Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hajime no Ippo

razor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kq0y.png

Hajime no Ippo

Rok wydania: 2000-2002 / 2009 / 2013
Ilość odcinków: 75 / 26 / 25
Gatunek: Sportowe, Komedia, Shounen

Ippo Makunouchi jest miłym i spokojnym nastolatkiem, który z racji swojego łagodnego usposobienia jest gnębiony przez starszych licealistów.
Jego życie zaczyna jednak się zmieniać gdy świadkiem pobicia zostaje Mamoru Takamura, jeden z najsilniejszych japońskich bokserów, który interweniuje i wyciąga go z opresji, a potem zabiera do klubu bokserskiego by tam opatrzyć jego rany. Ippo dostrzega wtedy świat boksu i zakochuje się w nim. Rozpoczyna swój trening.

Seria składa się z trzech części:

Hajime no Ippo (2000-2002)

http://www.animezone.pl/odcinki-online_hajime-no-ippo

Hajime no Ippo: New Challenger (2009)

http://anime-centrum.net/anime-online-pl/643-hajime-no-ippo-new-challenger.html

Hajime no Ippo: Rising (2013)

http://www.animezone.pl/odcinki-online_hajime-no-ippo-3-rising

Moim zdaniem jest to jedno z najlepszych sportowych anime.
Jeśli ktoś gustuje w tym gatunku lub lubi boks to jest to zdecydowanie pozycja, którą trzeba zobaczyć.
Fabuła jak i same walki są naprawdę dobre. Humor też stoi na dość wysokim poziomie.
Mimo, że gagi nie są jakoś strasznie wyszukane to rozśmieszyło mnie parę razy niemalże do łez.
Zdecydowanie polecam. :)

1373662483-U83583.png

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja już 3 sezon lece a parę dni temu pierwszy zaczynałem :rolleyes:

Chyba więcej pisać nie muszę, tutaj dwa fajne amv + spoile:

NJxbd4x.png

Opublikowano

nie chwytałem się jeszcze za ten typ anime ''sport'' ale chyba od tego anime zacznę ^^

Hajime no ippo

Kuroko no basuke

One outs

To są serie sportowe które trzeba obejrzeć.

NJxbd4x.png

Opublikowano

o kurde ^^ oglądam drugi dzień i już kończę pierwszy sezon . Brakuje mi tu przeplatanego bokami romansu i mniej ciapowatego bohatera poza walkami ;(

ten 3 sezon coś wolno tłumaczony jest czy na animezone mają jakieś opóźnienia i można znaleźć po polsku na innej stronie ?

Samo anime jest dobre i daję mu 9/10 ;) na pewno obejrzę wszystkie sezony

rmoiyq.png

Opublikowano

Ja oglądam na bieżąco po eng, tutaj i tak jakiejś skomplikowanej fabuły nie ma. Co do tego romansy to jest on rozwalony na wszystkie sezony. A bohater rzeczywiście mógł być ciut lepszy.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jestem już przy 16 odcinku drugiego sezonu i muszę powiedzieć, że jest bardzo dobry.

Akcja z robakiem (chyba 13-15 odc) mnie zniszczyła doszczętnie. Jeśli więc jesteście dalej w pierwszym sezonie to polecam pogonić. :D

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Jeszcze 10 odcinków (albo i więcej jeśli nie jesteś na bieżąco) więc wiele może się zdarzyć.

Zresztą co by nie było dla mnie i tak jest to zdecydowana topka jeśli chodzi o sportowe anime. ;)

btw. Już 17 ep. Chyba do jutra skończę drugą serię i zabiorę się za 3. :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

ja właśnie jadę 2 sezon ( po drodze skończyłem shakugan no shana 2 sezon ) :)

on wreszcie powie tej babce że ją kocha czy nie ?

rmoiyq.png

Opublikowano

2 sezony skończone :D lecim 3

up coś tego nie widzę ^^ kurde czemu ja muszę mieć jakieś anime akcji + romans nie wiem ^^

ten drugi sezon był trochę hmm okrojony :D mało walczył ippo ;(

rmoiyq.png

Opublikowano

Dziesiąty odcinek Hajime no Ippo: Rising jest genialny. Właśnie skończyłem oglądać i naprawdę strasznie mnie napalił co do tych kolejnych.

Nadchodząca walka moim zdaniem będzie jedną z najlepszych w serii. Mam też nadzieję, że wypuszczą też kolejne sezony i nie zakończą tego na Rising.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Aktualnie jest koło 1040 chapterów mangi i nadal wychodzi, jebłem sobie tak losowo koło 650 chapter to była walka z mistrzem świata a do tego jeszcze w anime daleko daleko.

Więc anime jak będzie jeszcze wydawane to twoje wnuki mają szansę się załapać, ja się nadal dziwie co oni wymyślili przez te 400 chapow po walce z mistrzem.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Wiesz kategorii wagowych jest sporo więc może potem ma taki plan jak Takamura. Do tego jeszcze dochodzą obrony tytułu etc.

Z tego co widziałem w komentarzach na anime-odcinki to Hajime ma więcej chapterów niż One Piece więc mam nadzieję, że się nie mylisz.

Te dwa anime mógłbym oglądać w nieskończoność. :D

1373662483-U83583.png

Opublikowano

One piece ma aktualnie 736 chapterów tylko oni potrafią rozwalić czasem 1 chapter na 3 epy xDDD dlatego tyle epów wyszło i nadal wychodzi, gdyby hajime było tasiemcem to mogło by już mieć sobie 300-500 epów a przy 1040 chapterach mangi nawet x2 tyle nie jest problemem, jak nadal będzie wydawana.

Ja niestety nie skuszę się i nie przeczytam mangi bo jest jest w ciul za dużo i wątpię aby była wciągająca w porównaniu do anime a oprócz tego mam samych serii anime jeszcze w planach dużo więc na mangę nie ma czasu, smuteczek.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Za mangą nigdy nie przepadałem i wolałem oglądać odcinki więc mimo wszystko jednak poczekam by sobie nie spoilerować. :P

A co do zysków to jeśli wydają mangę bez przerwy od 1990, a teraz w dodatku zdecydowali się wznowić serię po 4 latach to chyba nie jest aż tak źle.

Jakiś zysk mimo wszystko musi przynosić.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja tam jestem za wszelkimi remakami wznowieniami i całą resztą tego typu akcji bo przy dzisiejszym hłamie jaki wychodzi gdzie kreska i animacja stanowi 95% anime bo na co komu fabuła czy jakieś tam szczegóły albo wciągające wątki, na co to komu xDDD

Dlatego fajnie że robią to anime dalej i fajnie jakby jeszcze zrobili mi remake gantza na podstawie całej mangi <3

edit: wiem że temat hajime ale dodam że w gantzie w mandze to sie takie imby póżniej dzieją,

spiski, strzelaniny, krew i zwłoki, wampiry (typu hellsing), więcej strzelanin, więcej spisków, krew i flaki,romanse, atak obcych na ziemie, obrona planety. TO BY BYŁO ANIME

NJxbd4x.png

Opublikowano

Przerwę zrobię z pewnością bo będą musieli przygotować sobie wszystko wcześniej żeby potem móc to terminowo wypuszczać.

Pewnie jakiś rok na drugą serię poczekamy. Dłużej raczej nie bo materiał na anime jest (manga). Chociaż z drugiej strony to tylko takie gdybanie jak sam to określiłeś.

Wszystko zależy od sukcesu tej serii.

1373662483-U83583.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...