KlauS. Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Rodzaj: TV Typ widowni: SeinenGatunek: Akcja, Fantasy, Horror, NadprzyrodzoneTematyka: Przemoc, Super moce, Wampiry, Wojsko, ZagadkiRok produkcji: Hellsing - 2001 Hellsing: Ultimate - 2006 Hellsing: The Dawn - 2011Ilość odcinków: Hellsing - 13 Hellsing: Ultimate - 10 Hellsing: The Dawn - 3Status: ZakończoneKlasyfikacja Wiekowa: 16+ Większa część serii dzieje się we współczesnej Anglii. Tajna protestancka organizacja Hellsing, kierowana przez sir Integrę Hellsing zajmuje się zabijaniem nieumarłych i utrzymywaniem ich istnienia w tajemnicy. Analogiczne zadanie wykonuje specjalna Sekcja XIII w Watykanie - Iscariote. Prowadzi to do konfliktu, którego główną osią jest dwóch bohaterów obdarzonych nadludzkimi mocami - Alucard z Hellsinga i o. Alexander Anderson z Iscariote. Niespodziewanie do akcji włączają się naziści, pod wodzą mjr. Montany chcącego rozpętać wojnę z Anglią. W wyniku prowadzonych eksperymentów dysponują armią nieumarłych. Hellsing musi stawić czoło szalonemu majorowi oraz armii abp. Enrico Maxwella, który prowadzi krucjatę na protestantów. Anime polecam, fajny horror z dobrą fabułą. Są dwa rodzaje Hellsinga - Hellsing i Hellsing: Ultimate. Jest także OVA pt. "Hellsing: The Dawn". Czym się różni zwykły Hellsing od Ultimate? Po recenzjach i dyskusjach, które czytałem (sam oglądałem tylko Ultimate) stwierdzam, że zwykły jest bardziej z punktu widzenia Wiktorii Seras, a Ultimate z puntku widzenia Alucarda. Czytałem też, że Ultimate bardziej nawiązuje do mangi. Ma także lepszą kreskę, ponieważ zostało wydane później. Gdzie zobaczę Hellsinga? Zwykły: http://anime-odcinki.pl/anime/hellsing Ultimate: http://anime-odcinki.pl/anime/hellsing-ultimate The Dawn (OVA) http://anime-odcinki.pl/anime/hellsing-dawn Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 obejrzę, bo ciekawie wygląda według opisu, i nie jest to tasiemiec Odnośnik do komentarza
KlauS. Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 obejrzę, bo ciekawie wygląda według opisu, i nie jest to tasiemiec Tylko pamiętaj, że jeden odcinek Hellsinga trwa 40-50 minut, a ostatni 60 (mówię o Ultimate, zwykłego nie oglądałem), także możesz te 10 odcinków liczyć jako 25 xDD Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 No i dobrze, będe mógł spokojnie na dłużej się rozłożyć przy oglądaniu Odnośnik do komentarza
gokanDB Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Hellsinga zwykłego oglądałem dla walki,bo fabułą wiało nudą,a kreska była koszmarna :/.Ultimate obejrzałem cały + OVA i jeszcze mi mało :P Horroru,aż tyle tam nie było,praktycznie wogóle,chyba że chodzi o styl zabijania i jak ktoś się boi vampriów Odnośnik do komentarza
Itoe♫ Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Z wielką chęcią obejrzę to anime o ile znów o nim nie zapomnę. + Odnośnik do komentarza
Wredna Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Ooo, widze, że ludzie na mpc wracają do starych tytułów. Hellsing... mmm... zapada w pamięć chyba na zawsze. Fabuła nudna? Według mnie genialna, psychodeliczna, taka, po której zastanawiasz się "co się stało? Kim jestem? O.o" Jednym słowem, tytuł daje kopa. Opening mi się podobał tylko od strony wizualnej. Jakoś muzyka nie za bardzo. Postacie fajne. Moje ulubione to bracia i oczywiście Dracula pisane od tyłu Odnośnik do komentarza
KlauS. Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Ooo, widze, że ludzie na mpc wracają do starych tytułów. Hellsing... mmm... zapada w pamięć chyba na zawsze. Fabuła nudna? Według mnie genialna, psychodeliczna, taka, po której zastanawiasz się "co się stało? Kim jestem? O.o" Jednym słowem, tytuł daje kopa. Opening mi się podobał tylko od strony wizualnej. Jakoś muzyka nie za bardzo. Postacie fajne. Moje ulubione to bracia i oczywiście Dracula pisane od tyłu A oglądałaś wersję Ultimate? :P Odnośnik do komentarza
Asparte Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 http://www.nyaa.se/?page=view&tid=409819To cudo wystarczy? Epki z opisem "dawn" to speciale, tak? "Just because I'm weaker doesn't make you stronger". krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2 Last.fm Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW. Odnośnik do komentarza
arko Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 http://www.nyaa.se/?page=view&tid=409819To cudo wystarczy?Epki z opisem "dawn" to speciale, tak? Tak, właśnie tą wstawkę oglądałem i jest git Dawn to jest taki jakby prequel. Odnośnik do komentarza
Asparte Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Tak, właśnie tą wstawkę oglądałem i jest git Dawn to jest taki jakby prequel. Czyli najpierw ogladać Dawn, a potem resztę? "Just because I'm weaker doesn't make you stronger". krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2 Last.fm Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW. Odnośnik do komentarza
arko Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Czyli najpierw ogladać Dawn, a potem resztę? Możesz tak zrobić. Akcja Dawn toczy się podczas II WW, więc niektóre sytuacje będą jaśniejsze. Sam najpierw oglądałem Dawn. Odnośnik do komentarza
MikvY Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Moje zdanie jest takie że mnie to anime usypiało nie mój klimat chyba ; p Odnośnik do komentarza
kkoondzio Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Nie czytajcie opisów. Zacznijcie oglądać. Niezależnie od tego czy lubicie się pośmiać, pooglądać romans czy cokolwiek seria Hellsing Ultimate to coś z czym powinien się zapoznać każdy i nie będzie żałował żadnej sekundy spędzonej podczas oglądania tego arcydzieła. Odnośnik do komentarza
selweron Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Nie czytajcie opisów. Zacznijcie oglądać. Niezależnie od tego czy lubicie się pośmiać, pooglądać romans czy cokolwiek seria Hellsing Ultimate to coś z czym powinien się zapoznać każdy i nie będzie żałował żadnej sekundy spędzonej podczas oglądania tego arcydzieła.haha, jak na ironię skończyłem go kilkanaście minut temu. Do połowy serii to ledwo dało się to oglądać, nudne strasznie. Później trochę się podciągnęło, na koniec bardzo ładnie wyglądał alucard i ten lokaj po odmłodzeniu, to podciągnąłem pod 7/10. Średniaki które obecnie jadam dużo nie odbiegają od tego hellsinga. Ale żeby nie było, tytuł zaliczony, nikt mi już nie wyjedzie "oglądaj helsinga bo to pozycja obowiązkowa", eh - zawiodłem się ogólnie. @down Coś Ci się chyba pomyliło:) Po pierwsze to w czasie przeszłym a po drugie, to zwyczajny trol był Tobie boku no bico też się fajnie oglądało^^ Odnośnik do komentarza
-Vasto- Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 haha, jak na ironię skończyłem go kilkanaście minut temu. Do połowy serii to ledwo dało się to oglądać, nudne strasznie. Później trochę się podciągnęło, na koniec bardzo ładnie wyglądał alucard i ten lokaj po odmłodzeniu, to podciągnąłem pod 7/10. Średniaki które obecnie jadam dużo nie odbiegają od tego hellsinga. Ale żeby nie było, tytuł zaliczony, nikt mi już nie wyjedzie "oglądaj helsinga bo to pozycja obowiązkowa", eh - zawiodłem się ogólnie. Ty sie jarasz detektywem conanem twoja opinia tutaj nic nie wnosi Taki pocisk, ja sobie odświeżam i fajnie mi się ogląda. Odnośnik do komentarza
valcheim.pl Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Według mnie anime bardzo dobre, aczkolwiek nic nie wnosi, coś w stylu seansu na nudny wieczór. Odnośnik do komentarza
razor Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Właśnie skończyłem oglądać zwykłego Hellsinga i zastanawiam się czy jest sens sięgać po Ultimate. Bardzo się różni od pierwszej serii? Czy to po prostu prawie to samo tylko z lepszą kreską? Warto zobaczyć obie wersje czy jest podobnie jak FMA i FMA:B i szkoda tracić na to czas? Hmm? W skrócie potrzebuję opinii kogoś kto oglądał obie wersje. Odnośnik do komentarza
-Vasto- Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Ja bym powiedział że jak już obejrzałeś podstawkę to dużo nie stracisz jak nie obejrzysz ulltimate. Dla wielkiego fana bym poleciał a tak jak masz inne serie albo nie masz ochoty to nie ma co oglądać bo wielkich różnic nie ma. A obejrzysz 80% to samo. Odnośnik do komentarza
KlauS. Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Właśnie skończyłem oglądać zwykłego Hellsinga i zastanawiam się czy jest sens sięgać po Ultimate. Bardzo się różni od pierwszej serii? Czy to po prostu prawie to samo tylko z lepszą kreską? Warto zobaczyć obie wersje czy jest podobnie jak FMA i FMA:B i szkoda tracić na to czas? Hmm? W skrócie potrzebuję opinii kogoś kto oglądał obie wersje. Z TEGO CO WIEM, to Ultimate jest bardziej przedstawione z punktu widzenia Alucarda, a zwykły z punktu widzenia Seras. Jednak mogę się mylić, zwykłego nie widziałem, bo mi pisali, że Ultimate to jest jak FMA:B, a zwykły jak FMA. Słyszałem też, że Ultimate jest bardziej nawiązany do mangi. Odnośnik do komentarza
KLATKER Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Właśnie skończyłem oglądać zwykłego Hellsinga i zastanawiam się czy jest sens sięgać po Ultimate. Bardzo się różni od pierwszej serii? Czy to po prostu prawie to samo tylko z lepszą kreską? Warto zobaczyć obie wersje czy jest podobnie jak FMA i FMA:B i szkoda tracić na to czas? Hmm? W skrócie potrzebuję opinii kogoś kto oglądał obie wersje. Między zwykłem a Ultimate różnica jest ogromna. ULTIMATE = Lepsza kreska, fabuła(Tym razem związana z mangą) walki. Odnośnik do komentarza
-Vasto- Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Między zwykłem a Ultimate różnica jest ogromna. ULTIMATE = Lepsza kreska, fabuła(Tym razem związana z mangą) walki. No tak ale mimo wszystko oglądanie obu serii nie ma większego sensu chyba że ktoś jest wielkim fanem. Odnośnik do komentarza
sebastosMC Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 haha oglądałem zwykłą serię(TV) i ona opowiada to co jest w 1 odcinku ultimate(OVA) (nawet nie ) fajne anime z hektolitrami krwi Odnośnik do komentarza
razor Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Skoro większość osób tak zachwala Ultimate to je mimo wszystko obejrzę i zobaczę co i jak. Zresztą sam Hellsing dość mi się spodobał więc mam nadzieję, że się nie zawiodę. btw. Dawn > Ultimate czy Ultimate > Dawn? Jaką kolejność polecacie skoro oglądałem już zwykłego Hellsinga? Odnośnik do komentarza
sebastosMC Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 cała historia hellsing ( TV ) jest zawarta w jednym odcinku hellsing ultimate potem masz dalszą historię Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.