Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulubiony czarny charakter.

razor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Imo nie można równać pomocy pojedynczej osobie do tworzenia świata bez zła, to samo tyczy się "spełnianiu marzeń".

Radykalni islamiści chcą stworzyć świat bez wyznawców jakiejkolwiek innej od islamu religii.

Są przez to szlachetni jak mniemam? Tak samo było z Adolfem. Przecież on tylko chciał by rasa panów rządziła światem.

Czy to źle? ;)

No i przykład z samego anime. Obito z Madarą też chcą stworzyć świat bez zła.

Jednak wszyscy oglądający "Naruto" odbierają ich jako negatywnych bohaterów. Why?

1373662483-U83583.png

Opublikowano

To może spytaj aśpa, bo sam podał Acceleratora który obecnie jest niejako dobrym bohaterem :) W końcu dziefczynkom się opiekuje i bije złych kolesi nawet złe dziewczyny:D

Mam pomysł, może wyobraź sobie, że antagonista to postać która wyznaje chrześcijaństwo, a jest antagonistą gdy ma grzechy. Jakbyś zabił sąsiadkę bo ci płot rozwala na specjalnie, to czy nie byłbyś antagonistą? Tak samo z Lightem, zabija osoby=ma grzech=jest antagonistą.

Opublikowano

Radykalni islamiści chcą stworzyć świat bez wyznawców jakiejkolwiek innej od islamu religii.

Są przez to szlachetni jak mniemam? Tak samo było z Adolfem. Przecież on tylko chciał by rasa panów rządziła światem.

Czy to źle? ;)

To jest zupełnie co innego. Oni to robią, ponieważ mają własne mniemania, które są złe dla wszystkich oprócz nich. Raito miał wiele wrogów jako Kira, jednak fanów też nie brakło.

Możecie wyciągać wszystkie argumenty, możecie podawać przykłady z II wojny światowej (co według mnie jest dziwny, gdy rozmawiamy o anime), jednak ja nadal nie zmienię zdania. Nie potrafię ocenić postępowania Raito, bo waha się pomiędzy dobrem a złem, więc dla mnie jest to neutralna postać.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Wahać między dobrem a złem się może. Ale antagonistą raczej jest. W sumie nie jestem pewny czy jest antagonistą, bo dla mnie ten termin znaczy głównie tyle co wrogowie zwyczajnego protagonisty w anime z walkami, dlatego sam nie jestem pewien. W każdym bądź razie Light jest zły! :D

Opublikowano

To jest zupełnie co innego. Oni to robią, ponieważ mają własne mniemania, które są złe dla wszystkich oprócz nich. Raito miał wiele wrogów jako Kira, jednak fanów też nie brakło.

Możecie wyciągać wszystkie argumenty, możecie podawać przykłady z II wojny światowej (co według mnie jest dziwny, gdy rozmawiamy o anime), jednak ja nadal nie zmienię zdania. Nie potrafię ocenić postępowania Raito, bo waha się pomiędzy dobrem a złem, więc dla mnie jest to neutralna postać.

Mam takie samo zdanie jak ty, aczkolwiek uważam, że jeszcze bardziej dobrą postacią niż light jest lelouch

@up

light nie jest zły. Miał dobry cel, też bym zabijał pedofilii.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

To co byś Ty robił to akurat nie ma powiązania :) Biedak pewnie by go na aukcji sprzedał, psycho właśnie sobie zabijał rodzinke, prezes małej firmy ściągał wszystkie przedsiębiorstwa, a analfabeta po prostu do piecyka by sobie włożył.

Potrzeba nam speca od antagonisty :D

@downdown royal: Przecież on nie mógł być dobry. Oszukiwał, przecież na cheatach jechał! Czyli istne zło!

Opublikowano

Mniejsza o Yagamiego w takim razie. Klaus ciekawią mnie Twoje typy jeśli chodzi o czarne charaktery. ^^

1373662483-U83583.png

Opublikowano

To co byś Ty robił to akurat nie ma powiązania :) Biedak pewnie by go na aukcji sprzedał, psycho właśnie sobie zabijał rodzinke, prezes małej firmy ściągał wszystkie przedsiębiorstwa, a analfabeta po prostu do piecyka by sobie włożył.

Potrzeba nam speca od antagonisty :D

Nie zmienisz mojego zdania gupi huju. Light i lelouch byli dobrymi osobami!!

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Mnie jakoś czarne charaktery nie przekonują , zwłaszcza że niektóre są "sztywne" jak i także trochę nie lubię takich postaci nastawionych np. Mili są dużo gadają, oczywiście mowa o dobrych charakterach.

Lubię postacie jak np. z Naruto: Sasuke, jego styl mi się podoba

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Mnie jakoś czarne charaktery nie przekonują , zwłaszcza że niektóre są "sztywne" jak i także trochę nie lubię takich postaci nastawionych np. Mili są dużo gadają, oczywiście mowa o dobrych charakterach.

Lubię postacie jak np. z Naruto: Sasuke, jego styl mi się podoba

Omg spier z tym Narushitem

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Mniejsza o Yagamiego w takim razie. Klaus ciekawią mnie Twoje typy jeśli chodzi o czarne charaktery. ^^

Trudno jest mi wytypować złe postacie, jednak chociażby z anime Fairy Tail Jellal (gdy był pod zaklęciem, jego strategia była niesamowita), Zero, Hades.

Może... Z Hellsinga - Major, niezły psychopata oraz Alucard, który kochał zabijać.

Nie wiem, nigdy się nie zastanawiałem nad tym, a więc nie pamiętam zbyt dużo postaci.

pewnie i tak z dupy ich wymieniłem, nie myślałem nad tym xdd

@2xdown

RAIN NIE ZACZYNAJ XDD

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Co do Jellala pewni być nigdy nie możemy - ale obecnie nie jest antagonistą bo się zmienił, tu akurat jest prosta konstrukcja. Alucard to już zły akurat cały czas ;d

Opublikowano

Gin Ichimaru z Bleach - Ten uśmiech. Sarkastyczny i lekceważący wszystko sposób bycia. Jeden z najlepszych czarnych charakterów.

Polemizowałbym, czy aby na pewno można Gina uznać za jeden z najlepszych czarnych charakterów. W końcu cały jego sojusz z Aizenem opierał się tylko na tym, by się na nim zemścić. Myślę, że można go uznać bardziej za bohatera neutralnego.

topic.

Sousuke Aizen, Bleach - niewątpliwie jeden z najlepszych antagonistów tego gatunku anime. Świetny strateg, znakomita dedukcja, dykcja, wysoka inteligencja.

/KlauS: ok :(

Opublikowano

Polemizowałbym, czy aby na pewno można Gina uznać za jeden z najlepszych czarnych charakterów. W końcu cały jego sojusz z Aizenem opierał się tylko na tym, by się na nim zemścić. Myślę, że można go uznać bardziej za bohatera neutralnego.

Tutaj możesz mieć rację ale ja i tak go zapamiętałem i zawsze będę uważać za takiego zimnokrwistego badass'a :D

W sumie razem z Uraharą to moje dwie ulubione postacie w BLEACHu. ;d

@KLAUS xD

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Mimo że death note jest jedną serią wiele ludzie dzieli je na dwie ze względu na widoczny rozłam po śmierci L który był pierwszym protagonistą serii a jakiego następcami byli Mello i Near a antagonistą postawionym w roli głównego bohatera był Light. Naprawdę tak ciężko to zauważyć, nie rozumiem jak wy się nadal możecie sprzeczać z czymś takim, jeszcze uznawać kogoś kto mordował niewinne osoby aby osiągnąć swój cel dobrym bohaterem, gratuluje towarzysz stalin byłby dumny.

edit: przypomniały mi się słowa Lighta kiedy mówił że jeśli jego ojciec lub ktokolwiek inny z rodziny odkryje jego sekret będzie musiał ich "zabić z zimą krwią"

NJxbd4x.png

Opublikowano

Pierwsza myśl, Arachne z Soul Eater ze względu na te duże.. duże.. pająki, brr..

A tak ogólnie to Raito, znakomicie wykreowana postać, jedna z lepszych na świecie.

Opublikowano

Bleach

Ulquiorra Schiffer

Grimmjow Jeagerjaques

Dragon Ball Z

Bubu :D

Shaman King

Zick

Fairy Tail

ZeReF

Jellal

Midnigh

Naruto

Uchiha Itachi

Uchiha Obito

Uchiha Madara

One Piece

Donquixote Doflamingo

76561198041325734.png

Opublikowano

Light Yagami, Motylek z Bousho Rerkin (epic forever) :D

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

Szybko na myśl przychodzi mi tylko Madara epicki gość z Naruto to może jeszcze Hidan.

Izaya z durarara też bardzo barwna i ciekawa postać :D

; )

Opublikowano

Light Yagami - W sumie to dla mnie nie jest taki zły. Popieram wszystkie jego działania! Co prawda troszkę ludzi zabił ale wszystko robił dla dobra innych ;)

Madara Uchiha - Lubię go za to że każdego ma za robaka. Uwielbiam gdy paczy na każdego z góry ;)

Orochimaru - Wszystko dla osiągnięcia włąsnego celu. Nic ani nikt się nie liczy tylko on - to w nim lubię.

Aizen - ten to jest dopiero gość, robić wszystkich w konia i udawać przyjaciela. Bardzo podoba mi się jego podstęp, to jak potrafi być "przyjacielem" dla każdego. Zawsze milutki słodziutki Aizen a tu takie ziółko ;)

Medusa - Ogólnie to lubię ją za to udawanie milutkiej. Tak fajnie zawsze boso chodziła i się uśmiechała ;)

To byłyby moje ulubione zuuue postacie ;)

Tak jeszcze nawiasem to chyba pewne osoby mają jakiś problem z ogarnięciem kto jest czarmy charakterem a kto nie.

Dajmy na to ktoś tam Mugena napisał. Jeżeli Mugen był zły to kto był dobry w takim razie? Fuu? :D

Jeżeli Mugen jest zły to nawet niewinna Fuu jest zła, w końcu pomogła im w ucieczce ;)

Rozumiem że Mugen zabijał innych, w końcu takie anime. Tam każdy się ciachał.

Jeżeli w anime jest czarny charakter to powinien być i "biały" charakter. Jeżeli nie ma "białego" charakteru to i czarnego też nie ma.

W końcu od zawsze jest że to zły przeszkadza dobremu.

edit: ehhh, nastawiałem tych emotikonek jak debil.

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...