Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hellsing

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro większość osób tak zachwala Ultimate to je mimo wszystko obejrzę i zobaczę co i jak.

Zresztą sam Hellsing dość mi się spodobał więc mam nadzieję, że się nie zawiodę. :)

btw. 

Dawn > Ultimate czy Ultimate > Dawn? Jaką kolejność polecacie skoro oglądałem już zwykłego Hellsinga?

Dawn to OVA, które "wprowadza" do Hellsinga.

Możesz je zobaczyć przed jak i po ultimate, Twój wybór.

Więcej nie napiszę, bo ciężko na telefonie, jednak później mogę to bardziej opisać ;p

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Mimo wszystko jednak postanowiłem się skusić na obejrzenie również wersji Ultimate i naprawdę nie żałuję tej decyzji.

Kreska stoi na całkiem innym poziomie w porównaniu do zwykłego Hellsinga. Przepaść jest ogromna. No cóż czas robi swoje. :f

Pod względem fabularnym Ultimate też wydaje mi się lepszy. Akcja jest bardzo szybka i wszystko dzieje się kilkakrotnie szybciej niż w zwykłym Hellsingu.

Z tego też względu ogląda je się o wiele przyjemniej zwłaszcza, że same walki są rewelacyjne. Ultimate też jest o wiele bardziej krwisty. :D

W skrócie czuję, że nadchodzi kolejna 10 lub w najgorszym wypadku 9. Niżej tego z pewnością nie ocenię no chyba, że totalnie schrzanią zakończenie.

Jeśli ktoś oglądał tylko zwykłego Hellsinga to polecam zobaczyć również wersję Ultimate.

Jednak jeśli ktoś zaczął od tej ostatniej to wtedy oglądanie pierwowzoru polecam tylko wielkim fanom tej serii.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Mimo wszystko jednak postanowiłem się skusić na obejrzenie również wersji Ultimate i naprawdę nie żałuję tej decyzji.

Kreska stoi na całkiem innym poziomie w porównaniu do zwykłego Hellsinga. Przepaść jest ogromna. No cóż czas robi swoje. :f

Pod względem fabularnym Ultimate też wydaje mi się lepszy. Akcja jest bardzo szybka i wszystko dzieje się kilkakrotnie szybciej niż w zwykłym Hellsingu.

Z tego też względu ogląda je się o wiele przyjemniej zwłaszcza, że same walki są rewelacyjne. Ultimate też jest o wiele bardziej krwisty. :D

W skrócie czuję, że nadchodzi kolejna 10 lub w najgorszym wypadku 9. Niżej tego z pewnością nie ocenię no chyba, że totalnie schrzanią zakończenie.

Jeśli ktoś oglądał tylko zwykłego Hellsinga to polecam zobaczyć również wersję Ultimate.

Jednak jeśli ktoś zaczął od tej ostatniej to wtedy oglądanie pierwowzoru polecam tylko wielkim fanom tej serii.

Myślę, że najlepiej jest zaczynać wersje odświeżone o ile takie istnieją.

Brotherhood, kai, ultimate itd.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Wiesz to zależy. Ja tam zacząłem od zwykłej i dopiero potem przeszedłem do Ultimate ale nie żałuję tego.

Zarówno Hellsing jak i Hellsing Ultimate są bardzo dobre i fajnie mi się je oglądało. 

Dodatkowo przez to, że Ultimate jest bardziej dynamiczne i akcja dzieje się szybciej trochę rzeczy jest pominiętych.

Nie są one jakoś super istotne ale i tak ciekawie uzupełniają się. No i frajdę sprawia wyłapywanie różnic. :D

Jednak jeżeli już się ktoś zdecyduje na oglądanie pierwowzoru + remake'u to moim zdaniem warto zaczynać od starszej wersji.

Wtedy oglądasz już coś dobrego, a potem przesiadasz się na coś jeszcze lepszego co tylko sprawia, że oglądanie jest przyjemniejsze.

Zaczynając odwrotnie ma to niestety ten minus, że widzisz coś gorszego. :f

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Wiesz to zależy. Ja tam zacząłem od zwykłej i dopiero potem przeszedłem do Ultimate ale nie żałuję tego.

Zarówno Hellsing jak i Hellsing Ultimate są bardzo dobre i fajnie mi się je oglądało. 

Dodatkowo przez to, że Ultimate jest bardziej dynamiczne i akcja dzieje się szybciej trochę rzeczy jest pominiętych.

Nie są one jakoś super istotne ale i tak ciekawie uzupełniają się. No i frajdę sprawia wyłapywanie różnic. :D

Jednak jeżeli już się ktoś zdecyduje na oglądanie pierwowzoru + remake'u to moim zdaniem warto zaczynać od starszej wersji.

Wtedy oglądasz już coś dobrego, a potem przesiadasz się na coś jeszcze lepszego co tylko sprawia, że oglądanie jest przyjemniejsze.

Zaczynając odwrotnie ma to niestety ten minus, że widzisz coś gorszego. :f

Ja sprawdziłem co podąża za mangą, a co jest bullshitem i fantazją studia i na tej podstawie wybrałem ultimate.

s2c77Oa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...