Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o dynmapę, to na pewno jej nie będzie, możliwe, że dodam stałą mapę jednak, chcę, aby to gracze sami odkrywali nowe lokacje, a nie łazili tam gdzie "trzeba".

@ECLC - wiem o tym, to kolejny priorytet jaki mam po zwalczeniu lagów :) dopiero teraz zacznę balansować klasy i dodawać jakieś nowości do nich.

• Odpowiedzi 271
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widzisz Poncjusz, między nami jest taka różnica, że w czasie, kiedy ty prowadzisz dyskusję na temat znaczenia skrótów RPG, to ja sukcesywnie pracuje nad serwerem i zajmuje się swoimi graczami :)

Efekt jest taki, że serwer jest teraz absolutnie wolny od lagów (obecnie 72 osoby - 19.97/20 tps + brak freezów) przy minimalnym zużyciu procesora i ramu, nazywa się to optymalizacja, jednak ty tego nie znasz, bo max osób online na Avernusie to 10, więc lepiej rzucić obelgami w kogoś, że ma serwer za 20 zł bo przy 225 osobach na starcie były lagi kek.

@ change log dla graczy czytających mpc forum:

- koniec "eventu" na brak ograniczeń na broniach!

- dodano 2 nowe runy lecznicze oraz naprawiono bug, w którym runa dawała więcej zdrowia niż powinna

- naprawiono bug, w którym za aukcję trzeba było zapłacić 50% wystawianej ceny

- naprawiono bug, w którym gracze mogli udać się do netheru

- naprawiono bug, w którym można było wyciągnąć szkło z okna handlu

- znacząco zoptymalizowano wydajność serwera

Nie przesadzajmy ,średnia graczy to 30 ,a coraz częściej dobijamy do 40.Po za tym taki poziom jaki prezentują nasi gracze może ci się tylko śnić po nocach.

Opublikowano

Eh.. kolejny "avernusowiec" możecie przestać hejtować serwer? :>

To się zaczyna robić nudne..

Co do serwera przy mieście orków mała runa leczenia kosztuje 5 golda, a w stolicy 3. Może już to zostało zmienione ale jeśli nie to poprostu pisze ;)

Poza tym przydałby się większy spawn potworów w nie których miejscach sporo ludzi wykonuje zlecenia i ciężko cokolwiek czasami zabić.

Opublikowano

Serwer bardzo mi się podoba. Nie było jeszcze takiego serwera na polskiej scenie minecraft. A co do avernusa to moim zdaniem jesteście żałośni. Skupcie się lepiej rozwijaniem swojego serwera, bo jak ostatnio tam byłem to żałowałem czasu na pobieranie waszego lunchera i obczajaniu waszego serwera...

Opublikowano

czy można graćna jednym IP 2 kontami ? bo ja i mój brat jesteśmy chętni do gry ;)

Waros RPG - Krwawy Tron 2018 PREZENTACJA MPC Forum - KLIK
sygnatura.png

SERWER OD GRACZY DLA GRACZY!

Opublikowano

Teoretycznie 1 ip = jedno konto, jeśli jednak macie to samo ip to napisz do mnie w grze lub na ts, wtedy zarejestruje twojego brata. 

Opublikowano

Nie przesadzajmy ,średnia graczy to 30 ,a coraz częściej dobijamy do 40.Po za tym taki poziom jaki prezentują nasi gracze może ci się tylko śnić po nocach.

Chyba jako koszmar.

Co do Silvani, czy mi się wydaje czy kiedyś WCZEEEŚNIEJ serwer działał i był zajebisty?

Opublikowano

Chyba jako koszmar.

Co do Silvani, czy mi się wydaje czy kiedyś WCZEEEŚNIEJ serwer działał i był zajebisty?

Z tego, co mi wiadomo była kiedyś pierwsza edycja. Teoretycznie teraz ma być lepiej. Czekamy na balans klas i powinno być okej.

yotsuba.jpg

Opublikowano

Serdecznie ODRADZAM  grania na tym serwerze ;)

Powód?

Administracja banuje byle kogo :D Dokładnie... Znalazłem buga i próbowałem go zgłosić  a tu nagle dostałem bana za cheat...

Jaki to był bug? : Da się rozwalać Eq ludziom w mieście poprzez fapanie ich ;D

Zgłosiłem że to nie był cheat ... ale administracji sie dupy za przeproszeniem ruszyć nie chcę... ponieważ ktoś zgłosił że mam autoclickera (ponieważ chciałem zobaczyć czy to naprawde da się rozwalać to eq :D) i bez sprawdzania odrazu bana dostałem... "F**k logic"...

Miałem dostać UB ale administracja nawet odbanować nie umie :D

ps. Helperzy latają na Godach i zabijają graczy 25+lv :D

Mimo że grałem od początku alphy i teraz tyle czekałem na serwer to się na nim zawiodłem :D

NIE POLECAM SERWERA :C

~TheKrzychusPL

Opublikowano

Powód?

Administracja banuje byle kogo :D Dokładnie... Znalazłem buga i próbowałem go zgłosić  a tu nagle dostałem bana za cheat...

Zgłosiłem że to nie był cheat ... ale administracji sie dupy za przeproszeniem ruszyć nie chcę... ponieważ ktoś zgłosił że mam autoclickera (ponieważ chciałem zobaczyć czy to naprawde da się rozwalać to eq :D) i bez sprawdzania odrazu bana dostałem... "F**k logic"...

Mimo że grałem od początku alphy i teraz tyle czekałem na serwer to się na nim zawiodłem :D

~TheKrzychusPL

Cóż za bezczelność o.0 dostałem screeny od graczy na których latasz po mieście na fly hacku i używając auto clickera rozwalasz zbroje ludziom ... bana dostałeś słusznie i nie ma od niego odwołania i nawet jeśli ktoś na ts Ci napisał, że dostaniesz unbana, to nie znaczy, że tak musi się stać. Helperzy mają dostęp jedynie do komendy mute oraz mają kolorek na chatcie, więc coś Ci się przewidziało z tym godmode :)

Opublikowano

Ahhh, zapomniałem ustawić tego complain na ts, kiedy sporo graczy cię reportuje dostajesz bana na 20 min z automatu, już to zmieniłem. 

Opublikowano

To nie complain. Twoi admini mnie zbanowali na ts3. Zabrali lvl, pozabijali i wrzucili do dziury(wtf?). No wiec wiesz...

Opublikowano

Cóż za bezczelność o.0 dostałem screeny od graczy na których latasz po mieście na fly hacku i używając auto clickera rozwalasz zbroje ludziom ... bana dostałeś słusznie i nie ma od niego odwołania i nawet jeśli ktoś na ts Ci napisał, że dostaniesz unbana, to nie znaczy, że tak musi się stać. Helperzy mają dostęp jedynie do komendy mute oraz mają kolorek na chatcie, więc coś Ci się przewidziało z tym godmode :)

Eveer to poprosze wyślij mi te SS na pw :D

... Może gracz miał lagi co do fly? bo ja nie latałem :D

Kurde przecież spamiłem na czacie jak chciałem ci zgłosić buga... sprawdź sobie w logach... a ty nic nie ragowałeś, tak rozwaliłem eq gosciowi przypadkiem bo testowałem czy to bug bo mi też ktoś rozwalił... więc..

Opublikowano

Powód?

~TheKrzychusPL

Wiele razy miałem okazję oglądać screeny, na których Ever bez powodu albo z czystej złożliwości banował graczy na serwerze albo TS, z uzasadnieniem typu "ić stond" (pisownia oryginalna). Ostatnio mój kolega próbował grać na Silvanii i po tym jak wszedł z miejsca dostał bana z opisem "nie chcemy tu takich". Prawdopodobnie tylko dlatego, że grał dużo na konkurencyjnym serwerze.

To jest to, o czym było mówione wcześniej. Tragicznie niski poziom zachowania administracji która lekceważy graczy i postrzega ich tylko jako potencjalne źródło punktów SMS. Najlepszym dowodem na to jak kiepski jest serwer jest właśnie ten dowód powyżej - osoba, która najpierw zachwalała serwer i broniła go, teraz stanowczo odradza.

AVERNUS MINECRAFT RPG - SZUKAJ NAS W GOOGLE

28kht7s.png

Opublikowano

witam, mam pytanie Jaka klasa jest najlepsza? :))) I mam pewna propozycje, dodajci  na server mape bo pogubic sie mozna..

I jeszcze jedno pytanie czy moge zmienic klase ze zwiadowcy na wojownika? ?? przed wbijaniem 30 lvl?

Opublikowano

Z tego co wiem to Wojownik ma duży DMG i jest ogólnie takim tankiem , zwiadowca to raczej z daleka łukiem :D A adept może zaklinać przedmioty :D A i broni na adepta (potem maga/kapłana) niema jeszcze z tego co się orientuje :D

Polecam ci wojownika :D Szybko sie expi bo duży DMG.

Jak wyjdzie minimapa to se wgraj bo bez modów to minimapy nie dodadzą chyba , ew jakaś taka skromna.

Chyba się da specjalnym lustrem ale to musisz się popytać w grze bo ja mam niestety bana i ci nie pomogę ;/

Opublikowano

Z tego co wiem to Wojownik ma duży DMG i jest ogólnie takim tankiem , zwiadowca to raczej z daleka łukiem :D A adept może zaklinać przedmioty :D A i broni na adepta (potem maga/kapłana) niema jeszcze z tego co się orientuje :D

Polecam ci wojownika :D Szybko sie expi bo duży DMG.

Jak wyjdzie minimapa to se wgraj bo bez modów to minimapy nie dodadzą chyba , ew jakaś taka skromna.

Chyba się da specjalnym lustrem ale to musisz się popytać w grze bo ja mam niestety bana i ci nie pomogę ;/

dzieki wielkie. (jeden sie pofatygowal ...) A jezeli mozna wiedziec za co masz bana? 

Opublikowano

@ update:

Pvp od teraz możliwe jest jedynie między klanami! Osoby bez klanu nie są narażone na śmierć z rąk doświadczonych graczy :)

Odblokowano również lokację z Demonicznymi Szkieletami oraz Czarnymi Strażnikami. 

Opublikowano

Witam, pogralem, wbijem 10 lvl i wywniskowalem i zobaczylem pare blędów 

1. nie mozna kupic wiekszej ilosci mieczy bo teleportujac sie na mape gry zostaje nam tylko 1 

2. nadal mozna rozwalac sety fapaniem

3. tylko wojownik  moze wbic 30 lvl.....Inne klasy nie maja szans, jezeli kazdy łuk miałby punch II to inna sprawa bo po strzale zdązyłbym naciągnac cieciwe 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...