Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rosja - Odwieczny wróg Polski

Gość Kacperovsky.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak już wymieniacie wojny PL-RU to wymieńcie wszystkie. Po za tym nie zapominajcie że Polska jakiś spokojnym państwem nie była i też napadała, raz na lewo raz na prawo.

Szkoda że Beck był jaki był i nie doszło do Ribbentrop-Beck

76561198001815076.png
  • Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A skoro ta strefa 51 jest taka tajna i nikt nic o nie wie, to skąd wiesz, że tam broń produkują?

space-magic.jpg

Po pierwsze.

Zacznijmy od tego, co Wałęsa zrobił dla Polski? Bo był internowany? Bo stanął na czele Solidarności? Nie przesadzajmy! Nie mieli byle jakiego barana, dać na lidera Solidarności, to Wałęsa się zgłosił. A inna sprawa, że Wałęsa nie jest dla mnie ani wiarygodny, ani uczciwy.

Po drugie.

Skąd ta niby teza, że Polacy budowali broń atomową? Bo ja pamiętam tylko tyle, że Rosjanie zanim opuszczali Polskę, założyli siedziby w których ta broń była składowana. I faktycznie było coś takiego, żeby Polacy mogli dostać tą broń ale jej nie chcieli.

Po trzecie.

Zamach w Katyniu? Zamach w Smoleńsku? Boże czyś ty się nasłuchał Macierewicza? Ten gość plecie takie głupoty, że aż uszy więdną! Bo to końcu Macierewicz wymyślił sobie tezę, że trotyl znaleziono w wraku Tupolewa. I co dostał w zamian od Kaczyńskiego? Jest wice przewodniczącym PIS. Patologia.

Po czwarte.

Czy na serio co niektórym dziś się nie nudzi?

Opublikowano

Bo było lepiej w porównaniu do tych czasów co są teraz .

Tak i powiem ci jeszcze że te czasy które są teraz, spowodowane są sojuszem Polski z USA!

Kto jest większym wrogiem polski i przytocz argumenty potwierdzające twoją tezę . Wysłucham ich .

A czyli ty myślisz że każde państwo ma jakiegoś największego wroga?

Nawet Szwajcaria?

Po za tym wiesz, dlaczego Rosjanie są na nas oburzeni?

Bo Kaczor wciska im zamach którego nie zrobili!

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

W historii to Rosja najwięcej miała do Polski, więc o szwabach tu nie piszę .

Bo było lepiej w porównaniu do tych czasów co są teraz .

Kto jest większym wrogiem polski i przytocz argumenty potwierdzające twoją tezę . Wysłucham ich .

Nie prawda ponieważ to jest własność Polski .

Wejdę ci na dach nasram ci na dom i powiem, że spadło u Ciebie i go nie chcę .

Chcesz dowody? zaraz je dostaniesz znawco historii -

Rok 979 Otton II podstawówka mówi ci to coś? wszystko zaczeło się od tego, długoletnie wojny z niemcami juz od 10 wieku, chciałbym równiez delikatnie wspomnieć iż od 1943 do 1945roku, polacy walczyli ramie w ramie z Rosjanami przeciwko? Niemcą. Masz rację mówiąc, że ROSJA to kraj zakłamany zdradliwy itp itd, ale czy ktoś na ich miejscu właśnie taki by nie był? Jednego nie możesz powiedzieć Rosja to nie najwiekszy wróg POLSKI, peace yo

edit: wciaz czekam na te twoje dowody

Opublikowano

space-magic.jpg

Po pierwsze.

Zacznijmy od tego, co Wałęsa zrobił dla Polski? Bo był internowany? Bo stanął na czele Solidarności? Nie przesadzajmy! Nie mieli byle jakiego barana, dać na lidera Solidarności, to Wałęsa się zgłosił. A inna sprawa, że Wałęsa nie jest dla mnie ani wiarygodny, ani uczciwy.

Po drugie.

Skąd ta niby teza, że Polacy budowali broń atomową? Bo ja pamiętam tylko tyle, że Rosjanie zanim opuszczali Polskę, założyli siedziby w których ta broń była składowana. I faktycznie było coś takiego, żeby Polacy mogli dostać tą broń ale jej nie chcieli.

Po trzecie.

Zamach w Katyniu? Zamach w Smoleńsku? Boże czyś ty się nasłuchał Macierewicza? Ten gość plecie takie głupoty, że aż uszy więdną! Bo to końcu Macierewicz wymyślił sobie tezę, że trotyl znaleziono w wraku Tupolewa. I co dostał w zamian od Kaczyńskiego? Jest wice przewodniczącym PIS. Patologia.

Po czwarte.

Czy na serio co niektórym dziś się nie nudzi?

Aha sorry koledzy . Muszę wrócić do szkoły i się bardziej do informować bo kolega mi uświadomił iż w Katyniu sami sobie strzelali w głowy . Dziękuje moje życie nabrało innego biegu .

@ Zyraga - Czarne skrzynki - Nie chcą oddać tupolewa = Idioci .

Ok ja już się w tym temacie nie wypowiadam, bo się tworzą teorie ze w Katyniu to nie był zamach, a że największym wrogiem polski nie jest Rosja :D

^^ xDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Chłopie ty chrzanisz takie głupoty, że na serio mógłbyś robić w zespole Macierewicza do wyjaśnienia katastrofy Smoleńskiej.

Powiedz mi kilka rzeczy.

1: Dlaczego uważasz że zabójstwa w Katyniu to Zamach? Bo jak dla mnie to był masowy mord, a to dwie różne sprawy.

2: Dlaczego uważasz że Smoleńsk to też zamach? Wiarygodne źródła proszę, bo Macierewicz nie jest wiarygodny, jak zresztą każdy polityk.

To ty tworzysz teorie, że to Rosja jest naszym odwiecznym wrogiem i siejesz ferment na forum, na którym większość ma gdzieś politykę.

Opublikowano

Aha sorry koledzy . Muszę wrócić do szkoły i się bardziej do informować bo kolega mi uświadomił iż w Katyniu sami sobie strzelali w głowy . Dziękuje moje życie nabrało innego biegu .

Ok ja już się w tym temacie nie wypowiadam, bo się tworzą teorie ze w Katyniu to nie był zamach, a że największym wrogiem polski nie jest Rosja :D

^^ xDDDDDDDDDDDDDDD

Rosja nie jest wrogiem ani przyjacielem. Zbrodnia Katyńska była prawdą i nikt temu nie zaprzecza.

Ale Smoleńsk? Rosja wrogiem?

Bez żartów.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ok ja już się w tym temacie nie wypowiadam, bo się tworzą teorie ze w Katyniu to nie był zamach, a że największym wrogiem polski nie jest Rosja

Teorie?

Taka jest prawda, a że uwierzyłeś kaczorowi to tylko twoja wina.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

^^ xDDDDDDD

TO POLICZ SOBIE KONFLIKTY ZBROJNE POLAKÓW Z NIEMCAMI, A POŹNIEJ POLAKOW Z ROSJANAMI, I PRZESTAN PIERDOLIĆ GŁUPOTY, i dlaczego tragedia w smoleńsku twoim zdaniem to był zamach? podaj jakieś wiarygodne argumenty :rolleyes:

Opublikowano

Rosja jest dobrze rozwinięta pod względem atomowym, co jakieś państwo wymyśli nowe te tarcze antyrakietowe to Rosja ma nowsze modele rakiet i w dodatku jeszcze lepsze. I powiem Wam że mamy przesrane, bo trzymamy z USA, a Rosja jedna bombka i cała Polska znika. Jakby nawet Rosja zaatakowała Polskę, to te państwa członkowskie dałyby dyla, nikt by nam nie pomógł, tak samo w II wojnie św., a Polscy żołnierze męczą się w Afganistanie.

Opublikowano

zapomniałeś dodać

8. Rok 2012 - Rosja dostała wpierdol od Polskich kibiców :)

I tym postem dowiodłeś że tak naprawdę się nie powinieneś się tutaj wypowiadać bo nic nie wiesz :)

Katyń w sumie można nazwać zamachem ale zamachem na polską inteligencje ;d

76561198001815076.png
Opublikowano

Rosja jest dobrze rozwinięta pod względem atomowym, co jakieś państwo wymyśli nowe te tarcze antyrakietowe to Rosja ma nowsze modele rakiet i w dodatku jeszcze lepsze. I powiem Wam że mamy przesrane, bo trzymamy z USA, a Rosja jedna bombka i cała Polska znika. Jakby nawet Rosja zaatakowała Polskę, to te państwa członkowskie dałyby dyla, nikt by nam nie pomógł, tak samo w II wojnie św., a Polscy żołnierze męczą się w Afganistanie.

To prawda, dlatego też patrząc pod punktem historii... Powinniśmy z Rosjanami trzymać, a nie z zachodem. Bo UE narzuca nam tylko absurdalne przepisy właściwie.

Opublikowano

Gdyby władze nie były głupie to byśmy już oddawna mieli przyklepane traktaty z Rosją itp jednocześnie nie tracąc przywileju obcowania z Zachodzem. Mamy świetne geograficzne położenie ale nikt z tego nie potrafi zrobić użytku a Rosją to nie instytucja charytatywna nic nie daje sama.

@up Proponuję poczytać w jaki sposób władze przejeli komuniści a w jaki Hitler a potem dyskutować czy Polacy powinno tępić Rosjan.

Opublikowano

Każdy Polak który się czuje Polakiem powienien mieć zakodowane w DNA że

Rusek = Śmieć

Chciałeś zrobić nick Rusek, ale było zajęte, więc Rumek?

@top

Rosja nie jest wrogiem ani przyjacielem. To głupie stereotypy, jak np. czarny to gorszy i parszywy.

Opublikowano

@top

Rosja nie jest wrogiem ani przyjacielem. To głupie stereotypy, jak np. czarny to gorszy i parszywy.

a rudy to jaki?

to taki jak ty

Opublikowano

Troche odejde od tematu i powiem wam jak to wyglada od strony Rosjan. Mam kolege ktory mieszkal pol zycia w rosji. Oto co wiem od niego;

-Rosjanie pogodzili sie z Putinem i dziwnymi realiami. Nikt juz o nic nie walczy, ale nabijaja sie z siebie na mase.

-Maja zajebiste poczycie humoru. Kolezka czasem mi tlumaczy obrazki z VKONTAKTIE (Ruski fejsbuk) i sa bardzo fajne :p

-Dla zwyklego Rosjanina Polska to caly czas element Rosji albo cos jak dla nas Azbekistan czy Albania :D nie maja zielonego pojecia o tym ze kiedys nac uciskali itd.

To tak przy okazji :p a na temat: twierdzi tez ze Putin to zjeb ale wiekszosc Ruskich go nie lubi. Musze przyznac ze od kedy poznalem go mam inne nastawienie do Rosjan,wg. mnie nie sa zli tylko Putin i rząd.

Ps. Jak kogos ciekawi jak to wyglada od strony Rosji- konflikty kultura itd. smialo walic kolega nawet rosyjska TV oglada :)

Jeszcze cos: wedlug niego ilosc atomowek w kazdym kraju to bzdura, w Rosji czy Ameryce moga byc ich setki, w tym jakies nienezpeczne gowno z czasow zimnej wojny..

@top

Dokladnie, niektorzy Rosjanie sa zajebisci :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Każdy Polak który się czuje Polakiem powienien mieć zakodowane w DNA że

Rusek = Śmieć

Ja mam zakodowane:

Polak = Słowianin

Słowianin = Rosjanin = Podobne pochodzenie = Przyjaciel

Słowianin = Czech = Podobne pochodzenie = Przyjaciel

Słowianin = Słowak = Podobne pochodzenie = Przyjaciel

Słowianin = Białorusek = Podobne pochodzenie = Przyjaciel

Słowianin = Ukrainiec = Podobne pochodzenie = Przyjaciel

Słowianin = Chorwat = Podobne pochodzenie = Przyjaciel

Słowianin = Serb = Podobne pochodzenie = Przyjaciel

Słowianin = Bułgar = Podobne pochodzenie = Przyjaciel

Słowianin = Macedończyk = Podobne pochodzenie = Przyjaciel

itd.

Oczywiście znajdą się osoby z tych krajów których i tak nie będziemy lubieć.

Założe się, że temat założony przez ślązoka (folksdojcza).

Dolno czy górno śląskiego?

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Ja zaś chciałbym tylko przypomnieć, że już kiedyś żyl sobie człowiek, który bardzo lubił wojnę.

I to nawet nie tak całkiem dawno...

550_hitler_afp.jpeg

Trzeba być naprawdę stukniętym by chcieć wojen i dążyć do nich.

Jaki masz z nich pożytek? Śmierć całej masy ludzi (w tym cywili)?

Czy przeciętny Rosjanin wyrządził Ci jakąś krzywdę? Sądzę, że nie.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ale dobra nie znęcajcie się nad chłopakiem. W piątek po przyrodzie miał historię i był temat o agresji na Polskę w '39 i ułożył ostatni element układanki a wy go wyśmiewacie.

Opublikowano

Ja zaś chciałbym tylko przypomnieć, że już kiedyś żyl sobie człowiek, który bardzo lubił wojnę.

I to nawet nie tak całkiem dawno...

550_hitler_afp.jpeg

Trzeba być naprawdę stukniętym by chcieć wojen i dążyć do nich.

Jaki masz z nich pożytek? Śmierć całej masy ludzi (w tym cywili)?

Czy przeciętny Rosjanin wyrządził Ci jakąś krzywdę? Sądzę, że nie.

"Wojna to zbrodnia popełniana w imię przetrwania"

W dzisiejszych czasach, nie brakuje ludzi podobnych poglądami Hitlera czy Stalina.

Bywalec
Opublikowano

Podobno w 2014 będzie następna wojna z Rosją na czele :<

Póki co Rosja to bardzo dobry kraj, rozwinięty gospodarczo, intelektualnie.

Opublikowano

Witam w moim temacie . Na wstępie dodam iż niektórzy mogą uznać mnie za idiotę po tym co przeczytają, ale leje na to .

Polski naród jest od zarania dziejów 'nawiedzany' przez Rosjan .

1. Liberum Veto - mówi się, że już od XVI kiedy I Rzeczpospolita była mocarstwem to Rosjanie przekupowali polityków i podczas obrad jeden się nie zgadzał i wszystko szło się pierd/olić

2. Zabory - Najechali na ziemię polski i uwaga - w 1815 Rosjanie zajęli 82% dawnej Rzeczpospolitej .

3. II Wojna Światowa - ZSRR zmówiło się z III Rzeszą na Polskę i ją zaatakowali .

4. Katyń 1940 - 20 tyś polskich oficerów zostało zamordowanych przez Rosjan . Strzelali z rewolwerów niemieckich aby zrzucić na nich winę .

220px-Katyn_massacre_1.jpg

grób oficerów - 1943

5. Polska Rzeczpospolita Ludowa 1945-1989 - Ci co żyli za tych czasów wiedzą jak było . Czołgi na ulicach . Polecam obejrzeć film - Lech Wałęsa - Człowiek z Nadziei .

6. Lata 80. XX wieku - Ciekawa historia . Na powązkach ( Warszawa ) jest pochowany pewien człowiek, który był o krok od wybudowania bomby atomowej dla polski . Wtedy polska stała by się mocarstwem . Wyjechał na wakacje z żoną . Niestety z nich nie wrócił . Zderzył się czołowo z ciężarówką, której dziwnym trafem nigdy nie widziano / nie odnaleziono . Oczywiście był to zamach, ale sprawa została chyba umorzona z braku dowodów - tyle tylko wiem .

7. 10 kwietnia 2010 - Katastrofa w Smoleńsku - Nie ukrywajmy, to był zamach . Jest nagranie gdzie słychać strzały i słowa Rosjan . Tabliczka ( napisana po polsku ) została podmieniona, ale napisana po rosyjsku!

Co z tego wynika ?

Polska jest wręcz prześladowana przez nich .

Jesteśmy strategicznymi sojusznikami USA . Rosja też im zaszła za skórę, więc dlaczego nie można ich raz a na zawsze rozpierdolić ??

Nie oszukujmy się . USA jest potęgą militarną, której nic nie może zagrozić .

Przedyskutujmy, mam nadzieję w pełnej powadzę i kulturze tą sprawę :mellow:

To Rosja jest potęgą. Jak to historycy żartują- w Azji rządzą Chiny, w Europie Niemcy, w Ameryce USA, a Rosja? Rosja po prostu jest. Nikt jej nie tknie, gdyby to było takie proste, to Obama już by się na nich sępił. Przecież Putin jest potężniejszy, choćby sprawa ze Snowdenem, kiedy to Putin "ukradł" szpiega i udzielił mu Azylu, czy też zakazy łamane przez Rosję, wychujanie UE z Ukrainą, Ukraina wolała 20 mld dolarów niż wstąpienie do Unii. Przypadek? Rosja to potęga, powtarzam.

Co do tematu- bzdura. Każdemu państwu mógłbyś zarzucić coś takiego, napisać 7 domniemanych spraw "odwieczności wrogości" to nie problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...