powody....

Opublikowano

Analizując odpowiedzi użytkowników, doszedłem do wniosku, że serwer mniej więcej powinien wyglądać następująco:

=> 1 Fortress (Hotan?) - Tak na stałe, aby gildie walczyły ze sobą.

=> Zmniejszenie Union do 3/6

=> Remove BA i Magic POP

=> Edycja Forgotten World

=> Ranking System

=> Większy drop potków z mobów oraz dodanie Repair Hammer

=> Usunięcie Vigorów.

=> Specjalne NPC tylko w Hotan

=> Edycja spotów dla mobów

=> Job Skills

=> IM items

=> Force Character Level Change - po osiągnięciu maksymalnego levelu po 2-3 tygodniach postać jest resetowana do poziomu 20, potem 30, 40 i tak w kółko.

Zastanawiam się nad tą opcją, która jest napisana na czerwono.

Opublikowano

Co do tej opcji to ja jestem na nie :) czemu ? bo jak ktos juz sobie zrobi itemki na 11dg dobre to beda leżeć w storage i czekac az znow wbije sie 101lvl. Moim zdaniem to sie nie spodoba to jest podobne do reborn system ale bez pkt statów dodatkowych. A po za tym szczególnie to ludzia sie nie spodoba jak przyjdzie czas na Fortece albo jakis fajny rzadki event :) Nie róbcie czegoś takiego :)

Ja proponuje jeszcze abyście sie zastanowili nad Web Shopem :) chyba wiecie o co mi chodzi :) Czyli np za zabicie unikata dostaje sie kilka pkt w web shopie w zaleznosci jaki to unikat :) bądź też możecie zrobic też z karawanka takie cos ;) Za pkt uzbierane w web shopie bedzie mozna kupic itemki :) a do web shopu dacie takie itemki których nawet nie bedzie w item mailu :) czyli juz inni beda mieli zajecie , nie beda pisali ze niema co robic :)

Opublikowano

Co do tej opcji to ja jestem na nie :) czemu ? bo jak ktos juz sobie zrobi itemki na 11dg dobre to beda leżeć w storage i czekac az znow wbije sie 101lvl. Moim zdaniem to sie nie spodoba to jest podobne do reborn system ale bez pkt statów dodatkowych. A po za tym szczególnie to ludzia sie nie spodoba jak przyjdzie czas na Fortece albo jakis fajny rzadki event :) Nie róbcie czegoś takiego :)

Ja proponuje jeszcze abyście sie zastanowili nad Web Shopem :) chyba wiecie o co mi chodzi :) Czyli np za zabicie unikata dostaje sie kilka pkt w web shopie w zaleznosci jaki to unikat :) bądź też możecie zrobic też z karawanka takie cos ;) Za pkt uzbierane w web shopie bedzie mozna kupic itemki :) a do web shopu dacie takie itemki których nawet nie bedzie w item mailu :) czyli juz inni beda mieli zajecie , nie beda pisali ze niema co robic :)

Nie ma co się trudzić z IM na stronie, skoro mamy w grze. Można dodać "Reborn Na Żądanie".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...