Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulubiony czarny charakter.

razor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. :)

Tak się ostatnio zastanawiałem nad tym jaki typ bohatera najbardziej lubię w anime i będą to chyba tzw. czarne charaktery.

Napędzają oni przeważnie całą serię no i mają w sobie "to coś". Moimi faworytami będą chyba:

Lamperouge Lelouch z Code Geass - Za arogancję i wyniosły styl bycia. Do tego był diabelsko inteligentny.

Yagami Light z Death Note - Ciekawe przekonania, świetna umiejętność dedukcji i przewidywania. No i ta przemiana po otrzymaniu notesu.

Gin Ichimaru z Bleach - Ten uśmiech. Sarkastyczny i lekceważący wszystko sposób bycia. Jeden z najlepszych czarnych charakterów.

A jak wygląda Wasza topka?

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Naruto

Obito
Madara
Orochimaru

Higschool DxD

Albion
Azazel

@@@@@@@@@@@@@@

Oglądałem highschool dxd i nie przypominam sobie takich postaci. Czyżbyś wziął je z novelki?

Albion - Biały Smok

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano

Accelerator z index series

Rinko "Hu Lun, Rin Ko" - niestety głównie o mange kingdoma chodzi, bo w anime to jego wygląd ładnie zjechali i to psuje cały klimat.

Z baccano znajdzie się np. taki Ladd Russo

Sabrac z shakugan no shana series

Z campione! mała medusa

z fate/stay night lancer, z fate/zero - również lancer jak i Waver Velver z Riderem

z fma/b Envy i Greed

Mugen z Samurai Champloo

wasurenugumo - pajączek

Gdzieś byli jeszcze lepsi, ale pamięci ubywa jak się nie ogląda za dużo więc zapomniałem o nich.. :)) Więc 'tylko' tyle ;d

Opublikowano

A czy do tego "czarnego charakteru" zaliczamy też neutralne postacie? xDD

1385927595-U440545.jpg

Jak sama nazwa mówi są to postacie w jakiś sposób złe. Netralność z definicji więc nie zalicza się do tej grupy. :)

btw.

Teraz dopiero zorientowałem się, że zapomniałem dopisać jednej postaci:

Johan Liebert z Monster - Bezwzględny w postępowaniu. Cholernie błyskotliwy i nieprzewidywalny.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Naruto

Obito
Madara
Orochimaru

Higschool DxD

Albion
Ajuka Belzebub

Oglądałem highschool dxd i nie przypominam sobie takich postaci. Czyżbyś wziął je z novelki?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

1385927595-U440545.jpg

Jak sama nazwa mówi są to postacie w jakiś sposób złe. Netralność z definicji więc nie zalicza się do tej grupy. :)

To usuń postacie z CG i DN, bo w CG walczył o wolność Japonii (czyli z tymi złymi), a w DN zabijał ludzi, jednakże byli to przestępcy.

Obydwaj są neutralni, bo robili dobrze czyniąc "zło".

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Yagami nie był neutralny no chyba, że oglądaliśmy inne anime. Przecież Kira był zły jak mało kto.

I nie wpisywał do notatnika samych złych osób. Zobacz ostatnie odcinki. :)

Podobnie sprawa wygląda jeśli chodzi o Lelouch'a.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

To usuń postacie z CG i DN, bo w CG walczył o wolność Japonii (czyli z tymi złymi), a w DN zabijał ludzi, jednakże byli to przestępcy.

Obydwaj są neutralni, bo robili dobrze czyniąc "zło".

Wałkowałem to anime 7 razy i zdecydowanie Yagami jest postacią złą przez całe anime aż do jego końca.

Ja mam niemal takich samych ulubionych co razor tylko jeszcze dodałbym Yuno z mirai nikki i Revy z Black Lagoon

NJxbd4x.png

Opublikowano

Yagami Raito robił dobre rzeczy, bo zabijał przestępców. Policja i L (+ ta agencja od Neara) tylko mu przeszkadzali, więc musiał skupić się na nich, lecz przede wszystkim umierali przestępcy.

W takim razie rozumiem, że policja jest zła, gdy strzela do terrorystów?

A Lelouch chciał mieć bezpieczny świat dla tej siostry, więc także nie miał złych celów. Można sobie porównać złe postacie z nimi - jest różnica.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Yagami Raito robił dobre rzeczy, bo zabijał przestępców. Policja i L (+ ta agencja od Neara) tylko mu przeszkadzali, więc musiał skupić się na nich, lecz przede wszystkim umierali przestępcy.

A Lelouch chciał mieć bezpieczny świat dla tej siostry, więc także nie miał złych celów. Można sobie porównać złe postacie z nimi - jest różnica.

Mylisz samosąd z działaniami wybranych przez obywateli władz.

Równie dobrze możesz powiedzieć, że Breivik nie jest mordercą i psychopatą tylko nieszczęsnym bojownikiem o czystość Norwegii.

Podobnie Hitler. On przecież też chciał tylko czystości rasowej. xD

Przypadek Leloucha jest nieco inny ale on też nie jest postacią dobrą / neutralną.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja bardzo lubiłam Kurumi z Date a Live. Była zła, ale jednocześnie potrafiła w bardzo perfidny sposób udawać kogoś dobrego. :v W pozostałych anime, które zdążyłam obejrzeć nie było raczej czarnego charakteru, który zdobyłby moją sympatię. :p

Opublikowano

Policje też zabijał jakby ktoś nie zauważył, o L i bezinteresownej śmierci ojca to już nie wspomnę, a jak się cieszył zabijając tych wszystkich ludzi.

Zdecydowanie pozytywny charakter masz rację.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Albion to biały smok

Co do ajuki też sobie nie przypominam

@Top

Super Perfect Cell

Żartowałem

Light

Accelerator z Toaru Majutsu no Index i Toaru Kagaku no Railgun.

Fanboy xDDDD

s2c77Oa.png

Opublikowano

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Pierwszą mapkę na osu z nim miałem :rolleyes:

Accelerator zdecydowanie na TAK.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Moim zdaniem lelouch i light nie byli wcale źli. Gdybym dostał pamiętnik, czy geassa postąpił bym podobnie, gdybym był w tych sytuacjach co oni.

Ale niech będzie, Lelouch, Light i Gasai Yuno

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Policje też zabijał jakby ktoś nie zauważył, o L i bezinteresownej śmierci ojca to już nie wspomnę, a jak się cieszył zabijając tych wszystkich ludzi.

Zdecydowanie pozytywny charakter masz rację.

Tylko, że Raito ani nie zabił ojca, ani L. Doprowadził do tego, lecz sam nie popełnił tego czynu.

Gdyby nikt mu się nie przeciwstawił, to by było wszystko inaczej.

Co do śmierci detektywów, to przecież wykorzystał Penbera do zabiciu wszystkich, razem z nim samym. Po prostu... własnoręcznie wpisywał imiona przestępców, reszty już nie zabił. Dla mnie jest to neutralna postać, bo przede wszystkim chciał dobrze (chciał zostać bogiem nowego świata, w którym nie ma zła - rzeczywiście zły charakter).

Dobra, przypomniałem sobie - wyjątkiem była narzeczona Penbera, jednak inaczej by go dopadli, więc nadal go nie dopisuje do złych charakterów.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Tylko, że Raito ani nie zabił ojca, ani L. Doprowadził do tego, lecz sam nie popełnił tego czynu.

Gdyby nikt mu się nie przeciwstawił, to by było wszystko inaczej.

Co do śmierci detektywów, to przecież wykorzystał Penbera do zabiciu wszystkich, razem z nim samym. Po prostu... własnoręcznie wpisywał imiona przestępców, reszty już nie zabił. Dla mnie jest to neutralna postać, bo przede wszystkim chciał dobrze (chciał zostać bogiem nowego świata, w którym nie ma zła - rzeczywiście zły charakter).

Dobra, przypomniałem sobie - wyjątkiem była narzeczona Penbera, jednak inaczej by go dopadli, więc nadal go nie dopisuje do złych charakterów.

Ale to jest klasyczny przykład złego charakteru nawet twórcy o tym pisali ;) przecież to że miał dobrą ideologię nie czyni go dobrym, tylko jej wykonanie które wszyscy wiemy jakie było ...

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ale to jest klasyczny przykład złego charakteru nawet twórcy o tym pisali ;) przecież to że miał dobrą ideologię nie czyni go dobrym, tylko jej wykonanie które wszyscy wiemy jakie było ...

A ty byś nie postępował tak jak on mając jego inteligencje, notatnik śmierci i Ryuku u boku (tak on się nazywał?) ?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

A ty byś nie postępował tak jak on mając jego inteligencje, notatnik śmierci i Ryuku u boku (tak on się nazywał?) ?

Ale co to ma do rzeczy, ogarnijcie bo to jest proste i logiczne a wyciągacie jakieś argumenty że jakbym ja postępował.

Checie czy nie Light był czarnym charakterem.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jest taka jedna manga, prawie kopia DN tylko krótsza i ciut mniej do myślenia. Nosi nazwę LOST+BRAIN. Tam bohater używa hipnozy do kontroli nad światem by świat uczynić bez ciot czy tam by był pokój. Przy okazji morduje kilka osób by wywabić swojego przeciwnika - hipnozą rzecz jasna, od kazania takiemu pod pociąg wpaść czy też do wysadzenia bomby w studiu razem z tą osobą.. :)

Niestety klausu, oni mają rację. Antagonista to właśnie zły człowiek. Chyba, że uważasz, że moje przykłady - np. Mugen z S.CH., czy też jego towarzysz, którzy to zabijają kogoś prawie w każdym odcinku a przeszłości też za ciekawej nie mają, ściga ich jakaś tam milicja czasami za przestępstwa, to są dobrzy bo pomagają pewnej panience odnaleźć jakiegoś człowieka? :)) Tak samo ma się przykład z takim Greed'em. Light równie był antagonistą, przecież to logiczne :) To tak, jakby powiedzieć że jeden z moich przykładów - Ladd Russo - jest neutralny, bo zabijał ludzi bo to była jego pasja i marzenia, a przecież marzenia trzeba spełniać, mimo że zabijał złych typków, to sam był na ich poziomie ^^ psycho <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...